X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Witam dziś.
    Ja znów umieram z powodu bólu głowy, słabo mi, w głowie kołowrotek, ledwo na nogach się trzymam :(
    Wy tu o lakierach, a mój gin powiedział kiedyś zebym się powstrzymała z malowaniem paznokci na jakiś czas... ciekawe czy już mogę? jak myślicie??

Jak do tej pory raczej nie malowałam, dopiero teraz (chociaż to też wynika z faktu, że po prostu bardzo nie lubię tego robić). W każdym razie wydaje mi się, że w II trymestrze przy otwartym oknie nie ma przeciwwskazań. Znam dziewczyny, które całą ciążę chodzą na żel czy hybrydę i nic się nie dzieje a co dopiero przy zwykłym lakierze jak użyjemy go od czasu do czasu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 - gratuluję synka :) <3

muminka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział, żeby się wstrzymać do 13 tyg z malowaniem paznokci. A pòźniej już można.

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetq wrote:
    Mi lekarz powiedział, żeby się wstrzymać do 13 tyg z malowaniem paznokci. A pòźniej już można.

Może mojemu też o to chodziło ;)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    W czwartek byłam u mojego lekarza na przezierności karkowej a tym samym na ostatnim usg wewnętrznym. Wszystko wyszło w porządku. jedynie co to wpisał mi w książeczce info o nisko położonym łożysku ale w sumie nic na ten temat nie powiedział. Następną wizytę mam w przyszłym tyg. to się jeszcze dopytam. Jednak z tego co słyszałam na tak wczesnym etapie nie jest to jakimś zagrożeniem.
    Dzisiaj przede mną badania prenatalne... Nie stresuję się jakoś szczególnie chociaż zawsze jakaś niepewność pozostaje.
    Miłego dnia życzę. :)

baassiia, muminka83, Kate84, Kajola, krówka_muffka lubią tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała styczność z tą książką??
    Bo zastanawiam się nad jej kupnem.

http://www.dobre-ksiazki.com.pl/mamo-tato-co-ty-na-p388920.html?utm_source=google&utm_medium=cpc_product&gclid=CjwKEAjwhJmwBRDGsamBu8Pp7FwSJACKD1KHCKHWltyWHqN2IVOcBXMjdYxwnfRfDd_poJv3ij2uWBoC04Pw_wcB

wac4wpq.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Beacik* wrote:
    Hej!
    W czwartek byłam u mojego lekarza na przezierności karkowej a tym samym na ostatnim usg wewnętrznym. Wszystko wyszło w porządku. jedynie co to wpisał mi w książeczce info o nisko położonym łożysku ale w sumie nic na ten temat nie powiedział. Następną wizytę mam w przyszłym tyg. to się jeszcze dopytam. Jednak z tego co słyszałam na tak wczesnym etapie nie jest to jakimś zagrożeniem.
    Dzisiaj przede mną badania prenatalne... Nie stresuję się jakoś szczególnie chociaż zawsze jakaś niepewność pozostaje.
    Miłego dnia życzę. :)

Trzymam kciuki. Wszystko będzie dobrze :)

wac4wpq.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, udanego weekendu!
    Ja już nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia i mam nadzieję powrotu do domu.
    Dzis pogoda pod psem ciemno i ponuro.
    Także tylko tv.
    Tak sobie czytam wasze wypowiedzi i widzę że większość z was ma już częściowa albo nawet cała wyprawkę. Ja nawet nie mam jednych skarpeteczek.
    Dodatkowo zastanawiam się nad sprzedażą mojego Angelsound i kupnie czegoś innego ale z wyświetlaczem tętna.
    Czy Wy macie detektory?
    I kolejne pytanie myslalyscie już o elektronicznych nianiach? Typu angelcare czy też babycare? Co o tym myślicie?

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Beacik wszystko będzie dobrze

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od początku ciąży mam co dwa tygodnie robione hybrydy na paznokciach.

Miłego dnia Dziewczyny! :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Ja już nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia i mam nadzieję powrotu do domu.
    Także tylko tv.
    Tak sobie czytam wasze wypowiedzi i widzę że większość z was ma już częściowa albo nawet cała wyprawkę. Ja nawet nie mam jednych skarpeteczek.
    Dodatkowo zastanawiam się nad sprzedażą mojego Angelsound i kupnie czegoś innego ale z wyświetlaczem tętna.
    Czy Wy macie detektory?
    I kolejne pytanie myslalyscie już o elektronicznych nianiach? Typu angelcare czy też babycare? Co o tym myślicie?

Nie martw się Kochana, nie jesteś sama. Ja też nie mam dla dziecka jeszcze nic :-)
    Mamy jeszcze dużo czasu.

Beacik, powodzenia na badaniach!

ksanka lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:39

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:

Ja też nic jeszcze nie kupiłam, nawet jednego body.
    Po synku coś tam mam, jak będzie córeczka to muszę wszystko od nowa kupować i chyba pierwsze zakupy zrobię ok. 28 tygodnia.

Dzień Dobry! A dla mnie zły....dzisiaj fotografuję reportaż z Chrztu, jutro zresztą też, a od poniedziałku zaczynam tydzień przed-urlopowy, a ze zmęczenia ryję nosem po podłodze. Jeszcze 3 dni do wizyty - nie mogę się doczekać....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:40

• Love_life Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny moja waga dziś pokazała +5.5 kg. Ja juz w pracy popijam gorąca czekoladę zapowiada się piękny dzień a jutro targi dla bobasow :) mimo przeziębienia i słabego samopoczucia pędzę tam heh miłego weekendu

Lula_w, Est, A.Kasia, Madzialena90, Kate84 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • ona. Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Także tylko tv.
    Czy Wy macie detektory?
    z wyprawki nie mam też jeszcze nic i do grudnia nic nie kupię. DLa mnie za wcześnie jeszcze.
    Detektora nie mam, bo bym zawału dostała jakbym tętna nie mogła znaleźć.
    A niani nie potrzebuję, bo w kawalerce mieszkam, to nie ma sensu :) Ale jakbym mieszkała w domu to bym kupiła.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:40

Love_life lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Hey dziewczyny moja waga dziś pokazała +5.5 kg. Ja juz w pracy popijam gorąca czekoladę zapowiada się piękny dzień a jutro targi dla bobasow :) mimo przeziębienia i słabego samopoczucia pędzę tam heh miłego weekendu

Gorąca czekolada....

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka. Ja nie mam nic. Mam 2 śpioszki kupione :p więc kompletowanie wyprawki przede mną :D

Ja też odpuściłam detektor, bo zawał gwarantowany :D Tym bardziej, że jak serduszko naprawdę przestanie bić to już nic zrobić nie można zrobić :(

Nianię będę kupować !! Mieszkamy teraz w dużym domu, a w przyszłym roku będziemy przeprowadzać się do mieszkania 3 pokoje z 2 ogródkami. Także maluch będzie chrapał, a ja z elektroniczną nianią na ogródku :D

Przyjemnego łikendu :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 11:00

Lula_w lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar w h&m kupić tego misiaka w którym malenstwo ze szpitala przywiezie my. fajnie bo ma zamek aż do kostki

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ