Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny w tym momencie ja doświadczam kwestii szyjkowo niewydolnosciowej.
To się da leczyć np pessar lub szefek zależy od lekarza. Ja mam mieć pessar. I zalecenie leżeć leżeć leżeć.
Nic nie nosić, nie podnosić rąk bo macica się naciągane itp.
Uważać na skórcze, bo to niebezpieczne. Dodatkowo dziś wyszło mi łożysko przodujace.
Jak chcecie bym więcej się podzieliła info to proszę na priv -
Aleksandrazzz ja miewam to twardnienie brzucha i kulke z prawej strony od tygodnia. Mnie tez to nic nie boli. Staralam sie to policzyc w ciagu dnia ale poniewaz nie boli to nie wiem
napewno mialam to tak 4- 5razy w ciagu dnia. Sprobuje jutro to policzyc. Tez martwie sie czy to nie za szybko szczegolnie,ze w 13tyg mialam krwawienie wiec jestem przeczulona. Boje sie tez skracajacej szyjki przez te skurcze bo moze wariuje ale jak aplikuje luteine to mam wrazenie ze jest krotka
wizyte mam w piatek, wtedy zapytam.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Est Ja przed ciążą miałam rozstępy na piersiach- tu od pachy i kupiłam sobie w aptece krem z białą perłą Evolet z L'biotica i powiem Ci szczerze, że smarowałam codziennie (o ile nie zapomnialam)
po kąpaniu i szybko te roztępy znikneły, tzn zmieniły kolor z sinych na jasne, wyblakły pięknie. Bo pozbyć się na zawsze bez żadnego śladu to chyba ciężko
http://www.ceneo.pl/20282318
Tylko, że wyrzuciłam ulotkę i sama się zastanawiam czy w ciąży zapobiegawczo mogłabym go teraz stosować co by zapobiec roztępom.
Ponoć bio oil jest super ale buteleczka 200ml prawie 70złEst lubi tę wiadomość
-
A.Kasia - jestem w domu, więc tak jak obiecałam wklejam nr lakieru z buteleczki: NLH194199
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c08bad1de5bf.jpg
i to jest chyba to: http://www.sephora.pl/media/catalog_ProductCatalog/m10530581_322459_la.jpg
dobranocA.Kasia lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny.
Noc ciężka, synek skarży się na ucho, nie chce żeby miał zapalenie bo w niedziele wyjeżdżamy na urlop i nie będzie mógł się kąpać w basenie, dodatkowo musiałam odwołać dzisiejszych klientów...wizyta późnym popołudniem ale z tego złego humory to mnie nawet nie cieszy.... -
Est wrote:Dziewczyny znacie jakiś cudowny środek na rozstępy na brzuchu???
Est, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeAmerie wrote:Witajcie dziewczyny.
Noc ciężka, synek skarży się na ucho, nie chce żeby miał zapalenie bo w niedziele wyjeżdżamy na urlop i nie będzie mógł się kąpać w basenie, dodatkowo musiałam odwołać dzisiejszych klientów...wizyta późnym popołudniem ale z tego złego humory to mnie nawet nie cieszy....
Kochana zdrówka dla synka i miłego podglądania maluszka, a humorek się poprawi.MeAmerie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMania1718 wrote:Dzien dobry
Kleo rowniez zycze zdrowka dla syna
Jakies plany na dzisiaj? Ja ogarne chatke i siebiei ruszam na zakupy. Jade kupic prezent dla znajomej ktora niedlugo rodzi. Bedzie synek moze podsuniecie mi jakies pomysly?
Dziękuję, ale to MeAmerie pisała że syn jej narzekał na bolące uszko.
Jeśli chodzi o plan na dzisiaj to u mnie brak planu
jak mi się zachce to zrobię pranie i to na tyle raczej będę się lenićMeAmerie lubi tę wiadomość
-
Witam się dziewczynki
Mój jedyny plan na dziś to zrobić zupkę mężowi, a poza tym będę się lenićWczoraj miałam fatalny wieczór... Nie wiem co się ze mną dzieje, ale wkurzam się cały czas o wszystko,dosłownie wszystko, próbuje nad tym panować, ale ciężko... ahh te hormony.
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Dziewczyny mój wczorajszy dzień był tragiczny tak wymiotowałam cały czas i mdliło, że obiecałam sobie w nocy że pojadę na IP jeśli nie będzie poprawy. Na szczęście noc była lepsza. Dziś jeszcze się nie podniosłam i nie próbowałam jeść ale mam nadzieję że sytuacja się nie powtórzy! Rezygnuje dziś z gimnastyki bo jestem wykończona tym wczorajszym dniem i wymiotami, cały dzień mam zamiar odpoczywać dziś!
Mam nadzieję że takim jednym dniem bez jedzenia i picia nie zaszkodziłam małej? Ale naprawdę nawet po wodzie były wymioty.
MeAmerie zdrówka dla Synusia.
Mania nie wiem co koleżanka preferuję u nas naogół kupujemy albo ciuszek albo coś co się przyda dla dziecka pampersy, chusteczki itpMania1718, MeAmerie lubią tę wiadomość
-
MANIA ja proponuje zanieść dziewczynie pampersy dla maluszka ale 2 bo z jedynki nosi każdy niedawno byłam u koleżanki to stwierdziła że każdy przynosi ciuszki zabawki ewentualnie pampersy 1 i w końcu połowy rzeczy nie wychodził... ja zawsze dziecku daje "2 " ale najpierw dzwonie do mamy jakich używają bo córa koleżanki była na wszystko po za helen harper uczulona...
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
Hej!
Wczoraj byłam na wizycie u nowego lekarza, który zgodził się prowadzić moją ciążę. Oczarował mnie swoim podejściem do pacjenta i wiedzą. Przede wszystkim uspokoił mnie i powiedział jakie bóle są normalne w ciąży a na co uważać, stwierdził po badaniu, że wszystko jest miodzio, posłuchałam bicia serduszek maluchówZ szyjką i macicą wszystko w porządku. Mam brać tylko magnez i witaminy oraz minimalną dawkę hormonów bo organizm sam sobie bardzo ładnie radzi
Powiedział też, że mam żyć normalnie, mogę chodzić na spacery, pojechać na wycieczkę, oczywiście bez szaleństw, ale absolutnie nie muszę leżeć plackiem, mogę wykonywać lekką niestresującą pracę typu wpisywanie cyferek w tabelkę
Powiem Wam, że od razu poczułam się lepiej psychicznie i zadziwiająco zniknęły tez dolegliwości fizyczneJednak umysł człowieka to potęga...
Pozdrawiam ciepło i słonecznie z Łodzi!kleo2426, krówka_muffka, d'nusia, Kajola, muminka83, skowroneczka87, Kate84, Renka88, ksanka, Madzialena90, A.Kasia, domiii, Karka, Lula_w, Martita88, She86, RudyTygrysek, Magda lena, kateee, M+M+?, Lilou1984, kofeinka, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:Witam się dziewczynki
Mój jedyny plan na dziś to zrobić zupkę mężowi, a poza tym będę się lenićWczoraj miałam fatalny wieczór... Nie wiem co się ze mną dzieje, ale wkurzam się cały czas o wszystko,dosłownie wszystko, próbuje nad tym panować, ale ciężko... ahh te hormony.
Ja też miałam taką chwilową fazę, że wszyscy i wszystko mnie denerwowało, na szczęście po pewnym czasie przeszło. Z hormonami nie wygrasz