X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny w tym momencie ja doświadczam kwestii szyjkowo niewydolnosciowej.
    To się da leczyć np pessar lub szefek zależy od lekarza. Ja mam mieć pessar. I zalecenie leżeć leżeć leżeć.
    Nic nie nosić, nie podnosić rąk bo macica się naciągane itp.
    Uważać na skórcze, bo to niebezpieczne. Dodatkowo dziś wyszło mi łożysko przodujace.
    Jak chcecie bym więcej się podzieliła info to proszę na priv

bl9cuay3kworwxbg.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazzz ja miewam to twardnienie brzucha i kulke z prawej strony od tygodnia. Mnie tez to nic nie boli. Staralam sie to policzyc w ciagu dnia ale poniewaz nie boli to nie wiem :) napewno mialam to tak 4- 5razy w ciagu dnia. Sprobuje jutro to policzyc. Tez martwie sie czy to nie za szybko szczegolnie,ze w 13tyg mialam krwawienie wiec jestem przeczulona. Boje sie tez skracajacej szyjki przez te skurcze bo moze wariuje ale jak aplikuje luteine to mam wrazenie ze jest krotka :/ wizyte mam w piatek, wtedy zapytam.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie jakiś cudowny środek na rozstępy na brzuchu???

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est Ja przed ciążą miałam rozstępy na piersiach- tu od pachy i kupiłam sobie w aptece krem z białą perłą Evolet z L'biotica i powiem Ci szczerze, że smarowałam codziennie (o ile nie zapomnialam) :D po kąpaniu i szybko te roztępy znikneły, tzn zmieniły kolor z sinych na jasne, wyblakły pięknie. Bo pozbyć się na zawsze bez żadnego śladu to chyba ciężko

http://www.ceneo.pl/20282318

Tylko, że wyrzuciłam ulotkę i sama się zastanawiam czy w ciąży zapobiegawczo mogłabym go teraz stosować co by zapobiec roztępom.

Ponoć bio oil jest super ale buteleczka 200ml prawie 70zł :(

Est lubi tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - jestem w domu, więc tak jak obiecałam wklejam nr lakieru z buteleczki: NLH194199

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c08bad1de5bf.jpg

i to jest chyba to: http://www.sephora.pl/media/catalog_ProductCatalog/m10530581_322459_la.jpg

dobranoc ;)

A.Kasia lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D <3 Witaski :D

kleo2426, Mania1718 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Noc ciężka, synek skarży się na ucho, nie chce żeby miał zapalenie bo w niedziele wyjeżdżamy na urlop i nie będzie mógł się kąpać w basenie, dodatkowo musiałam odwołać dzisiejszych klientów...wizyta późnym popołudniem ale z tego złego humory to mnie nawet nie cieszy....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dziewczyny znacie jakiś cudowny środek na rozstępy na brzuchu???
    Jak na razie ne mam rozstępów, ale nie wiem, czy to zasługa środków które stosuje, czy wszystko przede mną (obawiam się, że to drugie). Na początku ciąży stosowałam bio oil, ale jak dla mnie to nie nawilżał on dostatecznie. Teraz rano smaruję się palmersem, a na noc mustelą. Skóra jest nawilżona, nie wysycha np. po optarciu paskiem od spodni. Ale czy polecam...napiszę w marcu ;-)

Est, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki milutkiego dnia :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Witajcie dziewczyny.
    Noc ciężka, synek skarży się na ucho, nie chce żeby miał zapalenie bo w niedziele wyjeżdżamy na urlop i nie będzie mógł się kąpać w basenie, dodatkowo musiałam odwołać dzisiejszych klientów...wizyta późnym popołudniem ale z tego złego humory to mnie nawet nie cieszy....

Kochana zdrówka dla synka i miłego podglądania maluszka, a humorek się poprawi.

MeAmerie lubi tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Kleo rowniez zycze zdrowka dla syna :)
    Jakies plany na dzisiaj? Ja ogarne chatke i siebie :D i ruszam na zakupy. Jade kupic prezent dla znajomej ktora niedlugo rodzi. Bedzie synek moze podsuniecie mi jakies pomysly?

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Dzien dobry :)
    Kleo rowniez zycze zdrowka dla syna :)
    Jakies plany na dzisiaj? Ja ogarne chatke i siebie :D i ruszam na zakupy. Jade kupic prezent dla znajomej ktora niedlugo rodzi. Bedzie synek moze podsuniecie mi jakies pomysly?

Dziękuję, ale to MeAmerie pisała że syn jej narzekał na bolące uszko.

Jeśli chodzi o plan na dzisiaj to u mnie brak planu :)
    jak mi się zachce to zrobię pranie i to na tyle raczej będę się lenić :P

MeAmerie lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki :)

Mój jedyny plan na dziś to zrobić zupkę mężowi, a poza tym będę się lenić :D Wczoraj miałam fatalny wieczór... Nie wiem co się ze mną dzieje, ale wkurzam się cały czas o wszystko,dosłownie wszystko, próbuje nad tym panować, ale ciężko... ahh te hormony. :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja :D nie ma to jak sie zakrecic.. przepraszam
    MeAmerie zdrowka dla synka :)

kleo2426, MeAmerie lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój wczorajszy dzień był tragiczny tak wymiotowałam cały czas i mdliło, że obiecałam sobie w nocy że pojadę na IP jeśli nie będzie poprawy. Na szczęście noc była lepsza. Dziś jeszcze się nie podniosłam i nie próbowałam jeść ale mam nadzieję że sytuacja się nie powtórzy! Rezygnuje dziś z gimnastyki bo jestem wykończona tym wczorajszym dniem i wymiotami, cały dzień mam zamiar odpoczywać dziś!

Mam nadzieję że takim jednym dniem bez jedzenia i picia nie zaszkodziłam małej? Ale naprawdę nawet po wodzie były wymioty.

MeAmerie zdrówka dla Synusia.

Mania nie wiem co koleżanka preferuję u nas naogół kupujemy albo ciuszek albo coś co się przyda dla dziecka pampersy, chusteczki itp

Mania1718, MeAmerie lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIA ja proponuje zanieść dziewczynie pampersy dla maluszka ale 2 bo z jedynki nosi każdy niedawno byłam u koleżanki to stwierdziła że każdy przynosi ciuszki zabawki ewentualnie pampersy 1 i w końcu połowy rzeczy nie wychodził... ja zawsze dziecku daje "2 " ale najpierw dzwonie do mamy jakich używają bo córa koleżanki była na wszystko po za helen harper uczulona...

Mania1718 lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Mania1718 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wspolczuje tych wymiotow. I nie martw sie, dzidziusiowi napewno dostarczylas co niezbedne :)
    Z tym prezentem myslalam o milusim kocyku i mega srtoju dla malego przystojniaka ;)

• aniek_m Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Wczoraj byłam na wizycie u nowego lekarza, który zgodził się prowadzić moją ciążę. Oczarował mnie swoim podejściem do pacjenta i wiedzą. Przede wszystkim uspokoił mnie i powiedział jakie bóle są normalne w ciąży a na co uważać, stwierdził po badaniu, że wszystko jest miodzio, posłuchałam bicia serduszek maluchów <3 Z szyjką i macicą wszystko w porządku. Mam brać tylko magnez i witaminy oraz minimalną dawkę hormonów bo organizm sam sobie bardzo ładnie radzi :)

Powiedział też, że mam żyć normalnie, mogę chodzić na spacery, pojechać na wycieczkę, oczywiście bez szaleństw, ale absolutnie nie muszę leżeć plackiem, mogę wykonywać lekką niestresującą pracę typu wpisywanie cyferek w tabelkę :P

Powiem Wam, że od razu poczułam się lepiej psychicznie i zadziwiająco zniknęły tez dolegliwości fizyczne ;) Jednak umysł człowieka to potęga...

Pozdrawiam ciepło i słonecznie z Łodzi!

kleo2426, krówka_muffka, d'nusia, Kajola, muminka83, skowroneczka87, Kate84, Renka88, ksanka, Madzialena90, A.Kasia, domiii, Karka, Lula_w, Martita88, She86, RudyTygrysek, Magda lena, kateee, M+M+?, Lilou1984, kofeinka, Izoleccc lubią tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka chcilabym zaniesc i osobiscie usciskac dziecko ale ona mieszka w Pl a ja zrobie wysylke :)

• aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Witam się dziewczynki :)

Mój jedyny plan na dziś to zrobić zupkę mężowi, a poza tym będę się lenić :D Wczoraj miałam fatalny wieczór... Nie wiem co się ze mną dzieje, ale wkurzam się cały czas o wszystko,dosłownie wszystko, próbuje nad tym panować, ale ciężko... ahh te hormony. :)

Ja też miałam taką chwilową fazę, że wszyscy i wszystko mnie denerwowało, na szczęście po pewnym czasie przeszło. Z hormonami nie wygrasz ;)

34bwkw7izri68fev.png
‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ