X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
Odpowiedz

❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Aga___ Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    I po wizycie. Maluch strasznie ruchliwy. Znowu skakał i fikał ❤️ Kość nosowa widoczna, ciężko było zmierzyć przezierność, ale ogólnie gin określił, że wg niego jest ok. Moglibyśmy podjechać na bardziej profesjonalne badanie do Poznania, ale boję się tej jazdy samochodem i zdecydowaliśmy, że nie będziemy ryzykować. Tak samo zresztą jak było z Małą. Jeżeli w późniejszym czasie coś będzie budzić nasze wątpliwości to zdecydujemy się na NIFTY. Narazie jestem spokojna. Kolejna wizyta 14 września 🙂
    Najważniejsze, że wszystko dobrze🙂

f2wlp07w2yjt6cjl.png
  • Aga___ Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Aga daj znać po wizycie co w USG i co powiedział ginekolog
    Także lekarz bardzo pozytywnie nas nastawił, odradzał raczej amnio ale zachęcał do Sanco. Oczywiście to jest tylko nasza decyzja jak to stwierdzil. Powiedział, że to, że wyszło takie ryzyko nie oznacza, że dziecko jest chore tylko statystyki a ze względu na pesel są takie jakie są. Najważniejsze, żeby nie panikować z tego tytułu. My już i tak pokochaliśmy tego naszego dzidziusia i stwierdziliśmy, że żadne testy nic więcej nie wniosą. I pokazał małego siusiaka🥰, także prawdopodobnie będzie syn.

Caro, Patrycja3791, K&K, Maggia, Maggy_88, Norka01, Jagodzianka19, Titanickova lubią tę wiadomość

f2wlp07w2yjt6cjl.png
  • Maggia Ekspertka

Wysłany: 2 września 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, super wiadomosc! Oraz jestesmy w takim razie rowiesniczkami ❤️

A tak poza tym to jejku, Dziewczyny, dziekuje za Wasze zyczenia powodzenia - wszystko poszlo bardzo dobrze i w duzej mierze dzieki temu, ze tak wiele z Was choc przez chwile wyslalo wiazke dobrej energii w moja strone. Czulam te moc na rozprawie 😍 Kontakty taty z synem ustalone w fajny, kulturalny sposob, elegancko, grzecznie, konstruktywnie, zawarlismy ugode.

Oczywiscie nie moze byc zawsze wszystko ok, i o ile rozprawa sie udala, to moj partner sie zepsul. Zrobil sie okropny, niezdecydowany, bez inicjatywy, nieobecny. Zeby zachowac jako taki spokoj, w glowie ukladam sobie scenariusz, ze bede chyba sama z dwojka. Tak jest mi na ten moment latwiej, niz czekac wiecznie na jakis slad zaangazowania w sprawy rodzinne i ciazowe ze strony mojego partnera. Jest to dla mnie caly czas szok, bo on jest miloscia mojego zycia a ja jego, ale chyba aktualnie jego problemy w pracy plus ciaza go przygniotly. A co ja mam zrobic? Przeciez nie powiem „Karolkowi” poczekaj, zatrzymaj sie, nie rosnij i nie pchaj sie do porodu za 6 miesiecy, bo Tata narazie nie ogarnia. Jest mnostwo spraw do zalatwienia i czuje ze zostalam z tym sama. Przepraszam, ze tak to wywalilam tutaj, ale chcialam to z siebie wyrzucic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2021, 22:14

Olaf - okaz zdrowia i szczęścia 10/10 urodzony 7.05.2016 <3
    f2w3ugpjd54wqphk.png
    atdcwn151udni0f0.png
  • Patrycja3791 Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggia, eh faceci...niby powinni być wsparciem dla nas kobiet,a często niestety jeszcze tylko dokładają zmartwień.

Jagodzianka19, Maggia lubią tę wiadomość

06.04.22r. 👶 Syn 💙

2023r. 4x ciąża biochemiczna

15.04.24 ⏸
    17.04.24 🩸48,3
    19.04.24 🩸159,5
    21.04.24 🩸430,8
    23.04.24 🩸1135,0
    25.04.24 ⭕ pęcherzyk ciążowy na USG🥰

preg.png
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggia życzę aby Wam się dobrze w związku ułożyło. Samotne macierzyństwo to ciężki kawałek chleba. Partner powinien być wsparciem. Oby szybko się wziął w garść 😉

Maggia lubi tę wiadomość

zi13gov36gutrlme.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga i Caro dobre wieści. Niech teraz maluszki zdrowo rosną, żebyście mogły na spokojnie cieszyć się ciążą.

Maggia cieszę się, że rozprawa przebiegła pomyślnie. Trzymam kciuki by reszta spraw również dobrze się ułożyła.

Maggia lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggia cieszę się, że rozprawa poszła po Twojej myśli 🙂 A co do obecnego partnera. Może faktycznie sytuacja w pracy jest taka napięta, że sobie nie radzi? Może czuję, że zawodzi jak facet, a tu jeszcze ciąża i jakoś tak go wszystko przybiło? Powiem Ci, że ja ostatnio miałam pretensje do Małża, że chodzi z taka bułą i o co mu chodzi, myślałam sobie, że powinien mnie wspierać, a nie się dąsać. Że ja leżę, znowu straciłam swoją niezależność (a ogólnie jestem bardzo niezależna i samodzielna), jest mi przykro, że nie mogę zająć się Młodą jakbym chciała, nie mogę ogarnąć domu (a jestem pedantem 🤦), jestem pełna obaw i strachu o ciążę, a potem jak już ochłonęłam to pomyślałam, że przecież on też ma uczucia. To na niego spadły teraz wszystkie obowiązki. I ta mina to nie było dąsanie.. to było zmęczenie, strach, obawa o mnie, o to czy Córka wiele nie straci. On po prostu stara się być silny dla Nas. Ogólnie nie mogę na niego powiedzieć złego słowa (byle by tego nie przeczytał kiedyś i nie obrósł w piórka), bo wiem, że zawsze gdy go potrzebuje staje na wysokości zadania. To czasem ja w swojej głowie wymyślam niepotrzebne scenariusze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2021, 08:24

Maggia lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Caro Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga___ wrote:
    Także lekarz bardzo pozytywnie nas nastawił, odradzał raczej amnio ale zachęcał do Sanco. Oczywiście to jest tylko nasza decyzja jak to stwierdzil. Powiedział, że to, że wyszło takie ryzyko nie oznacza, że dziecko jest chore tylko statystyki a ze względu na pesel są takie jakie są. Najważniejsze, żeby nie panikować z tego tytułu. My już i tak pokochaliśmy tego naszego dzidziusia i stwierdziliśmy, że żadne testy nic więcej nie wniosą. I pokazał małego siusiaka🥰, także prawdopodobnie będzie syn.

No widzisz! Super wieści ❤️ A na kiedy masz tp? Bo chciałam wpisać Ci tego Pana Malucha na pierwszą stronę, a widzę, że Cię nie ma.

Jak kogoś jeszcze nie ma to dajcie znać na kiedy to - powpisuje 🙂 Zrobię aktualizacje.

Aga___, Malinowa98 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Aga___ Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    No widzisz! Super wieści ❤️ A na kiedy masz tp? Bo chciałam wpisać Ci tego Pana Malucha na pierwszą stronę, a widzę, że Cię nie ma.

Jak kogoś jeszcze nie ma to dajcie znać na kiedy to - powpisuje 🙂 Zrobię aktualizacje.
    Jak Panu się nie będzie spieszyć to termin na 09.03😉

Caro lubi tę wiadomość

f2wlp07w2yjt6cjl.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:

Poproszę o wpisanie na 20.03 😊

Caro, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga___ wrote:
    Jak Panu się nie będzie spieszyć to termin na 09.03😉

Oby Panu się nie spieszyło 🙂 Chociaż jak wszystko będzie dobrze i dotrzymamy to u mnie pewnie będzie luty, bo w szpitalu CC wykonują po skończonym 38tc, a dzień dostosuje się do dyżuru gina. Stawiam na ostatni tydzień lutego 🙂

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Maggia Ekspertka

Wysłany: 3 września 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy_88 wrote:
    Maggia życzę aby Wam się dobrze w związku ułożyło. Samotne macierzyństwo to ciężki kawałek chleba. Partner powinien być wsparciem. Oby szybko się wziął w garść 😉

Wiem Maggy, bo przeciez juz z synem tego doswiadczylam. Ale wole to i spokoj niz bycie samotnym w zwiazku i wieczne prerensje, zal i jakies niespelnione obietnice. Oczywiscie ja tez ufam, ze to przejsciowy kryzys, ale jest mi latwiej, kiedy wyrzuce cos z siebie. Daje mi to wieksze poczucie sily, a sily teraz wszystkie potrzebujemy, jako ciezarne ❤️

Caro, ja to wszystko wiem, na co dzien jestem oaza cierpliwosdi, wyrozumialosci i wsparcia, ale czasami mi sie ulewa i wtedy nie mam ochoty sie cackac z chlopem 😀😎

Olaf - okaz zdrowia i szczęścia 10/10 urodzony 7.05.2016 <3
    f2w3ugpjd54wqphk.png
    atdcwn151udni0f0.png
  • Aga___ Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggia wrote:
    Aga, super wiadomosc! Oraz jestesmy w takim razie rowiesniczkami ❤️

A tak poza tym to jejku, Dziewczyny, dziekuje za Wasze zyczenia powodzenia - wszystko poszlo bardzo dobrze i w duzej mierze dzieki temu, ze tak wiele z Was choc przez chwile wyslalo wiazke dobrej energii w moja strone. Czulam te moc na rozprawie 😍 Kontakty taty z synem ustalone w fajny, kulturalny sposob, elegancko, grzecznie, konstruktywnie, zawarlismy ugode.

Oczywiscie nie moze byc zawsze wszystko ok, i o ile rozprawa sie udala, to moj partner sie zepsul. Zrobil sie okropny, niezdecydowany, bez inicjatywy, nieobecny. Zeby zachowac jako taki spokoj, w glowie ukladam sobie scenariusz, ze bede chyba sama z dwojka. Tak jest mi na ten moment latwiej, niz czekac wiecznie na jakis slad zaangazowania w sprawy rodzinne i ciazowe ze strony mojego partnera. Jest to dla mnie caly czas szok, bo on jest miloscia mojego zycia a ja jego, ale chyba aktualnie jego problemy w pracy plus ciaza go przygniotly. A co ja mam zrobic? Przeciez nie powiem „Karolkowi” poczekaj, zatrzymaj sie, nie rosnij i nie pchaj sie do porodu za 6 miesiecy, bo Tata narazie nie ogarnia. Jest mnostwo spraw do zalatwienia i czuje ze zostalam z tym sama. Przepraszam, ze tak to wywalilam tutaj, ale chcialam to z siebie wyrzucic.
    Na to wygląda, że tak 😊.Powiem Ci,że to będzie moje pierwsze dziecko i mam nadzieję, że to jakoś ogarnę. Póki co marzy mi się, żeby było zdrowiutkie. Słuchaj tutaj po to jesteśmy, żeby dzielić się tym co nas boli, ale też tym co nas cieszy.

Maggia lubi tę wiadomość

f2wlp07w2yjt6cjl.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggia, faceci się często psują, niestety.
    Też jestem zdania, że samotne macierzyństwo jest lepsze niż ciagle kłótnie i pretensje🤗
    Też nie jest różowo i u mnie i tak sobie przemawiam sama do siebie: dasz radę, już nie jesteś głupia gąską, tylko dojrzałą niezależną kobietą..
    Kiepski mam nastrój ostatnio, pewnie też ze względu na to, że wciąż jestem chora😢
    I prenatalne mam 10.09 - im bliżej, tym bardziej zestresowana jestem 😖

Maggia lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Mea Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dawno się nie odzywałam ale porostu nie mogłam czytać ani wchodzic na forum ... Miałam ogromny stres przed prenatalnymi. Dziś je miałam i jest super ryzyka niskie z bobasem wszystko dobrze, zdrowy jak rydz, 5,5 cm dziecia i podobno chłopak ( 3 syn do kolekcji 😜)
    Tona z serca spadła i oficjalnie zaczynam się cieszyć ciąża no i myślę że regularnie zacznę się tu udzielać 😊
    Spróbuję choć w części podczytac co pisaliście bo nie wiele z Was kojarzę ale to się pewnie zmieni 😜
    Przesyłam pozytywne fluidy i życzę cudownego dnia

K&K, Caro, Hekate42, Maggia, Patrycja3791 lubią tę wiadomość

age.png
  • Malinowa98 Koleżanka

Wysłany: 3 września 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:

Ja na 25.03 😉

Caro lubi tę wiadomość

oar83e3ka7i98wyh.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mea super wieści! Gratuluję Synka 🙂 Będziesz po prostu Królową 🙂

Miracle jakie wieści po badaniach prenatalnych?

Maggia a no jasne, czasem musi się przelać czara goryczy i nawet jest to wskazane, żeby wówczas z siebie to wyrzucić. Tak czy siak mam nadzieję, że wszystko poukłada się pozytywnie ❤️

Hekate zdrówka!!! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2021, 17:53

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Makija Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Ja już też po prenatalnych wszystko wyszło super wiec nie zdecydowałam się na test pappa. Bobas ma 7.2cm i prawdopodobnie będzie chłopak. Pierwszy syn już mówi do brzucha „heloł brato” (ma 2 lata) 😁. Ja prowadzę ciąże w Warszawie na żelaznej ze względu na COVID nie można wejść z partnerem, ale za to dają nagranie (wcześniej tego nie było).

Caro, Hekate42, Mea, Patrycja3791, K&K, Maggy_88, Wojcinka, Malinowa98, Maggia lubią tę wiadomość

👩🏼32 lat

👦🏼07/19
    🧒🏼03/22
    preg.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makija wrote:
    Cześć dziewczyny
    Ja już też po prenatalnych wszystko wyszło super wiec nie zdecydowałam się na test pappa. Bobas ma 7.2cm i prawdopodobnie będzie chłopak. Pierwszy syn już mówi do brzucha „heloł brato” (ma 2 lata) 😁. Ja prowadzę ciąże w Warszawie na żelaznej ze względu na COVID nie można wejść z partnerem, ale za to dają nagranie (wcześniej tego nie było).

Gratulacje Synusia 💙 Widzę, że chłopacy jak narazie królują 🙂

Mea lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • soprecious Ekspertka

Wysłany: 3 września 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czuję się od kilku dni okropnie. Boli głowa. Nic nie mogę zjeść bo żołądek kłuję. Zgaga męczy co chwilę. Wymiotowałam sama woda praktycznie. Czuje się jak 💩..

Malinowa98 lubi tę wiadomość

hchy9n73zvk25fns.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ