❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinowa98 wrote:Mam to samo, mi doszły jeszcze zawroty głowy jak dłużej stoję i lekkie bóle podbrzusza 😏😏
Malinowa98 lubi tę wiadomość
-
Patrząc na przypadki Paulinki i Malweczki to wydaje mi się, że jak pojawia się krwawienie to najlepiej szybko prywatnie jechać do gina na USG niż do szpitala...Tam to tylko jakby działali na przetrzymanie.
Czytałam ostatnio dokument dotyczący opieki okoloporodowej i to jest w dokumencie a to co się dzieje w szpitalach to dwie inne bajki 😔 -
Maggy_88 wrote:Patrząc na przypadki Paulinki i Malweczki to wydaje mi się, że jak pojawia się krwawienie to najlepiej szybko prywatnie jechać do gina na USG niż do szpitala...Tam to tylko jakby działali na przetrzymanie.
Czytałam ostatnio dokument dotyczący opieki okoloporodowej i to jest w dokumencie a to co się dzieje w szpitalach to dwie inne bajki 😔
Właśnie ja jestem zdziwiona postępowaniem lekarzy w tamtych szpitalach. Ja zaczęłam krwawić w samochodzie, byliśmy na zakupach, od razu pojechaliśmy do szpitala, Małż wbiegł na Izbę, wyszli nawet na parking z wózkiem do mnie. To był krwotok. Od razu wjechałam na sor, potem ginekologia, zaraz przyszedł gin i badania. Najpierw sprawdzali czy szyjka się nie otworzyła, potem USG. Od razu dostałam leki. Jak po kilku h ok. 22 poszłam do łazienki i wypadł ze mnie ogromny skrzep, roztrzęsiona wezwałam pielęgniarkę to ona dosłownie wyjęła to z toalety by sprawdzić co to było. Zaraz zadzwoniła po gina i na USG. Jak widzieli, że cała się trzęsę to dali mi Relanium. Byłam sama na 2osobowej sali. Pielęgniarki ciągle przychodziły pytały jak się czuję, czy nic niepokojącego się nie dzieje. Czułam się zaopiekowana.. potrzebowałam tego.
Malweczka daj znać co u Ciebie..Wojcinka lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Myślicie, że ma znaczenie czy to szpital powiatowy w małej miejscowości czy szpital w dużym mieście??
Zaczęłam się zastanawiać pod kątem porodu.
Dziewczyny a chcecie napisać skąd jesteście? Bo może niektóre z nas mieszkają całkiem blisko siebie. Ja mieszkam w Pruszkowie, koło Warszawy. -
soprecious wrote:Ja nie mogę się rano ogarnąć i możecie się ze mnie śmiać ale naczynia w zlewie myje na dwa razy, bo nie mogę ustać przy zlewie 🤣🤣
Nic mi nie mów 🙈 ja mam takie szczęście, że mamy zmywarkę ale zdarza się, że między rozładowaniem i załadowaniem jest długa przerwa 😅🙈 -
Maggy_88 wrote:Myślicie, że ma znaczenie czy to szpital powiatowy w małej miejscowości czy szpital w dużym mieście??
Dziewczyny a chcecie napisać skąd jesteście? Bo może niektóre z nas mieszkają całkiem blisko siebie. Ja mieszkam w Pruszkowie, koło Warszawy.
Moim zdaniem wszystko zależy od ludzi, na których trafisz. W każdym szpitalu mogą być położone i ginekolodzy mendy , ale też można trafic na empatycznych ludzi z powołaniem. Choć mam wrażenie, że tych drugich nieco mniej jest. -
Paulinka1995 wrote:Hej. Mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętacie i że nie będę was denerwować za dużo u mnie jest różnie, często dopada mnie smutek ale dzieci mi pomagają i podnoszą mnie na duchu i powiem że mąż również się jakoś stara, a za czuły to on nigdy nie był nie za bardzo mam ochotę wychodzić gdzie kolwiek szczerze powiem, ale chyba dlatego żeby uniknąć że kogoś spotkam i będę słuchała współczucia i pytania jak się czuję, wolę sama sobie o tym pomyśleć spokojnie.. A teraz powiedzcie mi jakie badania porobić i jakie witaminki brać itd przed zajściem ponownie w ciążę i znowu się nią cieszyć oczywiście spokojnie i żeby było wszystko dobrze tym razem
Paulinko teraz pewnie na świeżo część badań masz zrobionych.tych z początku ciąży typu morfologia,tsh itd. Dodatkowo można zrobić pakiet na trombofilie wrodzoną ( np. Na testdna można zamówić pakiet) . Czy ewentualnie zespół antyfosfolipidowy. W sumie możnaby robić tych badań jeszcze sporo różnych, ale to też zależy od budżetu.
Trzymam mocno kciuki byś juz niedlugo pochwaliła się tu II kreseczkami 😊Paulinka1995, Maggia lubią tę wiadomość
-
Maggy_88 wrote:Myślicie, że ma znaczenie czy to szpital powiatowy w małej miejscowości czy szpital w dużym mieście??
Dziewczyny a chcecie napisać skąd jesteście? Bo może niektóre z nas mieszkają całkiem blisko siebie. Ja mieszkam w Pruszkowie, koło Warszawy.Jagodzianka19 lubi tę wiadomość
-
Patrycja3791 wrote:Ja Poznań 🙂
Ja też Poznań 🙂Jagodzianka19, Patrycja3791 lubią tę wiadomość
Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
PCOS, nied. tarczycy, IO
PAI1 hetero, MTHFR homo
Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki
Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.
Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
6 dpt ⏸️
10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰
03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
Mamy 6 ❄️
3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba
25.04 transfer ❄️ 4ba
6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie -
Paulinka1995 wrote:Hej. Mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętacie i że nie będę was denerwować za dużo u mnie jest różnie, często dopada mnie smutek ale dzieci mi pomagają i podnoszą mnie na duchu i powiem że mąż również się jakoś stara, a za czuły to on nigdy nie był nie za bardzo mam ochotę wychodzić gdzie kolwiek szczerze powiem, ale chyba dlatego żeby uniknąć że kogoś spotkam i będę słuchała współczucia i pytania jak się czuję, wolę sama sobie o tym pomyśleć spokojnie.. A teraz powiedzcie mi jakie badania porobić i jakie witaminki brać itd przed zajściem ponownie w ciążę i znowu się nią cieszyć oczywiście spokojnie i żeby było wszystko dobrze tym razem„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Dziewczyny a chcecie napisać skąd jesteście? Bo może niektóre z nas mieszkają całkiem blisko siebie. Ja mieszkam w Pruszkowie, koło Warszawy.Maggy_88 lubi tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Ooo, widzę, że Wlkp rządzi 🙂 Ja również mieszkam niedaleko Poznania.
Patrycja3791, Jagodzianka19, plinka2017 lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Dziewczyny, dziś mi się śniło,że poroniłam i na dodatek zaczął mnie teraz boleć jajnik także już mam najgorsze myśli 😔
-
Paulinka1995 tak jak Dziewczyny piszą. W sumie można by zrobić wiele badań. Ja zrobiłam badania po drugim poronieniu. Głównie poszłam w genetykę, zespół antyfosfolipidowy, mutacja genu protrombiny, czynnik V Leiden, białko C, białko S, trombofilia, przeciwciała przeciw kardiolipinie, ANA. Coś tam jeszcze było, ale już nie pamiętam dokładnie. Wszystko prywatnie, więc zależy ile chcesz przeznaczyć funduszy. Mi tak naprawdę wyszły niewielkie przesunięcia w białku S i C. Chociaż jest jeszcze sporo badań, których nie zbadałam. Mam nadzieję, że już nie będę musiała do tego wracać. Dobrze, że masz wsparcie w Rodzinie. To ważne ❤️początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Patrycja to tylko sen. Nie możemy się dać zwariować, bo stres w ciąży nie jest wskazany. Jednak większość ciąż kończy się dobrze i tego się musimy trzymać 😊
Akurat dzisiaj mąż mi powiedział, że może na moje urodziny byśmy pojechali na wycieczkę do Poznania 😉
Patrycja3791, Malinowa98 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak, po wyniki histopatologiczne mam się zgłosić za 3 tyg tzn teraz to już za 2 tyg
Musze popatrzeć poczytać o tych badaniach po poronieniu, może lekarza popytam. Zastanawiam się czy nie zacząć chodzić do poprzedniego ginekologa co prowadził mi dwie poprzednie ciąże, jakoś ten mi średnio podpasował i obawiam się że i teraz za wiele mi nie pomoże itd.
A okres po jakim czasie się dostsje po łyżeczkowaniu? Po zabiegu lekko krwawiłam jeden dzień i kilka dni przerwy i od wczoraj takie większe plamienia, to raczej jeszcze nie okres chyba?