X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak myślicie czy praca pod stresem i pod ogromną presją może być powodem dla którego argumentujemy L4?

Wiem że nie powinnam się stresować ale nie da się...

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Dzien dobry :)

Cieszcie sie brakiem objawow, ja dzisiaj zaliczyłam pierwsze wymioty :/
    Katy współczuję :( to dopiero masakra, a jak do tego dorzucisz małe dziecko... 🤨
    Nie wiem skąd to przeświadczenie że jak objawy to z ciążą wszystko ok... Też oddam swoje mdłości z chęcią.
    Dziewczyny wiem że to trudne, szczególnie po stratach lub długich staraniach ale musimy wrzucić na luz! Stres i obawy w niczym nie pomagają. Co ma być to będzie a trzymajmy się wersji, że będzie ok! :)

talku lubi tę wiadomość

d16e329c5c.png
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bardzo cieszę, ze mi się mdłości osłabiły i generalnie dobrze się czuje. W poprzedniej ciąży nie miałam prawie żadnych objawów , mdłości nawet słabsze niż teraz i naprawdę cudownie wspominam ten okres. Często zapominałam się ze jestem w ciąży . Mam nadzieje, ze teraz tez tak będzie zwłaszcza ze 1.08 jedziemy na wakacje i mam zamiar cieszyć się w pełni tym urlopem :)

KolendrA, Poziomka64 lubią tę wiadomość

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia o 17 lece i dam znac :)
    ja naprawde dziewczny nie wiem jak to zrobiłam w 1 ciazy ze bez stresu i paniki poszłam dopiero w 8 tyg,nawet nie było pół dnia niepokoju :)
    chyba na starosc ze mnie taka panikara :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się udało zapisać do lekarza, tylko że jedyny wolny termin to był 1 sierpnia. Nie wiem czy to nie za szybko, bo to będzie 5+6 tc, może jeszcze nie być serduszka. No ale przynajmniej zobaczę czy wszystko wygląda jak powinno i będę miała papier do becikowego :P a do swojej gin jestem zapisana na 30.08.

Ja bym wiele dała za ciążę bezobjawową :) ale się nie łudzę, pewnie za dwa tygodnie +/- się zacznie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 09:56

Makt lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - jestem fotografem i wbrew pozorom, jest to praca fizyczna :) Dzwigam sprzet wazacy ponad 20 kg, pracuje kilka godzin na nogach i tak jak w ten weeekend, w mega upale, mam duzo wyjazdowych sesji z obcymi ludzmi, wiec w razie gdyby cos sie stalo, bede miala wyrzuty sumienia. Pozniej wiadomo, wielogodzinna praca przy komputerze, ale tu juz jest latwiej.
    W piatek mialam 7h sesje, nie usiadlam nawet na chwile i wlasnie od tamtej pory meczy mnie ten bol krzyza...
    Popracuje ile dam rade, ale jesli pojawia sie jakies uporczywe objawy albo bedzie mi ciezko, to nie bede sie zastanawiac i ide na L4. Tym bardziej, ze przy wlasnej dzialalnosci jest jeszcze stresujaca walka o klienta :)

No wlasnie... Nie powinnysmy panikowac, tylko relaksowac sie. Na wiekszosc sytuacji nie mamy wplywu, mozemy jedynie robic wszystko dla dobra dzidziusia, czyli chillout 😎 Ja tez dostaje atakow paniki. A to, ze boli mnie mocno brzuch, a to, ze nie boli i nie mam objawow... tak zle i tak niedobrze, ale staram sie o tym nie myslec.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B to czekamy do 17😊

• Kiki Znajoma

Wysłany: 22 lipca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka jest w 20tc tak wymiotowala od początku , wszystko co zjadła i jeździ do szpitala na kroplowki , współczuję , ja mam mdłości i ledwo żyje.
    Jutro z mężem jedziemy na badanie tych przeciwcial, stresa mam , dodatkowo odbieram wyniki , zobaczymy co to będzie.
    Mam lenia , przyszłam do mamy z córką i siedzimy , czekamy aż wróci z pracy ,obiad mam to myślę wcześniej jak 15 do domu nie wrócimy 😋
    widzę że zaraz zaczyna mi się 8 tydzień , to czas kiedy straciłam pierwsza ciążę,mimo że serduszko już było:( pocieszylam się też tym że kiedy serduszko staje się widoczne spada ryzyko poronienia , chociaż dalej występuje , ale mniejsze
    Aaa od wczoraj czuje że już nie tylkp sutki ale piersi po bokach też bola , ogólnie wczoraj córka dała nam przygodę... około 4 rano trzy razy wymiotowala , do 7 nie spałam, ale już potem na szczęście było lepiej .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 10:45

Auricomka lubi tę wiadomość

0d1y3e3kzanhskmh.png
    km5skrhm7wvdm1ld.png
    03.2015 8tc [*] brak akcji serca
    10.2017 7tc[*] puste jajo
    06.2018 4tc [*] samoistne
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki wrote:
    Moja koleżanka jest w 20tc tak wymiotowala od początku , wszystko co zjadła i jeździ do szpitala na kroplowki , współczuję , ja mam mdłości i ledwo żyje.
    Jutro z mężem jedziemy na badanie tych przeciwcial, stresa mam , dodatkowo odbieram wyniki , zobaczymy co to będzie.
    Mam lenia , przyszłam do mamy z córką i siedzimy , czekamy aż wróci z pracy ,obiad mam to myślę wcześniej jak 15 do domu nie wrócimy 😋
    widzę że zaraz zaczyna mi się 8 tydzień , to czas kiedy straciłam pierwsza ciążę,mimo że serduszko już było:( pocieszylam się też tym że kiedy serduszko staje się widoczne spada ryzyko poronienia , chociaż dalej występuje , ale mniejsze
    Aaa od wczoraj czuje że już nie tylkp sutki ale piersi po bokach też bola , ogólnie wczoraj córka dała nam przygodę... około 4 rano trzy razy wymiotowala , do 7 nie spałam, ale już potem na szczęście było lepiej .
    Jakie przeciwciała będziesz badać?
    Ja się stresuję że objawy były a ich nie ma. Bo taka zmiana jakoś dziwnie trochę. Trzymam kciuki za wasze wizyty. Ja swoją mam za trzy tygodnie dopiero

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Guuu Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Mi tez z OM wychodzi termin na marzec (ok.20)
    Mam dzis kolejna wizyte i tak sie denerwuje, ze o niczym innym nie moge mysles.
    16.06 - OM (cykle 25 dni)
    10.07 - test pozytywny, a beta 36.78
    12.07 - beta 146.40
    17.07 - beta 1208.89
    19.06 - beta 2738.48

Beta rośnie, ale tak sie naczytalam o pustych zarodkach, zaśniadach i poronieniach, ze mam pełną glowe.... kto mi w ogole dał internet !!!!
    Teraz sie boje, ze nie bedzie serudszka, albo ze dzis na USG nic nie zobacze....
    Według OM to 5tydz + 2 dni, wiec nie bedzie jeszcze serduszka a tak bardzo bym chciala je zobaczyc, zeby sie uspokoić....

16ud3e3km4jx6lve.png
    2019
    10.07 - beta HCG - 36
    13.07 - beta HCG - 146
    17.07 - beta HCG - 1208
    19.07 - beta HCG - 2738
    25.07 - USG - pęcherzyk, z cialkiem żółtym i CRL 4.3 bez serduszka
    01.08 - USG - CRL 1.02 mamy ❤
    08.03.2020 - zdrowa córka ♥️
  • Kiki Znajoma

Wysłany: 22 lipca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Jakie przeciwciała będziesz badać?
    Ja się stresuję że objawy były a ich nie ma. Bo taka zmiana jakoś dziwnie trochę. Trzymam kciuki za wasze wizyty. Ja swoją mam za trzy tygodnie dopiero

Wyszły mi pozytywne przeciwciala IgG ( nie wiem jak to po polsku ) więc teraz musza sprawdzić mojego męża ,czy muszą podawać immuglobuline

0d1y3e3kzanhskmh.png
    km5skrhm7wvdm1ld.png
    03.2015 8tc [*] brak akcji serca
    10.2017 7tc[*] puste jajo
    06.2018 4tc [*] samoistne
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to jakieś takie zaawansowane badania . Ale jakieś konkretne igg czy globalne miano przeciwciał igg?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałabym nie mieć dostępu do Google i nie wiedzieć o niczym.... Myślałam że jak zobaczę serduszko to ju z trochę z górki ale nie.... Bo przecież przeczytałam że może przestać bić 😔

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Ja też chciałabym nie mieć dostępu do Google i nie wiedzieć o niczym.... Myślałam że jak zobaczę serduszko to ju z trochę z górki ale nie.... Bo przecież przeczytałam że może przestać bić 😔
    No dokaldnie wydaje mi się że ten dr google to dużo skzody dla nas. Co do pracy to ja czekam chyba na pewniejszy okres znain zacznę szukać zastępcy i jakoś przeorganizować firmę , bo wiecie mam tę obawy.

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak... mi tez co chwile pojawia sie w glowie mysl, ze cos bedzie nie tak. Pracuje nad tym, ale same wiecie jak jest. A do mojej wizyty serduszkowej jeszcze 15 dlugich dni 😳

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Guuu Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje w pośrednictwie kredytowym i tez bab duzo stresu w pracy. Na razie staram sie miec wszystko w nosie - przeciez mnie nie zwolnia ;p
    Na razie nie mam zamiaru nic mowic o ciazy. A jak tylko bedzie sie cos dzialo co mnie zaniepoki to od razu idę na zwolnienie. Są rzeczy wazne i ważniejsze. Poza tym mam takie mdlosci, ze czasami jak sie trafi klient, ktory nie pachnie zbyt ladnie to ledwo siedzę na fotelu
    ...

16ud3e3km4jx6lve.png
    2019
    10.07 - beta HCG - 36
    13.07 - beta HCG - 146
    17.07 - beta HCG - 1208
    19.07 - beta HCG - 2738
  • Guuu Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka Twoj kalkulator pokazuje praktycznie tak samo jak moj.
    Ten na belly tez mi pokazuje 5tydz + 1 dzien.
    Na innych apkach 5 + 2 dni ;)

Nikodemka lubi tę wiadomość

16ud3e3km4jx6lve.png
    2019
    10.07 - beta HCG - 36
    13.07 - beta HCG - 146
    17.07 - beta HCG - 1208
    19.07 - beta HCG - 2738
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś usłyszałam nasze maleńkie <3 tak wolno biło... taka to jeszcze kruszynka

już nie pamiętam jak to było ? dziwnie tak bo u innego lekarza i bez męża :/
    Jakiś dystans mam straszny (pewnie po naszych doświadczeniach z prenatalnymi - nie zaznam spokoju do tego czasu)

W poprzednich ciążach mąż był ze mną prawie na każdej wizycie... zastanawiam się czy nie prowadzić ciąży u dwóch lekarzy ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 13:23

syllwia91, Katy, Olalasz, Makt, Poziomka64 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guuu wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Mi tez z OM wychodzi termin na marzec (ok.20)
    Mam dzis kolejna wizyte i tak sie denerwuje, ze o niczym innym nie moge mysles.
    16.06 - OM (cykle 25 dni)
    10.07 - test pozytywny, a beta 36.78
    12.07 - beta 146.40
    17.07 - beta 1208.89
    19.06 - beta 2738.48

Beta rośnie, ale tak sie naczytalam o pustych zarodkach, zaśniadach i poronieniach, ze mam pełną glowe.... kto mi w ogole dał internet !!!!
    Teraz sie boje, ze nie bedzie serudszka, albo ze dzis na USG nic nie zobacze....
    Według OM to 5tydz + 2 dni, wiec nie bedzie jeszcze serduszka a tak bardzo bym chciala je zobaczyc, zeby sie uspokoić....

Trzymam kciuki aby było dobrze! Daj znać czy było coś widać na USG, bo ja idę na wizytę w piątek i też będę 5t2d :)

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Oj tak... mi tez co chwile pojawia sie w glowie mysl, ze cos bedzie nie tak. Pracuje nad tym, ale same wiecie jak jest. A do mojej wizyty serduszkowej jeszcze 15 dlugich dni 😳
    Rozumiem Cię ... Do mojej 21:D heh ;) . Korby dostanę jak nic .
    Dorjana dlaczego chcesz prowadzić ciążę u dwóch lekarzy ?!
    U mnie stres w pracy też jest bo.mam.pracownikow więc pewnie inny ale też spory no i sam zawód też polega na wysłuchiwaniu problemów więc nie nastraja pozytywnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 13:25

hrqoyx8d84qsxxuk.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ