X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak myślicie czy praca pod stresem i pod ogromną presją może być powodem dla którego argumentujemy L4?

Wiem że nie powinnam się stresować ale nie da się...

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Dzien dobry :)

Cieszcie sie brakiem objawow, ja dzisiaj zaliczyłam pierwsze wymioty :/
    Katy współczuję :( to dopiero masakra, a jak do tego dorzucisz małe dziecko... 🤨
    Nie wiem skąd to przeświadczenie że jak objawy to z ciążą wszystko ok... Też oddam swoje mdłości z chęcią.
    Dziewczyny wiem że to trudne, szczególnie po stratach lub długich staraniach ale musimy wrzucić na luz! Stres i obawy w niczym nie pomagają. Co ma być to będzie a trzymajmy się wersji, że będzie ok! :)

talku lubi tę wiadomość

d16e329c5c.png
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bardzo cieszę, ze mi się mdłości osłabiły i generalnie dobrze się czuje. W poprzedniej ciąży nie miałam prawie żadnych objawów , mdłości nawet słabsze niż teraz i naprawdę cudownie wspominam ten okres. Często zapominałam się ze jestem w ciąży . Mam nadzieje, ze teraz tez tak będzie zwłaszcza ze 1.08 jedziemy na wakacje i mam zamiar cieszyć się w pełni tym urlopem :)

KolendrA, Poziomka64 lubią tę wiadomość

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia o 17 lece i dam znac :)
    ja naprawde dziewczny nie wiem jak to zrobiłam w 1 ciazy ze bez stresu i paniki poszłam dopiero w 8 tyg,nawet nie było pół dnia niepokoju :)
    chyba na starosc ze mnie taka panikara :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się udało zapisać do lekarza, tylko że jedyny wolny termin to był 1 sierpnia. Nie wiem czy to nie za szybko, bo to będzie 5+6 tc, może jeszcze nie być serduszka. No ale przynajmniej zobaczę czy wszystko wygląda jak powinno i będę miała papier do becikowego :P a do swojej gin jestem zapisana na 30.08.

Ja bym wiele dała za ciążę bezobjawową :) ale się nie łudzę, pewnie za dwa tygodnie +/- się zacznie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 09:56

Makt lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - jestem fotografem i wbrew pozorom, jest to praca fizyczna :) Dzwigam sprzet wazacy ponad 20 kg, pracuje kilka godzin na nogach i tak jak w ten weeekend, w mega upale, mam duzo wyjazdowych sesji z obcymi ludzmi, wiec w razie gdyby cos sie stalo, bede miala wyrzuty sumienia. Pozniej wiadomo, wielogodzinna praca przy komputerze, ale tu juz jest latwiej.
    W piatek mialam 7h sesje, nie usiadlam nawet na chwile i wlasnie od tamtej pory meczy mnie ten bol krzyza...
    Popracuje ile dam rade, ale jesli pojawia sie jakies uporczywe objawy albo bedzie mi ciezko, to nie bede sie zastanawiac i ide na L4. Tym bardziej, ze przy wlasnej dzialalnosci jest jeszcze stresujaca walka o klienta :)

No wlasnie... Nie powinnysmy panikowac, tylko relaksowac sie. Na wiekszosc sytuacji nie mamy wplywu, mozemy jedynie robic wszystko dla dobra dzidziusia, czyli chillout 😎 Ja tez dostaje atakow paniki. A to, ze boli mnie mocno brzuch, a to, ze nie boli i nie mam objawow... tak zle i tak niedobrze, ale staram sie o tym nie myslec.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B to czekamy do 17😊

• Kiki Znajoma

Wysłany: 22 lipca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka jest w 20tc tak wymiotowala od początku , wszystko co zjadła i jeździ do szpitala na kroplowki , współczuję , ja mam mdłości i ledwo żyje.
    Jutro z mężem jedziemy na badanie tych przeciwcial, stresa mam , dodatkowo odbieram wyniki , zobaczymy co to będzie.
    Mam lenia , przyszłam do mamy z córką i siedzimy , czekamy aż wróci z pracy ,obiad mam to myślę wcześniej jak 15 do domu nie wrócimy 😋
    widzę że zaraz zaczyna mi się 8 tydzień , to czas kiedy straciłam pierwsza ciążę,mimo że serduszko już było:( pocieszylam się też tym że kiedy serduszko staje się widoczne spada ryzyko poronienia , chociaż dalej występuje , ale mniejsze
    Aaa od wczoraj czuje że już nie tylkp sutki ale piersi po bokach też bola , ogólnie wczoraj córka dała nam przygodę... około 4 rano trzy razy wymiotowala , do 7 nie spałam, ale już potem na szczęście było lepiej .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 10:45

Auricomka lubi tę wiadomość

0d1y3e3kzanhskmh.png
    km5skrhm7wvdm1ld.png
    03.2015 8tc [*] brak akcji serca
    10.2017 7tc[*] puste jajo
    06.2018 4tc [*] samoistne
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki wrote:
    Moja koleżanka jest w 20tc tak wymiotowala od początku , wszystko co zjadła i jeździ do szpitala na kroplowki , współczuję , ja mam mdłości i ledwo żyje.
    Jutro z mężem jedziemy na badanie tych przeciwcial, stresa mam , dodatkowo odbieram wyniki , zobaczymy co to będzie.
    Mam lenia , przyszłam do mamy z córką i siedzimy , czekamy aż wróci z pracy ,obiad mam to myślę wcześniej jak 15 do domu nie wrócimy 😋
    widzę że zaraz zaczyna mi się 8 tydzień , to czas kiedy straciłam pierwsza ciążę,mimo że serduszko już było:( pocieszylam się też tym że kiedy serduszko staje się widoczne spada ryzyko poronienia , chociaż dalej występuje , ale mniejsze
    Aaa od wczoraj czuje że już nie tylkp sutki ale piersi po bokach też bola , ogólnie wczoraj córka dała nam przygodę... około 4 rano trzy razy wymiotowala , do 7 nie spałam, ale już potem na szczęście było lepiej .
    Jakie przeciwciała będziesz badać?
    Ja się stresuję że objawy były a ich nie ma. Bo taka zmiana jakoś dziwnie trochę. Trzymam kciuki za wasze wizyty. Ja swoją mam za trzy tygodnie dopiero

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Guuu Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Mi tez z OM wychodzi termin na marzec (ok.20)
    Mam dzis kolejna wizyte i tak sie denerwuje, ze o niczym innym nie moge mysles.
    16.06 - OM (cykle 25 dni)
    10.07 - test pozytywny, a beta 36.78
    12.07 - beta 146.40
    17.07 - beta 1208.89
    19.06 - beta 2738.48

Beta rośnie, ale tak sie naczytalam o pustych zarodkach, zaśniadach i poronieniach, ze mam pełną glowe.... kto mi w ogole dał internet !!!!
    Teraz sie boje, ze nie bedzie serudszka, albo ze dzis na USG nic nie zobacze....
    Według OM to 5tydz + 2 dni, wiec nie bedzie jeszcze serduszka a tak bardzo bym chciala je zobaczyc, zeby sie uspokoić....

16ud3e3km4jx6lve.png
    2019
    10.07 - beta HCG - 36
    13.07 - beta HCG - 146
    17.07 - beta HCG - 1208
    19.07 - beta HCG - 2738
    25.07 - USG - pęcherzyk, z cialkiem żółtym i CRL 4.3 bez serduszka
    01.08 - USG - CRL 1.02 mamy ❤
    08.03.2020 - zdrowa córka ♥️
  • Kiki Znajoma

Wysłany: 22 lipca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Jakie przeciwciała będziesz badać?
    Ja się stresuję że objawy były a ich nie ma. Bo taka zmiana jakoś dziwnie trochę. Trzymam kciuki za wasze wizyty. Ja swoją mam za trzy tygodnie dopiero

Wyszły mi pozytywne przeciwciala IgG ( nie wiem jak to po polsku ) więc teraz musza sprawdzić mojego męża ,czy muszą podawać immuglobuline

0d1y3e3kzanhskmh.png
    km5skrhm7wvdm1ld.png
    03.2015 8tc [*] brak akcji serca
    10.2017 7tc[*] puste jajo
    06.2018 4tc [*] samoistne
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to jakieś takie zaawansowane badania . Ale jakieś konkretne igg czy globalne miano przeciwciał igg?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałabym nie mieć dostępu do Google i nie wiedzieć o niczym.... Myślałam że jak zobaczę serduszko to ju z trochę z górki ale nie.... Bo przecież przeczytałam że może przestać bić 😔

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Ja też chciałabym nie mieć dostępu do Google i nie wiedzieć o niczym.... Myślałam że jak zobaczę serduszko to ju z trochę z górki ale nie.... Bo przecież przeczytałam że może przestać bić 😔
    No dokaldnie wydaje mi się że ten dr google to dużo skzody dla nas. Co do pracy to ja czekam chyba na pewniejszy okres znain zacznę szukać zastępcy i jakoś przeorganizować firmę , bo wiecie mam tę obawy.

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak... mi tez co chwile pojawia sie w glowie mysl, ze cos bedzie nie tak. Pracuje nad tym, ale same wiecie jak jest. A do mojej wizyty serduszkowej jeszcze 15 dlugich dni 😳

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Guuu Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje w pośrednictwie kredytowym i tez bab duzo stresu w pracy. Na razie staram sie miec wszystko w nosie - przeciez mnie nie zwolnia ;p
    Na razie nie mam zamiaru nic mowic o ciazy. A jak tylko bedzie sie cos dzialo co mnie zaniepoki to od razu idę na zwolnienie. Są rzeczy wazne i ważniejsze. Poza tym mam takie mdlosci, ze czasami jak sie trafi klient, ktory nie pachnie zbyt ladnie to ledwo siedzę na fotelu
    ...

16ud3e3km4jx6lve.png
    2019
    10.07 - beta HCG - 36
    13.07 - beta HCG - 146
    17.07 - beta HCG - 1208
    19.07 - beta HCG - 2738
  • Guuu Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka Twoj kalkulator pokazuje praktycznie tak samo jak moj.
    Ten na belly tez mi pokazuje 5tydz + 1 dzien.
    Na innych apkach 5 + 2 dni ;)

Nikodemka lubi tę wiadomość

16ud3e3km4jx6lve.png
    2019
    10.07 - beta HCG - 36
    13.07 - beta HCG - 146
    17.07 - beta HCG - 1208
    19.07 - beta HCG - 2738
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś usłyszałam nasze maleńkie <3 tak wolno biło... taka to jeszcze kruszynka

już nie pamiętam jak to było ? dziwnie tak bo u innego lekarza i bez męża :/
    Jakiś dystans mam straszny (pewnie po naszych doświadczeniach z prenatalnymi - nie zaznam spokoju do tego czasu)

W poprzednich ciążach mąż był ze mną prawie na każdej wizycie... zastanawiam się czy nie prowadzić ciąży u dwóch lekarzy ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 13:23

syllwia91, Katy, Olalasz, Makt, Poziomka64 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guuu wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Mi tez z OM wychodzi termin na marzec (ok.20)
    Mam dzis kolejna wizyte i tak sie denerwuje, ze o niczym innym nie moge mysles.
    16.06 - OM (cykle 25 dni)
    10.07 - test pozytywny, a beta 36.78
    12.07 - beta 146.40
    17.07 - beta 1208.89
    19.06 - beta 2738.48

Beta rośnie, ale tak sie naczytalam o pustych zarodkach, zaśniadach i poronieniach, ze mam pełną glowe.... kto mi w ogole dał internet !!!!
    Teraz sie boje, ze nie bedzie serudszka, albo ze dzis na USG nic nie zobacze....
    Według OM to 5tydz + 2 dni, wiec nie bedzie jeszcze serduszka a tak bardzo bym chciala je zobaczyc, zeby sie uspokoić....

Trzymam kciuki aby było dobrze! Daj znać czy było coś widać na USG, bo ja idę na wizytę w piątek i też będę 5t2d :)

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Oj tak... mi tez co chwile pojawia sie w glowie mysl, ze cos bedzie nie tak. Pracuje nad tym, ale same wiecie jak jest. A do mojej wizyty serduszkowej jeszcze 15 dlugich dni 😳
    Rozumiem Cię ... Do mojej 21:D heh ;) . Korby dostanę jak nic .
    Dorjana dlaczego chcesz prowadzić ciążę u dwóch lekarzy ?!
    U mnie stres w pracy też jest bo.mam.pracownikow więc pewnie inny ale też spory no i sam zawód też polega na wysłuchiwaniu problemów więc nie nastraja pozytywnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 13:25

hrqoyx8d84qsxxuk.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ