Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia05 wrote:No dziwne ale podobno moze tez byc bez goraczki. Ale to w sumie moja diagnoza nie wiem czy lekarz tak samo stwierdzi zobaczymy. Eh zawsze cos. A moj M caly popuchniety od zeba i czeka az mu przejdzie samo 🤣
Nikodemka z pomiarami to roznie moze byc zwlaszcza jak dziecko dziwnie lezy. Spora czesc tez przybiera duzo dopiero pod koniec 🙂
-
nick nieaktualnysweetmalenka wrote:Calkiem normalne bo przechodziłam przez to. Angina taaaka wielka a goraczki brak- i chyba dlatego pierwsza lekarka zbagatelizowala to.
O dobrze wiedziec! Ale antyniotyk tez trzeba brac prawda? To pewnie tydzien w domu bedzie...
Sofijka tak racja, juz tez kiedys nawet widzialam porownanie skladow parowek to te dla dzieci mialy nawet gorszy! To samo chhba soczki i inne. Skład słoiczków tez trzeba sprawdzac. Dzieki za podanie grupy, warto sie zapisac zeby miec wieksze pojecieTutaj gdzie mieszkam to tak nie ma w aptece tylu lekow bez recepty co w polsce, takie probiotyki np tez malo kto kupuje sam, w pl to jednak jest to bardzo popularne. Ale to tez jest tak ze ludzie sie sami lecza bo tak czy siak musieliby sami za to placic malo jest refundowanych, u nas jak jest na recepcie to jest refundowane, jest tez czesc lekow prywatnych ale zawsze zamiennik refundowany jest.
Ja sie zastanawiam ze skoro takich lekow nie badaja to co z suplami? A jak tam takie toksyczne substancje? 🙈 -
Olalasz wrote:Cześć Dziewczyny. Ja dzisiaj miałam USG. Dzidziuś ładnie rośnie, wazy już 1100 g i z nim wszystko jest super. Niestety moje lozysko się nie uniosło. Jest centralnie przodujące. Niby do 32 tygodnia jest jeszcze szansa, ale coraz mniej. Jak tylko się pojawi jakieś krwawienie, to od razu na IP. Mam jeszcze trochę nadzieje, ale raczej nastawiam się na pobyt w szpitalu po 30 tygodniu i przyspieszoną cesarkę.
Łożysko jeszcze ma szansę się podnieść, w razie czego jesteś pod dobrą opieką i lekarze wiedzą co robić. Trzymam kciuki oby jednak się podniosło
Olalasz lubi tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Olalasz wrote:Cześć Dziewczyny. Ja dzisiaj miałam USG. Dzidziuś ładnie rośnie, wazy już 1100 g i z nim wszystko jest super. Niestety moje lozysko się nie uniosło. Jest centralnie przodujące. Niby do 32 tygodnia jest jeszcze szansa, ale coraz mniej. Jak tylko się pojawi jakieś krwawienie, to od razu na IP. Mam jeszcze trochę nadzieje, ale raczej nastawiam się na pobyt w szpitalu po 30 tygodniu i przyspieszoną cesarkę.
-
Auricomka wrote:Czyli zeszło.nizej ? Bo miałaś brzezne też.a na której ścianie ? Fajnie że.dzidizjs taki duży już
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
iriiska wrote:Wow ale już jest duzy!
Łożysko jeszcze ma szansę się podnieść, w razie czego jesteś pod dobrą opieką i lekarze wiedzą co robić. Trzymam kciuki oby jednak się podniosło
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
nick nieaktualnyOlalasz wrote:Cześć Dziewczyny. Ja dzisiaj miałam USG. Dzidziuś ładnie rośnie, wazy już 1100 g i z nim wszystko jest super. Niestety moje lozysko się nie uniosło. Jest centralnie przodujące. Niby do 32 tygodnia jest jeszcze szansa, ale coraz mniej. Jak tylko się pojawi jakieś krwawienie, to od razu na IP. Mam jeszcze trochę nadzieje, ale raczej nastawiam się na pobyt w szpitalu po 30 tygodniu i przyspieszoną cesarkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 22:22
-
nick nieaktualnyNikodemko pamiętasz jak niedawno pisałam o wadze? W szpitalu wyszło 508 za kilka dni na polowkowych też 508 i termin wg usg z 12.03 na 17 i co i teraz już było całkiem inaczej i nagle 2 tyg większy! Nie przejmuj się, mieści się w skali a to się liczy.
Nikodemka lubi tę wiadomość
-
cześć,
Ja niestety biore jeszczę tą nieszczęsną metformine.Wiztę mam dopiero w przyszły piątek i zobaczymy co mi endokrynolog powie.
Na szczęście biorę najmniejszą dawkę (symforin 500) więc ewentualne odstawienie będzie szybkie. Gorzej jakbym była na 2000 tak jak miałam przed ciązą to by zajęło kilka tygodni.
Podobno według ministerstwa nie ma się czego obawiać i jest to napompowane przez media ale lepiej dmuchać na zimne.
Dodatkowo tak jak rozmawiałyście o ginekologach, mój niestety poszedł na l4 na 2 miesiące. Być może wróci w styczniu. Wybrałam niby zastępczego na te 3-4 wizyty ale jakoś szcególnie nie przypadł mi do gustu.
Nie wiem ile mała waży, bo po co informować pacjentkę? Nawet mi jej ostatnio nie pokazał -
syllwia91 wrote:Lubie za dzidzie nie lubię za łożysko ale jeszcze czas i trzymam kciuki ✊ z drugiej strony pomyśl że jeśli się nie podniesie i pójdziesz do tego szpitala w 33 tc to ile spokoju tam będziesz miaal! 4 tyg zleca a ty będziesz czuła się bezpiecznie i odpoczniesz przed porodem 😘
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
Auricomka wrote:Kurcze to.lekarz cię w błąd wprowadził. Trzymam kciuki! :* Ja mam wizyte za tydzien . Dzisiaj wogole mam jakiś słaby dzień dziewczyny
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
Olalasz wrote:Lekarz mi nie mówił wcześniej jaki to typ łożyska. Na USG mam tylko komentarz, ze brzeg łożyska pokrywa UW. Ale jak pokrywa w całości to jest centralnie przodujące. A Ty masz brzeżnie,tak?
-
nick nieaktualnyOlalasz wrote:Staram się tak na to patrzeć. Boje się tylko, żeby z powodu silnego krwawienia nie trzeba było zakończyć ciąży wcześniej. Ale mam nadzieje, ze tak się nie stanie.
-
Auricomka wrote:Mam wpisane łożysko brzeznie przodujące usytuowane na przedniej ścianie
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
A ten nasz zbawienny trzeci trymestr zaczynamy od 27+0 czy 28+0?
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Nikodemka wrote:Ja tez po usg. Szyjka dluga, lozysko nadal nisko, dziecko ulozone miednicowo... jedyne co mnie martwi to to, ze Kacpi jest mały. Waży 567 g, jest o tydzień mniejszy. Mam nadzieje, ze to jednak blad pomiaru, bo znowu lezal w jakiejs dziwnej pozycji, ciezko bylo go zmierzyc. Eh.
Moje też wyszło małe na ostatnim badaniu... Od początku dzidzia była o tydzień wieksza a tu nagle na ostatniej wizycie wyszła mniejsza przawie 2 tyg:(
Jednak póki co to tylko 1 pomiar (błąd pomiaru to już jakieś +/-100gr). Najważniejszy jest przyrost i kolejne badania. Niektóre dzieci rodzą się po prostu mniejsze
Choć ja aktycznie troszkę się zdenerwowałam bo od początku ciązy jem na siłę, przytyłam już 8kg z nadzieją że tym razem dzidzia bedzie pięknie rosła. Oby to był tylko błąd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 04:32
-
iriiska wrote:A ten nasz zbawienny trzeci trymestr zaczynamy od 27+0 czy 28+0?
iriiska, vanilia120, Elo, kate2friend lubią tę wiadomość