Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia05 wrote:O dobrze wiedziec! Ale antyniotyk tez trzeba brac prawda? To pewnie tydzien w domu bedzie...
Sofijka tak racja, juz tez kiedys nawet widzialam porownanie skladow parowek to te dla dzieci mialy nawet gorszy! To samo chhba soczki i inne. Skład słoiczków tez trzeba sprawdzac. Dzieki za podanie grupy, warto sie zapisac zeby miec wieksze pojecieTutaj gdzie mieszkam to tak nie ma w aptece tylu lekow bez recepty co w polsce, takie probiotyki np tez malo kto kupuje sam, w pl to jednak jest to bardzo popularne. Ale to tez jest tak ze ludzie sie sami lecza bo tak czy siak musieliby sami za to placic malo jest refundowanych, u nas jak jest na recepcie to jest refundowane, jest tez czesc lekow prywatnych ale zawsze zamiennik refundowany jest.
Ja sie zastanawiam ze skoro takich lekow nie badaja to co z suplami? A jak tam takie toksyczne substancje? 🙈
-
Olalasz, trzymam kciuki żebyście wytrwali jak najdluzej
A waga faktycznie juz ladna
Nikodemko, tez myślę, ze ta blad pomiaru i na następnej wizycie juz bedzie wazyla dzidzia sporo wiecej;)
Natalia, zdrowka dla corki :p
Co do skladow produktow dla dzieci to naprawdę nie ma sie co sugerowac tym "dla dzieci" wlasnie tylko czytać składy:p Moj synek tylko parę razy jadl kaszke typowo przeznaczona dla dzieci, potem mu kupowałam zwykla manne, jaglana itp. Tak samo z musami w tubkach dla dzieci, niby same owoce i cukier z nich, ale jakos bardziej do gustu przypadły mi dayupy bo tam jeszcze sa inne skladniki oprocz owocow :p A no i uczulam zeby najpierw samemu sprobowac i dopiero dac dziecku bo kilka razy trafila mi sie zepsutaOlalasz lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny robicie samobadanie piersi? Bo ja wczoraj wyczulam guzek pod prawa pachą. Dziś idę na USG. Podobno to czeste w ciąży, niby taki dodatkowy gruczoł mleczny.
Czy któraś z Was miała teraz bądź w poprzedniej ciąży??Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 08:45
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mia ❤️ wrote:Dziewczyny robicie samobadanie piersi? Bo ja wczoraj wyczulam guzek pod prawa pachą. Dziś idę na USG. Podobno to czeste w ciąży, niby taki dodatkowy gruczoł mleczny.
Czy któraś z Was miała teraz bądź w poprzedniej ciąży??
ja miewalam ale znikały po czasie, nawet do wizyty niedoczekały.
iriiska wrote:A ten nasz zbawienny trzeci trymestr zaczynamy od 27+0 czy 28+0?
Ja liczę od skończonego 27tc (czyli 27+0).
tak mam też na wykresie w belly. Właśnie ostatni tydzień 2trym mizostał.
Wszsytkie już zrobiłyście glukozę ???? bo ja mam dopiero w przyszłym tygodniu. Polecacie smakową ??? Ja nie miałamproblemów w poprzednich ciązach ale w tej to akoś cienki bolek ze mnie:Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 09:42
-
nick nieaktualnyJa tez licze 28+0.
Z waga dzieci to moje jakos najwiecej przybieraja miedzy 30-35 tc. Emilia w 32 tc -1800 a w 35 tc a ponad 3 kg 😀 Chyba ze to morskie powietrze i gofry tak ja utuczyly ☺️ Chcialabym zeby mloda wazyla chociaz 3200 bo jednak im mniejsza waga ur tym jakos wiecej komplikacji.
Dziewczyny ktore nie podaly nickow z belly to moze niech jeszcze raz wysla zaproszenie, bo jednak zalezy nam zeby obcych tam osob nie bylo...syllwia91 lubi tę wiadomość
-
Padłam właśnie ze śmiechu i zarazem strachu... Zmierzyłam się w "pasie" 123 cm 😱😱😁😁
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a jak was na tym facebooku znaleźć?
Dzisiaj na szkole rodzenia mam warsztaty z kapieli i przewijania noworodka.
Podobo ma też być o chustonoszeniu. Nie mogę się doczekać!
Chociaż z małżem panikujemy trochę bo on nigdy dziecka nie trzymał na rękach, a ja trzymałam raz... 2 miesięczniaka. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUshio wrote:Dziewczyny a jak was na tym facebooku znaleźć?
Dzisiaj na szkole rodzenia mam warsztaty z kapieli i przewijania noworodka.
Podobo ma też być o chustonoszeniu. Nie mogę się doczekać!
Chociaż z małżem panikujemy trochę bo on nigdy dziecka nie trzymał na rękach, a ja trzymałam raz... 2 miesięczniaka. -
iriiska wrote:Padłam właśnie ze śmiechu i zarazem strachu... Zmierzyłam się w "pasie" 123 cm 😱😱😁😁
Az poleciałam się od razu zmierzyć, u mnie 98...
Ale za to wagą gonię mojego męża. 😝
Zresztą iriiska, Ty masz chyba podwojny zestaw wszystkiego, dwa dzieciaki, dwa lożyska itp ? Zgadza się ? To miejsca trochę trzeba.
Nie bolą Cie stawy od tego cieżaru z przodu ? Pytam bo ja spać po nocach nie mogę, bo mnie wszystkie "złącza" bolą.polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
Ja niestety po tej gorszej stronie 100 jestem...
Plus jest taki że od początku ciąży przybyło jedynie 4 kg.
Po ciąży wracam do dietetyka, który specjalizuje się w IO. Mam nadzieje że ułoży dobrą dietę dla mnie pod IO i hashimoto pamietając o kp. Samemu ciężko to ogarnąć.