X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi kwaśne ale takie owocowo kwaśne. Wiśnie śliwki porzeczki jabłka kwaskowate ;)

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży poszłam na L4 z początkiem 7 tygodnia i wróciłam chyba w 14 albo 15 jak mi przeszły całodniowe wymioty :) teraz jestem na wychowawczym i prawdopodobnie wraz z jego końcem przejdę na L4. Zastanawiałam się nawet czy nie wrócić na chwilę do pracy, ale chyba zanim się na nowo wdrożę itp, to zaraz będę rodzić i chyba to więcej zamieszania niż to warte. A wiem też, że i tak by nikt tego nie docenił. Strasznie się stresuję przed rozmową z kiero o tym, że nie wrócę teraz. Planuję się wybrać pod koniec sierpnia na tę rozmowę, brrrr 😬

Co do wakacji to my w połowie sierpnia jedziemy nad morze. Nie wiem jak to będzie jeśli powtórzy się scenariusz z poprzedniej ciąży, no ale trudno. Zapłacone, zarezerwowane, jedziemy. Może inne powietrze mi posłuży 😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 15:09

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydziarana mama ja mam córkę z sierpnia. Jakos przeżyłam, najgorzej to wiadomo upały, żałuje ze wczesniej nie kupiliśmy klimatyzacji do domu tej mobilnej, robi robotę! 😀

Za mna chodzą frytki z maca 😁

wydziarana_mama lubi tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na koncowce w upaly bo corka z 9 września ale czulam sie super 22 sierpnia bylam na weselu ;p

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga2 wrote:
    Dziewczyny wy tak serio? Cały czas marudzicie i narzekacie, aż się nie chce tu wchodzić i czytać. Weźcie się w garść, bo nie umieracie tylko jesteście w ciąży! Narzekacie na mężów/partnerów ale ja im współczuje jak w domu jesteście takie same. Zamiast cieszyć się ciążą i tym pięknym stanem to lepiej znaleźć powód żeby ponarzekać...
    Jak się nie chce, to nie trzeba :)
    Ja się cieszę, że jest takie miejsce w którym możemy sobie czasem powylewać, poradzić się, dla mnie to wspierające, że inne tak mają :)

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydziarana_mama wrote:
    Ja mam ciagle ochotę na mięso 😏😏😏 zrobiłam dziś schabowe z pieczarkami i serem do tego ziemniaki i fasolka z bułka tarta. Wczoraj kurczak pieczony a jutro będzie mielone 😂😂😂
    To jest niesamowite, jak różnie reagujemy. Ja mam całkowity mięsowstręt :) I ciągle chłodnik i fasolka szparagowa. Dzisiaj jadę do teściowej na chłodnik.

wydziarana_mama lubi tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB 6 dni

• PannaB Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    PannaB 6 dni

To u mnie dzis juz 7,tylko rano i tylko troche ale jednak

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga, to my powinnysmy zapytac „serio?”. Jestem w pierwszej ciazy, wystaranej, wyczekanej i mam prawo miec obawy, konfrontowac z innymi kobietami czy moje objawy sa normalne, mam prawo dzielic sie z innymi takimi emocjami na jakie tylko mam ochote i nikt nie powinien tego oceniac. Jesli pałasz optymizmem, a ciaza dla Ciebie to cudowny stan, w ktorym o nic sie nie martwisz i nie potrzebujesz zadnego wsparcia, to super, mozesz sie tym dzielic, na pewno nikt nie bedzie mial o to pretensji.
    Gdybysmy nie dzielily sie miedzy soba obawami i doswiadczeniami, to po co byloby to miejsce? Zeby codziennie pisac jak jest nam cudownie, a zle emocje dusic w sobie? Jestem na jednym z watkow od ponad roku, dziewczyny byly dla mnie wsparciem w najgorszych chwilach podczas staran, a ja dla nich. Nie wyobrazam sobie, zeby ktoras z nich miala do innej pretensje o narzekanie.

pineapple, talku lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży poszłam na L4 z początkiem 7 tygodnia i wróciłam chyba w 14 albo 15 jak mi przeszły całodniowe wymioty :) teraz jestem na wychowawczym i prawdopodobnie wraz z jego końcem przejdę na L4. Zastanawiałam się nawet czy nie wrócić na chwilę do pracy, ale chyba zanim się na nowo wdrożę itp, to zaraz będę rodzić i chyba to więcej zamieszania niż to warte. A wiem też, że i tak by nikt tego nie docenił. Strasznie się stresuję przed rozmową z kiero o tym, że nie wrócę teraz. Planuję się wybrać pod koniec sierpnia na tę rozmowę, brrrr 😬

Co do wakacji to my w połowie sierpnia jedziemy nad morze. Nie wiem jak to będzie jeśli powtórzy się scenariusz z poprzedniej ciąży, no ale trudno. Zapłacone, zarezerwowane, jedziemy. Może inne powietrze mi posłuży 😛
    Jaki scenariusz? Ja też nad morze w połowie sierpnia. Daleka macie podróż ? Nono cały czas myślę nad tą Chorwacja w sierpniu ;) kusi ale się trochę boję. Olalasz chłodnik uwielbiam ale kopru teraz nie toleruje :D

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Jaki scenariusz? Ja też nad morze w połowie sierpnia. Daleka macie podróż ?

Całodniowe wymioty przez dwa miesiące ;) mamy 350 km, ale jedziemy z roczną córą, więc będzie musiało być z postojami.

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postoje to nawet lepiej dla ciebie. :) Żyłki rozchodzisz itd:) my mamy 6-7h

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    To u mnie dzis juz 7,tylko rano i tylko troche ale jednak
    Ale krew leci czy brudny śluz?

• PannaB Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Ale krew leci czy brudny śluz?
    Lekko brudny śluz

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Lekko brudny śluz
    Moj lekarz w ogóle mi się kazał tym nie martwić. Dopiero krew w ilościach jak okres jest powodem do wizyty u lekarza albo na ip

• PannaB Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Moj lekarz w ogóle mi się kazał tym nie martwić. Dopiero krew w ilościach jak okres jest powodem do wizyty u lekarza albo na ip

Naprawde? W sumie w szpitalu podobnie mowili,krew taka ciemna mialam raz tydzien temu

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecwyznh jutro wchodzę w 10tydzien . Ale to minęło szybko. Za 10dni mam wizytę i oczywiście boję się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 20:47

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Naprawde? W sumie w szpitalu podobnie mowili,krew taka ciemna mialam raz tydzien temu
    Tak mówił. Ja miałam śluz brudny, kawa z mlekiem a raz poleciało mi czarne prawie i tyle na tym się skończyło. Oby!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jq mam za tydzień wizytę i zastanawiam się kiedy pasuje się umówić na prenatalne

Robicie te testy pappa? Czy samo usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 20:50

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam.czh pierwsze prenatalne robić. Drugie zrobię napenwo bo ono wykazuje wady którym można przeciwdziałać j leczyć jeszcze w brzuszku.
    Albo jutro zaczynamy 9? Cały czas nie wiem jak to.ske liczy ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 20:57

hrqoyx8d84qsxxuk.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ