X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi kwaśne ale takie owocowo kwaśne. Wiśnie śliwki porzeczki jabłka kwaskowate ;)

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży poszłam na L4 z początkiem 7 tygodnia i wróciłam chyba w 14 albo 15 jak mi przeszły całodniowe wymioty :) teraz jestem na wychowawczym i prawdopodobnie wraz z jego końcem przejdę na L4. Zastanawiałam się nawet czy nie wrócić na chwilę do pracy, ale chyba zanim się na nowo wdrożę itp, to zaraz będę rodzić i chyba to więcej zamieszania niż to warte. A wiem też, że i tak by nikt tego nie docenił. Strasznie się stresuję przed rozmową z kiero o tym, że nie wrócę teraz. Planuję się wybrać pod koniec sierpnia na tę rozmowę, brrrr 😬

Co do wakacji to my w połowie sierpnia jedziemy nad morze. Nie wiem jak to będzie jeśli powtórzy się scenariusz z poprzedniej ciąży, no ale trudno. Zapłacone, zarezerwowane, jedziemy. Może inne powietrze mi posłuży 😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 15:09

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydziarana mama ja mam córkę z sierpnia. Jakos przeżyłam, najgorzej to wiadomo upały, żałuje ze wczesniej nie kupiliśmy klimatyzacji do domu tej mobilnej, robi robotę! 😀

Za mna chodzą frytki z maca 😁

wydziarana_mama lubi tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na koncowce w upaly bo corka z 9 września ale czulam sie super 22 sierpnia bylam na weselu ;p

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga2 wrote:
    Dziewczyny wy tak serio? Cały czas marudzicie i narzekacie, aż się nie chce tu wchodzić i czytać. Weźcie się w garść, bo nie umieracie tylko jesteście w ciąży! Narzekacie na mężów/partnerów ale ja im współczuje jak w domu jesteście takie same. Zamiast cieszyć się ciążą i tym pięknym stanem to lepiej znaleźć powód żeby ponarzekać...
    Jak się nie chce, to nie trzeba :)
    Ja się cieszę, że jest takie miejsce w którym możemy sobie czasem powylewać, poradzić się, dla mnie to wspierające, że inne tak mają :)

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydziarana_mama wrote:
    Ja mam ciagle ochotę na mięso 😏😏😏 zrobiłam dziś schabowe z pieczarkami i serem do tego ziemniaki i fasolka z bułka tarta. Wczoraj kurczak pieczony a jutro będzie mielone 😂😂😂
    To jest niesamowite, jak różnie reagujemy. Ja mam całkowity mięsowstręt :) I ciągle chłodnik i fasolka szparagowa. Dzisiaj jadę do teściowej na chłodnik.

wydziarana_mama lubi tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB 6 dni

• PannaB Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    PannaB 6 dni

To u mnie dzis juz 7,tylko rano i tylko troche ale jednak

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga, to my powinnysmy zapytac „serio?”. Jestem w pierwszej ciazy, wystaranej, wyczekanej i mam prawo miec obawy, konfrontowac z innymi kobietami czy moje objawy sa normalne, mam prawo dzielic sie z innymi takimi emocjami na jakie tylko mam ochote i nikt nie powinien tego oceniac. Jesli pałasz optymizmem, a ciaza dla Ciebie to cudowny stan, w ktorym o nic sie nie martwisz i nie potrzebujesz zadnego wsparcia, to super, mozesz sie tym dzielic, na pewno nikt nie bedzie mial o to pretensji.
    Gdybysmy nie dzielily sie miedzy soba obawami i doswiadczeniami, to po co byloby to miejsce? Zeby codziennie pisac jak jest nam cudownie, a zle emocje dusic w sobie? Jestem na jednym z watkow od ponad roku, dziewczyny byly dla mnie wsparciem w najgorszych chwilach podczas staran, a ja dla nich. Nie wyobrazam sobie, zeby ktoras z nich miala do innej pretensje o narzekanie.

pineapple, talku lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży poszłam na L4 z początkiem 7 tygodnia i wróciłam chyba w 14 albo 15 jak mi przeszły całodniowe wymioty :) teraz jestem na wychowawczym i prawdopodobnie wraz z jego końcem przejdę na L4. Zastanawiałam się nawet czy nie wrócić na chwilę do pracy, ale chyba zanim się na nowo wdrożę itp, to zaraz będę rodzić i chyba to więcej zamieszania niż to warte. A wiem też, że i tak by nikt tego nie docenił. Strasznie się stresuję przed rozmową z kiero o tym, że nie wrócę teraz. Planuję się wybrać pod koniec sierpnia na tę rozmowę, brrrr 😬

Co do wakacji to my w połowie sierpnia jedziemy nad morze. Nie wiem jak to będzie jeśli powtórzy się scenariusz z poprzedniej ciąży, no ale trudno. Zapłacone, zarezerwowane, jedziemy. Może inne powietrze mi posłuży 😛
    Jaki scenariusz? Ja też nad morze w połowie sierpnia. Daleka macie podróż ? Nono cały czas myślę nad tą Chorwacja w sierpniu ;) kusi ale się trochę boję. Olalasz chłodnik uwielbiam ale kopru teraz nie toleruje :D

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Jaki scenariusz? Ja też nad morze w połowie sierpnia. Daleka macie podróż ?

Całodniowe wymioty przez dwa miesiące ;) mamy 350 km, ale jedziemy z roczną córą, więc będzie musiało być z postojami.

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postoje to nawet lepiej dla ciebie. :) Żyłki rozchodzisz itd:) my mamy 6-7h

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    To u mnie dzis juz 7,tylko rano i tylko troche ale jednak
    Ale krew leci czy brudny śluz?

• PannaB Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Ale krew leci czy brudny śluz?
    Lekko brudny śluz

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Lekko brudny śluz
    Moj lekarz w ogóle mi się kazał tym nie martwić. Dopiero krew w ilościach jak okres jest powodem do wizyty u lekarza albo na ip

• PannaB Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Moj lekarz w ogóle mi się kazał tym nie martwić. Dopiero krew w ilościach jak okres jest powodem do wizyty u lekarza albo na ip

Naprawde? W sumie w szpitalu podobnie mowili,krew taka ciemna mialam raz tydzien temu

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecwyznh jutro wchodzę w 10tydzien . Ale to minęło szybko. Za 10dni mam wizytę i oczywiście boję się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 20:47

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Naprawde? W sumie w szpitalu podobnie mowili,krew taka ciemna mialam raz tydzien temu
    Tak mówił. Ja miałam śluz brudny, kawa z mlekiem a raz poleciało mi czarne prawie i tyle na tym się skończyło. Oby!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jq mam za tydzień wizytę i zastanawiam się kiedy pasuje się umówić na prenatalne

Robicie te testy pappa? Czy samo usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 20:50

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam.czh pierwsze prenatalne robić. Drugie zrobię napenwo bo ono wykazuje wady którym można przeciwdziałać j leczyć jeszcze w brzuszku.
    Albo jutro zaczynamy 9? Cały czas nie wiem jak to.ske liczy ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 20:57

hrqoyx8d84qsxxuk.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ