X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b179ac4429789282med.jpg

Oto i Nasze Szczęście :-)

83konwalie, Malwinka, ewa81, coffee2 lubią tę wiadomość

• 83konwalie Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2017, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ogromne gratulacje dla wszystkich Mam!!! Byłyście bardzo dzielne, zarówno te po cc jak i te, które urodziły sn. Kobiety to bohaterki, nie ma co!!!!! :)
    Śliczne te Wasze maleństwa!!! Uwielbiam patrzeć na tę tabelę z wpisami: "rozpakowana", "rozpakowana".

U nas ciągle cisza, a ja tak chciałabym już...
    Ani wiesiołek, ani seksy, ani spacery, ani chodzenie po schodach nie pomaga. Ani nawet zwyczajne tłumaczenie córce, że już czas przyjść na świat ;). Uparta i tyle...po matce ;) (ja urodziłam się w 42 tc to czego oczekuje od dziecka). Jutro ktg, zobaczymy czy w ogóle są jakieś postępy.

Chyba na forum nikogo już nie będzie jak ja urodzę ;)

7u22s65gp72keomm.png

konwalia83
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz po tym jak napisalam wcześniejsza wiadomosc synek sie obudzil i nie spal do 3.30 w nocy..wczoraj na obiad byly buraki i dzieki temu caly oddzial mial nocke z glowy..

Takze manusie buraczki w pierwszej dobie to zly pomysl ja nie wiedziałam i mialam za swoje

Malwinka lubi tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla dzielnych mam ;) Duzo zdrowia dla maluszkow;) Inka synek przecudny,) A wlasnie wczoraj zastanawialam sie nad burakami czy mozna jesc przy karmieniu bo ja je uwielbiam. To juz mam odpowiedz...
    Nataliad wspanialy maluszek ,)
    Ja dzisiaj 3 dzien po terminie... Tego sie nie spodziewalam...Caly czas myslalam ze urodze przed terminem... Jestem umeczona bardzo mocno... Dzis w nocy nawiedzaly mnie skurcze ktore znow sie wyciszyly... Dzis o 16 mam ktg. i modle sie o jakas decyzje moze wywolywanie? 83konwalie... Nie martw sie ja tez mam takie wrazenie ze zostane ostatnia;) staram sie nastawiac pozytywnie ze sie samo zacznie ale chyba bez oksy i innych milych atrakcji sie nie obejdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 09:05

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to chyba ja nastepna ustawiam sie w kolejce do tych ostatnich. Wlasnie czekam na ktg i potem badanie w szpitalu. Ale spokojnje to zwykla umówiona wizyta bo dzis tp. Ale czuje ze nic nie wskazuje na rychle narodziny.

Malwinka lubi tę wiadomość

860i2n0aa0kupyp7.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aarizona wrote:
    Haha to chyba ja nastepna ustawiam sie w kolejce do tych ostatnich. Wlasnie czekam na ktg i potem badanie w szpitalu. Ale spokojnje to zwykla umówiona wizyta bo dzis tp. Ale czuje ze nic nie wskazuje na rychle narodziny.

To jestesmy razem. Daj znac jak po ktg. ja o 16 sie dowiem cos wiecej. Powodzenia,)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly dokazywal pieknie ale skurczy brak. Po badaniu lekarz stwierdzil, ze to nie dzis i zebysmy sie zaczeli zastanawiac nad cięciem w piatek lub poniedzialek. We czwartek nastepna wizyta wiec czekamy. Oby ruszyło.

860i2n0aa0kupyp7.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona a wspominal o wywolywaniu? Ja juz sama sie zastanawiam nad cieciem cesarskim... trzymam kciuki zeby sie u nas zaczelo samo. Byloby najlepiej.

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mowil ze nie bardzo moze bo ja juz po cc

860i2n0aa0kupyp7.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahaaa. rozumiem. To masz zupelnie inna sytuacje. Ale moze sie u nas wkoncu rozkreci... ;) Trzymaj sie powodzenia!

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwcie sie ja w niedziele rano bylam na ktg skurcze znikome choc lekarz powiedzial ze jestem gotowa i dzis wroce kazal duzo sie ruszac wiec powrot do domu spacer 40 min potem lezenie w wannie i znow spacer w sumie okolo 5km i 23 ecia rozwarcie na 4 cm i to cudne zdanie w ustach lekarza "gratulacje rodzimy"

klaudia.29, Malwinka, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Inka ;)dajesz nadzieje ze jednak sie zacznie samoistnie. Ja wlasnie z ktg wyszlam. Dalej cisza. jakies pojedyncze skurcze rozwarcie na 2cm. Jesli do niedzieli sie nic nie zacznie wywolujemy.... Wiec albo sie zacznie albo w niedziele mnoe na oddzial przujmuja...

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynsjmnjej byly jakieś skurcze, nawet pojedyncze. U mnie krecha prosta ze nie ma przebacz. Z rozwarciem 2 cm to juz od miesiaca chodze i jakokos cisza. Chyba dany jest nam ten poniedzialek. A moze nie?...

860i2n0aa0kupyp7.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aarizona moje wszystkie przeczucia dotyczace dnia porodu sie nie sprawdzily. Teraz to juz nie mam.pojecia kiedy sie zacznie... mam nadzieje ze jednak samo sie u nas rozkreci;) Damy rade! juz niebawem...;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Jesteśmy już w domu po dwóch tygodniach przebytych w szpitalu.
    Leoś pozdrawia wszystkie ciocie :)

Zdjęcie zostało usunięte

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 17:37

Inka91, Malwinka, klaudia.29, coffee2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, nataliad, inka- cudowne maleństwa! Są niesamowite! Jeszcze raz gratuluję kochane! Pozniej zaktualizuję listę bo teraz mała wisi przy cycu. Druga nocka za nami, o niebo lepsza od pierwszej. Wczoraj troche płakała bo i brzuszek i nowe otoczenie. A dzis spała od 23.30- 5. Za to ja wczoraj mialam kryzys. Przez cały dzień zjadłam tylko kanapke i serek wiejski. Od ketonalu w szpitalu podrazniłam żoładek i teraz bardzo boli. Do tego ból pleców przy każdym oddychaniu i rwąca rana. Płakałam nad serkiem bo wiedziałam że muszę mieć siłę dla małej i do karmienia, a przy każdej łyżeczce ciągneło mnie na wymioty. Nie mogłam nic przełknąć. Dziś mam nadzieję bedzie lepiej. Pozdrawiamy cieplutko i trzymamy mocno kciuki za resztę cioteczek

klaudia.29, ewa81 lubią tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa Leos cudowny,) super ze jestescie uuz w domku;)jeszcze raz wszystkiego dobrego;)
    Nadii bedzie coraz lepiej;* organizm wroci do normy;* trzymam kciuki zeby jak najszybciej. Fajnie ze juz jestescie w domu ;)
    Moja corka dalej sie nie spieszy. Dzis 4 dzien po terminie. Jesli dalej nie zacznie sie samo to moja marcowa Wiktorka bedzie kwietniowa ;) wszystko okaze sie w najblizszyh dniach... Boje sie wywolywania... bardzo... pozdrowienia dziewczynki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 07:23

ewa81 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Noc kompletnie nieprzespana, ale nie z powodu synka. Po prostu nie mogłam zasnąć i tyle. Jak ja zazdroszczę karmienia piersią, przyznam, że ściąganie pokarmu jest uciążliwe i wiem, że będę musiała włączyć mm, bo nie wyrobię się, a jak będę chciała gdzieś z nim wyjść na dłużej, to muszę mieć przy sobie mleko.
    Gratulacje mamusiom :)

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciocie. Gratuluję naszym dzielnym mamusia. Ewcia Leos taki malutki. Odkąd mam swoje szczęście to inne dzieciaczki mnie jeszcze bardziej rozczulaja.

Mam do Was pytanie ( mamy dylemat z imieniem, a dokładnie z opisem imienia) chcieliśmy mu dac na imię Igor ale jak czytam znaczenie to masakra,- egocentryk, , po trupach do celu, nie otwarty do dziewczyn.....wierzycie w znaczenie imion, że wybierając je to tak jakbyśmy wybierali charakter?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

picgifs-20-ba06808a3ac5f3b19f30f23c09c0efa9b07b01fc.gif

1. <3 5.02.2017 Oriana. Córka Kaja g. 20:35, 2780g, 53 cm szczęścia

proszę o poprawienie na 51 cm :D

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ