X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka natknelam sie kilkanascie lat temu na pewna nietypowa ksiazke o znaczeniu imion i z tego co widzialam w opisie bylo napisane, ze tylko jesli nadamy imie, ktore jest przewidziane na dany dzien, okres i jakies tam inne parametry to wowczas podobno odzwierciedla nasza dusze... czyli krotko mowiac jesli wedlug tych parametrow mamy inne imiona niz Igor, to nie masz co przejmowac sie opisem... chociaz u mnie jakims cudem rodzice trafili z moim imieniem i rzeczywiscie w wiekszosci sie zgadza to ja osobiscie w to nie wierze ;)

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aarizona rano w czwartek bylam na ktg i mialo sie zaczac ale z pewnoscia nie w ten dzien a jednak stalo sie inaczej ;)

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

• Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee2 wrote:
    Aarizona rano w czwartek bylam na ktg i mialo sie zaczac ale z pewnoscia nie w ten dzien a jednak stalo sie inaczej ;)
    Niestety tym razem lekarz sie nie mylił bo my nadal w dwupaku. Pomalu zaczynam sie oswajac z mysla o cc. Choc mam ziarenko nadzieji ze synek milo mnie zaskoczy wcześniej.

860i2n0aa0kupyp7.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja urodziłam dwa dni po terminie i też tak jak wy myślałam że oszaleje z tej niepewności. Czy to już? ...straszne to uczucie jest jak we wszystkim doszukujesz się prawdziwych oznak porodu. Tym bardziej, że dużo już maleństwo jest na świecie.
    Tylko to tak łapie z nienacka i przeważnie pod osłoną nocy...
    Cooffe dzięki za odpowiedź, no ja też niby nie wierzę, ale jak przeczytałam znaczenie imion moich najbliższych to 80 % to prawda. Mąż chce zmienić imie na Mateusza, no ale ja już w brzuszku mówiłam do niego Igorek i teraz ma mieć inne imie ;( tylko przez to że nie fajne o nim pisze.

uch5i09k3eicivpk.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wg mnie te opisy to podobnie jak ze znakami zodiaku. Z przymruzeniem oka w nie wierze. Z moim imieniem moge doszukac sie kilku zwiazkow z opisem, ale napewno nie wszystko. Mysle ze to nie imie warunkuje osobowosc tylko geny + wychowanie i srodowisko w jakim dziecko rosnie. Ale to oczywiscie Wasza decyzja.
    Aarizona to mamy ten sam stan... Ja ciagle mam nadzieje, ze jednak natura wyprzedzi sztuczne rozkrecacze, ktore juz w niedziele zaczna na mnie stosowac jesli samo sie nie zacznie... Najbardziej przeraza mnie balonik... No ale jakos bedzie trzeba pomoc naturze jesli sama nie zadziala. Staram sie nie nakrecac. Rozmawialam z lekarzem tez o cesarce. Propobuje zebym jednak sprobowala naturalnie... Powodzenia Aarizona moze jednak nas zbierze... mamy jeszcze kilka dni ...

Malwinka lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Cześć ciocie. Gratuluję naszym dzielnym mamusia. Ewcia Leos taki malutki. Odkąd mam swoje szczęście to inne dzieciaczki mnie jeszcze bardziej rozczulaja.

Mam do Was pytanie ( mamy dylemat z imieniem, a dokładnie z opisem imienia) chcieliśmy mu dac na imię Igor ale jak czytam znaczenie to masakra,- egocentryk, , po trupach do celu, nie otwarty do dziewczyn.....wierzycie w znaczenie imion, że wybierając je to tak jakbyśmy wybierali charakter?

Cześć, sporadycznie zaglądam do Was z Majówek (my juz odliczamy dni ;)) - kciuki za wszystkie tkwiące w dwupaku i zdrowia dla maluszkow.

Uczylam jednego chłopca imieniem Igor. Z jednej strony straszny leniuch z niego byl (ale to raczej kwestia wychowania), z drugiej zdolniacha i maly cwaniak. Zabawny, mój ulubiony uczeń. Teraz pomyka juz do gimnazjum i widzę ze wyrosl z malej kluski na przystojnego chłopaka i dziewczyny tez się wokol niego kręcą (i to calkiem ladne ;)) nie zmienialabym imienia pod wpływem jakiegoś opisu. Az musiałam zareagować ze względu na mojego pupilka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 14:44

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez znam jednego Igorka;) Super chlopak ;) Nie dosc ze urodziwy;) To jeszcze przebojowy;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie osobiscie tez sie Igor podoba i dobrze mi sie kojarzy. U mojej tez w ksiedze imion jest napisane, ze zawzieta, uparta itp. ale wazne, ze nam sie podoba :-)

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i nawet Ci powiem, ze jak bym miala miec jeszcze synka i moj by nie oponowal zbytnio ;-) to, to imie bardzo chetnie bym wybrala :-)

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście kochane, wiecie? Zawsze mam wsparcie w Was. Ja znam tylko jednego Igora i też właśnie taki bystry, zdolniacha jak pisze Leirion ;)
    Za pół godzinki maz jest umówiony w urzędzie cywilnym, to niech zostanie masz Igorek. Już się przyzwyczaiłam.
    Klaudia jak odeszły mi wody to leżałam na patologii ciąży dwa dni i tam ze mną w pokoju były dwie dziewczyny którym założono ten balonik, mówiły że to nic nie boli tylko poprostu czujesz że coś tam masz. Założyli im koło południa a następnego dnia wyleciał on i trafiły na porodowke z rozwarciem na 5-6 cm.
    Więc nie ma co się opierać niech wkładają i bach na porodowke.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czytalam o baloniku ze to nic strasznego. Szczerze to chyba bym chciala ale chyba u mnie w szpitalu nie stosuja. Ja dzis czuje sie jakos byle jak. Jakas spiaca ciagle i taka nieobecna. Moze to przez pogode.
    Rano pojechalam na zakupy i pierwszy raz skorzystalam z przywilejów ciazowych. Pani specjalnie dla mnie otworzyla kase i zrobila innym klientom wykład ze to wstyd ze mnie nikt nie przepuscil.
    Jak dojechalam pod dom to chyba 20 min siedzialam w samochodzie zeby zebrac sie na girr z zakupami. Najchetniej bym zasnela. Szybko zrobilam obiad i poszlam spac. Obudzilam sie i czuje ze na ustach wylega sie jakies dziadostwo. Pewnir bedzie opryszczka. Jak zbieralam sie po corke do przedszkola poczolam taki cheilowy bol brzucha, ale megamocny. I przeszla mi cala ochota na rodzenie. Jakis dziwny ten dzien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 17:37

860i2n0aa0kupyp7.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka dziekuje Ci za slowa wsparcia i otuchy ;) czyli jest do przezycia to cale balonikowanie ;) byloby super gdyby u mnie wrazie czego bylo podobnie;) Nie moge sie juz doczekac tak bardzo mocno ...

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aarizona wrote:
    Ja tez czytalam o baloniku ze to nic strasznego. Szczerze to chyba bym chciala ale chyba u mnie w szpitalu nie stosuja. Ja dzis czuje sie jakos byle jak. Jakas spiaca ciagle i taka nieobecna. Moze to przez pogode.
    Rano pojechalam na zakupy i pierwszy raz skorzystalam z przywilejów ciazowych. Pani specjalnie dla mnie otworzyla kase i zrobila innym klientom wykład ze to wstyd ze mnie nikt nie przepuscil.
    Jak dojechalam pod dom to chyba 20 min siedzialam w samochodzie zeby zebrac sie na girr z zakupami. Najchetniej bym zasnela. Szybko zrobilam obiad i poszlam spac. Obudzilam sie i czuje ze na ustach wylega sie jakies dziadostwo. Pewnir bedzie opryszczka. Jak zbieralam sie po corke do przedszkola poczolam taki cheilowy bol brzucha, ale megamocny. I przeszla mi cala ochota na rodzenie. Jakis dziwny ten dzien.

A ja wlasnie sie naczytalam ze duzy bol... ale to roznie pewnie bywa jak z porodem kazda inaczej przechodzi. U mnie podobno zaczynaja od jakichs zastrzykow rozluzniajacych... nastepnie balonik... a jak to nie pomaga to oksy... Wszystko sie niedlugo okaze. Dzieki dziewczyny za wsparcie.to duzo daje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 17:53

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • 83konwalie Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My jesteśmy na patologii ciąży. W nocy miałam silne skurcze i pojechaliśmy na izbę przyjęć. Tam skurcze ucichły, ale okazało się, że mam rozwarcie na 4 cm i mnie zostawili na patologii. Skurcze wracają co jakiś czas, bolesne i regularne co ok. 1-3 min. Później cisza i tak w kółko. Niestety postępu w rozwarciu brak.Oj żeby się rozkrecilo!!!

konwalia83
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83 konwalie trzymam kciuki żeby szybko poszlo:* Powodzenia; *

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tym razem miałam oksy na wywołanie. Poród lekko ponad godzinkę więc w porównaniu z ostatnim który trwał 15 h to rewelacja. Życzę aby i u Was wywoływanie nie było takie złe ;) Poszło w 8 dobie po terminie.
    Pozdrawiamy ;)

klaudia.29, Aarizona, Malwinka, coffee2 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. Gratulacje! dzieki za info i nadzieje;) ja wlasnie na to licze B) i staram sie tylko tak myslec ;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • 83konwalie Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide do domu. Wszystko ucichlo.:-(

konwalia83
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83konwalie wrote:
    Ide do domu. Wszystko ucichlo.:-(

Kurczę szkoda....

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko do dziewczyn te które już urodziły.. ..smarujecie się tym co w czasie ciąży czy teraz już lepiej takie ujędrniające? Muszą być takie kremy po ciąży jakieś specjalne czy to nie ma wpływu na pokarm?

uch5i09k3eicivpk.png
‹‹ 999 1000 1001 1002 1003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ