X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Miałyście już wizytę położnej w domu? Jedno spotkanie mamy za sobą i ona powiedziała co mogę jeść a czego nie. Jak będziecie mieć wizytę to spytajcie. Wiadomo że nic smażonego, surowego, serów pleśniowych, nabiał można ale nie codziennie. Z owoców można jabłko, banan, gruszka ale obserwować czy u dziecka coś się dzieje. Żadnych napojów gazowanych.

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno nie ma juz czegos takiego jak dieta eliminacyjna kobiety karmiacej, powinno sie jesc niemal wszystko i zwracac uwage na dziecko, jak jakis problem to dopiero odrzucic.

A ja mam do Was pytanie odnosnie pologu... troche obrzydliwe ale musze spytac, czy Wy tez mialyscie w tych odchodach jakies skrzepy, "kawaliki miesa", tkanki i to nie na poczatku tylko pozniej?

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffe2 ja mam takie czasami skrzepy, ciągnący śluz

• Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia czekamy na newsy. Jak tam?

klaudia.29 lubi tę wiadomość

860i2n0aa0kupyp7.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam takie skrzepy. Jeden w szpitalu a drugi jak byłam w domu. Miałam wrażenie że on jest na pół dłoni.
    Używacie podpasek czy podkładów?

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu miałam podkłady. Teraz mam podpaski ale takie grube.

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie. Dziekuje wszystkim za kciuki i wsparcie ;) 02.04. urodzilam cudna Wiktorie. 3810g i 56cm. Sn. Udalo sie ... porod byl bardzo szybki. od 12 skurcze coraz silniejsze a o 15.30 byla juz z nami;) A wiec moja marcoweczka stala sie kwietnioweczka;) zaczeli mi podawac zastrzyki jakies w sob. a w niedziele urodzilam B) porod mimo ze szybki to dosc mocny... Wiki duzo wieksza od starszej siostry . moze dlstego;) Aarizona a jaku Ciebie? pozdrawiam was wszystkie bardzo cieplo ;*

ewa81, coffee2 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratulacje. ZazdrosCze tak szybkiego porodu. Od soboty mam lekkie skurcze dzis w nocy byly troche mocniejsze i rano sluz podbarwiony krwia czyli pewnie czop zaczal. Choc teraz to troche pozno bo jutro chyba ciecie. Wlasnie jestem po ktg u czekam na wizyte. Zaraz sie okaze jaki werdykt. Niech sie sie pospieszy ten moj synek.

860i2n0aa0kupyp7.png
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak pan doktor daje mi szanse jeszcze jeden dzien i ciecie w srode jezeli samo sie nie zacznie. Takze ostatnia prosta. I tym samym zamkniemy liste. Mowilam ze bede ostatnia ;)

860i2n0aa0kupyp7.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aarizona trzymam za Was mocno kciuki;* Oby soe rozkrecilo ,) Powodzenia !!!!

Aarizona lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia gratulacje :)

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnych mam..:-)

Mam dziś za sobà tragiczny dzień Piotruś prawie nic nie spał tylko płakał, nie wiem co siė stało bo nie jadłam niczego co mogłoby zaszkodzić, brzuszek ma miękki także to chyba nie to..był bardzo zmęczony a nie mògl zasnac..boje się że w nocy będzie to samo..:-(

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia no to się doczekalysmy, że i Tobie się udało. Bardzo gratuluję z całego serducha. Wiktoria spora:) w sam raz do schrupania;*
    Arizona przyjdzie czas i na Ciebie. Oby udalo sie Tobie naturalnie urodzić, a jak nie to trudno...cesarka. niestety my nie mamy na to już wpływu.
    Inka witaj w klubie, mam to samo...wczorajsza noc zerwana, bo marudzi, niby chce cyca ale jak daje to się denerwuje i nie może skupić. Dzisiaj w dzień to samo. Oby dzisiejsza noc była lepsza...
    Dzisiaj pępek mu odpadl:) to już spoojniejsza jestem.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy jak karmicie piersią to też tak Was boli? Wczoraj udało mi się piersią nakarmić ale taki ból że nie dałam rady. To nie dla mnie :(

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za gratulacje.;) Mala jest kochana i bardzo podobna do starszej siostry ;) a ja zakochalam sie jak szalona po raz drugi ,) wszystkiego dobrego dla wszystkich mamusiek i dzieciaczkow;* Aarizona trzymam mocno kciuki za Was ;* Powodzenia !!!!

Aarizona lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwszy raz jestem sama z Leosiem. Mąż po urlopie już wrócił do pracy. Ciekawa jestem jak będzie. Dziś mama wpada na kawkę. Wczoraj położna zważyła małego i już ma przekroczoną wagę urodzeniową - 3430 gram.

• Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z rana pojechalam na pobranie krwi. Niestety nic sie nie dzieje nawet skurcze jakos rzadziej. Ale najbardziej wkurzyłam sie wczoraj. Corcia tydzień chodzila do przedszkola a wieczorem 37stopni.niby nie duzo ale juz mam glowe zajeta czym innym niż rodzeniem. Rano temperatury nie bylo ale rumience i tajemnicza plama na rece ktora widzialam wczoraj ale byla malutka. Licze na to ze moze cos ja ugryzlo i to reakcja alergiczna a nie cos gorszego. Maz zazartowal ze u kolegi panuje ospa. Tego by mi jeszcze bylo trzeba.
    Przestalam sie juz ludzic ze cos sie ruszy szczególnie teraz jak jestem taka zpieta. Czyli jutro zobacze mojego synka.

860i2n0aa0kupyp7.png
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku karmienia piersia nie wspominam tez przyjemnie. Okazalo sie ze mala miala plesniawki i to samo ja i przez to bylo to bolesne. Jak sie wyleczylysmy i dotarlysmy to bylo naprawde caaalkiem milo.

ewa81 lubi tę wiadomość

860i2n0aa0kupyp7.png
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, Malwinka dzieki za odpowiedz :)

Ja uzywam teraz podpasek, ale dluzszy czas podkladow, w szczegolnosci na poczatku i na noc.

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja czasami tez mam chwile zwatpienia przy karmieniu ale poki co nie poddaje sie. Mala np wczoraj i dzis ssala jakby miala w buzi nie piers tylko smoka ;)
    Cos dzis strasznie marudna jest.

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ