X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zaluje ze tak pozno. Ale teraz już będę na czasie :P mój synek ma jeszcze często zaciśnięte piąstki, Wasze dzieci też? Troche sie martwie bo jak cos mu pokazuje to tak jakby chcial zlapac a nie moze...

3i49f71x2dxie3wa.png

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam jeszcze temat chrztów. Któraś jest już po? Ja nie mogę się zabrać za ten temat a chce jeszcze zdążyć w lecie.

3i49f71x2dxie3wa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii Leoś dzielnie zniósł szczepienia :), troszkę popłakał a za chwilę się uśmiechał :). Niestety tak jak myślałam, ma słabe mięśnie szyi i tułowia i czeka nas rehabilitacja. W przychodni było pełno dzieci, jak zobaczyłam że młodsze trzymały pięknie główkę w pozycji pionowej a mojemu główka lata, to się załamałam:(. Gdzie ja tu popełniłam błąd :(. Czy Wy często nosicie dzieci w pozycji pionowej?

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nie popełniłeś żadnego błędu. Są dzieci słabsze i sa te silniejsze. Jedne dzieci szybko trzymaja glowe inne pozniej, na Leosia też przyjdzie pora:) Nic się nie martw, rehabilitacja mu pomoże, będzie pod dobrą opieką i będzie kontrolowany. Dobrze ze dostalas skierowanie, niektórzy lekarze olewaja takie tematy.

3i49f71x2dxie3wa.png

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mocno lata mu glowka? Mojemu też trochę lata ale umie też dłuższą chwilę trzymać sztywno.

3i49f71x2dxie3wa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że na szczepieniu nie było aż tak strasznie. Marice w pionie też jeszcze lata główka. Ale nie noszę jej często w tej pozycji. Przeważnie tylko do odbicia, a tak to na przedramieniu. Musicie dużo ćwiczyć i będzie dobrze. Każde dziecko rozwija się w swoim tępie.
    My będziemy mieć chrzciny w sierpniu. Późno się za to zabrałam bo po cc nie mialam do tego głowy. Chciałam zrobić koncem czerwca, ale kuzynka robi roczek początkiem lipca wiec odczekamy, żeby im się nie wcinać. Córka będzie miała wtedy 4,5mca- troszkę późno..

Wysłany: 30 czerwca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pewnie chrzciny wypadną w sierpniu i też uważam że trochę późno ale w lipcu już nie zdążę.

3i49f71x2dxie3wa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmujcie się że chrzciny później robicie.
    No lata mu bardzo główka , co mnie zdziwiło bo wcześniej potrafił ładnie trzymać główkę przez chwilę a teraz nie umie utrzymać. Jakby się cofnął, dziwne...załamałam się bo wizytę u neurologa dopiero w październiku. Nie mam zamiaru tyle czasu czekać!!
    Dziś Leoś gorączkował, dałam mu czopek. Na razie mu spadła tempka, jest żywotnh. Zobaczymy jak później będzie. Pewnie to reakcja po szczepeniu choć kichał i parę razy zakaszlnął i mam nadzieję że to nie przeziębienie :(

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa a po pierwszych szczepieniach też miał gorączkę? Mi Pani doktor powiedziała ze jak za pierwszym razem nie ma dziecko gorączki to już później też nie będzie takiej reakcji na szczepienia. Ciekawa jestem czy to prawda.

3i49f71x2dxie3wa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwszych szczepieniach nie miał gorączki a teraz ma więc nie ma reguły

Wysłany: 30 czerwca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak myślałam ze lekarka sciemnia :P

3i49f71x2dxie3wa.png
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Hej
    Ostatnio nie mam czasu, żeby tu zajrzeć. Teraz przyjechał brat z rodzinką do Polski, więc jest radocha.
    Nadii, trzymam kciuki za szczepienia. A co tak szybko już macie drugie szczepienia? Podają w trzecim miesiącu, a Marika jeszcze tyle nie ma. Nas czekają w przyszłym tygodniu.
    Ciągle mnie martwi podnoszenie główki na brzuszku synka. Staram się robić to codziennie, mały tego nie lubi, szybko się denerwuje. Podnosi główkę ale nie tak wysoko i krótko ją trzyma. Nie wiem, czy będę musiała z nim na rehabilitację?
    Czy u Waszych maleństw jest coś takiego, że podczas snu lub wybudzania, dziecko robi gwałtowne ruchy główką na boki. Robi to szybko i kilka razy. Czytałam, że to niby normalne, ale mnie to niepokoi.
    Ewa moja nie chce wcale podnosic, denerwuje sie bardzo a co do tych ruchow to tez tak ma.

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Co tam u Was dziewczyny? Jak maluszki? My właśnie jemy cyca, bo cóż innego możemy robić.. Marika jest złotym dzieckiem. Zasypia koło 21, budzi się koło 6 na śniadanko i pośpi do 9 lub 10. Dni na przemian, albo przespi większość, albo nie śpi wogóle. Nie lubi być na rękach, uwielbia leżeć, żeby z nią rozmawiać. Coraz bardziej domaga się uwagi. Lubi leżeć na macie czy w łóżeczku i słuchać dziecięcych piosenek. Płacze tylkp jak jest bardzo głodna, a zamiast cyca zmieniają jej najpierw pieluszkę- wtedy się drze! Małymi kroczkami ładnie już trzyma główkę i obraca się z brzuszka na plecy, odwrotnie jest gorzej bo kuperek za ciężki. Zmieniłyśmy dziś smoka z 0-2 na 3-6 i mam wrażenie że jest wielgaśny na pół twarzy..
    Nadiii tez mam takie wrazenie odnosnie smoczka i nawet sie zastanawialam czy sie nie pomylili i przypadkiem nie przyslali smoczka 6-18 m-cy ;) hehe A co do zmiany najpierw pieluszki a potem karmienie to tak zalecaja i my tak robilismy ale bylo tak jak u Was i zteraz robimy odwrotnie, mala spokojna i zadowolona no i my przez to tez ;) Co do snu to zazdroszcze, u nas mala juz lepiej ale dalej nie trudno mi cos w domu zrobic ;)

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja ez sie martwie ta glowka bo mamy identycznie i tez wizyta u neurologa pozno :( ale ostatnio kolezanka mnie pocieszyla, ze jej synek sam z siebie zaczal przed 5 m-cem dopiero podnosic a pozniej wszystko inne bardzo szybko, tak, ze w koncu przegonil wiekszosc rowiesnikow :) oy u nas sie to sprawdzilo :)

ewa81 lubi tę wiadomość

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to cudownego weekendu kobieti :-)

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa81- mam nadzieję że to tylko jednorazowa gorączka po szczepieniu i nic was nie dopada. Niestety takie terminy w pl do specjalistów, nie interesuje ich że tak małe dziecko potrzebuje konsultacji od razu. Będzie tak jak pisze coffee, nawet późno, ale nadrobi wszystko.

Coffee- fajnie, że sie odezwałaś, co tam u Was?

Miłego dnia

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia29 ta poduszka frejki to fajna sprawa, bardziej trzyma niż moje... ja mam ze strony bubibaby. Na tej stronie (medycznej) masz różne do wyboru. Wydaje mi się, że to mało co rozszerza nóżki dlatego dałam jeszcze pieluszek pod spód. 16 albo 17 lipca mamy kontrolę. Daleko dalej są nierówne.. .Ale tak jak piszecie ze to trzeba poprostu czasu.
    Byłam dzisiaj znowu u okulisty...kazal dalej masować i przemywac solą fizjologiczna. I tak przez 2, 3 tygodnie.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia co tam u Synka? Wszystko ok?
    Mojemu też lata główka w pionie. No ale on jeszcze jest malutki. Będzie miał siłę to będzie trzymał sztywno.
    Chrzciny....najlepiej mój kolega (aż zaliczyłam zonka) jego synek urodził się w kwietniu a Beda chrzcin pod koniec roku, bo jego kolega zostaje księdzem i on chce żeby to on ochrzcil ich synka. Matko to on może już będzie chodził.. .jak dla mnie to troszke wstyd.
    No ale jak chcecie w sierpniu, to luuuuzik. To jeszcze mała dzidzia.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie. Boli mnie ząb, a dzisiaj nie dam rady iść do dentysty. Mogę wziąć tabsy? I ile? Karmię cyca!

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka nie wiem czy można coś przeciwbólowego wziąć jak się karmi piersią.
    Z Leosiem ok, dopiero wieczorem spadła mu gorączka. Cały dzień tak miał, był płaczliwy i marudny. Robiłam mu okłady na czółko i kark.
    Mam wizytę u neurologa dziecięcego pod koniec lipca. Zobaczymy co lekarz powie.

‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ