MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNadii Leoś dzielnie zniósł szczepienia , troszkę popłakał a za chwilę się uśmiechał . Niestety tak jak myślałam, ma słabe mięśnie szyi i tułowia i czeka nas rehabilitacja. W przychodni było pełno dzieci, jak zobaczyłam że młodsze trzymały pięknie główkę w pozycji pionowej a mojemu główka lata, to się załamałam:(. Gdzie ja tu popełniłam błąd . Czy Wy często nosicie dzieci w pozycji pionowej?
-
Na pewno nie popełniłeś żadnego błędu. Są dzieci słabsze i sa te silniejsze. Jedne dzieci szybko trzymaja glowe inne pozniej, na Leosia też przyjdzie pora:) Nic się nie martw, rehabilitacja mu pomoże, będzie pod dobrą opieką i będzie kontrolowany. Dobrze ze dostalas skierowanie, niektórzy lekarze olewaja takie tematy.
-
nick nieaktualnyFajnie że na szczepieniu nie było aż tak strasznie. Marice w pionie też jeszcze lata główka. Ale nie noszę jej często w tej pozycji. Przeważnie tylko do odbicia, a tak to na przedramieniu. Musicie dużo ćwiczyć i będzie dobrze. Każde dziecko rozwija się w swoim tępie.
My będziemy mieć chrzciny w sierpniu. Późno się za to zabrałam bo po cc nie mialam do tego głowy. Chciałam zrobić koncem czerwca, ale kuzynka robi roczek początkiem lipca wiec odczekamy, żeby im się nie wcinać. Córka będzie miała wtedy 4,5mca- troszkę późno.. -
nick nieaktualnyNie przejmujcie się że chrzciny później robicie.
No lata mu bardzo główka , co mnie zdziwiło bo wcześniej potrafił ładnie trzymać główkę przez chwilę a teraz nie umie utrzymać. Jakby się cofnął, dziwne...załamałam się bo wizytę u neurologa dopiero w październiku. Nie mam zamiaru tyle czasu czekać!!
Dziś Leoś gorączkował, dałam mu czopek. Na razie mu spadła tempka, jest żywotnh. Zobaczymy jak później będzie. Pewnie to reakcja po szczepeniu choć kichał i parę razy zakaszlnął i mam nadzieję że to nie przeziębienie -
nick nieaktualny
-
ewa81 wrote:Hej
Ostatnio nie mam czasu, żeby tu zajrzeć. Teraz przyjechał brat z rodzinką do Polski, więc jest radocha.
Nadii, trzymam kciuki za szczepienia. A co tak szybko już macie drugie szczepienia? Podają w trzecim miesiącu, a Marika jeszcze tyle nie ma. Nas czekają w przyszłym tygodniu.
Ciągle mnie martwi podnoszenie główki na brzuszku synka. Staram się robić to codziennie, mały tego nie lubi, szybko się denerwuje. Podnosi główkę ale nie tak wysoko i krótko ją trzyma. Nie wiem, czy będę musiała z nim na rehabilitację?
Czy u Waszych maleństw jest coś takiego, że podczas snu lub wybudzania, dziecko robi gwałtowne ruchy główką na boki. Robi to szybko i kilka razy. Czytałam, że to niby normalne, ale mnie to niepokoi. -
Nadiii wrote:Co tam u Was dziewczyny? Jak maluszki? My właśnie jemy cyca, bo cóż innego możemy robić.. Marika jest złotym dzieckiem. Zasypia koło 21, budzi się koło 6 na śniadanko i pośpi do 9 lub 10. Dni na przemian, albo przespi większość, albo nie śpi wogóle. Nie lubi być na rękach, uwielbia leżeć, żeby z nią rozmawiać. Coraz bardziej domaga się uwagi. Lubi leżeć na macie czy w łóżeczku i słuchać dziecięcych piosenek. Płacze tylkp jak jest bardzo głodna, a zamiast cyca zmieniają jej najpierw pieluszkę- wtedy się drze! Małymi kroczkami ładnie już trzyma główkę i obraca się z brzuszka na plecy, odwrotnie jest gorzej bo kuperek za ciężki. Zmieniłyśmy dziś smoka z 0-2 na 3-6 i mam wrażenie że jest wielgaśny na pół twarzy..
-
Ewa ja ez sie martwie ta glowka bo mamy identycznie i tez wizyta u neurologa pozno ale ostatnio kolezanka mnie pocieszyla, ze jej synek sam z siebie zaczal przed 5 m-cem dopiero podnosic a pozniej wszystko inne bardzo szybko, tak, ze w koncu przegonil wiekszosc rowiesnikow oy u nas sie to sprawdzilo
ewa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwa81- mam nadzieję że to tylko jednorazowa gorączka po szczepieniu i nic was nie dopada. Niestety takie terminy w pl do specjalistów, nie interesuje ich że tak małe dziecko potrzebuje konsultacji od razu. Będzie tak jak pisze coffee, nawet późno, ale nadrobi wszystko.
Coffee- fajnie, że sie odezwałaś, co tam u Was?
Miłego dnia -
Klaudia29 ta poduszka frejki to fajna sprawa, bardziej trzyma niż moje... ja mam ze strony bubibaby. Na tej stronie (medycznej) masz różne do wyboru. Wydaje mi się, że to mało co rozszerza nóżki dlatego dałam jeszcze pieluszek pod spód. 16 albo 17 lipca mamy kontrolę. Daleko dalej są nierówne.. .Ale tak jak piszecie ze to trzeba poprostu czasu.
Byłam dzisiaj znowu u okulisty...kazal dalej masować i przemywac solą fizjologiczna. I tak przez 2, 3 tygodnie. -
Ewcia co tam u Synka? Wszystko ok?
Mojemu też lata główka w pionie. No ale on jeszcze jest malutki. Będzie miał siłę to będzie trzymał sztywno.
Chrzciny....najlepiej mój kolega (aż zaliczyłam zonka) jego synek urodził się w kwietniu a Beda chrzcin pod koniec roku, bo jego kolega zostaje księdzem i on chce żeby to on ochrzcil ich synka. Matko to on może już będzie chodził.. .jak dla mnie to troszke wstyd.
No ale jak chcecie w sierpniu, to luuuuzik. To jeszcze mała dzidzia. -
nick nieaktualnyMalwinka nie wiem czy można coś przeciwbólowego wziąć jak się karmi piersią.
Z Leosiem ok, dopiero wieczorem spadła mu gorączka. Cały dzień tak miał, był płaczliwy i marudny. Robiłam mu okłady na czółko i kark.
Mam wizytę u neurologa dziecięcego pod koniec lipca. Zobaczymy co lekarz powie.