X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Athia, bardzo wcześnie, chyba, że w poprzedniej ciąży miałaś cukrzycę albo masz predyspozycje. Inaczej teraz się robi glukozę na czczo, a w połowie ciąży dopiero po obciążeniu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Proszę o wpisanie mi tp na 21.03, coś mi się w kalkulatorach pomylilo ;)
    Ach te kalkulatory, mi też pokazują co chcą :P

• Athia Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Athia, bardzo wcześnie, chyba, że w poprzedniej ciąży miałaś cukrzycę albo masz predyspozycje. Inaczej teraz się robi glukozę na czczo, a w połowie ciąży dopiero po obciążeniu :)

to moja pierwsza ciaza tydzien temu wlasnie w glukozie wyszedl mi wysoki wynik wiec od razu lekarz zalecil obciazenie jutro mam wizyte i troche sie tym martwie :(£

8p3ougpj7oxrly5z.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julllla wrote:
    Dziewczyny jak Was czytam to martwię się bo jem normalnie jak przed ciążą, nie mam smaków na kwaśne czy słodkie, nie mam mdłości ani zgagi... Aż zaczynam się martwić ze coś jest nie tak :/
    Spokojnie to że nie odczuwasz objawów nie znaczy że cos jest nie tak :)
    Ja w poprzedniej ciazy tez sie martwiłam bo objawy słabe lub wcale ale z czasem to sie zmienia i sie modlisz by w koncu odpuściły ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Athia jesli wyszedł Ci wynik wyższy to gin dobrze zrobił zlecając wczesniej glukozę po obciążeniu ale nie martw sie na za pas nawet jesli cos wyjdzie lepiej wiedzieć wczesniej wtedy gin bedzie mogl działać...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 8 tygodniu :)
    Opowiem Wam jaki miałam porabany sen:
    Otóż śniło mi się ze pojechałam gdzieś nad morze na kolejny transfer, tam też przyjmował mój gin. Nie miałam czym tam dojechać wiec wzięłam służbowe auto i powiedziałam ze jadę służbowo :p strasznie się tam wyczekalam i jak już miało dojść do transferu mowie do giną ze nie wiem w sumie ze czy tak można bo przecież ja juz mam dwojke dzieci w brzuszku? A on oprzytomnial i mówi oczywiście ze nie musi najpierw je pani urodzić! No i odesłał mnie do domu. Wsiadlam do auta wyjeżdżam a ktoś mi wjechał w bok auta, okazało się ze mój gin. Ja w szoku co teraz bo to Służbowy samochód a on nie chciał spisać ze mną notatki :p i potem coś się stało ze jechałam gdzieś z nim i zaczęliśmy się całować OMG i wróciłam do domu musiałam zapłacić 3000 kaucji i miałam moralniaka ze mam romans z lekarzem.
    Kurde mam wrażenie ze cala noc mi się to śniło :p

Marynia991 lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z obrączki wyszło dwóch synów mojemu mężowi tez :p

Fedra lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• borsuk Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Mój maluszek, obrócony bokiem ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa2dda806686.jpg
    <3

kark lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • chloet Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a u mnie dzisiaj pojawiło się delikatne plamienie / śluz przezroczysto-brązowy. Nawet nie na bieliźnie a tylko przy podcieraniu. Eh...

Na szczęście mam po południu wizytę. Mam nadzieję, że to nic takiego.

(Pamiętam, jak kilka dni pocieszałam którąś z Was, że "krótkotrwałe plamienia, o ile nie są żywą krwią nie są powodem do niepokoju" - łatwo wygłaszać mądrości do innych, dopóki nie doświadczy się czegoś na własnej skórze :)

rqkqj11.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam się w 8 tygodniu! :) jadę właśnie na badania. Woreczek, woda i batonik mam ze soba :D mam nadzieję że to pierwsze nie będzie mi potrzebne.

MatyldaG ja sny mam ostatnio cały czas zboczone, nawet seks z przypadkową kobietą mi się śnił ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 08:38

kark, Dziunka, M&Ms lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • chloet Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:

MatyldaG ja sny mam ostatnio cały czas zboczone, nawet seks z przypadkową kobietą mi się śnił ??

A ja mam koszmary same! :D

rqkqj11.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuschka ja tak miałam na początku co drugi dzień orgazm senny i seks np z makadamian girl :p ale z ginem?? Bleee dobrze ze stanęlo na calowaniu

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Kurde, a u mnie dzisiaj pojawiło się delikatne plamienie / śluz przezroczysto-brązowy. Nawet nie na bieliźnie a tylko przy podcieraniu. Eh...

Na szczęście mam po południu wizytę. Mam nadzieję, że to nic takiego.

(Pamiętam, jak kilka dni pocieszałam którąś z Was, że "krótkotrwałe plamienia, o ile nie są żywą krwią nie są powodem do niepokoju" - łatwo wygłaszać mądrości do innych, dopóki nie doświadczy się czegoś na własnej skórze :)
    Mnie gin się kazał nie przejmować ponoć na tym etapie ciąży to się zdarza tylko z krwawieniem na IP

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dzisiaj śniło, że byłam facetem coś a'la James Bond, kochałam się z kobietą, ona mnie zdradziła podczas misji i musiałam ją zabić... -_-

Athia, a jaki miałaś poziom cukru? Ja miałam 60, gin się bała, że mogę mieć hipoglikemię, ale po obciążeniu miałam ok, więc miałam tylko nakaz nie jedzenia słodkiego (i tak nie miałam ochoty) i jedzenia regularnie, żeby cukier nie skakał, a potem nie spadał zbyt gwałtownie :)
    Być może twój lekarz też woli to sprawdzić, bo ta choroba niekontrolowana może być równie niebezpieczna jak cukrzyca w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 08:56

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do objawów wskazujących na płeć to ja w pierwszej ciąży miałam:
    +wstręt do jedzenia, nie mogłam otworzyć lodówki
    +mega wyczulony wech, Mąż nie mógł perfum używać
    +mdłości + spotkania z toaletą :-\
    + i faktycznie coś w tym jest bo u mnie się sprawdziło, że córka zabiera urodę, ogólnie wyszło mi na policzku takie znamię od podwyższonych hormonów.

Teraz oprócz ciągłego uczucia głodu i chęci na konkretne, dobrze doprawione potrawy to nic mi na szczęście nie dokucza. No trochę wzdęcia :-D

Anuschka mailam podobny sen do Twojego kobietka się przez niego przewineła :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 09:00

17u93e5ep5g57u5f.png
  • M&Ms Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julllla wrote:
    Dziewczyny jak Was czytam to martwię się bo jem normalnie jak przed ciążą, nie mam smaków na kwaśne czy słodkie, nie mam mdłości ani zgagi... Aż zaczynam się martwić ze coś jest nie tak :/

Spokojnie, nie jesteś sama :)

no dobra, zgage miewam od samego początku, choć ostatnio mniej (a nigdy w życiu zgagi nie miałam)... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 09:10

f2w343r82gqzimgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co byście pomyślały, jakbyście zobaczyły 2 chrzestnych w kościele dla dziecka? Pomyślelibyście, że geje, czy by było ok?

Wiem, do chrzcin miliard lat, ale mamy z mężem oboje po 3 braci, wszystkie kuzynki bliskie już "wykorzystane", 2 bratowe (jednej nie lubimy, a druga w ciąży). Liczyliśmy na to, że trzecie będzie za 1,5-2 lata i wtedy już jakaś nowa bratowa dojdzie, ale dzidziuś się wcześniej pojawił :) No i mąż zapytał mnie wczoraj co myślę o tym, żeby zrobić 2 chrzestnych - dwóch naszych braci. Dla mnie ok (bo mieliśmy dwóch świadków-mężczyzn na ślubie :P), ale nie wiem jak by ludzie zareagowali...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 09:24

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Dziewczyny, a co byście pomyślały, jakbyście zobaczyły 2 chrzestnych w kościele dla dziecka? Pomyślelibyście, że geje, czy by było ok?

Wiem, do chrzcin miliard lat, ale mamy z mężem oboje po 3 braci, wszystkie kuzynki bliskie już "wykorzystane", 2 bratowe (jednej nie lubimy, a druga w ciąży). Liczyliśmy na to, że trzecie będzie za 1,5-2 lata i wtedy już jakaś nowa bratowa dojdzie, ale dzidziuś się wcześniej pojawił :) No i mąż zapytał mnie wczoraj co myślę o tym, żeby zrobić 2 chrzestnych - dwóch naszych braci. Dla mnie ok (bo mieliśmy dwóch świadków-mężczyzn na ślubie :P), ale nie wiem jak by ludzie zareagowali...
    mnie nie przeszkadzaja takie rzeczy, napewno bym nie pomyslala ze geje tylko ze wlasnie rodzina nie miala w czym wybierac jesli chodzi o kobiety, zalezy w sumie czy obchodzi Cie zdanie ludzi czy nie - bo np u moich rodzicow na wsi to bym byla obgadana wzdłoz i wszerz za "takie rzeczy" a duzych miastach mysle ze bez roznicy

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark na pewno bym sobie nie pomyślała, że geje. Zresztą to każdego osobista sprawa kogo bierze na chrzciny. Moja córka np. ma tylko chrzestnego bez chrzestnej.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja bym nie chciała tylko jednego chrzestnego. Mojej mamy chrzestny zmarł jak miała 6 lat, gdyby nie mama chrzestna to by nikogo nie miała ani na komunii, ani ślubie. O ile na ślubie człowiek jest dorosły to takiemu 9cio latkowi może być przykro i nie zrozumie, że nie jest gorszy od innych, bo nie ma chrzestnych :(
    Dzięki, to mnie uspokoiłyście i utwierdziłyście w przekonaniu :)
    Mieszkam co prawda w pipidówie, ale dosyć nowoczesnej i myślę, że więcej gadania może być ze strony dziadków niż obcych :)

Fedra lubi tę wiadomość

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ