MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fipsik tylko ja tak nie mam tylko rano, ale za każdym Razem jak np dłużej siedzę w jednym miejscu i nagle wstanę
-
Mój mąż był ze mną na oby usg tylko siedział za ścianka :p badania nie widział ale wszystko słyszał co ginek mówi :p
-
też tak mam po każdym wstaniu, nawet wieczorem. Więc mam paczkę migdałów i krakersów i zawsze coś wrzucę do paszczy zanim wstaję. Pomaga.
No mój był z Jagódką na usg, gdzie widział odnóża itd więc to go już tak nie jara wymyślił więc, że jest ich więcej -
nick nieaktualnyU mnie mąż nigdy nie chodzi na pierwsze usg, taki zwyczaj
Ale na kolejnych zawsze jest, a jak już będzie usg przez brzuch to planuję wziąć jeszcze dzieci, żeby zobaczyły braciszka/siostrzyczkę
Matylda, ja tak miałam w drugiej ciąży, w kółko mi się kręciło w głowie, robiło słabo, czasem mdlałam. U niektórych to norma, mnie to zaniepokoiło, bo w pierwszej ciąży tak nie miałam. No i po serii badań, odwiedzin gabinetów lekarskich wyszło, że mam wadę serca, a młody jest bardziej wymagający niż siostra i moje serce już za nim nie nadąża jak za nią Ale u ciebie może być po prostu spowodowane faktem, że ciąża z bliźniakami bardziej obciąża organizm niż ciąża pojedyncza -
Kto wie Fipsik co tam za niespodzianka siedzi
Musze spróbować z tym jedzeniem przed wstawaniem ale czasami po coś odruchowo się to robi np do telefonu a tu zonk -
wiem, bo pisałam ostatnio nawet, że o 5 wstałam mleko młodej zrobić to helikopter i bełt prawie puszczony w kuchni. Teraz spowolniłam ruchy i podjadam co chwilę i jest lepiej Nawet mogłam kawę dzisiaj małą wypić, bo wczoraj to tragedia, nic przełknąć nie mogłam.
-
To ciekawe Kark z tym sercem, ja wiem ze mogę mieć z ciśnieniem problemy takie moje normalne to ok 130 na 100 i tętno tez w okolicach 100 a już ostatnio na wizycie pielęgniarki głową krecily ze za wysokie.
-
Cześć Dziewczyny !
Można się dołączyć ?
W piątek dowiedziałam się, że po raz pierwszy zostanę mamą - beta HCG wyniosła 21,26 12 dpo. Badanie powtórzyłam w poniedziałek i już było 117.
Ciągle nie mogę w to uwierzyć i bardzo się boję czy to się zaraz nie skończy. Też tak macie ? Bo czytając Was wydaje mi się, że jesteście tak super pozytywnie nastawione, ja też tak chcę.
Owulację miałam bardzo szybko bo 11 dc (3 lipca), a termin porodu belly policzył mi na 26 marca.
Czuje kłucia w podbrzuszu i ból piersi. Czy ten ból brzucha to normalne? Kiedy umówić się na wizytę ?
Pozdrawiam Was !MatyldaG, kark, anuschka, Tosia 1981, m@rtynka, Mimi86, Fedra, Dziunka lubią tę wiadomość
11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko
następna wizyta - 19.09.
-
mam jeszcze pytanie czy te badanie poziomu progesteronu to jest konieczne? Czy przy kazdej ciazy bierze sie leki na podtrzymanie typu luteina/duphaston ?
Może zadaje głupie pytania, z góry przepraszam11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko
następna wizyta - 19.09.
-
Vaina - dzięki za odpowiedź, panikarą jestem więc umówię się wceśniej tym bardziej, że jutro dopiero 5 tydzień zacznę Boję się tylko czy jakbym na przykład zaczęła plamić to czy ktokolwiek przyjmie mnie "na cito" i pzepisze leki na podtrzymanie.11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko
następna wizyta - 19.09.
-
Ejda665 wrote:Vaina - dzięki za odpowiedź, panikarą jestem więc umówię się wceśniej tym bardziej, że jutro dopiero 5 tydzień zacznę Boję się tylko czy jakbym na przykład zaczęła plamić to czy ktokolwiek przyjmie mnie "na cito" i pzepisze leki na podtrzymanie.
kark lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak nie miałaś problemów przed ciąża to nie musisz, ew. jak zaczniesz plamić to lekarz może przepisać.
Ja teraz badałam, w 14dpo wyszedł mi 19 i trochę spanikowałam, ale przedwczoraj byłam na wizycie, dzidziuś zdrowy, nie plamię, więc ginka powiedziała, że nie muszę brać ani luteiny ani niczego innego
Ja w pierwszej ciąży poszłam szybko, a potem miałam stres przez kilka tygodni, więc w kolejnych już chodzę 7-8 tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 14:35
-
Zaczynamy 8 tc
Jestem właśnie po wizycie u gina na nfz, o dziwo miałam usg ale foty nie mam; więc jak go dobrze zrozumiałam to zarodek 8mm i serduszko bije
edit: Karty ciąży nie mam, dopiero na następnej wizycie... Dostałam skierowania na badania ale nie wiem w jakim labie robią i czy dostanę je do ręki Też tak macie na nfz ??
Ejda665 wrote:mam jeszcze pytanie czy te badanie poziomu progesteronu to jest konieczne? Czy przy kazdej ciazy bierze sie leki na podtrzymanie typu luteina/duphaston ?
Może zadaje głupie pytania, z góry przepraszam
U mnie pierwsza ciąża bezproblemowa i niczego dodatkowego nie brałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 14:37
Vaina, MatyldaG, Mimi86, kark, Justars lubią tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d