MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
jenny88 wrote:Zaczynamy 8 tc
Jestem właśnie po wizycie u gina na nfz, o dziwo miałam usg ale foty nie mam; więc jak go dobrze zrozumiałam to zarodek 8mm i serduszko bije
edit: Karty ciąży nie mam, dopiero na następnej wizycie... Dostałam skierowania na badania ale nie wiem w jakim labie robią i czy dostanę je do ręki Też tak macie na nfz ??
Nie jest konieczne.
U mnie pierwsza ciąża bezproblemowa i niczego dodatkowego nie brałam.
Gratuluje serduszka
Dzieki za odpowiedz, juz nie panikujejenny88 lubi tę wiadomość
11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko
następna wizyta - 19.09.
-
Ejda665 wrote:MatyldaG - nawet bez karty ciąży ?
-
Vaina wrote:Dziewczyny, które juz robiły badania. Standardowo mam glukoze zbadać, czy muszę sobie coś kupić do tego badania? Kiedyś miałam badanie ale to chyba z obciążeniem i musiałam kupić glujkozę i potem 2h siedzieć, teraz rozumiem że tylko krew mi pobiorą i mogę iśc do pracy?
Vaina lubi tę wiadomość
-
i jeszcze raz dziewczyny dzieki za doradzenie mi aplikacja tego lutinusa rzeczywiscie idzie duzo przyjemniej i moje plamienia dzis duuzo mniejsze, wiec może rzeczywiscie sobie aplikatorem charatałam
-
jenny88 nie wiem jak jest u Ciebie w miescie, ale u mnie jest tak ze wyniki badań są przesyłane do Twojego lekarza prowadzącego ginekologa, czyli do przychodni do której chodzisz. Ja mam laboratorium pod nosem i nie robię ich w przychodni. A karty ciąży też nie mam założonej, zawsze po usg na którym widać serduszko zakładają bynajmniej u mnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 20:53
-
Vaina wrote:Dziewczyny, które juz robiły badania. Standardowo mam glukoze zbadać, czy muszę sobie coś kupić do tego badania? Kiedyś miałam badanie ale to chyba z obciążeniem i musiałam kupić glujkozę i potem 2h siedzieć, teraz rozumiem że tylko krew mi pobiorą i mogę iśc do pracy?
Od 24-28 tc trzeba będzie zrobić glukozę tzw. krzywą cukrową, gdzie będzie trzeba pić blee
m@rtynka wrote:jenny88 nie wiem jak jest u Ciebie w miescie, ale u mnie jest tak ze wyniki badań są przesyłane do Twojego lekarza prowadzącego ginekologa, czyli do przychodzi do której chodzisz. Ja mam laboratorium pod nosem i nie robię ich w przychodni. A karty ciąży też nie mam założonej, zawsze po usg na którym widać serduszko zakładają bynajmniej u mnie.
Mi gin prywatnie założył od razu kartę ciąży, a na nfz muszę się specjalnie umówić z położną czyli za 1-1.5 tyg i dopiero założy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 15:20
Vaina lubi tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
jenny88 wrote:
Mi gin prywatnie założył od razu kartę ciąży, a na nfz muszę się specjalnie umówić z położną czyli za 1-1.5 tyg i dopiero założy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 15:25
-
a mozna chodzic do dwoch lekarzy i miec jedna karte? bo ja bym tak chciala ;p
-
Hej kochane ja już po wizycie. Nasz kropek ma już prawie 5mm (4,81mm) i serduszko bijące 119/min Według usg to 6+2. Mój mąż był ze mną na usg i nie mógł oderwać wzroku od monitora Dzisiejszy dzień był jednym z najpiękniejszych w moim życiu.
Ejda665 witamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 15:44
MatyldaG, Tosia 1981, anuschka, PetitQa, borsuk, jenny88, Fipsik, Magda86_0309, Mimi86, Vaina, kark, Fedra, Justars, makasa lubią tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
MatyldaG wrote:a mozna chodzic do dwoch lekarzy i miec jedna karte? bo ja bym tak chciala ;p
MatyldaG, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Tosia 1981 wrote:Ty to zawsze możesz się tłumaczyć że jeden bobo do jednego gina chodzi a drugi do drugiego ale mnie to bardziej interesuje czy ja muszę mieć kartę też w przychodni na nfz czy wystarczy jak mam od gina prywatnego
ja sie nie moglam zdecydowac i w sumie wyszlo ze narazie zostajemy u gina w klinice + zapisalam sie jeszcze do jednego u mnie w miescie i mam już karte ciazy z kliniki i teraz nie wiem czy wyciagac u niego czy nie? -
nick nieaktualnyTo my też po pierwszej wizycie Dzidziuś jeden, prawidłowo położony. Za wcześnie aby usłyszeć serduszko. Następna wizyta za 4 tygodnie
Założona została karta ciąży, badania zleci na następnej wizycie. Nie wiem czy zapobiegawczo ale lekarz ponieważ staraliśmy się 5 miesięcy ...przepisał duphaston + acidum folicum richter 5mg (wcześniej brałam kompleks dla kobiet i starających się i w ciąży i karmiących - vita-min plus mama ) ale powiedział iż dodatkowe witaminy nie są dziecku potrzebne i że powodują tylko niepotrzebny przyrost ciała u kobiety oraz zwiększają nadto wagę urodzeniową dziecka)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 17:17
MatyldaG, Kasiula02, anuschka, Athia, Tosia 1981, milagro, Mimi86, kark, Fedra, Dziunka, jenny88 lubią tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:hehehe w sumie dobry pomysl
ja sie nie moglam zdecydowac i w sumie wyszlo ze narazie zostajemy u gina w klinice + zapisalam sie jeszcze do jednego u mnie w miescie i mam już karte ciazy z kliniki i teraz nie wiem czy wyciagac u niego czy nie?
Ja też już po drugim badaniu:)
Nasza Kruszynka ma już 17,3mm w 8 tygodniu!
Widać było już główkę, tułów i jedną rączkę ))
Rośnie szybko, pewnie przez obiadki mężusia haha:))
Termin rozwiązania mam wpisane na 13 luty 2017, ale jeszcze nie wiadomo dokładnie:)
Poza tym mam lekko podwyższone leukocyty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 16:25
MatyldaG, anuschka, Athia, Fipsik, milagro, Vaina, kark, PetitQa, Fedra, Dziunka, makasa, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Chcę się z Wami podzielić jeszcze jedną informacją.
Wczoraj przeczytałam w ulotce, że przy porodzie jeśli to kobietę uspakaja, zalecane jest puszczanie jej ulubioną muzykę. Podobno nawet w czasie pełnej narkozy przy cesarskim cięciu. Nawet 30minutowe słuchanie bezpośrednio przed porodem, zmniejsza bóle i zażywanie środków przeciwbólowych w kolejnych 24 godzinach. Takie badania Chińczycy przeprowadzali Ciekawe, prawda?
Ja tam muzykę uwielbiam i jak jest taka możliwość, to nie wyobrażam sobie akompaniamentu do tak cudownej chwili
i jeszcze prowadzili badania w USA i Tajlandii (jeśli chodzi o ten ostatni kraj to bardzo ufam ich badaniom w sferze nie-medycznego leczenia człowieka !)
trafiłam jeszcze tu na spotify
https://spotify.prowly.com/5286-spotify-ujawnia-idealna-playliste-na-czas-poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 17:24
-
milagro wrote:Hej kochane ja już po wizycie. Nasz kropek ma już prawie 5mm (4,81mm) i serduszko bijące 119/min Według usg to 6+2. Mój mąż był ze mną na usg i nie mógł oderwać wzroku od monitora Dzisiejszy dzień był jednym z najpiękniejszych w moim życiu.
Ejda665 witamy
Ze mną też zawsze mąż chodzi i dzielnie asystuje przy każdej wizycie, a jaki wtedy jest dumny
Nie było mnie parę dni i znowu się tak bardzo rozpisałyście, że trudno nadrabiać ;p Jutro mam wizytę u gina- to już 3 podejście i mam nadzieje, że wreszcie jutro będzie na usg nasze wyczekane i upragnione serduszko.
Mam pytanie: od kiedy gin robi usg przez brzuch, zamiast dowcipnie? Jest szansa, że już w 9 tygodniu tak można? No i jeszcze jedna drobna wątpliwość, bo na karteczce z datą jutrzejszej wizyty napisał mi, że następnym razem (czyli jutro) będzie badanie zarodka- czy to są już badania prenatalne, czy to jakieś inne badanie?