X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się tyle nachwalilam w ubiegłym tygodniu ze lepiej panuje nad mdlosciami a dziś od rana tak mnie przeoralo ze nie wiem jak się nazywam i jak ja mam się do jakiej kolwiek roboty zabrać :/

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk, mi normalnie wchodzi tabelka :)

Mi się obrączka przy synie i przy córce sprawdziła :) Teraz ja czuję, że syn, a cały świat, że córka, zobaczymy, ale nawet jak będzie dziewczynka to jej nie będę papierowego pyrtusia przyklejać :P

• julllla Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    to dobrze, ze masz takiego kierownika bo u mnie ejst taki sam:-) nie boje się , ze strace prace przez ciaże. Jak bylam z pierwszym w ciazy to zaraz mi kazala sama isc na L4, ale 3 dni po niestety bylo po wszystkim. To że jest dobry i wyrozumialy kierownik to bardzo wazne bardzo

U mnie jest "polityka prorodzinna" i nikt nie miał problemów z powrotem do pracy więc o to jestem spokojna. Poza tym to być może jednym taki okres w życiu ze będę mieć 100% płatne l4 więc czemu nie skorzystać :D

33w8k0j.png
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julllla wrote:
    U mnie jest "polityka prorodzinna" i nikt nie miał problemów z powrotem do pracy więc o to jestem spokojna. Poza tym to być może jednym taki okres w życiu ze będę mieć 100% płatne l4 więc czemu nie skorzystać :D
    :-) no oczywiscie, jak dają to trzeba korzystać i brać :-)

• borsuk Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki jest mail do tabelki? każdy ma swój, czy jest jakiś ogólny?

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    a jaki jest mail do tabelki? każdy ma swój, czy jest jakiś ogólny?
    ja niestety nie pomogę, gdyż z tabelki nie korzystam

• anuschka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk jest jeden email i hasło. Wyślę ci na priv :)

borsuk lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • milagro Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w rozpoczetym 8 tygodniu :)
    Co do L4. Jako, że też jestem nauczycielem planowalam isc na zwolnienie od wrzesnia, ale lekarz wypisał mi je juz na pierwszej wizycie w 6 tyg ze wzgledu na dlugą historie leczenia. W tym tyg musze poinformować szefa i niby jest prorodzinny ale i tam mam stresa ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się po wizycie! Kropeczka nasza rośnie! Ma już 12mm <3 byłam dziś u innego lekarza bo moja gin jest na urlopie a chciała żebym przyszła do kontroli. Pan doktor zrobił mi dzisiaj niespodziankę, włączył dźwięk bijącego serduszka <3 rozryczałam się na fotelu jak małe dziecko. Jestem taka szczęśliwa. Kartę ciąży mam założoną, teraz muszę iść zarezerwować miejsce na poród w szpitalu i odpoczywać. Kolejne wizyta 04.08 już u mojej gin <3 Co do l4 to ja nie pracuję, ale tutaj kobiety jeżeli większych problemów z ciążą nie mają to pracują do 32tygodnia. Jeżeli jest chorobowe to wtedy są częste kontrole i mogą je w każdej chwili przerwać. Taka polityka.

MatyldaG, milagro, kark, jenny88, Fedra, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wizyta o 14. Mam nadzieje, ze uda sie zobaczyć serduszko. Jestem pękną nadziei. Dam znacc co i jak po wizycie. Mogę tez prosic o hasko i maila do tabelki razem z linkiem?

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pogląd jest może mało popularny ale pierwsza ciąża to jeden czas do bezkarnego leżenia do góry dupa :) jeśli tylko możecie to l4 i słodkie lenistwo ;) to se Ne wrati ;)

jenny88, Fipsik lubią tę wiadomość

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na L4 się nie wybieram. Czekam na przedłużenie umowy na 1/2 etatu jeszcze o rok. Ma być od 1.10 do 30.09. Jeśli się uda jestem szczęśliwa i mogę pracować do porodu bo mam taką pracę. Jeśli okaże się że moja umowa jest do 30 września tego roku. Wtedy zanoszę zwolnienie bo zacznie się 2 trymetr więc moja umowa powinna się wydłużyć do dnia porodu. Ale nie wiem jak w takiej sytuacji wygląda to finansowo.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Mój pogląd jest może mało popularny ale pierwsza ciąża to jeden czas do bezkarnego leżenia do góry dupa :) jeśli tylko możecie to l4 i słodkie lenistwo ;) to se Ne wrati ;)
    czyli radzisz, aby z peirwsza po długim moim staraniu sie i poronieniu odpoczywać pępkiem do góry czyli isc na L4 ? :-)

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Abby. Odpoczynek, relaks, jedna chwila dla nas. Trzeba z tego korzystać. W pierwszej ciąży miała dużo energii i odpoczynek był nie dla mnie. Potem pod koniec musiałam leżeć i energię porzucić. Teraz mam energię ale pozwalam sobie na to żeby Maż z Córcią poszli sami na plac zabaw a ja leżę i odpoczywam :)

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, zgodnie z betą dopisuje się :)
    I życze wszystkim dużo zdrowia!

kark, jenny88, magdzia26, Fedra, Tosia 1981, Dziunka lubią tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    A masz pracę taką bardziej fizyczną?
    Tak. Pracuje w markecie wiec tam dzwiganie to codzienność

hchy43r8kkymthav.png
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    Tak. Pracuje w markecie wiec tam dzwiganie to codzienność
    oj to faktycznie kiepsko, to dobrze ze zaraz na l4 , dzidzia musi miec spokój :-)

• Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    oj to faktycznie kiepsko, to dobrze ze zaraz na l4 , dzidzia musi miec spokój :-)
    Pewnie ze tak:-) a tym bardziej ze mdłości u mnie juz byly od 4 tyg wiec jedyne na co mam ochotę to leżeć :-)
    A Ty Margerit sie wybierasz na l4?

hchy43r8kkymthav.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem na L4 od pierwszej wizyty, ale ja mam również prace wiążąca sie z dzwiganiem, caly czas na nogach i na dodatek goraco tak wiec nie zamierzalam ryzykowac ani jednego dnia.

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • AhnaKlementyna Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już jestem na L4, ze względu na skurcze i wcześniejsze poronienie. Mam jednak nadzieję, że jeszzce wrócę do pracy.

Jeśli szczęście nie przyszło jeszcze do ciebie, to znaczy, że jest duże i idzie małymi kroczkami.
    uwo9yx8dxn9xx73n.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ