MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja się tyle nachwalilam w ubiegłym tygodniu ze lepiej panuje nad mdlosciami a dziś od rana tak mnie przeoralo ze nie wiem jak się nazywam i jak ja mam się do jakiej kolwiek roboty zabrać
-
nick nieaktualny
-
margerit@ wrote:to dobrze, ze masz takiego kierownika bo u mnie ejst taki sam:-) nie boje się , ze strace prace przez ciaże. Jak bylam z pierwszym w ciazy to zaraz mi kazala sama isc na L4, ale 3 dni po niestety bylo po wszystkim. To że jest dobry i wyrozumialy kierownik to bardzo wazne bardzo
U mnie jest "polityka prorodzinna" i nikt nie miał problemów z powrotem do pracy więc o to jestem spokojna. Poza tym to być może jednym taki okres w życiu ze będę mieć 100% płatne l4 więc czemu nie skorzystać -
julllla wrote:U mnie jest "polityka prorodzinna" i nikt nie miał problemów z powrotem do pracy więc o to jestem spokojna. Poza tym to być może jednym taki okres w życiu ze będę mieć 100% płatne l4 więc czemu nie skorzystać
-
Witam się w rozpoczetym 8 tygodniu
Co do L4. Jako, że też jestem nauczycielem planowalam isc na zwolnienie od wrzesnia, ale lekarz wypisał mi je juz na pierwszej wizycie w 6 tyg ze wzgledu na dlugą historie leczenia. W tym tyg musze poinformować szefa i niby jest prorodzinny ale i tam mam stresaTosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Zgłaszam się po wizycie! Kropeczka nasza rośnie! Ma już 12mm byłam dziś u innego lekarza bo moja gin jest na urlopie a chciała żebym przyszła do kontroli. Pan doktor zrobił mi dzisiaj niespodziankę, włączył dźwięk bijącego serduszka rozryczałam się na fotelu jak małe dziecko. Jestem taka szczęśliwa. Kartę ciąży mam założoną, teraz muszę iść zarezerwować miejsce na poród w szpitalu i odpoczywać. Kolejne wizyta 04.08 już u mojej gin Co do l4 to ja nie pracuję, ale tutaj kobiety jeżeli większych problemów z ciążą nie mają to pracują do 32tygodnia. Jeżeli jest chorobowe to wtedy są częste kontrole i mogą je w każdej chwili przerwać. Taka polityka.
MatyldaG, milagro, kark, jenny88, Fedra, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
nick nieaktualny
-
Ja na L4 się nie wybieram. Czekam na przedłużenie umowy na 1/2 etatu jeszcze o rok. Ma być od 1.10 do 30.09. Jeśli się uda jestem szczęśliwa i mogę pracować do porodu bo mam taką pracę. Jeśli okaże się że moja umowa jest do 30 września tego roku. Wtedy zanoszę zwolnienie bo zacznie się 2 trymetr więc moja umowa powinna się wydłużyć do dnia porodu. Ale nie wiem jak w takiej sytuacji wygląda to finansowo.
-
_Abby_ wrote:Mój pogląd jest może mało popularny ale pierwsza ciąża to jeden czas do bezkarnego leżenia do góry dupa jeśli tylko możecie to l4 i słodkie lenistwo to se Ne wrati
-
Popieram Abby. Odpoczynek, relaks, jedna chwila dla nas. Trzeba z tego korzystać. W pierwszej ciąży miała dużo energii i odpoczynek był nie dla mnie. Potem pod koniec musiałam leżeć i energię porzucić. Teraz mam energię ale pozwalam sobie na to żeby Maż z Córcią poszli sami na plac zabaw a ja leżę i odpoczywam