X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    Pewnie ze tak:-) a tym bardziej ze mdłości u mnie juz byly od 4 tyg wiec jedyne na co mam ochotę to leżeć :-)
    A Ty Margerit sie wybierasz na l4?
    Ja jak na razie nie, tzn mam w czwartek wizyte w klinice, zobacze jak tam jest w środeczku Boje sie troche abym sobie krzywdy nie zrobila sama gdy nie wezme l4. moja szefowa jak sie dowie o ciazy to mnie sama wypcha na wolne, bo taka jest :-) moze to dobrtze, moze powinnam pojsc na te jeszcze dwa miesiace a jak sie bede czuc dobrze to wroce, nie bede jezdzic poprostu w teren

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na L4 jestem od drugiej bety :) mam prace fizyczna , raz poroniłam potem długo walczyłam o ciaze udało sie dopiero za drugim razem ivf wiec za dużo przeszłam zeby teraz harować i nie daj Boże zeby cos sie miało stać.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Madera2000 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Ja na L4 się nie wybieram. Czekam na przedłużenie umowy na 1/2 etatu jeszcze o rok. Ma być od 1.10 do 30.09. Jeśli się uda jestem szczęśliwa i mogę pracować do porodu bo mam taką pracę. Jeśli okaże się że moja umowa jest do 30 września tego roku. Wtedy zanoszę zwolnienie bo zacznie się 2 trymetr więc moja umowa powinna się wydłużyć do dnia porodu. Ale nie wiem jak w takiej sytuacji wygląda to finansowo.

W Twoim przypadku to chyba nie ma znaczenia, bo nawet gdy Tobie przedluza na rok to umowa bedzie trwala tylko do 1.10.2017 a roczny macierzynski by trwal do marca.2018. Jak bedziesz chciala wrocic to umowa i tak juz bedzie wygasla i tylko od dobrej woli pracodawcy zalezy czy Cie przyjmie jeszcze raz czy nie. Jestem w podobnej sytuacji. Jesli umowa sie konczy po 12tygodniu ciazy to przedluza sie ona automatycznie do dnia porodu a pozniej dostajesz normalnie rok zasilek macierzynski (z zus).

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, błękitna, miałam taką sytuację w poprzedniej ciąży. Umowa mi się kończyła chyba 3 miesiące po porodzie, pracowałam do połowy 6 miesiąca, potem się zaczęły problemy i nie przedłużyli, ale z zusu dostawałam jeszcze zasiłek normalnie, tylko trzeba od razu zgłosić, że chce się rok.

Borsuk, ja twój mail dodawałam, powinno się normalnie otwierać, sprawdzę czy ktoś Cię czasem nie wykasował :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 11:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk, jesteś normalnie, tylko ty nie miałaś maila na gmailu, no nie?
    W każdym bądź razie wyślę Ci zaraz na priva na wszelki wypadek maila i hasło :)

borsuk lubi tę wiadomość

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię doktorat też więc moja przyszła umowa zależy również od obrony doktoratu a w zasadzie w dużej mierze od tego zależy. Bo i tak wrócić będę musiała na październik 2017

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży pracowałam do końca 6msca, za bardzo tej pracy nie lubiłam (wiecie jak to być korpoludkiem), ale ambitnie podeszłam do sprawy że ciąża to nie choroba.
    Ale szczerze potem żałowałam, że tak długo pracowałam, bo jak były premie uznaniowe to juz nie dostałam, bo byłam na L4 mimo że cały ten kwartał miałam przepracowany (premie dostaje się 2-3 msc później). A tym bardziej powinni to docenić, że pracowałam w ciąży, gdzie inne osoby z firmy, szły na zwolnienie w 2-3 msc.
    Teraz jestem na zaległym urlopie jeszcze, planowałam iść na wychowawczy, ale jak się udało zajść w ciąże to chyba poprosze o L4.

Madera2000, kark lubią tę wiadomość

• kate55 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku w weekend taka cisza, dziś w pracy / na zwolnieniu wszystkie spamują :D Jak ja mam to nadrobić? :D

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niestety w korporacji teraz pracuję, ale jestem tu od maja i się boję, że jak pójdę od razu na L4 to po powrocie z macierzyńskiego dostanę wypowiedzenie, a to dobrze płatna praca i przy 3 dzieci dobrze by było, żebym ją miałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    czyli radzisz, aby z peirwsza po długim moim staraniu sie i poronieniu odpoczywać pępkiem do góry czyli isc na L4 ? :-)
    Tak :) dokładnie :) w drugiej już nie odpoczniesz ;) a teraz wybieraj ciuszki, meble i inne pierdy, czytaj książki i oglądaj seriale :) ja nadal nie obejrzałam ostatniego sezonu gry o tron bo nieam kiedy ;)

jenny88, kark lubią tę wiadomość

• MalaMi* Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie marcóweczki i spokojnych, nudnych ciąż życzę ;)

Ja trochę za bardzo nie wiem co mam myśleć. Mianowicie dwa testy w dniu dzisiejszym pozytywne!
    201607251_apxrqxr.jpg

Ale co jest najciekawsze tydzień temu miałam okres. W 29dc normalnie o czasie, nie plamienia tylko normalny okres jak zawsze trwający 5 dni. Co myślicie? Cieszyć się czy testy mogły się mylić?
    Poszłabym na betę, ale niestety rano nie mam z kim synka zostawić.

Fedra, Dziunka lubią tę wiadomość

0YAzp1.png
    12.03.2015 synek Nathaniel :)
    12.08.2016 Aniołek 9 tydzień cp
    25.11.2017 Aniołek 6 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi* wrote:

Ja trochę za bardzo nie wiem co mam myśleć. Mianowicie dwa testy w dniu dzisiejszym pozytywne!
    201607251_apxrqxr.jpg

Ale co jest najciekawsze tydzień temu miałam okres. W 29dc normalnie o czasie, nie plamienia tylko normalny okres jak zawsze trwający 5 dni. Co myślicie? Cieszyć się czy testy mogły się mylić?
    Ooo :) psikus :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 12:34

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi* wrote:

201607251_apxrqxr.jpg

Ciekawa sprawa. A co Cie sklonilo do zrobienia testu tydzien po okresie?

Fipsik lubi tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi* wrote:

201607251_apxrqxr.jpg

hihi test pozytywny jak byk :D
    Taaaaka niespodzianka!!! Idź na betę :D
    Ale ja i tak już gratuluje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 12:45

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • MalaMi* Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed okresem miałam plamienia (śluz zabarwiony z krwią) i byłam przekonana, że się udało i to implantacja zarodka. Jednak niestety w nocy dostałam okres, więc olałam sprawę. Wczoraj znów dostałam takich plamień i tak dla pewności zrobiłam dziś test. Nie przypuszczałam, że wyjdzie pozytywny.

Kingulla, kark lubią tę wiadomość

0YAzp1.png
    12.03.2015 synek Nathaniel :)
    12.08.2016 Aniołek 9 tydzień cp
    25.11.2017 Aniołek 6 tydzień
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Tak :) dokładnie :) w drugiej już nie odpoczniesz ;) a teraz wybieraj ciuszki, meble i inne pierdy, czytaj książki i oglądaj seriale :) ja nadal nie obejrzałam ostatniego sezonu gry o tron bo nieam kiedy ;)
    My właśnie zaczęliśmy 3 sezon! Jestem zaskoczona, że tak mi się spodobał :)

kark lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    My właśnie zaczęliśmy 3 sezon! Jestem zaskoczona, że tak mi się spodobał :)
    Kocham :) książki i serial :)

borsuk, kark lubią tę wiadomość

• milagro Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi* wrote:
    Przed okresem miałam plamienia (śluz zabarwiony z krwią) i byłam przekonana, że się udało i to implantacja zarodka. Jednak niestety w nocy dostałam okres, więc olałam sprawę. Wczoraj znów dostałam takich plamień i tak dla pewności zrobiłam dziś test. Nie przypuszczałam, że wyjdzie pozytywny.

Kochana leć na bete czym predzej :)Ja bym jeszcze progesteron zrobila ;)
    Testy ciąze potwierdzily ale lepiej sie upewnic czy te plamienia to nic groźnego.

kark lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po weekendzie :)
    U nas rano padało, teraz duszno i słońce; a ja kolejny dzień mam mega ochotę na nektarynki ;) Miłego poniedziałku!!

Dziunka lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Dzień dobry po weekendzie :)
    U nas rano padało, teraz duszno i słońce; a ja kolejny dzień mam mega ochotę na nektarynki ;) Miłego poniedziałku!!
    Ja mam ochotę na ostre rzeczy. Dziś zrobiłam leczo, nie żałowałam ostrej papryki i cebuli :P wiem, nie mogę przesadzać ale co zrobić jak się chce:P z drugiej strony może to znak, że w brzuszku dziewczynka skoro z synem całą ciąże przejadłam słodyczami:D

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    beta <1.05
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    IO, hiperprolaktynemia
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
    04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
    07.10 - beta 3,1 cb?
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ