MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Marynia991 wrote:Pewnie ze tak:-) a tym bardziej ze mdłości u mnie juz byly od 4 tyg wiec jedyne na co mam ochotę to leżeć
A Ty Margerit sie wybierasz na l4? -
Ja na L4 jestem od drugiej bety mam prace fizyczna , raz poroniłam potem długo walczyłam o ciaze udało sie dopiero za drugim razem ivf wiec za dużo przeszłam zeby teraz harować i nie daj Boże zeby cos sie miało stać.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
blekitna wrote:Ja na L4 się nie wybieram. Czekam na przedłużenie umowy na 1/2 etatu jeszcze o rok. Ma być od 1.10 do 30.09. Jeśli się uda jestem szczęśliwa i mogę pracować do porodu bo mam taką pracę. Jeśli okaże się że moja umowa jest do 30 września tego roku. Wtedy zanoszę zwolnienie bo zacznie się 2 trymetr więc moja umowa powinna się wydłużyć do dnia porodu. Ale nie wiem jak w takiej sytuacji wygląda to finansowo.
W Twoim przypadku to chyba nie ma znaczenia, bo nawet gdy Tobie przedluza na rok to umowa bedzie trwala tylko do 1.10.2017 a roczny macierzynski by trwal do marca.2018. Jak bedziesz chciala wrocic to umowa i tak juz bedzie wygasla i tylko od dobrej woli pracodawcy zalezy czy Cie przyjmie jeszcze raz czy nie. Jestem w podobnej sytuacji. Jesli umowa sie konczy po 12tygodniu ciazy to przedluza sie ona automatycznie do dnia porodu a pozniej dostajesz normalnie rok zasilek macierzynski (z zus).
-
nick nieaktualnyNiestety, błękitna, miałam taką sytuację w poprzedniej ciąży. Umowa mi się kończyła chyba 3 miesiące po porodzie, pracowałam do połowy 6 miesiąca, potem się zaczęły problemy i nie przedłużyli, ale z zusu dostawałam jeszcze zasiłek normalnie, tylko trzeba od razu zgłosić, że chce się rok.
Borsuk, ja twój mail dodawałam, powinno się normalnie otwierać, sprawdzę czy ktoś Cię czasem nie wykasowałWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 11:37
-
nick nieaktualny
-
Ja w pierwszej ciąży pracowałam do końca 6msca, za bardzo tej pracy nie lubiłam (wiecie jak to być korpoludkiem), ale ambitnie podeszłam do sprawy że ciąża to nie choroba.
Ale szczerze potem żałowałam, że tak długo pracowałam, bo jak były premie uznaniowe to juz nie dostałam, bo byłam na L4 mimo że cały ten kwartał miałam przepracowany (premie dostaje się 2-3 msc później). A tym bardziej powinni to docenić, że pracowałam w ciąży, gdzie inne osoby z firmy, szły na zwolnienie w 2-3 msc.
Teraz jestem na zaległym urlopie jeszcze, planowałam iść na wychowawczy, ale jak się udało zajść w ciąże to chyba poprosze o L4.Madera2000, kark lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymargerit@ wrote:czyli radzisz, aby z peirwsza po długim moim staraniu sie i poronieniu odpoczywać pępkiem do góry czyli isc na L4 ?
jenny88, kark lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie marcóweczki i spokojnych, nudnych ciąż życzę
Ja trochę za bardzo nie wiem co mam myśleć. Mianowicie dwa testy w dniu dzisiejszym pozytywne!
Ale co jest najciekawsze tydzień temu miałam okres. W 29dc normalnie o czasie, nie plamienia tylko normalny okres jak zawsze trwający 5 dni. Co myślicie? Cieszyć się czy testy mogły się mylić?
Poszłabym na betę, ale niestety rano nie mam z kim synka zostawić.Fedra, Dziunka lubią tę wiadomość
12.03.2015 synek Nathaniel
12.08.2016 Aniołek 9 tydzień cp
25.11.2017 Aniołek 6 tydzień -
nick nieaktualnyMalaMi* wrote:Witam wszystkie marcóweczki i spokojnych, nudnych ciąż życzę
Ja trochę za bardzo nie wiem co mam myśleć. Mianowicie dwa testy w dniu dzisiejszym pozytywne!
Ale co jest najciekawsze tydzień temu miałam okres. W 29dc normalnie o czasie, nie plamienia tylko normalny okres jak zawsze trwający 5 dni. Co myślicie? Cieszyć się czy testy mogły się mylić?
Poszłabym na betę, ale niestety rano nie mam z kim synka zostawić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 12:34
-
MalaMi* wrote:Witam wszystkie marcóweczki i spokojnych, nudnych ciąż życzę
Poszłabym na betę, ale niestety rano nie mam z kim synka zostawić.
Ciekawa sprawa. A co Cie sklonilo do zrobienia testu tydzien po okresie?Fipsik lubi tę wiadomość
11.02.2016r Aniołek
-
MalaMi* wrote:Witam wszystkie marcóweczki i spokojnych, nudnych ciąż życzę
Poszłabym na betę, ale niestety rano nie mam z kim synka zostawić.
Taaaaka niespodzianka!!! Idź na betę
Ale ja i tak już gratulujeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 12:45
-
Przed okresem miałam plamienia (śluz zabarwiony z krwią) i byłam przekonana, że się udało i to implantacja zarodka. Jednak niestety w nocy dostałam okres, więc olałam sprawę. Wczoraj znów dostałam takich plamień i tak dla pewności zrobiłam dziś test. Nie przypuszczałam, że wyjdzie pozytywny.
Kingulla, kark lubią tę wiadomość
12.03.2015 synek Nathaniel
12.08.2016 Aniołek 9 tydzień cp
25.11.2017 Aniołek 6 tydzień -
_Abby_ wrote:Tak dokładnie w drugiej już nie odpoczniesz a teraz wybieraj ciuszki, meble i inne pierdy, czytaj książki i oglądaj seriale ja nadal nie obejrzałam ostatniego sezonu gry o tron bo nieam kiedy
kark lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MalaMi* wrote:Przed okresem miałam plamienia (śluz zabarwiony z krwią) i byłam przekonana, że się udało i to implantacja zarodka. Jednak niestety w nocy dostałam okres, więc olałam sprawę. Wczoraj znów dostałam takich plamień i tak dla pewności zrobiłam dziś test. Nie przypuszczałam, że wyjdzie pozytywny.
Kochana leć na bete czym predzej :)Ja bym jeszcze progesteron zrobila
Testy ciąze potwierdzily ale lepiej sie upewnic czy te plamienia to nic groźnego.kark lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
jenny88 wrote:Dzień dobry po weekendzie
U nas rano padało, teraz duszno i słońce; a ja kolejny dzień mam mega ochotę na nektarynki Miłego poniedziałku!!2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙