MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa wrote:Witam mamusie mam pytanko, dostałam okres 20 czerwca ww zeszłym tygodniu beta 470 dwa testy pozytywne i dzisiaj wizyta u gina. Niestety poza pęcherzykiem ciążowym jego wymiar 6.48mm nic nie było. Czy to normalne ?
czy mam powody do zmartwień. ? Nastepna wizyta dopiero za dwa tygodnie
Czyli jesli dobrze liczę to dopiero 5 tydzień ciazy? W takim razie spokooojnie. Dzidzius ma jeszcze czas sie pokazac. Za dwa tygodnie powinien juz byc razem z bijacym serduszkiem. To zupełnie normalne.11.02.2016r Aniołek
-
Ewa wrote:Witam mamusie mam pytanko, dostałam okres 20 czerwca ww zeszłym tygodniu beta 470 dwa testy pozytywne i dzisiaj wizyta u gina. Niestety poza pęcherzykiem ciążowym jego wymiar 6.48mm nic nie było. Czy to normalne ?
czy mam powody do zmartwień. ? Nastepna wizyta dopiero za dwa tygodnie
W momencie kiedy pęcherzyk przekroczy 10mm bedzie uwidaczniał sie zarodek17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Kingulla wrote:Dziewczyny zrobiłam dzisiaj beta hcg tak jak kazał mi lekarz (po stwierdzeniu, że mój pęcherzyk ciążowy ma nieregularny kształt) i wyszło 8365. Wielkość pęcherzyka ciążowego i beta hcg wskazują na to samo (jakiś 5 tydzień) ale progesteron spadł mi z 18 na 12. Dostłam w sobotę duphaston 2X1 przestałam dziś plamić, jednak troch,ę mnie martwi ten spadek progesteronu.
Na pewno zgłoś to lekarzowi 12 to jeszcze w normie ale już w tej dolnej możliwe że trzeba bedzie zwiekszyć dawki dupka...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:Duphaston to sztuczny progesteron i nie widać w wyńikach tego że go bierzesz gdybyś brała luteine która jest naturalnym progesteronem wynik szedł by w górę...
Na pewno zgłoś to lekarzowi 12 to jeszcze w normie ale już w tej dolnej możliwe że trzeba bedzie zwiekszyć dawki dupka...2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny. Dziś mam smutny dzień,bo jeden z maluszków odszedł,serduszko nie biło. Został jeden,ktory słabo rokowal. Teraz ma 2 cm w 8t5d ciąży. A ten który od początku samego lepiej rósł dziś zobaczyłam że odszedł. Jest mi tak smutno. Ale jednocześnie wiem że muszę być silna dla maluszka siłacza,ktory tak pięknie podrosl. Następna wizytę mam we wt za tydzień.
-
Paolina91
Fedra
Dziękuję Wam bardzo Jak dobrze, że można się komuś wygadać
staramy się z mężem już od dobrych 3 lat więc możecie sobie wyobrazić moją radość. Uspokoiłyście mnie w takim razie trzymam kciuki za moje maleństwo ! i za wszystkie inne mamusie, które tak bardzo czekają na swój mały wielki cudFedra lubi tę wiadomość
Ewa -
nick nieaktualnyDziękuje dziewczyny mój aniołek będzie czuwał nad nami. A maluszek w brzuszku bed,ie pięknie rósł jak na drożdżach. Muszę być silna dla tego siłacza. On pokazał że ma wielką wolę walki do życia.
milagro, chloet, Kasiula02, magdzia26, kark, borsuk lubią tę wiadomość
-
Briti długo się tu nie odzywalas i myślałam właśnie co u Ciebie strasznie mi przykro ze jeden maluszek nie dał rady ale musisz być silna dla drugiego :*
Moje dwa bałwanki mają się dobrze dziś pierwszy raz usłyszałam ich serduszka, ciąża starsza niż według daty miesiączki. Jeden Babel 8+0 drugi 8+3anuschka, milagro, Mimi86, Fedra, Tosia 1981, Dziunka, jenny88, kark lubią tę wiadomość
-
Brtii jeszcze raz mocno przytulam to musi byc bardzo trudne, ale tak sie zdarza w blizniaczej ciazy, tak jak piszesz aniołek bedzie nad wami czuwał i nie pozwoli żeby jego siostrzyczce/braciszkowi cos sie stalo.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
chloet wrote:Dziewczęta, robiłyście już komplet badań z krwi + mocz itp.?
Będę wybierać się w tym tygodniu do laboratorium i zastanawiam się ile całość może kosztować (bo jest tego całkiem sporo).
Dołączam do pytania I jak długo sie czeka na toxo? Bo chyba dłuzej niz standardowoTosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Brtiii tak mi przykro. Trzymaj się!
Zrobiłam bete i wyszła 69 a progesteron 2.29 nmol czy to ok? Bo kompletnie nie umie się doczytać jak powinno być. Co myśliciecie?
12.03.2015 synek Nathaniel
12.08.2016 Aniołek 9 tydzień cp
25.11.2017 Aniołek 6 tydzień -
nick nieaktualnychloet wrote:Dziewczęta, robiłyście już komplet badań z krwi + mocz itp.?
Będę wybierać się w tym tygodniu do laboratorium i zastanawiam się ile całość może kosztować (bo jest tego całkiem sporo).chloet lubi tę wiadomość