X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Czesc dziewczyny. Dziś mam smutny dzień,bo jeden z maluszków odszedł,serduszko nie biło. Został jeden,ktory słabo rokowal. Teraz ma 2 cm w 8t5d ciąży. A ten który od początku samego lepiej rósł dziś zobaczyłam że odszedł. Jest mi tak smutno. Ale jednocześnie wiem że muszę być silna dla maluszka siłacza,ktory tak pięknie podrosl. Następna wizytę mam we wt za tydzień.

Bardzo mi przykro.. było podwójne szczęście, jest pojedyncze. Ale jest! :) Tak czasem bywa. Trzeba się cieszyć z tego co mamy. Maluszek teraz na pewno zacznie rosnąć jak na drożdżach. Będzie dobrze! :)

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do progesteronu niestety jej wynik jest bardzo niski i świadczyć moze o tym że jest po wszystkim... Jeśli przyszedł okres widocznie jajo było puste lub doszło do wczesnego poronienia dlatego beta sie jeszcze utrzymuje a progesteron jest taki niski...
    Koniecznie sprawdz wynik jeszcze raz i bety i progesteronu i skontaktuj sie z lekarzem...

Brtiii bardzo mi przykro niestety tak sie często zdążą przy mnogich ciążach ważne że mały siłacz walczy zobaczysz wszystko będzie dobrze :)

kark lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brti bardzo mi przykro :( musisz byc silna dla drugiego malenstwa.

Ja juz po wizycie. Moj maluszek ma juz 6,5mm,z owufriend 7+0 a zusg 6tyg4dzien. Dostalam zwolnienie. Czy wystarczy ze dam kadrowej samo L4 czy musze jeszcze zaswiadczenie o ciazy?

Dziunka, kark lubią tę wiadomość

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do L4.. to się muszę podzielić takim przypadkiem.. Zazdroszczę mojej koleżance która pracowała w każdej z trzech ciąż praktycznie do rozwiązania. Wiadomo, łatwiej jej było bo jest swoją własną szefową. Pracuje jako wokalistka w zespole muzycznym na różnych imprezach okolicznościowych. Praca głównie w łikendy ale jednak praca nocna... no i jakby nie było, śpiewanie to praca fizyczna. Całą trójkę urodziła w przeciągu 5 lat. Po każdej ciąży brała się za siłkę i wygląda jak modelka.. brzuszek płaski, zero boczków (lat 34). Jedyne co się jej przytrafiło to przepuklina pachwinowa i pępkowa.. usunięte laparoskopowo, śladu nie ma. Takie babki to mi imponują.. Mam w niej motywację, żeby jak najszybciej doprowadzić się do porządku po ciąży.. Mam nadzieję, że i ja będę pracować jak najdłużej bo też mam wolny zawód i lubię to co robię.

Na pewno nie można się przepracowywać.. to pewne, nie mniej uważam, że należy pozostać aktywną nawet na zwolniniu na ile to możliwe (i nie ma przeciwwskazań) tak by ciało się nie rozleniwiło i żeby łatwiej pozbierać się po ciąży do porządku :)

Ejda665 lubi tę wiadomość

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy pracowalam do 8 m-ca ale tamta ciaza to tak jakby jej nie bylo. Czulam sie swietnie, zero zmeczenia, mdlosci jedynie skurcze nog ale raczej w nocy. W tej od samego poczatku czuje jakis niepokoj, boje sie w ogole ruszac. Do tego te plamienia. Mam nadzieje ze wszystko okaze sie dobrze, ale wole isc na zwolnienie i nie martwic sie czy zalapie po drodze jakas chorobe od dzieciakow w szkole. Tez uwielbiam swoja prace ale sa rzeczy wazne i wazniejsze, zdrowie mojego dziecka jest priorytetowe.

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    beta <1.05
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    IO, hiperprolaktynemia
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
    04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
    07.10 - beta 3,1 cb?
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtii bardzo mi przykro :( Trzymaj się dzielnie dla drugiego maluszka i rośnijcie zdrowo :)

Malami trzymam kciuki za ładny przyrost bety i tak jak dziewczyny napisały chyba jak najprędzej do lekarza niech coś poradzi na ten progesteron..

Ewa w pęcherzyku niedługo wyrośnie zdrowy maluszek..Gratulacje! :)

Madera ja co prawda wcześniej w ciąży nie byłam ale wydaje mi się że samo L4 wystarczy :)

f2w33e3kembcagk8.png
  • Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Jeśli ktoś nie wierzy w cuda to u nas cud się trafił.22.06 ostatnia @ i test pozytywny 26.07.Dziś idę na betę i progesteron.Cud dlatego że pierwszego syna urodziłam po krio transferze a jeszcze w czerwcu tego roku mieliśmy ostatnie crio i niestety zakończone porażką.
    Trzymamy kciuki za wszystkie marcowe dzieciaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 01:38

Tosia 1981, magdzia26, MatyldaG, Wonderwall, borsuk, Dziunka, kark, jenny88, Englein, Mimi86 lubią tę wiadomość

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra gratuluję marcówko,nie wiem czy mnie pamiętasz ale ja Cię pamiętam doskonale z 2015 :D

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • coffee Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brit przykro mi ale pamietaj bedzie dobrze, uwierz w to.
    Madera samo zwolnienie wystarczy, tam masz kod swiadczacy o tym, ze jestes w ciazy :)
    A mnie zastanawia jak ktos nie ma L4 to czy zaswiadczenie musi byc, mi kiedys gin mowil ze nie ale wiadomo roznie to bywa ;)
    A i wybaczcie brak wiedzy ale kiedy kobieta musi zapisac sie do szpitala gdzie chce rodzic? ;-P

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffee ja mieszkam za granicą i do 10tygodnia muszę się zapisać. Wy w Polsce nie musicie :))

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży szpital wybieralam gdzieś koło 30 tyg ;) wiec jest jeszcze sporo czasu
    Co do L4 to ja dawalam razem z zaświadczenie ze jestem w ciazy

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pójścia na L4 tak jak pisałam nie ma reguły wszystko zależy jak ktoś się czuje i jaka ma prace...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do państwowego szpitala się nie zapisuje. Zaczynasz rodzic i jedziesz. Dobrze mieć ze 3 uoatrzone bo często odsyłają jak mają dużo rodzących. Przynajmniej u mnie. No chyba ze chcesz wykupić położna to już możesz się zacząć oglądać. I wtedy masz pewne miejsce.

kark lubi tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby i do jakiego się przyjedzie tam Cie muszą przyjąć tak? A jak np trzeba zaplanować cesarke? To dostaje się jakieś skierowanie od lekarza czy jaj to wygląda?
    Ja jestem zielona jak nie wiem w tym wszystkim. Do tego mam bez kitu apogeum mdlosci cały boży dzień każda minute mi niedobrze. Ale i tak się ciesze ze z maluchami ok wczoraj z emocji po wizycie nie mogłam usnac :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• pina87 Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, ja normalnie pracuję, ale moje mdłości też osiągnęły apogeum chyba.... Wczoraj przez cały dzień nie miałam ani chwili w której by mnie nie mdliło, po pracy cały wieczór spędziłam nad kiblem.... Nie mogę już.. Zapach kawy, sklepu, lodówki, zlewu.... nawet pościel musiałam zmieniać, bo od jej zapachu puściłam pawia :(
    Nic mi nie pomaga :( Siedzę w pracy jak na szpilkach ze łzami w oczach i modlę się żeby nikt się do mnie nie odzywał i za wiele nie chciał... Macie jakąś radę na to? :(

eikts65gi95y2ddi.png
    km5sdf9hh32wsr4g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Abby i do jakiego się przyjedzie tam Cie muszą przyjąć tak? A jak np trzeba zaplanować cesarke? To dostaje się jakieś skierowanie od lekarza czy jaj to wygląda?
    Ja jestem zielona jak nie wiem w tym wszystkim. Do tego mam bez kitu apogeum mdlosci cały boży dzień każda minute mi niedobrze. Ale i tak się ciesze ze z maluchami ok wczoraj z emocji po wizycie nie mogłam usnac :)
    Jak masz skierowanie na cc to zazwyczaj z nim idziesz wcześniej do szpitala który wybierzesz i tam Ci ustalają datę planowego zabiegu :) i u Ciebie tak pewnie będzie bo masz ciążę bliźniaczą. Koleżanka z blizniakami miała termin kiedy się miala położyć ma patologie ciąży i tam czekała na poród. Czekali dopóki mogli. Wiadomo każdy dzień w brzuchu to dla maluchów super.
    czasem jest też tak ze szpital czeka na rozpoczęcie akcji porodów i dopiero robią cc. Tak jest lepiej dla dziecka bo ono samo daje znak że to już.
    A w naturalnym to albo czekasz na częste i regularne skurcze i jedziesz. Albo odchodzą i wody i w zależności od ich stanu albo jedziesz albo czekasz :)

kark, MatyldaG lubią tę wiadomość

• Englein Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Briti...przytulam...tak mi przykro.

Gratulacje dla nowych Kropeczek :)

Ja od 2 tyg na urlopie w Pl ale prawie caly czas bez neta. Jak ja Wasze pisanie nadrobie???

U mnie zgaga minela...mdli mnie czasami i przewaznie wieczorem. Ale od kilku dni inne napiecid piersi. Bola pieronsko caly czas ale staly sie duuuzo bardziej miekkie, ez takiego napiecia i sporego powiekszenia piersi jak np. Jeszcze z tydzien temu. Krzyz nadal boli. Innych objawow nie mam...no,zmeczenie raz jest,raz mam power.
    Ale pomalu zaczynam fisiowac.jutro wizyta, pierwsze usg u gin ...i boje sie,zeby nie uslyszec czegos, czego nie chce

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam jutro usg.

Englein, chloet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii ja jestem gowniana w takim pocieszaniu :/ napisze tylko ze trzymam kciuki i ze maluch będzie czuwał nad rodzeństwem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka1984_ wrote:
    Witajcie.Jeśli ktoś nie wierzy w cuda to u nas cud się trafił.22.06 ostatnia @ i test pozytywny 26.07.Dziś idę na betę i progesteron.Cud dlatego że pierwszego syna urodziłam po krio transferze a jeszcze w czerwcu tego roku mieliśmy ostatnie crio i niestety zakończone porażką.
    Trzymamy kciuki za wszystkie marcowe dzieciaki
    Lubie cuda :)
    Na kiedy Ci wychodzi termin?

Englein lubi tę wiadomość

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ