MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Brtiii86 wrote:Czesc dziewczyny. Dziś mam smutny dzień,bo jeden z maluszków odszedł,serduszko nie biło. Został jeden,ktory słabo rokowal. Teraz ma 2 cm w 8t5d ciąży. A ten który od początku samego lepiej rósł dziś zobaczyłam że odszedł. Jest mi tak smutno. Ale jednocześnie wiem że muszę być silna dla maluszka siłacza,ktory tak pięknie podrosl. Następna wizytę mam we wt za tydzień.
Bardzo mi przykro.. było podwójne szczęście, jest pojedyncze. Ale jest! Tak czasem bywa. Trzeba się cieszyć z tego co mamy. Maluszek teraz na pewno zacznie rosnąć jak na drożdżach. Będzie dobrze! -
Co do progesteronu niestety jej wynik jest bardzo niski i świadczyć moze o tym że jest po wszystkim... Jeśli przyszedł okres widocznie jajo było puste lub doszło do wczesnego poronienia dlatego beta sie jeszcze utrzymuje a progesteron jest taki niski...
Koniecznie sprawdz wynik jeszcze raz i bety i progesteronu i skontaktuj sie z lekarzem...
Brtiii bardzo mi przykro niestety tak sie często zdążą przy mnogich ciążach ważne że mały siłacz walczy zobaczysz wszystko będzie dobrzekark lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Brti bardzo mi przykro musisz byc silna dla drugiego malenstwa.
Ja juz po wizycie. Moj maluszek ma juz 6,5mm,z owufriend 7+0 a zusg 6tyg4dzien. Dostalam zwolnienie. Czy wystarczy ze dam kadrowej samo L4 czy musze jeszcze zaswiadczenie o ciazy?Dziunka, kark lubią tę wiadomość
-
Co do L4.. to się muszę podzielić takim przypadkiem.. Zazdroszczę mojej koleżance która pracowała w każdej z trzech ciąż praktycznie do rozwiązania. Wiadomo, łatwiej jej było bo jest swoją własną szefową. Pracuje jako wokalistka w zespole muzycznym na różnych imprezach okolicznościowych. Praca głównie w łikendy ale jednak praca nocna... no i jakby nie było, śpiewanie to praca fizyczna. Całą trójkę urodziła w przeciągu 5 lat. Po każdej ciąży brała się za siłkę i wygląda jak modelka.. brzuszek płaski, zero boczków (lat 34). Jedyne co się jej przytrafiło to przepuklina pachwinowa i pępkowa.. usunięte laparoskopowo, śladu nie ma. Takie babki to mi imponują.. Mam w niej motywację, żeby jak najszybciej doprowadzić się do porządku po ciąży.. Mam nadzieję, że i ja będę pracować jak najdłużej bo też mam wolny zawód i lubię to co robię.
Na pewno nie można się przepracowywać.. to pewne, nie mniej uważam, że należy pozostać aktywną nawet na zwolniniu na ile to możliwe (i nie ma przeciwwskazań) tak by ciało się nie rozleniwiło i żeby łatwiej pozbierać się po ciąży do porządkuEjda665 lubi tę wiadomość
-
W pierwszej ciazy pracowalam do 8 m-ca ale tamta ciaza to tak jakby jej nie bylo. Czulam sie swietnie, zero zmeczenia, mdlosci jedynie skurcze nog ale raczej w nocy. W tej od samego poczatku czuje jakis niepokoj, boje sie w ogole ruszac. Do tego te plamienia. Mam nadzieje ze wszystko okaze sie dobrze, ale wole isc na zwolnienie i nie martwic sie czy zalapie po drodze jakas chorobe od dzieciakow w szkole. Tez uwielbiam swoja prace ale sa rzeczy wazne i wazniejsze, zdrowie mojego dziecka jest priorytetowe.2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
Brtii bardzo mi przykro Trzymaj się dzielnie dla drugiego maluszka i rośnijcie zdrowo
Malami trzymam kciuki za ładny przyrost bety i tak jak dziewczyny napisały chyba jak najprędzej do lekarza niech coś poradzi na ten progesteron..
Ewa w pęcherzyku niedługo wyrośnie zdrowy maluszek..Gratulacje!
Madera ja co prawda wcześniej w ciąży nie byłam ale wydaje mi się że samo L4 wystarczy
-
Witajcie.Jeśli ktoś nie wierzy w cuda to u nas cud się trafił.22.06 ostatnia @ i test pozytywny 26.07.Dziś idę na betę i progesteron.Cud dlatego że pierwszego syna urodziłam po krio transferze a jeszcze w czerwcu tego roku mieliśmy ostatnie crio i niestety zakończone porażką.
Trzymamy kciuki za wszystkie marcowe dzieciakiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 01:38
Tosia 1981, magdzia26, MatyldaG, Wonderwall, borsuk, Dziunka, kark, jenny88, Englein, Mimi86 lubią tę wiadomość
08.04.2015 ur.się K.
25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
-
Brit przykro mi ale pamietaj bedzie dobrze, uwierz w to.
Madera samo zwolnienie wystarczy, tam masz kod swiadczacy o tym, ze jestes w ciazy
A mnie zastanawia jak ktos nie ma L4 to czy zaswiadczenie musi byc, mi kiedys gin mowil ze nie ale wiadomo roznie to bywa
A i wybaczcie brak wiedzy ale kiedy kobieta musi zapisac sie do szpitala gdzie chce rodzic? ;-P -
nick nieaktualnyDo państwowego szpitala się nie zapisuje. Zaczynasz rodzic i jedziesz. Dobrze mieć ze 3 uoatrzone bo często odsyłają jak mają dużo rodzących. Przynajmniej u mnie. No chyba ze chcesz wykupić położna to już możesz się zacząć oglądać. I wtedy masz pewne miejsce.
kark lubi tę wiadomość
-
Abby i do jakiego się przyjedzie tam Cie muszą przyjąć tak? A jak np trzeba zaplanować cesarke? To dostaje się jakieś skierowanie od lekarza czy jaj to wygląda?
Ja jestem zielona jak nie wiem w tym wszystkim. Do tego mam bez kitu apogeum mdlosci cały boży dzień każda minute mi niedobrze. Ale i tak się ciesze ze z maluchami ok wczoraj z emocji po wizycie nie mogłam usnac -
cześć dziewczyny, ja normalnie pracuję, ale moje mdłości też osiągnęły apogeum chyba.... Wczoraj przez cały dzień nie miałam ani chwili w której by mnie nie mdliło, po pracy cały wieczór spędziłam nad kiblem.... Nie mogę już.. Zapach kawy, sklepu, lodówki, zlewu.... nawet pościel musiałam zmieniać, bo od jej zapachu puściłam pawia
Nic mi nie pomaga Siedzę w pracy jak na szpilkach ze łzami w oczach i modlę się żeby nikt się do mnie nie odzywał i za wiele nie chciał... Macie jakąś radę na to?
-
nick nieaktualnyMatyldaG wrote:Abby i do jakiego się przyjedzie tam Cie muszą przyjąć tak? A jak np trzeba zaplanować cesarke? To dostaje się jakieś skierowanie od lekarza czy jaj to wygląda?
Ja jestem zielona jak nie wiem w tym wszystkim. Do tego mam bez kitu apogeum mdlosci cały boży dzień każda minute mi niedobrze. Ale i tak się ciesze ze z maluchami ok wczoraj z emocji po wizycie nie mogłam usnac
czasem jest też tak ze szpital czeka na rozpoczęcie akcji porodów i dopiero robią cc. Tak jest lepiej dla dziecka bo ono samo daje znak że to już.
A w naturalnym to albo czekasz na częste i regularne skurcze i jedziesz. Albo odchodzą i wody i w zależności od ich stanu albo jedziesz albo czekaszkark, MatyldaG lubią tę wiadomość
-
Briti...przytulam...tak mi przykro.
Gratulacje dla nowych Kropeczek
Ja od 2 tyg na urlopie w Pl ale prawie caly czas bez neta. Jak ja Wasze pisanie nadrobie???
U mnie zgaga minela...mdli mnie czasami i przewaznie wieczorem. Ale od kilku dni inne napiecid piersi. Bola pieronsko caly czas ale staly sie duuuzo bardziej miekkie, ez takiego napiecia i sporego powiekszenia piersi jak np. Jeszcze z tydzien temu. Krzyz nadal boli. Innych objawow nie mam...no,zmeczenie raz jest,raz mam power.
Ale pomalu zaczynam fisiowac.jutro wizyta, pierwsze usg u gin ...i boje sie,zeby nie uslyszec czegos, czego nie chce -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalinka1984_ wrote:Witajcie.Jeśli ktoś nie wierzy w cuda to u nas cud się trafił.22.06 ostatnia @ i test pozytywny 26.07.Dziś idę na betę i progesteron.Cud dlatego że pierwszego syna urodziłam po krio transferze a jeszcze w czerwcu tego roku mieliśmy ostatnie crio i niestety zakończone porażką.
Trzymamy kciuki za wszystkie marcowe dzieciaki
Na kiedy Ci wychodzi termin?Englein lubi tę wiadomość