MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBoooże, od rana oglądam kuchenne rewolucje, bo tak już chcę normalnie jeść
Ale dziś jest poprawa, tylko jeden bełt, do tego i kisiel wszedł i 2 jajka na miękko
Za to chyba od wymiotów zdarłam sobie podniebienie i język, bo mam wrażenie, jakbym tam włosy miała, myję zęby co chwilę, nawet mąż z latarką zaglądał i nic nie widzi
Abby, przykro mi
Kingulla, nawet nie wiedziałam, że kształt pęcherzyka może o czymś świadczyć...W poprzednich ciążach miałam ładne kuleczki, a teraz mam taki długi cienki wazon...
Ja kawę piłam jak byłam mała z babcią, bo od kilkunastu lat mi poprostu nie smakuje. Coli nienawidzę, ale w tej ciąży jak się skusiłam na szklankę to musiałam się powstrzymywać, żeby nie wypić całych 2 litrów -
julllla wrote:Dziewczyny czy któraś z Was brała monural na stan zapalny pęcherza ? Mam dużo bakterii i leukocyty "luźno w polu widzenia " i gin powiedziała ze trzeba wziąć ten antybiotyk
Nie jestem przekonana
Ja wlasnie wczoraj zażyłam,tez mialam zly wynik moczu. To bylo w formie saszetki do rozpuszczenia I wypicia. Moj doktor powiedzial, ze dla dziecka juz lepsze sa leki niż stand zapalny czy bakterie w organizmie mamy11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko
następna wizyta - 19.09.
-
Ja kawe przed ciąża piłam i teraz też mi sie zdarza wypić jedna rozpuszczalna dziennie lekarz nie widział w tym problemu w pierwszej ciazy piłam codziennie teraz jakoś mi sie mdłości nasilają...
Cola ratuje mi życie ale pije ta zwykła z cukrem...
Co do basenu jeśli lekarz nie widzi przeciwskazań to nawet lepiej dla kobietyjesli ma sie problemy z i reakcjami mozna poprosić gina o globulki które sie aplikuje przed pójściem na basen...
Kingulla bardzo mi przykro... Co do serduszka gin mi tłumaczył że do 8 tyg powinno być już widoczne chyba że wczesniej z badań wyszło że ciąża mocno młodsza to nawet czeka sie do 10 tyg...
Co do wysokiej bety to uczulam przy poronieniach może robić się zaśniad wtedy zamiast beta spadać to rośnie potrafi to trwać kilka tyg wiec jeśli w przyszłym tyg u Ciebie obraz zarodka sie nie poprawi to nie czekaj idz na czyszczenie pozniej bedziesz musiała kontrolować czy beta spada...
Już dwie moje koleżanki z ovu przez to przechodziły ale mam nadzieje że u Ciebie wszystko sie wyjaśni pozytywnie...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Lekarz tez wspominaj ze moze zasniad ale po dokladnym usg obalil swoja teorie. Ide w poniedzialek na ponowne usg zobaczymy czy cos sie unormowalo czy niestety trzeba sie calkowicie pozegnac.
chloet lubi tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 😞
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
Cross match 29,8 %❌
NK 14% ❌
ANA1 - 1:80
Kariotyp ✅
Zespół antyfosfolipidowy ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞 -
Ja kawkę pije codziennie i mimo ciązy smakuje mi jak zawsze. Mała z ekspresu, jedna, czasem druga słabsza. Generalnie mam niskie ciśnienie. Przy niskim ciśnieniu- konsulotwane z lekarzem- kawa nie szkodzi, aby nie pić tylko 4-5 filiżanek. zresztą herbata wcale nie jest zdrowa- zielona chińska wręcz niewskazana.
Ja też neistety spoczynkowy tryb życia zero seksu i sportu a nawet rozkaz ograniczenia pracy.
kark: u Ciebie też pęcherzyk jest mocno spłaszczony? piszesz że jak wazon? Masz fotę?Aniołek (23.11.2015 r.)
Aniołek (15.04.2016 r.)
Aniołek (08.08.2016 r.)
-
dziewczyny a czarna herbata mzoe szkodzic? bo to w sumie jedyne co teraz moge pic
na lyka coli tez sie czasem skusze jak mnie bardzo mocno mdli chociaz ostatnio w ogole mi nie weszla i wymiotowalam jeszcze gorzej, w ogole z dnia na dzien jest gorzej, ale byle by dzieciaki byly zdrowe wszystko zniose nawet jakby mnie pol ciazy mialy te wymioty trzymac
-
a i odnosnie cisnienia utrzymuje mi sie takie 130 na 100, 120 na 90, tetno tez ok 90-100, moze sie lekarz doczepic ze za wysokie?
-
MatyldaG wrote:dziewczyny a czarna herbata mzoe szkodzic? bo to w sumie jedyne co teraz moge pic
na lyka coli tez sie czasem skusze jak mnie bardzo mocno mdli chociaz ostatnio w ogole mi nie weszla i wymiotowalam jeszcze gorzej, w ogole z dnia na dzien jest gorzej, ale byle by dzieciaki byly zdrowe wszystko zniose nawet jakby mnie pol ciazy mialy te wymioty trzymac
MatyldaG lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
MatyldaG wrote:a i odnosnie cisnienia utrzymuje mi sie takie 130 na 100, 120 na 90, tetno tez ok 90-100, moze sie lekarz doczepic ze za wysokie?
MatyldaG lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Matylda ja w pierwszej ciąży w trzecim trymestrze miałam wysokie ciśnienie, zdarzało się 160/100. Brałam leki na obniżenie cisnienia i umiarowienie serca. Teraz też mam tętno 90-100 (mój typ tak ma, nawet bez ciąży- ale robiłam wszystkei badania i serce mam zdrowe a szybkiego bicia serca nie odczuwam, no chyba że przyspiesza do 140) ale ciśnienie jeszcze w normie max 125/85. Z tego co słyszałam ciśnienie powyżej 140/90 jest już do obserwacji i lepiej to szybko zgłosić lekarzowi ze z tym ciśnieniem może być problem. Szczególnie to dolne powyżej 90 może być niebezpieczne dla dziecka.
Miałam jeszcze kiedyś taka sytacje że na ktg tetno dziecko pokrywalo się z moim. Ale lekarze sie przestraszyli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 15:23
-
MatyldaG wrote:a i odnosnie cisnienia utrzymuje mi sie takie 130 na 100, 120 na 90, tetno tez ok 90-100, moze sie lekarz doczepic ze za wysokie?
) plus arytmie i niestety nawet w ciąży muszę przyjmować lek na serce i jak narazie ciśnienie mam codziennie w w granicach 120/70 , puls 70 ( przed ciążą miałam puls 60 więc odczuwam tą zmianę)
-
Ejda665 wrote:Ja wlasnie wczoraj zażyłam,tez mialam zly wynik moczu. To bylo w formie saszetki do rozpuszczenia I wypicia. Moj doktor powiedzial, ze dla dziecka juz lepsze sa leki niż stand zapalny czy bakterie w organizmie mamy
-
ja pare lat temu mialam tetno na porzadku dziennym 120-130 cisnienie np 120 na 110, leczylam to kardiologicznie i obnizono mi tetno tak do 80-90 po czym schodzono z dawek leku. Ja tego tez nie odczuwam. Teraz przy ciazy sciagnelam sobie taka aplikacje na tel i mierze cisnienie i tetno dwa- trzy razy dziennie, w poniedzialek mam wizyte to zglosze to na pewno lekarzowi.
-
hehehe nie zle to napisalam w aplikacji tylko zapisuje pomiary
a mierze normalnym cisnieniomierzem
-
Dziewczyny ja mam zupełnie inne pytanie: jak u was z wielkością pęcherzyka żółtkowego (czyli tego którym odzywia się maluch) na wyniku USG jest oznaczony skrótem YS?
U mnie na 8 tydzień 0,51 cm (5,1 mm). Szukam szukam i cięzko znaleźć normy.Aniołek (23.11.2015 r.)
Aniołek (15.04.2016 r.)
Aniołek (08.08.2016 r.)