MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja nie mam żadnych objawó oprócz senności i zmęczenia, mam za to całą gamę plamień a z dzieckiem wszystko dobnrze. Ah, i poersi bolą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 20:17
chloet lubi tę wiadomość
Misia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
Ewa bywaja dni kiedy bola mnie tylko piersi i nic poza tym, tak np tydzień temu mieliśmy grilla poszykowalam mieso, najadlam sie na tym grillu, siedzialam do prawie 1 w nocy i nic! A dzien pozniej jak otworzylam lodowke i pojemnik z miesem ktore zostalo i poczulam te przyprawy to myslalam ze beltne do lodowki a podbrzusze tez wrocilo! Miewam lepsze i gorsze dni. Ciesz sie ze dzis masz ten lepszy bo jutro moze juz tak kolorowo nie byc...11.02.2016r Aniołek
-
Tez tak macie/miałyście ze dopóki nie zobaczylyscie zarodka i serduszka to często myslalyscie o tym czy będzie dobrze ? Bo ja sobie wkręcam chyba, ze cos pójdzie nie po naszej myśli. Tak pragniemy maleństwa ze zaczelam świrować, dobrze ze wam mogę sie wygadac bo mój mąż to juz ma dosyć chyba mojego gadania.Ewa
-
Powtórzyłam dziś test tej samej firmy co robiłam na samym początku i kreska wyszła dużo ciemniejsza...
Co do owulacji to raczej wiem kiedy miałam więc nie wiem czy az tak moglaby byc ta obsuwa;/
Byłam prywatnie w klinice,lekarz b dobry i super sprzet.Lekarz mowil ze jak zacznie sie krwawienie to odrazu do szpitala,chyba przeczuwa najgorsze;/
Z pierwsza ciaza bylo wszystko bez problemu,w tym tygodniu napewno juz serduszko sluchalam.
W poniedzialek sie okaze,jutro i w pon robie bete. -
Ewa wrote:Tez tak macie/miałyście ze dopóki nie zobaczylyscie zarodka i serduszka to często myslalyscie o tym czy będzie dobrze ? Bo ja sobie wkręcam chyba, ze cos pójdzie nie po naszej myśli. Tak pragniemy maleństwa ze zaczelam świrować, dobrze ze wam mogę sie wygadac bo mój mąż to juz ma dosyć chyba mojego gadania.
A jak już się to serduszko zobaczy to tym bardziej i czuje sie wtedy taka więź z tym czlowieczkiem przynajmniej ja poczułam niewiem jak inne dziewczyny ale cóż będzie co ma być trzeba robić wszystko żeby było dobrze odpoczywać brać tabletki jak trzeba, nie stresować się i czekać na rozwój sytuacji -
Ewa ja też się martwie, choć to moja druga ciąża, więc powinnam być bardziej spokojniejsza (może ciut ciut jestem, bo w pierwszej ciąży to panikowałam na maksa).
Z synkiem byłam na pierwszym usg jak był już zarodek i bijące serduszko, teraz poszłam bardzo szybko bo złapałam lekką infekcje i wolałam to skontrolować i widziałam tylko pęcherzyk, ale wielkością zgodny z OM.
Teraz muszę czekać 2 tygodnie na wizytę gdzie mam nadzieję, będzie już widoczne maleństwo i serduszko...
ale pewnie i tak dopiero odetchnę po usg genetycznym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 20:47
-
a ja chyba odetchne jak urodze i policze bobasom sama wszystkie nozki, raczki, oczka i paluszki
misia_, Dziunka, Marynia991 lubią tę wiadomość
-
Wonderwall wrote:MATYLDA ja jak synka urodziłam, policzyłam mu wszystkie palce, bo na usg u stop widziałam tylko po 4
Choć lekarz mówił, że wszystko ok, ale nie wierzyłam -
makasa wrote:Powtórzyłam dziś test tej samej firmy co robiłam na samym początku i kreska wyszła dużo ciemniejsza...
Co do owulacji to raczej wiem kiedy miałam więc nie wiem czy az tak moglaby byc ta obsuwa;/
Byłam prywatnie w klinice,lekarz b dobry i super sprzet.Lekarz mowil ze jak zacznie sie krwawienie to odrazu do szpitala,chyba przeczuwa najgorsze;/
Z pierwsza ciaza bylo wszystko bez problemu,w tym tygodniu napewno juz serduszko sluchalam.
W poniedzialek sie okaze,jutro i w pon robie bete.
Moze jeszcze sie uda trzeba byc dobrej mysli. Ja bylam teraz w poniedzialek u lekarza i wg ovufriend to byl 7+0 a dziecko 6,8mm z serduszkiem i lekarz mowi ze to odpowiada 6tydz4dzien. A dzis czytalam ze jedna z Was miala tej wielkosci zarodek w 5tyg i chyba 4 dniu. A mi mowi ze wszystko ok. Tez sie dziwie bo test pozytywny mi wyszedl juz 4 lipca. Strasznie mi sie to wszystko dluzy juz bym chciala zebysmy wszystkie byly po 16 tygodniu
Dziunka lubi tę wiadomość
-
makasa wrote:Powtórzyłam dziś test tej samej firmy co robiłam na samym początku i kreska wyszła dużo ciemniejsza...
W poniedzialek sie okaze,jutro i w pon robie bete.2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
makasa nie przejmuj się na zapas mnie lekarz przy pierwszej wizycie też specjalnie nie pocieszył..na drugą szłam z sercem w gardle..a tam wszystko elegancko i przy pierwszej wizycie ciąża była młodsza ponad tydzień a przy drugiej maluch tak podrósł że różnicy między USG a OM było tylko 2-6 dni.. każdy maluch jest inny i inaczej się rozwija..najważniejsze teraz że jest dobrze umiejscowiony i nic mu z zewnątrz nie zagraża Umów się na wizytę za kilka dni i zobaczysz że rośnie trzymam kciuki
-
Madera2000 wrote:Moze jeszcze sie uda trzeba byc dobrej mysli. Ja bylam teraz w poniedzialek u lekarza i wg ovufriend to byl 7+0 a dziecko 6,8mm z serduszkiem i lekarz mowi ze to odpowiada 6tydz4dzien. A dzis czytalam ze jedna z Was miala tej wielkosci zarodek w 5tyg i chyba 4 dniu. A mi mowi ze wszystko ok. Tez sie dziwie bo test pozytywny mi wyszedl juz 4 lipca. Strasznie mi sie to wszystko dluzy juz bym chciala zebysmy wszystkie byly po 16 tygodniu