X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam żadnych objawó oprócz senności i zmęczenia, mam za to całą gamę plamień a z dzieckiem wszystko dobnrze. Ah, i poersi bolą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 20:17

chloet lubi tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa bywaja dni kiedy bola mnie tylko piersi i nic poza tym, tak np tydzień temu mieliśmy grilla poszykowalam mieso, najadlam sie na tym grillu, siedzialam do prawie 1 w nocy i nic! A dzien pozniej jak otworzylam lodowke i pojemnik z miesem ktore zostalo i poczulam te przyprawy to myslalam ze beltne do lodowki a podbrzusze tez wrocilo! Miewam lepsze i gorsze dni. Ciesz sie ze dzis masz ten lepszy bo jutro moze juz tak kolorowo nie byc...

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak macie/miałyście ze dopóki nie zobaczylyscie zarodka i serduszka to często myslalyscie o tym czy będzie dobrze ? Bo ja sobie wkręcam chyba, ze cos pójdzie nie po naszej myśli. Tak pragniemy maleństwa ze zaczelam świrować, dobrze ze wam mogę sie wygadac bo mój mąż to juz ma dosyć chyba mojego gadania.

Ewa
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina w sumie masz rację bo ja zamiast sie cieszyć to szukam dziury w całym. Dzięki
    f2w3rjjgbygyowwe.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 20:32

Ewa
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa leć na tą bete, pewnie okaże się że przyrost jest i ciąża młodsza, będzie dobrze :*

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam dziś test tej samej firmy co robiłam na samym początku i kreska wyszła dużo ciemniejsza...
    Co do owulacji to raczej wiem kiedy miałam więc nie wiem czy az tak moglaby byc ta obsuwa;/
    Byłam prywatnie w klinice,lekarz b dobry i super sprzet.Lekarz mowil ze jak zacznie sie krwawienie to odrazu do szpitala,chyba przeczuwa najgorsze;/
    Z pierwsza ciaza bylo wszystko bez problemu,w tym tygodniu napewno juz serduszko sluchalam.
    W poniedzialek sie okaze,jutro i w pon robie bete.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wrote:
    Tez tak macie/miałyście ze dopóki nie zobaczylyscie zarodka i serduszka to często myslalyscie o tym czy będzie dobrze ? Bo ja sobie wkręcam chyba, ze cos pójdzie nie po naszej myśli. Tak pragniemy maleństwa ze zaczelam świrować, dobrze ze wam mogę sie wygadac bo mój mąż to juz ma dosyć chyba mojego gadania.
    Cały czas się myśli czy będzie dobrze.
    A jak już się to serduszko zobaczy to tym bardziej i czuje sie wtedy taka więź z tym czlowieczkiem przynajmniej ja poczułam niewiem jak inne dziewczyny ;) ale cóż będzie co ma być trzeba robić wszystko żeby było dobrze odpoczywać brać tabletki jak trzeba, nie stresować się i czekać na rozwój sytuacji :)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa tyle sie tutaj czyta, cuda sie zdarzają jak widać. Trzymam za was kciuki. :-*
    Misia pewnie masz racje. Mam nadzieję. Ze za dwa tygodnie uslysze juz serduszko moje maleńkie:-)
    f2w3rjjgbygyowwe.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 20:39

Ewa
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa ale każdy gin tak mówi, że jak krwawienie to na IP jechać, a jak plamienie to zgłosić się do lekarza!
    Mam nadzieję, że beta ładnie rośnie i maleństwo szybko nadgoni!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 20:39

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja też się martwie, choć to moja druga ciąża, więc powinnam być bardziej spokojniejsza (może ciut ciut jestem, bo w pierwszej ciąży to panikowałam na maksa).

Z synkiem byłam na pierwszym usg jak był już zarodek i bijące serduszko, teraz poszłam bardzo szybko bo złapałam lekką infekcje i wolałam to skontrolować i widziałam tylko pęcherzyk, ale wielkością zgodny z OM.
    Teraz muszę czekać 2 tygodnie na wizytę gdzie mam nadzieję, będzie już widoczne maleństwo i serduszko...
    ale pewnie i tak dopiero odetchnę po usg genetycznym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 20:47

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chyba odetchne jak urodze i policze bobasom sama wszystkie nozki, raczki, oczka i paluszki :P

misia_, Dziunka, Marynia991 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa jesteśmy na tym samym etapie. Ja też 5tc+4, choc owulacje miałam napewno 3-4 dni później, ale pęcherzyk był w sumie równy z OM, wiec może i dzidzia będzie zgodna z OM. Mam nadzieję :-)

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MATYLDA ja jak synka urodziłam, policzyłam mu wszystkie palce, bo na usg u stop widziałam tylko po 4 :P
    Choć lekarz mówił, że wszystko ok, ale nie wierzyłam :)

Mimi86 lubi tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderwall wrote:
    MATYLDA ja jak synka urodziłam, policzyłam mu wszystkie palce, bo na usg u stop widziałam tylko po 4 :P
    Choć lekarz mówił, że wszystko ok, ale nie wierzyłam :)
    no to ja tez z takich :P jak sama nie sprawdze to pewnosci nie mam ;P

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderwall no proszę jak nam sie ładnie złożyło:-) ja miałam wywoływaną. Owulke zastrzyk dostałam 2 lipca wiec mysle, ze w ten albo następny dzień nam sie udalo :-) dlatego tak panikuje bo już przeszliśmy tyle niepowodzeń... :-(

Ewa
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    Powtórzyłam dziś test tej samej firmy co robiłam na samym początku i kreska wyszła dużo ciemniejsza...
    Co do owulacji to raczej wiem kiedy miałam więc nie wiem czy az tak moglaby byc ta obsuwa;/
    Byłam prywatnie w klinice,lekarz b dobry i super sprzet.Lekarz mowil ze jak zacznie sie krwawienie to odrazu do szpitala,chyba przeczuwa najgorsze;/
    Z pierwsza ciaza bylo wszystko bez problemu,w tym tygodniu napewno juz serduszko sluchalam.

Moze jeszcze sie uda trzeba byc dobrej mysli. Ja bylam teraz w poniedzialek u lekarza i wg ovufriend to byl 7+0 a dziecko 6,8mm z serduszkiem i lekarz mowi ze to odpowiada 6tydz4dzien. A dzis czytalam ze jedna z Was miala tej wielkosci zarodek w 5tyg i chyba 4 dniu. A mi mowi ze wszystko ok. Tez sie dziwie bo test pozytywny mi wyszedl juz 4 lipca. Strasznie mi sie to wszystko dluzy juz bym chciala zebysmy wszystkie byly po 16 tygodniu :)

Dziunka lubi tę wiadomość

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się najlepiej czułam w 6 miesiącu. Szkoda, że szósty miesiąc nie trwa 9 miesięcy.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    Kochana dokładnie wiem co czujesz. Ja czekam na poniedziałek jak na wyrok... jesli serduszko się nie pojawi i pęchezyk nie nabierze odpowiedniego kształtu to czeka mnie zabieg. Trzymam kciuki za nas obie :*

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    beta <1.05
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    IO, hiperprolaktynemia
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
    04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
    07.10 - beta 3,1 cb?
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa nie przejmuj się na zapas :) mnie lekarz przy pierwszej wizycie też specjalnie nie pocieszył..na drugą szłam z sercem w gardle..a tam wszystko elegancko i przy pierwszej wizycie ciąża była młodsza ponad tydzień a przy drugiej maluch tak podrósł że różnicy między USG a OM było tylko 2-6 dni.. każdy maluch jest inny i inaczej się rozwija..najważniejsze teraz że jest dobrze umiejscowiony i nic mu z zewnątrz nie zagraża :) Umów się na wizytę za kilka dni i zobaczysz że rośnie :) trzymam kciuki :)

f2w33e3kembcagk8.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Moze jeszcze sie uda trzeba byc dobrej mysli. Ja bylam teraz w poniedzialek u lekarza i wg ovufriend to byl 7+0 a dziecko 6,8mm z serduszkiem i lekarz mowi ze to odpowiada 6tydz4dzien. A dzis czytalam ze jedna z Was miala tej wielkosci zarodek w 5tyg i chyba 4 dniu. A mi mowi ze wszystko ok. Tez sie dziwie bo test pozytywny mi wyszedl juz 4 lipca. Strasznie mi sie to wszystko dluzy juz bym chciala zebysmy wszystkie byly po 16 tygodniu :)
    Właśnie ja nie wiem jak oni to z tego usg czytają u mnie zarodek był 7.7 mm a gin powiedział że to 6t3d zależy chyba jak mają ustawiony sprzęt. Z moich wyliczeń wychodziło mi 6+5 i chyba tak było,w tak wczesnej ciąży każdy dzień jest na wagę złota :P

zud3vfxmupr3rb8d.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ