X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • chloet Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderwall wrote:
    Makasa ale każdy gin tak mówi, że jak krwawienie to na IP jechać, a jak plamienie to zgłosić się do lekarza!
    Mam nadzieję, że beta ładnie rośnie i maleństwo szybko nadgoni!!!

tak - każdy tak mówi. ja usłyszałam to na pierwszej wizycie :)

rqkqj11.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wrote:
    Mamusie, czy wy tez z dnia na dzień strąciłyście objawy ? Jakos wczesniej czułam nudności, zmęczenie i bol w okolicach macicy. Od wczoraj zero. Może panikuje, ale jestem dopiero w 6tygodniu to powinno sie zaczynać a nie kończyć. Jesli panikuje to proszę ustawcie mnie do pionu. Cały czas mam schize, ze cos jest nie tak
    Kochana mam dokładnie tak samo. Też od wczoraj zero objawów. Aż dziś mąż mnie wysłał do lekarza, bo zaczęłam się tak denerwować, że trudno było ze mną wytrzymać. Ale okazało się, że pęcherzyk rośnie i pojawiło się ciałko żółtkowe. Co prawda Maleństwa nie było widać, ale bardzo mnie to uspokoiło. Objawy jednego dnia są innego nie i to nie powód do niepokoju, to słowa mojej lekarki. ;-)

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia :-) dziękuje bardzo, uspokoilas mnie kochana :-) ja też chcialam iść już do lekarza, ale tesciowa stwierdziła, że panikuje i mam czekać ze spokojem :-) a w którym tygodniu jestes ?? :-)

Ewa
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja praktycznie wogole objawów nie mam. Raz mnie zmdlilo i tyle :-)
    Biust nieco pełniejszy (po rocznym karmieniu troche opadl :p) ale nie boli, brzuch bardziej wzdety i niestety syfki mi wyskoczyly. I tyle.
    Ale kojarzę ze w pierwszej ciąży też miałam mało objawów a mdłości i wymioty pojawiły się dopiero koło 9-10 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 22:09

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wiec przyjdzie czas na jakieś objawy, jeszcze będziesz miała ich dosc. Nie martw się :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 22:14

• Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z syfkami zmagam się już od ok. 3tygodnia :-( biust fajny :-) muszę się nim nacieszyć hehe.dobrze że was tutaj mam :-) zawsze jakoś sobie psychicznie pomożemy :-)

borsuk lubi tę wiadomość

Ewa
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już 10 tydzień lecę.. z licznych objawów które miałam (bóle miesiączkowe, ból piersi, mdłości, zgaga, ślinotok, metaliczny smak w ustach, wzdęcia, mleczny śluz, obrzydzenie do jedzenia, nadwrażliwość zębów, częstomocz, senność)... został ślinotok, swędzące sutki i nadwrażliwość zębów.. ciśnienie idzie do góry, brak śluzu... W poniedziałek wizyta i okaże się co i jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 11:20

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze.. Zaczynam mieć problemy ze spaniem, wieczorem się wiercilam do 2 nie mogłam usunąć, godzina 4 a ja już nie śpię i kilka nocy z rzędu budzę się o 3,4 ;/

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wrote:
    Klarcia :-) dziękuje bardzo, uspokoilas mnie kochana :-) ja też chcialam iść już do lekarza, ale tesciowa stwierdziła, że panikuje i mam czekać ze spokojem :-) a w którym tygodniu jestes ?? :-)
    Ewa, u mnie dziś jest 5tydz+4.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa a Ty który tydzień?

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Kurcze.. Zaczynam mieć problemy ze spaniem, wieczorem się wiercilam do 2 nie mogłam usunąć, godzina 4 a ja już nie śpię i kilka nocy z rzędu budzę się o 3,4 ;/
    Misia, ja mam podobny problem ze spaniem, tyle że u mnie to dopiero 6 tydzień. Albo w nocy się walam po łóżku, albo budzę o 4 i o dziwo jestem wyspana.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam że będzie jeszcze gorzej z tym spaniem.. Na dodatek śnił mi się zamach na Papieża :/

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś pociemnialo przed oczami. Aż musialam się na chwilę położyć.

• maggdax Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna piszesz ze masz brak śluzu, czyli ze całkowicie sucho? Ja dalej mam go sporo i ciągle się zastanawiam kiedy to minie. W pon ma wizyte i oczywiście jestem pełna obaw i juz mnie skręca w brzuchu, zwłaszcza po ostatnich złych wieści ach na forum:(

chloet lubi tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • chloet Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam dziś 9 tydzień :)

PS dziewczyny śpicie cały czas na brzuchu? Bo ja i owszem.

Z objawów - kilka ostatnich dni miałam średnio-mocne kłucia w podbrzuszu / pachwinach.

Piersi bolą - najmocniej czułe są brodawki. Dla świętego spokoju chodzę cały dzień w staniku sportowym, bo boję się ich dotknąć :D

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzemka zaliczona

Klarcia lubi tę wiadomość

• Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia ja dzisiaj 5tydzien+5 tak więc idziemy praktycznie identycznie z Wonderwall :-)
    Dzisiaj w nocy co do spania obudził mnie szerszeń :-/ kiedy chcialam go zabić pojawiło się 6 kolejnych. Dobrze,ze mąż był, ale możecie sobie wyobrazić co to była za nocka. Mialam wrażenie że są wszędzie w pościeli itd. Łuuu...
    Udanego dnia wszystkim życzę :-*

Ewa
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet zaczynasz 10 kończysz 9 :) przynajmniej według suwaczka hihi ja ciągle śpię na brzuchu ale dziś położył mi się w nocy na tyłku mój pies i myślałam że mi cycki wybuchną od takiego przygniecenia :p
    Apropo zwierzaków macie jakieś? Będziecie je jakoś przygotowywać na przyjęcie maluszka w domu?
    Ja jestem straszna psiara mam 3 letnia spanielke rozpieszczona do granic możliwości :) wszystko robimy razem :) mam małe obawy bo ona jest nie uzna do obcych a dzieci się boi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 10:12

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• milagro Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w piękny słoneczny dzien☺Ja dopiero wstałam ale to pewnie dlatego że wczoraj nie miałam czasu na drzemkę i późno się położyłam.
    Chloet ja śpię na boku ale zdarza mi się i na brzuchu.
    Maggdax też mam wizytę w poniedziałek. Mimo strachu musimy myśleć pozytywnie :)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • chloet Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG - masz rację, porypane jest to liczenie. Niby jestem w 10 tyg., ale to dopiero 9t0d więc jaki on tam 10 :D

ja mam psa 5-letniego terriera. na razie nie myślę jeszcze o tym, czy będzie go trzeba jakoś specjalnie dostosowywać, kiedy pojawi się dziecko :)

rqkqj11.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ