MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gdyby to był problem samego serduszka to bym się tak nie martwiła, ale pęcherzyk ciążowy nie ma w ogóle kształtu, wygląda jak poszarpana szpara. Do tego tygodnia to już powinno się unormować.2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
Balladyna wrote:Dziewczyny, pijecie kawę?
-
Ja na poczatku pilam rano jedna taka meeega slaba z duza iloscia mleka bo bylam przyzwyczajona do kawy ale pewnego dnia wzielam lyka i zrobilo mi sie tak niedobrze ze od tego czasu smierdzi mi kawa. Takze problem z glowy... Ale pije jedna max dwie herbaty dziennie takie slabe. Nie umiem przerzucić sie na owocowe bleeee
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 12:29
11.02.2016r Aniołek
-
Ja przestałam pić kawę miesiąc przez tym jak udało się zajść w ciąże. Nie wiem, czy miało to jakiś wpływ ale być może odrobinę się przyczyniło dlatego teraz piję jedną bardzo słabą kawę z dużą ilością mleka tylko jeśli naprawdę mam na to ochotę - co wychodzi jakoś raz na tydzień
-
blekitna wrote:Zapomniałam zapytać lekarza czy na basen można chodzić. A wy wiecie coś na ten temat?
Jeżeli nie miewasz problemów z infekcjami intymnymi to jest to chyba jeden z najbardziej wskazanych sportów dla kobiet w ciąży dobrze działa na kręgosłupFipsik, jenny88, blekitna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Balladyna wrote:Ja dostałam zakaz sportów i seksu do któregośtam tygodnia, ale nie pamiętam którego
jeżeli ciąża nie jest zagrożona to można uprawiać sport, każdy który się uprawiało przed ciążą. W ciąży nie powinno się nic nowego zaczynać. Ja z córką całą ciążę trekking uprawiałam, po 10km nawet do 9 miesiąca. Teraz niestety z młodą się rozleniwiłam i nic nie robiłam oprócz basenu więc w tej ciąży zostaje mi tylko basenWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 13:17
-
Ja piję kawę, ale rozpuszczalną 1 dziennie. Chyba, że nie mam akurat smaka to w ogóle się nie tykam. Herbatę pije, ale słabą. Co do chodzenia na basen, ja w poprzedniej ciąży unikałam kontaktu z wodą (w basenie czy nad wodą) bo właśnie się bałam, że złapie jakaś infekcje. A czasami ciężko się leczy w ciąży. Ostatnio w tv mowili, że podczas wakacji bardziej polecają kobietą w ciąży kąpiel w otwartych akwenach wodnych bo mniej bakteri.
-
blekitna wrote:Ja jeszcze nie mam karty ciąży założonej. Na następnej wizycie mam być założona. W pierwszej ciąży od razu kartę ciąży miałam założoną.
nie martw się, mi dopiero przy drugiej wizycie lekarka założyła (kiedy było widać serce)
Balladyna - ja w ogóle nie piję kawy, za to kocham herbaty i trochę muszę zluzować, bo przed ciążą zieloną herbatę piłam na potęgę (myślę, że spokojnie 4-5 filiżanek dziennie) - teraz zieloną staram się max 1 x dziennie i jednak przerzucam się na owocowe albo bardzo słabo zaparzone czarne typu earl grey.
A powiedzcie mi, czy pijecie colę? Bo ja colę uwielbiam, ale z wiadomych przyczyn spożycie ograniczyłam niemal do zera (na początku ciąży wypiłam może 1 - 2 puszki) - o dziwo, nie brakuje mi jakoś strasznie, a myślałam, że nie dam bez tego rady.