MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Martusia gdyby to Ci się powtórzyło to ja na Twoim miejscu pewnie bym pojechała na IP bo jak coś to cie poobserwuja a na takiej wizycie się możesz nic nie dowiedzieć
-
Kurde ja to pamiętam, że odczyn Coombsa miałam robiony dość późno , WR, HBS też jakoś w połowie trwania ciąży. Nie wiem czy dane badania nie przypadają na dany miesiąc ciąży. Chociaż mogę się mylić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 20:34
-
Kingulla trzymamy kciuki
Właśnie odnośnie tych badań widzę że różni lekarze przypisują różne badania, mi dał na glukoze,hbs, HIV, wr, toxo morfologia i mocz. Tez nie dostałam na różyczke a nawet nie wiem czy kiedyś chorowałam.. I dziwne bo cytologii mi nie zrobił a wcześniej miałam infekcje i wiedział o tym..
Podobno ten krem babydream dobry jest też go planuje kupic -
Marrtusia wrote:No właśnie nie wiem, co robić. Trochę te nasze ip dziadowskie są w Lublinie, byłam dwa razy i w obu przypadkach siedziałam jakieś 10 godzin
Czarna_1985 WR jest akurat dość tani 7-10 zł, odczyn Coombsa moim zdaniem warto zrobić ale jest to drogie badanie dość około 50-60 złotych, HIV- raczej i tak ci póki co wynik nie wiele da, rózyczka i toxo- szczególnie toxo bym zrobiła bo jest do leczenia w ciąży.
Ja mialam wszystkie o których pisałaś robione. Niestety na większość nie dostaniesz skierowania od rodzinnego. Możesz na glukoze, mocz i morfologie dostać a reszta albo gin da Ci albo bulisz. U mnie w labo komplet o którym piszesz ponad 300 zł. Sama rożyczka Igg i Igm około 80.
co do grupy krwi...ja znam swoją ale u mnie w szpitalu wymagali potwierdzenia. Nie ważne że mówiłam im że na 100% mam taką- nie masz dokumentu- masz znów badaną- mi badali po poronieniu bo musialam ewentualnie dostać zastrzyk. Jeżeli masz jakikolwiek świestek- nie będą robić problemów. Ja mam karteczkę którą potem wyciągnęłam z laboratorium w którym szpital robił badanie i ma pieczątkę laboranta i podpis. Póki co wszędzie przechodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 21:24
Aniołek (23.11.2015 r.)
Aniołek (15.04.2016 r.)
Aniołek (08.08.2016 r.)
-
Spróbujcie popytać przy szpitalu w labolatorium jakie są koszty np. w Zielonej Górze przy szpitalu w labolatorium toxoplazmoza igg i igm kosztuje 32zł. W innych labolatoriach ok. 60zł.
Dawcy krwi i ich żony przeciwciała i morfologię do 12tyg. robią za darmo w Krwiodawstwie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 23:20
-
Czarna_1985 wrote:Dziewczyny mam jeszcze pytanie o badania. Jak znam swoją grupę krwi i odczyn rh to muszę to zrobić? Lekarz powiedział że nie, ale boję się że potem przez to będę mieć problemy jakieś? I jeszcze np o różyczkę. Tego akurat mi nie przepisał. Ja wiem, że jako dziecko przechodziłam ta chorobę. Czy to wystarczy? Zastanawiam się jeszcze od czego są np takie badania jak odczyn coombsa? Hcv? Hbs? Cytomegalia? Wr? Ne wiem czy to faktycznie sobie robić samej czy jak?
Co do bada grupy krwi to można mieć problem czysto formalny. Ja gdy lekarzowi powiedziałam że znam i mam już udokumentowaną grupę krwi bo miałam operacje w wieku 3 lat to powiedział że sie nie liczy gdyż nie miałam wtedy jeszcze numeru pesel. Przy przyjmowaniu do szpitala należy okazać badanie na grupę krwi razem z peselem. To dokument obowiązkowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 02:42
-
MatyldaG wrote:Mimi jak bedzie za mała to mysle ze Ci je przesuna poprostu, ja sie zastanawiam znowu czy nie mam za pozno bo bede je miec 12+5 lub 13+1 ale niby lekarz mi wyliczyl ze moge zrobic od 16go sierpnia do 5 wrzesnia
Ja z dziewczynami miałam jakoś w 13t2d i było okMatyldaG lubi tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Dzień dobry kobietki
anuschka kciuki za Twoją wizytkę dzisiaj i mojąanuschka, Englein, borsuk, MatyldaG lubią tę wiadomość
-
anuschka wrote:Tosia, o której masz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 06:56
-
dziewczyny, u mnie początek 8t1d i:
od wczoraj nic nie czuję, ani lekkiego pobolewania w brzuchu, spać mi się nie chce, żadnych wymiotów to od samego początku nie miałam, nie mam już wzdętego brzucha i tak się od wczoraj trochę martwię czy wszystko ok.... wizyta dopiero 19ego... jedynie pełno mam żył na piersiach i bolą mnie jak dotykam, ale to też sprawka duphastonu... to normalne, że te wcześniejsze delikatne objawy mi przeszły...? a jak coś się stało...?Dominik
-
blekitna wrote:ciiężarna kojarzy mi się z tirem
Dobre....
Powiem Wam, ze cos wczoraj poczulam na dole, jakby jajnik, ale bardziej na srodku, tak ze dwa razy i juz mam schize....wczoraj mialam wolne i za duzo czytalam forum (juz maz dal mi zakaz,zebym sobie czegos nie wkrecala)...
A propos sluzu, od dobrych kilku lat nie czulam go ani nie widzialam na bieliznie. Tylko ew.podczas badania szyjki. Jak mi kiedys gin powiedziala, ze sluzu nie musi byc widac.
Teraz jak czytam co piszecie, hmm...u mnie na bieliznie sucho, na papierze sucho. Szyjki nie badam. Ale i nie mialam nigdy problemow z i fekcjami ani ukladem moczowym, nawet jak chodzilam systematycznie 2 x w tyg na basen (no moze ze 3 x w zyciu cos sie dzialo ale to nje bylo provlemowe, pare dni przeleczone i po sprawie). -
Czarna_1985 wrote:Ja mam niedoczynność wynikającą z Hashimoto. Najchętniej bym siedziała w grubym swetrze w ciepłych kapciach i pod kocem... dłonie mam ciągle zimne i mam wrażenie że mi po nich wieje mroźny wiatr. Nogi też wiecznie zimne
tSH mi wyszło w normie. Kiedyś czytałam że to hashimoto trudno wykryć i trzeba robić jakieś specjalne badanie. Jak wykryto je u Ciebie? -
malaczarna07 wrote:dziewczyny, u mnie początek 8t1d i:
od wczoraj nic nie czuję, ani lekkiego pobolewania w brzuchu, spać mi się nie chce, żadnych wymiotów to od samego początku nie miałam, nie mam już wzdętego brzucha i tak się od wczoraj trochę martwię czy wszystko ok.... wizyta dopiero 19ego... jedynie pełno mam żył na piersiach i bolą mnie jak dotykam, ale to też sprawka duphastonu... to normalne, że te wcześniejsze delikatne objawy mi przeszły...? a jak coś się stało...?