X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia 1981 wrote:
    Dopiero na 15:45 i chyba osiwieje do tego czasu :/ a Ty o której masz ?

Ja mam o 13.20. Teraz mam troche pracy bo od dziś mamy gości, a w sobotę jedziemy na wakcje.

Dziewczyny bez stresu! U mnie 10 tydzień, praktycznie wìększość minęła. Nie wymiotuje, mdli mnie tylko czasami i to zazwyczaj po śniadaniu. Nie ma żadnego wyznacznika brak objawów=źle i obecne objawy=dobrze. Nie nie nie! :)

Tosia 1981 lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey Dziewczyny! ja też dziś wizytuje ale dopiero 19.40 :(

anuschka, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje Kochane jak nie ma żadnych dolegliwości to należy się cieszyć :)
    Mnie od kilku dni >muli< ale liczę, że nie potrwa to długo, bo to masakra!
    Dziś musiałam wysiąść na wcześniejszym przystanku. Zimne poty, gorąco i mdłości... bleee... Jabłko załagodziło całą sytuację ;)

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny dziś wizytujące i czekam na piękne fotki Waszych małych lokatorów <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 09:28

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im bliżej drugiego trymestru tym dolegliwości może być mniej. Należy się tylko cieszyć. Co do objawów okresowych to niestety w pierwszym trymestrze już tak jest biega się i sprawdza czy wszystko w porządku. Mija to w drugim a jak poczuje się pierwsze ruchy dziecka to już wogóle jakoś inaczej się robi. Spokojniej, bezpieczniej.

borsuk, Englein lubią tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie pocieszylas, zastanawialam sie czy to nie jest jakos na samym po zatku tylko z tymi objawami okresowymi....ale jak moze byc caly 1 trymestr to uff

Paolina91 lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    tSH mi wyszło w normie. Kiedyś czytałam że to hashimoto trudno wykryć i trzeba robić jakieś specjalne badanie. Jak wykryto je u Ciebie?
    nie do mnie pytanie, ale u mnie przeciwciała potwierdziły hashimoto :)

dzisiaj już u mnie lepiej :)

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)
    Ja obudziłam się bez boku głowy i prawie jakby mi ktoś nowe życie dał.
    Ale jadę dziś chyba do szpitala na kroplowki lekarz jak zobaczył moje wyniki mnie tam wysłał :/

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) Ja mam wizytę 16.08 :) Od kilku dni zero mdłości :) Nie jem niczego z czekoladą, zauważyłam, że po niej jest mi niedobrze. Mam nadzieję, że będzie już to czas by w pełni cieszyć się ciążą a nie ciągle spać, mieć mdłości i odczuwać ciągłe zmęczenie :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem w ciąży i mogę być upierdliwa ;] co do listy. Jestem na niej, a zaraz poniżej, że nie ma daty porodu :D mam wrażenie, że ktoś bezmyślnie dał, kopiuj wklej i nie czytał tego co pisze. Przepraszam, jeżeli kogoś uraziłam ale szkoda czasu i miejsca.
    Dostałam list ze szpitala, wizytę mam 17.08-środa na 9:30 (8t 5d, mam nadzieje, że coś już zobaczę :) . Macie pomysł, dlaczego kazali mi być z pełnym pęcherzem? pierwszy raz dostałam taką notkę i dodatkowo godzinę przed mam wypić 6-8 szklanek wody, aby mieć pewność :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 16:56

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj termin kolejnej wizyty to 22.08 - do dopisania do tabelki. Czy moge sama dopisać?

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj wizyta na 15:00, ale położna powiedziała, że mogę być trochę wcześniej. Jadę zawieść córkę do bratowej i szybko do ginka zobaczyć dzidzię :) mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku :)

Pozdrawiam Dziewczyny co mają dzisiaj wizyty :)

chloet, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po <3 następną wizytę macie za 3 czy 4 tygodnie?

• borsuk Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Magda, za 4 tygodnie i wtedy badanie prenatalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 14:11

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    dziewczyny, u mnie początek 8t1d i:

od wczoraj nic nie czuję, ani lekkiego pobolewania w brzuchu, spać mi się nie chce, żadnych wymiotów to od samego początku nie miałam, nie mam już wzdętego brzucha i tak się od wczoraj trochę martwię czy wszystko ok.... wizyta dopiero 19ego... jedynie pełno mam żył na piersiach i bolą mnie jak dotykam, ale to też sprawka duphastonu... to normalne, że te wcześniejsze delikatne objawy mi przeszły...? a jak coś się stało...?
    Ja Kochana też nie mam żadnych objawów poza powiększonymi piersiami. Ani zmęczenia, ani rozpierania podbrzusza, ani mdłości...tylko że u mnie to 6tydz+2. Nie czuję praktycznie różnicy stanu niebycia w ciąży od bycia w ciąży...
    Ale podobno jest spory odsetek kobiet, który takich objawów nie ma, tak twierdzi moja lekarka.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Witam, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) Ja mam wizytę 16.08 :) Od kilku dni zero mdłości :) Nie jem niczego z czekoladą, zauważyłam, że po niej jest mi niedobrze. Mam nadzieję, że będzie już to czas by w pełni cieszyć się ciążą a nie ciągle spać, mieć mdłości i odczuwać ciągłe zmęczenie :)
    Hej ;) też mam wizytę 16 ciekawe co tam zobaczymy, u mnie to już będzie 10 tydzień :)
    Nie jestem na topie bo za bardzo nie mam czasu siedzieć na forum i pewnie już temat był poruszany, jeśli chodzi o te badania prenatalne to koniecznie trzeba je robić? Czy to muszą być jakieś wskazania np wiek itp?
    Bo chyba przeziernosc to bada gin normalnie na wizycie tak? Jestem zielona.. :P

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    tSH mi wyszło w normie. Kiedyś czytałam że to hashimoto trudno wykryć i trzeba robić jakieś specjalne badanie. Jak wykryto je u Ciebie?
    Ja jak miałam podejrzenie hashimoto to robili mi przeciwciała anty Tpo i anty Tg, na szczęście wyszły w normie :)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja typowe objawy mialam od 4 tyg do okolo 8 teraz wszystko prawie ustalo tylko szybko sie męczę a tak to nawet piersi juz nie bolą. Gin tydzien tem mowil ze juz mogly mi poprostu ustac bo wczesnie sie zaczęły. I tak mi jest dobrze teraz bez objawów:)

hchy43r8kkymthav.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Hej ;) też mam wizytę 16 ciekawe co tam zobaczymy, u mnie to już będzie 10 tydzień :)
    Nie jestem na topie bo za bardzo nie mam czasu siedzieć na forum i pewnie już temat był poruszany, jeśli chodzi o te badania prenatalne to koniecznie trzeba je robić? Czy to muszą być jakieś wskazania np wiek itp?
    Bo chyba przeziernosc to bada gin normalnie na wizycie tak? Jestem zielona.. :P

no właśnie to USG genetyczne to nie jest takie zwykłe badanie, jak przy normalnej wizycie - mnie moja lekarz skierowała do innego gina na nie (oczywiście badanie odpłatne) i to chyba powinna zrobić każda kobieta, bez względu na wiek, wskazania itd.

dopiero bardziej zaawansowane badania, test pappa itd. wykonuje się już, jeśli przy usg wyjdą jakieś nieprawidłowości, albo jeśli sama chcesz je zrobić

rqkqj11.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Moj termin kolejnej wizyty to 22.08 - do dopisania do tabelki. Czy moge sama dopisać?

Też mam kolejną wizytę 22.08 :)

Madera2000 lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Chciałam się do was dopisać,ale niestety we wtorek okazało się że to ciąża pozamaciczna:(jestem już po operacji. Życzę wam wszystkiego dobrego!

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ