MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Drogie Koleżanki,
ja obecnie jestem w 9-tym tyg..
średnio co dwa dni czuję rozprężanie jajnika prawego, coś podobnego jak przed okresem, coś na kształt uczucia ciężkości- jeśli wiecie co mam na myśli..
czy któraś z Was może czegoś takiego doświadczała?
jest się czego obawiać?
będę Wam bardzo wdzięczna za odpowiedźSzczęśliwa mama Zuzi -
papatka wrote:no farby są szkodliwe...my też jakiś czas temu malowaliśmy i ponoć taką bezpieczną, bezzapachową itp a i tak czuć było specyficzny zapach i potem bolała mnie głowa mimo że nie spałam w tym pokoju.
-
nick nieaktualny
-
Angie 232 wrote:Drogie Koleżanki,
średnio co dwa dni czuję rozprężanie jajnika prawego, coś podobnego jak przed okresem, coś na kształt uczucia ciężkości- jeśli wiecie co mam na myśli..
jest się czego obawiać?
będę Wam bardzo wdzięczna za odpowiedź
ja też mniej więcej co 2-3 dni czuję taki delikatny ból jak podczas okresu... ale to chwilowe, trwa może 30sekund... wydaje mi się, że to przez rozciąganie macicy jeśli ból nie jest uciążliwy to nie przejmuj się ale oczywiście zapytaj lekarza przy kolejnej wizycie.
Mnie w tym tygodniu dopadły mdłości... jednego dnia są, drugiego nie. Dzisiaj czuję się dobrze... jutro mam zaplanowanego grilla z rodziną na działce. Trzymajcie kciuki żebym jutro też tak dobrze się czuła.
Jeszcze nikt nie wie o mojej ciąży. Chciałabym jak najdłużej zatrzymać tą wiadomość.
Jeju a jak cycki zaczęły swędzieć... brrrrWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 17:59
-
Dziękuję Crisperss
u mnie to ten jajnik jest dość długo wyczuwalny i potem znów nic..
w poniedziałek idę po zwolnienie, więc spytam mojego ginekologa, tak dla świętego spokoju..
Z tego co widzę, u Ciebie na liczniku jeden dzień więcej niż u mnie
I też nikomu z Rodziny jeszcze nic nie powiedziałam, bo ciągle mam jakieś obawy, że coś się wydarzy...
Udanej imprezy życzę i duuużo zdrówka dla Ciebie i MaleństwaCrisperss lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Zuzi -
papatka wrote:he he no właśnie bajkę o pszczółce mai skopali...bo zrobili z niej ose
osa
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d19bdbf8b157.jpg
pszczólka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/53df973d04a9.jpg
trzmiel
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf8578468c6c.jpg
Teraz to wygląda tak
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c554504ea4ea.jpg -
moze byla wystraszona w samochodzie i dlatego dziabnęła, ja po tym rysunkach i tak bym osy od pszczoly nie rozroznila
Borsuk mojego meza ostatnio ugryzla w reke to mu tak spuchla jakby mu druga dolozyc takze ty masz jak po komarkuborsuk lubi tę wiadomość
-
Angie 232 wrote:Drogie Koleżanki,
jest się czego obawiać?
będę Wam bardzo wdzięczna za odpowiedźAngie 232, Englein lubią tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:moze byla wystraszona w samochodzie i dlatego dziabnęła, ja po tym rysunkach i tak bym osy od pszczoly nie rozroznila
Borsuk mojego meza ostatnio ugryzla w reke to mu tak spuchla jakby mu druga dolozyc takze ty masz jak po komarku -
borsuk wrote:A swędzi jakby mnie cała grupa dziabnela hihi
-
Mimi86 wrote:matylda nie mam pojecia czemu sie tak zatyka wystarczy ze bede ziewać i ucho zatkane denerwuje to strasznie... no ale coz
-
Mam smaka na steka, najlepiej takiego medium Myslicie, że takiego krawiaczka steczka można wciągnąć? Druga ciąża, a takie śmieszne smaki. Np. sałatka jarzynowa, placki ziemniaczane, filety sledziowe (nie mylić z małymi kawałkami) najlepiej w occie i codziennie jem ogórki kiszone domowe własne.
Tragedie takie jak na forum dzieją się i będą niestety się działy. Ale my podnosimy głowy, nasze duże cycki do przodu i się cieszymy naszymi pociechami
borsuk, MatyldaG lubią tę wiadomość
-
Ja płeć znałam już po pierwszym usg. Mówiono wtedy syn. Na kolejnych skutecznie zakrywało się dziecko pępowiną. Przy porodzie Pani położne podgłośniły radio i rodzimy. Po czym mówią dziewczynka. Myślałam, że to ich świetny żart bo naprawdę miały poczucie humoru. Całą ciąże czułam, że to córka ale mówiłam, że Filip. Jednak serce matki wie A teraz czuję, że to syn. Co będzie to będzie bo i tak będe szczęśliwa. Corka chce brata bo mówi, że nie ma kto jej piłki podawać (lubi nożną) i chce żeby chodziło dziecko w innych rzeczach niż ona. A na pytanie bocian ci braciszka przyniesie? Odpowiada: nie moja mamusia w brzuszku przyniesie
Dziunka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyblekitna, wydaje mi się, że stek krwiaczek raczej nie jest wskazany w ciąży (toksoplazmoza). Ja od czwartku leżę przyjmując duphaston 3x1 i powiem szczerze, że plamienie ustało. Nie chcę krakać, ale dziś nie ma ani kropki! Zaczęłam odzyskiwać wiarę, że będzie dobrze Jednak kobieta w ciąży to faktycznie stan błogosławiony i zrozumiałam, że moje latanie od pracy do Wawy (mam 100km pociągiem + tramwaj) obładowana jak wielbłąd w laptopa i torbę i ciągły stres (pracuję w finansach) mógł mieć zły wpływ na bejbi. Zmądrzałam i odpoczywam, ale powiem szczerze że dla chronicznego pracoholika jak ja to jest wyzwanie
Pozdrawiam z kanapy i trzymam za Was kciuki dziewczyny, mam nadzieję, że już nikt więcej nie będzie musiał opuszczać forum :* -
Ania_Ruda ja też w finansach ale od tygodnia tez rzuciłam wszystko i leżę, dzieciaki najważniejsze a czasu tempo życia jest zabójcze
-
Błękitna jak stek to może dobrze wysmazony lepiej chyba że masz jakieś sprawdzone mięsko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 19:14
-
Błękitna ja bym sobie jednak steka podsmazyla bardziej ponoc nie wolno surowego wiec nie ryzykuj
ja na mieso i wedliny patrzec nie moge, reszta jest ok
ja nie mam zadnego przeczucia co bedzie czy chlopiec czy dziewczynka, kompletnie nie wiem.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306