X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    cały czas wizyty , badania ,usg będą ważne nie istotne czy to pierwszy czy ostatni trymestr ;)
    Oczywiście. Tylko teraz jest największą szansa na poronienie - dlatego obawa jest ciągle.

Nagie232 i Crisperss widzę jesteśmy na tym samym etapie :)
    Co do pobolewania jajnika po prawej stronie mnie również to się tyczy. Pytałam giną powiedział, że to normalne i nie ma teraz związku z dzieckiem.

Osę rozróznie wszędzie - wyglada poprostu wrednie i złośliwie ;)

Błękitna również nie ryzykowalabym. Dobrze wysmazony owszem, ale krwi bym unikala ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 19:28

• Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86: też na mięso czy kurczaka nie mogę patrzeć.
    Stejka też bym nie ryzykowała. Chociaż taką metkę bym zjadła :P

Mnie zamiast jajnika, nieraz kłuje od czasu do czasu coś - ktoś w środku. Chyba prawidłowo, co?
    Przy zapiętych dżinsach czuję się niekomfortowo i jak tylko nikt nie widzi to rozpinam guzik :D

W poniedziałek u nas w mieszkaniu mają malować okna od zewnątrz. Na początku mówili, że potrzebują cały dzień (3okna) jak mąż na nich nakrzyczał to zrobiły się 3h. Mimo wszystko będę się ewakuować w poniedziałek z rana z domu...

w czwartek u endokrynologa (długa historia) chcieli mi pobrać 8 ampułek krwi zamiast 1, ostatecznie po rozmowie z lekarzem wyszło na jednej. Tak się zdenerwowałam, że po 5h miałam tak podwyższone ciśnienie coś/ 94 i cukier w moczu jak nigdy wcześniej. Ciekawa jestem jak wyjdzie tsh czy będzie miarodajne... także nie polecam się denerwować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 20:34

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna ja też mam detektor, kupiłam go w poprzedniej ciąży ale niestety nie wykorzystałam. Za tydzień będę w Polsce to może zobacze jak to działa :D

Dziewczyny, dużo postów poznikało. Uzupełniłam listę :D sprawdźcie czy się zgadza :D

My dojechaliśmy, są ogromne korki :( zamiast 5h jechaliśmy 7.5h

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. uszy się zatykają gdy ktoś ma krzywą przegrodę nosa (o ile to nie uszkodzony bębenek).. w ciąży może się nasilać. Ja tak mam :P męczy mnie od czasu do czasu lewe ucho. Wyjaśnił mi to kiedyś laryngolog.

Pszczółki są przyjazne i puchate, a jak już dziabną to odpada im żądło (często zostaje na skórze) i umierają. Osa dziabnie i odleci razem z żądłem.. no chyba, że się ją ubije :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 02:00

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie ciagniecia jajnikow i do tego brunatny sluz ale lekarz przebalal mnie w piatek i mowil ze wszystko ok a to wszystko dlatego ze w ten dni by mi przypadal okres i organizm tam reaguje.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda,jak tam Twoje mdlosci?Lepiej troche?

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Matylda,jak tam Twoje mdlosci?Lepiej troche?
    Eee jak były tak są ale robie co mogę żeby je ograniczyć jem po trochu praktycznie cały czas i leżę :/ A jak u Ciebie?? Przeszło coś?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie sprawi Wam to różnicy to proszę usuncie mnie z listy również w miejscu gdzie są dziewczyny po poronieniu.
    aaa i Magda super ze mnie usunelas z przyjaciółek jak poronilam! Brawo ty!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 10:00

• Balladyna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O_o

borsuk lubi tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Englein Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Jeśli nie sprawi Wam to różnicy to proszę usuncie mnie z listy również w miejscu gdzie są dziewczyny po poronieniu.

Abby, trzymaj sie Kochana...ten Twoj avatar od pierwszej chwili tutaj kojarzyl mi sie z nadzieja, z takim szczesciem i pozytywna aura...i tego Ci zycze. Przytulam mocno....

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zatykanie ucha teraz się zrobiło uciążliwe przez ciąże, ale tak jak koleżanka pisała wcześniej ja mam krzywą przegrode nosa :-\

17u93e5ep5g57u5f.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    O_o
    Dokładnie

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Eee jak były tak są ale robie co mogę żeby je ograniczyć jem po trochu praktycznie cały czas i leżę :/ A jak u Ciebie?? Przeszło coś?
    U mnie tez dupa.Chociaz powiem Ci,ze zdarzaja mi sie dni,ze przez jakies 20 minut nie jest mi niedobrze i czuje sie wtedy bardzo dziwnie:) Dalej nie wymiotuje i mam klaka w gardle.Od srody poza duphastonem biore dodatkowo luteine dopochwowa,nie wiem,czy to od tego,ale strasznie mnie zaczela bolec glowa.W piatek skonczyl mi sie urlop,jutro powinnam wracac do pracy.Nie wiem co robic:( Moze pojde do rodzinnego po zwolnienie,bo w pracy to raczej nie wysiedze.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    U mnie tez dupa.Chociaz powiem Ci,ze zdarzaja mi sie dni,ze przez jakies 20 minut nie jest mi niedobrze i czuje sie wtedy bardzo dziwnie:) Dalej nie wymiotuje i mam klaka w gardle.Od srody poza duphastonem biore dodatkowo luteine dopochwowa,nie wiem,czy to od tego,ale strasznie mnie zaczela bolec glowa.W piatek skonczyl mi sie urlop,jutro powinnam wracac do pracy.Nie wiem co robic:( Moze pojde do rodzinnego po zwolnienie,bo w pracy to raczej nie wysiedze.
    ja tez sie zastanawiam czy jutro wrocic do pracy, ale chyba sprobuje jak bede dalej wymiotowac to wroce do domu i po prostu odpuszcze, albo sie bede klasc na podlodze zeby mi przeszlo :P
    a ginek ci nie przedluzy l4 bez wizyty?

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze na nfz,do tego moja gin jest teraz na urlopie.Pojde jutro do rodzinnego,troche jej poplacze,ze zle sie czuje i poprosze o zwolnienie.Dziecko teraz najwazniejsze,do pracy wroce jak przejda mi mdlosci,nie ma co sie meczyc.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Ja chodze na nfz,do tego moja gin jest teraz na urlopie.Pojde jutro do rodzinnego,troche jej poplacze,ze zle sie czuje i poprosze o zwolnienie.Dziecko teraz najwazniejsze,do pracy wroce jak przejda mi mdlosci,nie ma co sie meczyc.
    wiem wiem, tak myslalam ze wystraczy przedzwonic do przychodni ale jak jest na urlopie to sprobuj rzeczywiscie do rodzinnego :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    ja? niczego nie usuwałam.
    Zaraz zerknę w ustawienia, bo przez problemy z ovu straciłam ostatnio wiele rzeczy m.in. notatki, objawy, temperaturę w swoich wykresach oraz posty :/

Skończyła mi się ciąża bezobjawowa :P od wczoraj jak jem rzadziej niż co 3 h to zaczyna mnie mdlić :(

Klarcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ widzę właśnie, że mi ciebie usunęło :( No i nie tylko ciebie...
    Nie gniewaj się :* Nie zrobiłam tego celowo :(

• Klarcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:

Skończyła mi się ciąża bezobjawowa :P od wczoraj jak jem rzadziej niż co 3 h to zaczyna mnie mdlić :(
    Magda u mnie tak samo, od wczoraj walczę z mdłościami.

Magda87 lubi tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • pina87 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh dziewczyny ja też mam straszne mdłości które nie odpuszczają mi ani na chwilę w ciągu dnia.... Najgorsze jest to jak jest mi tak niedobrze, że nie mogę zasnąć a rano już o 5-6 znów mnie budzą... Do tego trochę wymiotuję, ale nawet to wolę, bo wtedy czuję ulgę chociaż przez chwilkę... Ja dostałam na te mdłości takie czopki, torecon chyba, ale z uwagą, że stosować w najgorsze dni itd., i jeszcze nie zastosowałam bo ciągle myślę - wytrzymam, pewnie jeszcze może być gorzej .. I tak się męczę...Plus i minus jest taki, że cały przyszły tydzień leżę na l4 - plus bo w pracy było mi już bardzo ciężko z tym samopoczuciem a minus, że to dlatego, zaczęłam mieć skurcze macicy :( I mam przykaz leżenia- dosłownie

eikts65gi95y2ddi.png
    km5sdf9hh32wsr4g.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ