X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie ciąża bez mdłości się skończyła. Rano myślałam, że mi żołądek wywróci, a że była pustka to nie miało co cofnąć. Pierwsze co miałam to były frytki i one poratowały. Potem było lepiej.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia, blekitna patrząc na suwaczki, mamy dobrą synchronizację :P
    Mnie poratowały wafle ryżowe i jogurt naturalny :)

Klarcia lubi tę wiadomość

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pina,ja tak sie czuje od 3 tygodni.W nocy mnie mdlosci budza.Nic nie pomaga.Najgorsze,ze ja w ogole nie wymiotuje i nic mi ulgi nie przynosi.Duzo jem,bo jak pusto w brzuchu to jeszcze gorzej.Mietowki czasami podratuja troche.Moze sprobuj imbifem?Na mnie srednio dziala,ale czytalam opinie i duzo pozytywnych,moze akurat dla Ciebie beda dobre.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was też załapała infekcje pochwy ?? :-(

Ewa
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo,a od czego Cie zlapalo?

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    Klarcia, blekitna patrząc na suwaczki, mamy dobrą synchronizację :P
    Mnie poratowały wafle ryżowe i jogurt naturalny :)
    Magda87 ja też jadę na waflach ryżowych, kefirze i banany też mi wchodzą.

Magda87 lubi tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wrote:
    Jakie masz objawy?

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zdycham, czuję się jak na gigantycznym kacu... :-\
    Ja ledwie żyję a mój mąż na to "Kochanie to dopiero początek ciąży." To mnie pocieszył...

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ostatnio zauważyłam, że mam sucho i wczoraj taki świąd delikatny :-( nie wiem skąd to paskudztwo :-( martwie się bardzo
    Dbam przecież o higienę, ale myślę, że pewnie nad tym morzem coś załapałam :-(

Ewa
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ciągle to zmęczenie. Nic nie robię, bo nie mam siły, a nawet nic nie robienie mnie męczy. jak sobie radzicie?

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pina mnie również przepisano ten lek. W piątek nie wytrzymałam i musiałam go użyć. Czy było lepiej nie wiem, bo totalnie przespalam ciężko ten dzień. Nastepnego ranja wstałam rześko, dopiero słabiej zrobiło mi sie wieczorem. Dziś udało mi sie sporo zjeść. Mimo, że wszystko czuje na żołądku to modlitwę w łazience skladalam tylko raz - dzisiaj :)

Balladyna ja staram sie dużo spac, drzemac i leżeć z zamknietymi oczami. Człowiek niczym zombie...

Ewa jak najbardziej mogłaś złapać nad morzem, teraz jesteśmy dużo bardziej podatne na infekcje.

Co do przegrody nosowej. Ja swoją zrobiłam przed staraniami, ale w moim przypadku musiałam koniecznie, bo mogło to być zagrożenie dla ciąży i dla mnie samej :(.

• unbelmished Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczny. Wybaczcie, ze tak rzadko sie odzywam ale praca plus do tego 3 latka to dużo. Raz mam lepsze raz gorsze dni. Juz w środę ide na urlop a jutro wizyta. Zyje nadzieja ze będzie dobrze. 30.08 ide na prenatalne.

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unbelmished :-) trzymam kciuki. Ja też jutro wizyta :-) późno bo o 19.30 ale zaraz dam znać co u Nas słychać :-)

Ewa
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybraliśmy się na urlop, a ja cały dzień umieram. Nawet chleb z masłem, albo paluszki ... nic mi nie podchodzi :(

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_blossom co u Ciebie? Ostatnio sie nie pojawiasz ;)

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam już mdłości od prawie dwóch tygodni.. natomiast od przedwczoraj targają mną strasznie emocje. Huśtawka nastrojów dramatyczna.. a dziś wyskoczyłam z łóżka z atakiem szału. Oczywiście mojemu lubemu się oberwało i teraz obrażony.. zresztą tak samo jak przedwczoraj. Ja jestem i tak nerwowa z natury więc dziś deska do prasowania i żelazko rozwalone o ścianę.. :/ siedzę teraz i płaczę bo mam straszne wyrzuty sumienia i luby się nie odzywa.. :/ Mam nadzieje, że to już się nie powtórzy :/

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wrote:
    Ja miałam na samym początku ciąży, w sumie jedyny objaw to było straszne klucie w pochwie i szyjce poszłam do gin i odrazu antybiotyk bo zrobiła też pH. Ale przeszło po paru dniach brania pimafucinu :)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE. wrote:
    Ja nie mam już mdłości od prawie dwóch tygodni.. natomiast od przedwczoraj targają mną strasznie emocje. Huśtawka nastrojów dramatyczna.. a dziś wyskoczyłam z łóżka z atakiem szału. Oczywiście mojemu lubemu się oberwało i teraz obrażony.. zresztą tak samo jak przedwczoraj. Ja jestem i tak nerwowa z natury więc dziś deska do prasowania i żelazko rozwalone o ścianę.. :/ siedzę teraz i płaczę bo mam straszne wyrzuty sumienia i luby się nie odzywa.. :/ Mam nadzieje, że to już się nie powtórzy :/
    Aniu,to moze trzeba przeprosic,przytulic i pocalowac:) Mi tez czasami odwala,ja tez nerwus z natury,ale jak wiem,ze przesadzilam to przepraszam,maz mnie caluje i jedt cacy.Nie ma co plakac i przezywac,jak latwo mozna to naprawic:)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Aniu,to moze trzeba przeprosic,przytulic i pocalowac:) Mi tez czasami odwala,ja tez nerwus z natury,ale jak wiem,ze przesadzilam to przepraszam,maz mnie caluje i jedt cacy.Nie ma co plakac i przezywac,jak latwo mozna to naprawic:)

Mój z tych "nie podchodź na odległość 5 metrów" aż mu przejdzie. Nie ma mowy, żebym na siłę próbowała się ukorzyć bo jest wtedy jeszcze gorzej. Także muszę czekać w milczeniu :/

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem.A wiec nie ma wyjscia,trzeba czekac.Bedzie dobrze.Nie placz,plakanie i tak nic nie da,a tylko glowa Cie rozplboli.

AnnaE. lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ