X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Balladyna nie kombinuj :) Dla pocieszenia Cie powiem Ci, że ja nie robiłam w ogóle bety ;p

Englein, Klarcia, chloet lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge z innej beczki?

Od czasu do czasu uzywalam odzywkido paznokci 8 w 1.
    Niemniej,nie jest ona wskazana w ciazy.

Jest cos, co moge uzyc w zamian?
    Smarowanieolejem rycynowym jest nie dla mnie no i u siebie go nie kupie.
    polecicie cos?

Ps.Balladyna, Ty nie kombinuj :)

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna tylko się zestresujesz. Wiem, że od któregoś tygodnia beta już tak nie przyrasta :*

Klarcia, chloet lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Moge z innej beczki?

Od czasu do czasu uzywalam odzywkido paznokci 8 w 1.
    Niemniej,nie jest ona wskazana w ciazy.

Jest cos, co moge uzyc w zamian?
    Smarowanieolejem rycynowym jest nie dla mnie no i u siebie go nie kupie.
    polecicie cos?

Ps.Balladyna, Ty nie kombinuj :)

grrrr, tyle się napisałam a mi coś usunęło...

u mnie się sprawdzało (póki to robiłam regularnie) moczenie z ciepłej oliwie ze skrzypem ale o co dokładnie chodzi napiszę już jak dotrę do domu i wyspaceruję psa :)

Englein lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • milagro Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein ja smaruję paznokcie olejem kokosowy zresztą używam go też w zastępstwie kremu na brzuch. Jest naturalny i ma sporo właściwości ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można lakierem 8w1???? Dlaczego? :(

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można 8 w 1 bo pewnie ma formaldehyd. Ja polecam odżywkę z joko z krzemem.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze wiedzieć ja się tym lakierem ciągle maziam

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• chloet Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pierwszy raz od dłuższego czasu musiałam zerwać się o 6.00 (zazwyczaj wstaję ok. 8.30) i pierwszy raz w trakcie ciąży spotkały mnie mdłości. Lekkie, ale jednak.

Zauważyłam też, że lekko mnie mdli, kiedy zaczynam się robić głodna. A więc, żeby tego uniknąć, podjadam mniej więcej co 2-3h.

Wysunęłam więc dwa śmiałe wnioski dla dziewczyn, które męczą wymioty:

Po pierwsze: może za szybko wstajecie z łóżka?
    Po drugie: czy Wy aby na pewno nie chodzicie głodne? :)

Ściskam i dobrego dnia!
    Zacieszam się, bo do USG został mi równy tydzień i w końcu zobaczę, co tam w środku słychać.

MatyldaG lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Dziewczyny, jak zrobię test HCG a serduszko (niedajboże) przestało bić to wyjdzie wynik kiedy rozwój się zatrzymał czy beta nadal rosnie?

Ja bym dała spokój z tym hcg.. W 6 tyg przed wizytą serduszkowa poszłam zrobić i beta przyrastala co 4 dni i to nawet nie całe 60 % gdzie wcześniej przyrastala co drugi dzień o 200%, uplakalam się jak głupia jeszcze do tego był brak objawów a poszłam na wizytę i serduszko ładnie biło :) więc szkoda nerwów lepiej już nie robić

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna predzej możesz pójsc na dodatkowe usg jeśli Cie to uspokoi, ale nie na bete bo ona w tym momencie może być zdradliwa. Jeśli masz nadal jakieś objawy to spokojna głowa :)

U mnie test PAPPA kosztuje ok. 600 zł, sama szczerze jeszcze się nie orientowałam czy to prawda, ale tak mi wszyscy razem z położną mówią.

Chloet mnie np różnie, teraz na wieczór czuje wszystko co zjadłam ze smakiem za dnia. Siedzi mi na przełyku ciężko mi i z każdą chwilą mdłości sie nasilaja ale wtedy nie leca konkrety tylko bezsensowne plucie ślina itp. Tak jak wczoraj czułam sie tak jakby głodna, ale taka nie byłam. To zaczynały sie poprostu sensacje żołądkowe. Probowałam przegryźć czymś, ale to wtedy mi stawało w przełyku.
    Jeśli chodzi o wcześniejszy okres to nie bylam w stanie niczego zjesc.. i to nie na takiej zasadzie, bo nie chce tego potem wypuścić tylko nie było mozliwosci, abym przelknela. Zamkniety przełyk, co do buzi to nawet nie do pogryzienia i od razu do wyplucia. Organizm nie przyjmował mi kompletnie nic - jedna wielka blokada.
    Tak to wygladalo u mnie.

• Klarcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do paznokci mam pytanie. Można malować paznokcie? Bo ja mam manicure hybrydowy i teraz się zmartwiłam jak piszecie że odżywki do paznokci nie można używać...nie wiem czy mam ściągnąć te hybrydy?

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nigdy nie robiłam bety, więc nie wiem jak to wygląda :D Miałam dzisiaj wizytę u lekarza rodzinnego (w Belgii ciążę prowadzi i rodzinny i ginekolog i wymieniają się wizytyami, raz tu a raz tu). Powiedziała mi, że nie ma sensu robic bety, bo ona jest niemiarodajna w tym tygodniu.

Wszystko dlatego, ze dziecka nie będe widziała na USG ponad miesiąc i mi tęskno :D

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Dziewczyny co do paznokci mam pytanie. Można malować paznokcie? Bo ja mam manicure hybrydowy i teraz się zmartwiłam jak piszecie że odżywki do paznokci nie można używać...nie wiem czy mam ściągnąć te hybrydy?

Ja sobie robię hybrydy, podobno jak sie nie robi bardzo często i lakierami bardzo oparowymi to nic się nie stanie. Zawsze jednak otwieram wszystkie okna i robię przeciąg.

Misia ❤ 25.03.2017
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc 2 - 3 saszetki skrzypu wsypujesz do oliwy z oliwek i na małym "ogniu" podgrzewasz w rondelku, potem przecedzasz i trzymasz np. słoiku. 2 - 3 razy w tygodniu podgrzewasz lekko i przez 10 - 15 min moczysz pazurki. U mnie się baaaaardzo sprawdzało kiedy robiłam regularnie.. ze mam lenia to ostatnio po prostu zrobiłam sobie 3 tyg kurację picia skrzypu i teź miałam piękne pazury ale na razie odpuścilam. Muszę w końcu zrobić tę oliwkę i znowu moczyć :)

Englein lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Ja jeszcze nigdy nie robiłam bety, więc nie wiem jak to wygląda :D Miałam dzisiaj wizytę u lekarza rodzinnego (w Belgii ciążę prowadzi i rodzinny i ginekolog i wymieniają się wizytyami, raz tu a raz tu). Powiedziała mi, że nie ma sensu robic bety, bo ona jest niemiarodajna w tym tygodniu.

Wszystko dlatego, ze dziecka nie będe widziała na USG ponad miesiąc i mi tęskno :D
    rozumiem Cie ja tez mam teraz 3 tygodnie odstępu i tez bym chciala sobie na maluchy popatrzec :) a to Ty kupilas ten detektor tetna plodu?

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• chloet Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:

ja robię regularnie hybrydę, nawet jutro idę do kosmetyczki.
    wydaje mi się, że nie ma przeciwskazań

Klarcia lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Dziewczyny, jak zrobię test HCG a serduszko (niedajboże) przestało bić to wyjdzie wynik kiedy rozwój się zatrzymał czy beta nadal rosnie?

Balladyna, będziesz w dupsko zaraz bita! Bety nie rób :) ale spoko rozumiem Twoje rozkminy - ja się z kolei zastanawiam, czy jak ciąża jest martwa, to brzuch mimo wszystko rośnie. Eh, te baby :D

rqkqj11.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    rozumiem Cie ja tez mam teraz 3 tygodnie odstępu i tez bym chciala sobie na maluchy popatrzec :) a to Ty kupilas ten detektor tetna plodu?

Tak, ale jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek usłyszeć, więc leży w pudełku :D Na początku słyszałam coś o częstotliwości 136, ale odpuściłam i będę podsłuchiwać za dwa tygodnie.

Misia ❤ 25.03.2017
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    ja robię regularnie hybrydę, nawet jutro idę do kosmetyczki.
    wydaje mi się, że nie ma przeciwskazań
    No właśnie mi też się wydaje, że można, ale chciałam się upewnić, bo skoro odżywką nie można malować to się wystraszylam.

chloet lubi tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ