MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Balladyna wrote:Tak, ale jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek usłyszeć, więc leży w pudełku
Na początku słyszałam coś o częstotliwości 136, ale odpuściłam i będę podsłuchiwać za dwa tygodnie.
i tez Cie uspokoi
Athia lubi tę wiadomość
-
hejka
miałam dzis wizyte, wszystko jest okz usg wyszlo ze dzidzia nadgonila bo wychodził 10t+5d dzidzia ma 3,78 cm i spala podczas badania, az sie wystraszylam bo wogole se nie ruszała, ale pani dr włączyla nam dzwięk serduszka - meeega
od przyszlego tygodnia zaczynam schodzic z dawek lekow najpierw duphaston z 3 a 2 dziennie i potem utrogestan(luteina) co tydzien od 2 tabletki mniej az bedzie zero, noo i zostalo mi 26 zastrzykow i koniec, az sie boje heh:)
aaaa i przelozylam prenatalne z tej soboty na 24.08dostalam skierowanie na NFZ wiec mam zrobic usg i PAPPA
Balladyna, MatyldaG, Fipsik, chloet, jenny88, kr0pka, Klarcia, milagro, Dziunka, Tosia 1981, borsuk, Englein lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Mimi86 wrote:hejka
miałam dzis wizyte, wszystko jest okz usg wyszlo ze dzidzia nadgonila bo wychodził 10t+5d dzidzia ma 3,78 cm i spala podczas badania, az sie wystraszylam bo wogole se nie ruszała, ale pani dr włączyla nam dzwięk serduszka - meeega
/QUOTE]
Kochana, super to słyszećRośnijcie zdrowo.
Mimi86 lubi tę wiadomość
-
Hej. Dziewczyny myslicie juz o ciuszkach dzieciecych? Bo ja dzis pochodzilam po lumpeksach i troche tego kupilam wydalam okolo 40 zl na 10 ciuszkow troche dla chlopca troche dla dziewczynki( te ktore mi sie nie przydadzą to wydam koleżankom albo zostawie dla kolejnego dziecka) a powiem ze trafilam naprawde fajne smaczki większość pochodzi z H&M
-
Mimi super wiesci
poprosimy o jakies zdjecie malego wielkoludka
Co Ci lekarz wpisal na skierowaniu na prenatalne?
Ja dzis wlasnie zakupilam ta poduche nr 2 czekam az przyjdzie to sie podziele opinia
Marynia991 ja jeszcze o ciuszkach nie mysle ale moja kolezanka ktora wie o ciazy i jest stalym bywalcem ciuszkow juz mi pare rzeczy wygrzebala i kupila glownie na dziewczynkija tak myslalam ze moze jak poznam plec i bede sie cos lepiej czuc to tez sie wybiore na lowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 19:59
-
nick nieaktualny
-
Ja tez mam koleżankę która często odwiedza ciuchlany i tez mowila ze jak tylko bedziemy znac płeć to będzie szukac dla mnie 'skarbów'
a ja juz sie nie moglam powstrzymać i musialam isc poszperac:) aaaa i widzialam spodnie ciążowe z HM ale były ciut za małe:(
-
Ok, chyba już wszystko wiem. Oczywiście byłam zapisana na zwykłe USG ale to i tak nic nie zmienia bo u tego konkretnego lekarza w tym samym gabinecie robi się i zwykłe i genetyczne i 2D/3D/4D ... lekarz ma odpowiedni certyfikat. Cenę mi podali złą.. i teraz już wiem, że wydam 200 zł a nie 120 zł
A PAPP-A i tych innych nie będę robić bo ponoć nie ma u mnie takiej potrzeby.. no chyba, że w USG genetycznym wyjdą jakieś wątpliwości... cóż ufam swemu lekarzowi
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, podpowiedzi i rady
Ja się cieszę, że nie mam problemu z kosmetykami bo prawie żadnych nie używam. Szampon, mydło, pasta do zębów, krem do twarzy, a do tego wszystko ziołowe bez parabenów, konserwantów, barwników, SLS itd no i nie zastąpiony olej kokosowy na wszystkoPaznokci prawie nie maluję bo nie mam szczęścia do lakieru.. nawet po wyjściu od profesjonalnej paznokciowej kosmetyczki lakier złazi tego samego dnia
(hybrydowych nigdy nie robiłam) Makijaż nakładam raz na ruski rok.. co najwyżej podkład mineralny BB i tusz do rzęs. Jakoś nie mam cierpliwości do tych wszystkich kosmetyków, odżywek, smarowideł
Co do ciuszków to chyba już jestem całkiem pokręcona.. bo zamiast oglądania ciuszków to utknęłam w empiku na dziale z książeczkami do dzieci.. zaciekawiły mnie te kontrastowe książeczki dla najmłodszych bobasów. Jeśli chodzi o te dla starszych maluchów to niestety odnoszę wrażenie, że mamy na rynku w większości straszny chłam (z małymi wyjątkami małych wydawnictw).. i teraz siedzę na allegro i szukam w antykwariatach książeczek ze swojego dzieciństwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 22:31
-
Mi wpisał nieprawidłowy obraz usg a reszty się nie umiem doczytać oczywiście też kłamstwo i mam nadzieje ze mi się nie będą nic dopytywac? Bo ja nie wiem co mówić :p
Anna książki z dzieciństwa super pomysłja mam jeszcze dużo swoich i trzymam dla maluchów właśnie
Marynia spodnie ciążowe to ja zaraz musze zakupić bo odnoszę wrażenie ze przy dłuższym noszeniu nawet mnie leginsy uciskajaa np dziś na sukienkę za zimno
-
wróciłam od gina... widziałam człowieka! główka, mózg, rączki, nóżki... a jak tańcował
pierwszy raz mierzyli mi częstotliwość uderzeń serduszka, wyszło 171
mierzy już 2,2cm i wszystko się zgadza
jestem zadowolona, aczkolwiek do 16tc mam brać zastrzyki z clexane... miałam cichą nadzieję, że mnie to ominie. Ale jeśli lekarz nakazuje to się poddaje
anuschka, czirisz, Magdzia88, milagro, MatyldaG, Paolina91, Dziunka, AnnaE., M&Ms, misia_, kr0pka, jenny88, Tosia 1981, julllla, chloet, borsuk, Marynia991, Angie 232, Mimi86, Englein lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny super że na wizytach wszystko dobrze
rosną maluszki
Matylda ja dziś chciałam ubrać spodnie i niestety, ale już się nie nadają. Muszę jakieś nowe kupić. Troszkę mnie to przeraża, że tak szybko brzuch rośnie a kg na minusie.MatyldaG lubi tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Jak fajnie czytac tak dobre wiadomosci!
Gratuluję wszystkim mamusiom pozytywnych wizyt
Jesli chodzi o manikure hybrydowy to sam w sobie lakier nie szkodzi..ale lampa uv juz tak..dlatego lepiej uzywac lampy led i to o niewielkiej mocy..ja natomiast boje sie acetonu i zrobilam z nimi przerwę do 2. trymestru.. -
anuschka wrote:Dziewczyny super że na wizytach wszystko dobrze
rosną maluszki
Matylda ja dziś chciałam ubrać spodnie i niestety, ale już się nie nadają. Muszę jakieś nowe kupić. Troszkę mnie to przeraża, że tak szybko brzuch rośnie a kg na minusie.
Crispers super ze wszystko ok ma wizycie))