MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a ja mam takie pytanie.... czy wam się coś takiego może przydarza również.... od kilku dni codziennie leci mi krew z nosa. Głównie jak schylam głowę - jak wymiotuję, jak schylę się nad zlewem żeby twarz umyć, jak leżę... Czytałam, że w ciąży kobiety mają więcej krwi, może to jest związane? Uważacie, że trzeba to konsultować z lekarzem?
-
No i jestem spowrotem.
pina87 - koniecznie skonsultuj się z lekarzem - częste krwawienia mogą spowodować niedokrwistość i niedobory elektrolitowe w organizmie. Być może jesteś osłabiona, ale pamiętaj, że jest drugi człowieczek w Tobie
Jestem po wizycie na prenatalnym iii... dzieciaczek macha wszystkim jak popadnie (chyba nie lubi być podglądany). Wszystkie parametry w normie, co mnie bardzo cieszyAle lekarz trochę mnie zmartwił łożyskiem centralnie przodującym i kazał się oszczędzać - ponoć w miarę rozrostu macicy może się ono przemieścić - OBY!. Lekarz zwrócił uwagę na mój brzuszek (jeszcze niewielki), że pojawiła się linea negra (faktycznie!!!) no i że na jego oko, jeszcze niemedyczna informacja, ale wygląda to mu na chłopaka.
Ale po wszystkich przejściach w pierwszym trymestrze (półpasiec, stany zapalne itp - niech się w końcu skończy) byłam przekonana, że dziecko będzie miało co najmniej dwie głowy, zatem jestem bardzo szczęśliwa, że jest całe i zdroweAngie 232, milagro, anuschka, monia99, Englein, julllla, taka_ja, Fipsik, MatyldaG, kr0pka, Magda86_0309, m@rtynka, Marpati, misia_, Magdzia88, Madera2000, jenny88, Anita12, Tosia 1981, Vaina, borsuk, Dziunka lubią tę wiadomość
-
Tylko_ja no super
swietne informacje
Przyszła i dzis poducha ciążowa jest super i faktycznie zaden flak a nawet twarda bym rzekłaMatyldaG lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
pina takie krwawienia należy skonsultować z lekarzem... mnie w wywiadzie zawsze pytają czy mam właśnie krwawienia z nosa. Mam dość wysokie d-dimmery i u mnie prawdopodobieństwo takich krwawień jest duże... na szczęście jeszcze nie krwawiłam.
Tylko_ja świetne wiadomościgratuluję
-
Ja po wizycie. Dzidzia ma 5.69 cm tentno miarowe( nie mówił dokladnie ile) wszystko ok. Machał sobie rączkami( ja sobie wmawial ze to do mnie macha hihi)
Athia, kr0pka, MatyldaG, m@rtynka, Magda86_0309, taka_ja, Marpati, misia_, Mimi86, julllla, Fipsik, Magdzia88, Gosiek78, jenny88, Anita12, Tosia 1981, Vaina, Dziunka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratulacje dla wszystich po wizytach i po szpitalu!! Teraz już tylko z górki będzie
-
Ja pierwsze ruchy odczułam w 18 tygodniu. I nie było to jak większość mówi uczucie jak wzdęcia ale bardziej smyranie od środka. Każda kobieta czuje inaczej. Szybciej czują też podobno szczupłe dziewczyny. Ciekawe w drugiej kiedy podobno szybciej. A to taki namacalny dowód ze jest wszystko w porządku
Magda86_0309 lubi tę wiadomość
-
Gratuluję wszystkich dzisiejszych wizyt
Ja dziś wróciłam do domu a tam na łóżku w mojej poduszce ciążowej śpi rozłożony na całego mój pies :p żałuję że wam zdjęcia nie zrobiłam :pMimi86, Fipsik, kr0pka, borsuk, Dziunka lubią tę wiadomość
-
Ja w 19 tygodniu poczułam takie ruchy, ze byłam pewna na 100% że to to. A z tydzień - półtora wcześniej byłam u lekarki i pytałam czy możliwe, żebym już czuła ruchy, bo czuję takie bąbelki, ale wtedy powiedziała mi, że to nie możliwe. Ja sądzę, że ktoś juz tam smyrał
A 3 dni później mój mąz pierwszy raz poczuł maluszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 19:03
-
Gratulacje dla wszystkich dzisiejszych dziewczyn, które były na wizytach
super się czyta wasze posty
Pojechałam dzisiaj do Pepco po ten biustonosz i narazie kupiłam sobie 1, bo mi się przypomniało że też mam stanik sportowy z pepco jak ćwiczyłam jakiś czas temu.
Pierwsze ruchy dziecka(córki) odczułam szybko bo 17 tygodniupamiętam moje zdziwienie. Wtedy byłam naprawdę szczupła, więc lekarka powiedziała, że faktycznie mogę odczuwać ruchy. Ale to takie bardziej pojedyncze "uderzenia"
Jak mi brakowało tego uczucia
najpiękniejsza rzecz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 19:07
-
m@rtynka wrote:Gratulacje dla wszystkich dzisiejszych dziewczyn, które były na wizytach
super się czyta wasze posty
Pojechałam dzisiaj do Pepco po ten biustonosz i narazie kupiłam sobie 1, bo mi się przypomniało że też mam stanik sportowy z pepco jak ćwiczyłam jakiś czas temu.
Ja uwielbiam Pepco i wlasnie mi przypomniałaś, ze tez muszę sie tam wybrać -
Czarnuszka wrote:Ja bym nie czekała do piątku tylko zrobiłabym test już dziś. Ilę masz lat? Mam wrażenie, że młodziutka jesteś
Pierwsze słyszę, że jest obrzydzenie do papierosów po tygodnia od zapłodnienia. Dużo kobiet próbuje rzucać palenie na siłę jak zajdzie w ciąże, inne zaś palą całą ciążę, - czego ja osobiście nie pochwalam.
Co do porodu to nie nastawiam się ani na cc ani sn. Nie czytam też o porodzie, nie lubię też słuchać opowieści o tym jak to któraś rodziła dwie doby itp, bo mnie to zwyczajnie wk.... Chcę przeżyć ten poród po swojemu i psychicznie nastawiam się tylko i wyłącznie na to, że chcę by dzidzia była cała i zdrowa, a jeśli jest mi dane rodzić te dwie doby to będę rodzić ile trzeba ważne by później zobaczyć moje upragnione dziecię.
Też się skusze na te leginsy. Kupię ze dwie pary tych z kieszonkami.
Mam 18 lat, ale dzisiaj popłudniu dostałam miesiaczki wiec juz po strachu, musiał na to wpłynąc poprostu stres
A co do papierosów to słyszałam od kilku osób ze tak miały dlatego o tym napisałam
Bardzo uwielbiam dzieci czasami nawet pracuje jako niania lecz swojego nie chce miec napewno tak wcześnie, a w przyszłosci to zobaczymy, teraz sie cieszę że jest już wszystko dobrze
wiem już chociaż gdzie moge zgłosic się o poradę, bo bardzo miłe osoby tu są
Pozdrawiam -
Magda86 jeśli twój lekarz prowadzący ciążę będzie Ci wykonywał badanie prenatalne to nie trzeba się jakoś specjalnie szykować. Idziesz jak na normalną wizytę. Jeśli idziesz do innego lekarza. To też bez większych przygotowań będzie pewnie mały wywiad z tobą robił, mnie np. kazali mieć przy sobie tylko kartę ciąży. I badanie jest wykonywane albo dowcipnie albo normalnie przez brzuch. Lekarz w trakcie badania będzie Ci wszystko tłumaczyć.
Jak o czymś zapomniałam to dziewczyny Ci napiszą, albo poprawia mnie bo ja badanie prenatalne miałam 3,5roku temu więc mogło się coś zmienićWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 19:29