MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gartulacje udanych wizyt i kciuki trzymam za te ktore jeszcze dzis maja wizyty:-) a ja troche z innej bajki. Bylismy dzis z mężem w sklepie dziecięcym po prezent dla mojego chrzesniaka na roczek a przy okazji oczywiscie wózki oglądaliśmy. I kamien spadł mi z serca by myślałam ze nic nam sie nie uda kupić do 1,5 tys po tym jak czytałam na wizażu na lutowkach ze prawie wszystkie kupuja za około 4 tys. Nie wybraliśmy nic konkretnego ale wiemy mniej więcej czego chcemy i zmiescimy sie w naszym budżecie:-)
Magdzia88, Mimi86, anuschka lubią tę wiadomość
-
I ja juz wrocilam.
Groszek ma 3.7 cm zgadza sie termin z OM czyli dzis 10+4 serduszko ok 168/min. Szyjka ok-dluga i przydatki prawidlowe. Jak na ta chwile wszystko tak jak byc powinno. Mam sie umoqic na prenatalne miedzy 5 a 9 wrzesnia. Dzis bylam u mojego dawnego lekarza z przed ciazy...bo moj do pazdziernika ma wolne bo ma doktorat...wiec wybralam sie do niwgo..widac roznice w sprzecie .zdjecie usg bardzo kiepskawe...a na prenatalnych bedzie mial urlop ...ale wyslal mnie do swojwgo ordynatora szpitala ze ma spoko sprzet i zeby do niego umowic sie na to usg. Wiec....musze zaczac wierzyc w ta ciaze i cholera sie cieszyc !!!!!!!!!!!!
Bo malec z nerwica mi sie cholera urodzi !!!!
Musze uwierzyć ze jest ok !!!!!!
Ahm@rtynka, Marynia991, Mimi86, Vaina, Marrtusia, Czarnuszka, kr0pka, Anita12, borsuk, chloet, milagro, taka_ja, MatyldaG, jenny88, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
hej, Gratuluje dobrych wiesci piekkne zdjecia maluszkow
Anita pplamienia sie zdarzaja staaj sie duzo odpoczywac i nie stresowac, ja na poczatku krwawilam i tez nie wiadomo skad, lezalam, bralam duphaston i przeszlo.
Matylda pewnie juz po wizycieja to sie jutro naczeeeeekam wizyte mam o 20:40
Anita12, chloet lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Magdzia88 wrote:I ja juz wrocilam.
Groszek ma 3.7 cm zgadza sie termin z OM czyli dzis 10+4 serduszko ok 168/min. Szyjka ok-dluga i przydatki prawidlowe. Jak na ta chwile wszystko tak jak byc powinno. Mam sie umoqic na prenatalne miedzy 5 a 9 wrzesnia. Dzis bylam u mojego dawnego lekarza z przed ciazy...bo moj do pazdziernika ma wolne bo ma doktorat...wiec wybralam sie do niwgo..widac roznice w sprzecie .zdjecie usg bardzo kiepskawe...a na prenatalnych bedzie mial urlop ...ale wyslal mnie do swojwgo ordynatora szpitala ze ma spoko sprzet i zeby do niego umowic sie na to usg. Wiec....musze zaczac wierzyc w ta ciaze i cholera sie cieszyc !!!!!!!!!!!!
Bo malec z nerwica mi sie cholera urodzi !!!!
Musze uwierzyć ze jest ok !!!!!!
Ah
-
anuschka wrote:Ja dziś zjadłam na obiad pomidorową
i po raz pierwszy w ciąży owoc się przyjął a były to winogrona
Ja już prawie od tygodnia wcinam winogron, codziennie mam na niego ochotę
Gratuluje Wam dzisiejszych wizyt
anuschka lubi tę wiadomość
-
Anita12 wrote:Gratuluję Wam dziewczyny tych wspaniałych wieści po wizytach i zdjęć maluszków:)
Ja mam swoje pierwsze zdjęcie kruszynki. Tylko się troszkę zdziwiłam bo z om mam dziś 9tydz i 1 dzień a na usg jest napisane 8 tydzień i 6 dzień Crl 2.19cm
No ale chyba nie ma się czym martwić, chyba to nie tylko u mnie tak się nie zgadza.
W poprzedniej ciąży mi się pokrywał wiek z usg i om.
Mi też sie nie pokrywaWg usg ciąża jest o 2 dni młodsza. Nie masz się czym martwić
Po prostu owulacja była w innym dniu niż zakładano
Marynia - wózek do 4 tys to strasznie dużo :o My, przy synku, kupiliśmy chyba za 1800, na pompowanych kołach. Jest ciężki, bo już same koła ważą, ale jestem z niego zadowolona. I już tyle wydawało mi się sporo, ale nie żałuję wydanej kasy. Nic się z wózkiem nie działo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 19:00
-
No właśnie ja nie widzę sensu na wydawanie tak dużo pieniędzy bo to ma być wózek dla dziecka a nie dla nas i cieszyc oko bo jest drogi i modny. Przede wszystkim ma być wygodny dla dziecka a dla nas zeby sie dobrze prowadził. Ale to jest moje zdanie każdy może miec inne zdanie:-)
Magdzia88 lubi tę wiadomość
-
ChciałabymJuż wrote:Mi też sie nie pokrywa
Wg usg ciąża jest o 2 dni młodsza. Nie masz się czym martwić
Po prostu owulacja była w innym dniu niż zakładano
Marynia - wózek do 4 tys to strasznie dużo :o My, przy synku, kupiliśmy chyba za 1800, na pompowanych kołach. Jest ciężki, bo już same koła ważą, ale jestem z niego zadowolona. I już tyle wydawało mi się sporo, ale nie żałuję wydanej kasy. Nic się z wózkiem nie działo.
-
I po wizycie
. 10+5 czyli 11tydzien maluszek ma 4cm. Serduszko tez ok. Na prenatalne bylo za wczesnie umowil mnie na 7 wrzesnia. Gratuluje pozostalym udanych wizyt oby tak dalej!!!
Mimi86, anuschka, Marynia991, Magdzia88, Anita12, m@rtynka, borsuk, chloet, milagro, MatyldaG, Fipsik, Nelus, kr0pka, jenny88, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
Wózek to kwestia indywidualna. Jedne kupią używany inne nowy. Czy wózek będzie za 1000zł czy za 4000zł bez różnicy, to ma być dla nas a nie "bo co ludzie powiedzą". Dla nas musi być mały i lekki wózek, muszę wszędzie się z nim zmieścić. W tramwajach ciężko o miejsce, a co dopiero pchać się z wielką furaAniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Hej dziewczyny. Ja wlasnie siedzę na IP, z dzieciątkiem chyba w porządku, lelarz nic nie mowil jak robil usg ale zrobil wszystkie pomiary razem z NT itp. Nie powiedzial czy ok czy jak ale jakby byli źle to chyba by cos mowil. Czekam na konsultacje chorurgiczna w związku z tymi bolami w okolicach wątroby, zobaczymy co powie. Mam nadzieje, ze wrócę do domku.