MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No i jestem po pierwszym USG.
Pęcherzyk był widoczny, ale lekarka zmartwiła mnie tym, że rozmiarowo bardziej wygląda na 5tc a kalendarzowo jestem w 6tc0d. Więc zamiast wyjść rozpromieniona, mam jakiegoś doła.
Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Dopiero wtedy lekarka założy mi kartę ciąży i da skierowanie na badania. Chyba trochę żałuję, że poszłam za wcześnie do gina, bo później byłoby już widać serduszko i byłoby trochę inaczej, a tak mam milion obaw, że na pewno pęcherzyk nie będzie rozwijał się jak trzeba i takie tam.
Eh, walnijcie mnie w łeb. Myślałam, że po tym usg w końcu uwierzę, że będę miała dziecko, a tu nadal trzymam się na dystans i jak czytam, że myślicie już o ciuszkach, to myślę, że ze mną coś nie tak.
-
chloet wrote:No i jestem po pierwszym USG.
Pęcherzyk był widoczny, ale lekarka zmartwiła mnie tym, że rozmiarowo bardziej wygląda na 5tc a kalendarzowo jestem w 6tc0d. Więc zamiast wyjść rozpromieniona, mam jakiegoś doła.
Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Dopiero wtedy lekarka założy mi kartę ciąży i da skierowanie na badania. Chyba trochę żałuję, że poszłam za wcześnie do gina, bo później byłoby już widać serduszko i byłoby trochę inaczej, a tak mam milion obaw, że na pewno pęcherzyk nie będzie rozwijał się jak trzeba i takie tam.
Eh, walnijcie mnie w łeb. Myślałam, że po tym usg w końcu uwierzę, że będę miała dziecko, a tu nadal trzymam się na dystans i jak czytam, że myślicie już o ciuszkach, to myślę, że ze mną coś nie tak.borsuk, Magda86_0309, kark, orzelka3000 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzarnuszka wrote:Używacie jakichś kremów na rozstępy ? Polecicie coś?
Mamamil jest spoko cenowo i nie ma zapachu. Za to nie pojmuje zachwytu nad biooilem. Drogie to a składa się głównie z parafiny. -
Ja mam zamiar smarować się olejem kokosowym Ale to jak zacznie mi brzuch rosnąć, narazie mi się nie chce. Ciekawa jestem jak to jest z tym brzuchem w kolejnych ciążach. Jedni mówią, że kolejne ciąże szybciej widać, moja siostra niedługo rodzi 4 i w każdej miała mały brzuch. Wstawiłabym wam foto, jaki miałam poprzednio, ale musiałabym się pobawić i ryjek wyciąć
-
chloet walę Cię w łeb, i zasadzam porządnego kopa w zadek!!!!!!
Wszystko będzie dobrze! Widocznie dzieciątko trochę później się w Ciebie wtuliło i tyle :*
Nie stresuj siebie i dzieciątkaMagda86_0309, chloet lubią tę wiadomość
-
Marrtusia wrote:Magda,ja też odkąd się dowiedziałam, to tak na prawdę jeszcze się z tego nie cieszyłam. Za bardzo się boję tego pierwszego trymestru, że jeszcze milion rzeczy może się zdarzyć. Mam nadzieję, że po serduszku i po pierwszej wizycie u lekarza trochę odetchnę.
Ja dokładnie to samo. Do pełni szczęścia tylko tego serduszka brakuje. A kiedy masz wizytę serduszkową? Ja jutro o 17 i chyba nie zasnę w ogóle dzisiejszej nocy.kark lubi tę wiadomość
-
chloet mi na początku też mówili, że zarodek zbyt mały na ten tydzień ciąży, a urodziłam w końcu 4,500g klopsa Sprzęt usg nie do końca pokazuje prawdę, a w przypadku tak maleńkich istot 1mm robi naprawdę wielką różnicę. BTW mi dzień przed porodem usg przepowiedziało 3600...
chloet, Magda86_0309, kark lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa polecam kremik z rossmana. Tani, super skład, ja już się kremuję Miałam masę różnych i w zasadzie tylko ten mnie satysfakcjonuje.
Ja ostatni tydzień jem za cały stadion, ale to chyba dlatego, że mam mniejsze mdłości, aż się boję na wagę wejśćWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 21:54
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, dziś mój wielki dzień, wizyta u gina i pytanie- będzie serduszko, czy nie bedzie... Trzymajcie kciuki, bo tyle co się nastresowałam przez ostatnie tygodnie, to chyba nigdy w zyciu.Mam nadzieje, ze wreszcie usłyszymy i zobaczymy serduszko naszego szkraba, zebym mogła wreszcie zacząć cieszyć się ciążą, bo niepewność juz mnie powoli dobijała.
chloet, kark, MatyldaG lubią tę wiadomość