X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogę się doczekać wyprowadzki teraz jeszcze bardziej. Zanim na swoje, to jeszcze wyciągnę wszystkie te maleńkie ciuszki i inne bajery :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jutra będę się jarać malutkimi ciuszkami i bajerami- jak tylko będzie serduszko i będę mogła już odetchnąć, bo powiem Wam, że przez to oczekiwanie, to jeszcze nie mogłam ani razu się w pełni cieszyć ciążą

kark lubi tę wiadomość

rrb7y10.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, będzie dobrze :)

Fipsik, kiedy się przeprowadzacie? Dom czy mieszkanie :)?

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

• chloet Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem po pierwszym USG.

Pęcherzyk był widoczny, ale lekarka zmartwiła mnie tym, że rozmiarowo bardziej wygląda na 5tc a kalendarzowo jestem w 6tc0d. Więc zamiast wyjść rozpromieniona, mam jakiegoś doła.

Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Dopiero wtedy lekarka założy mi kartę ciąży i da skierowanie na badania. Chyba trochę żałuję, że poszłam za wcześnie do gina, bo później byłoby już widać serduszko i byłoby trochę inaczej, a tak mam milion obaw, że na pewno pęcherzyk nie będzie rozwijał się jak trzeba i takie tam.

Eh, walnijcie mnie w łeb. Myślałam, że po tym usg w końcu uwierzę, że będę miała dziecko, a tu nadal trzymam się na dystans i jak czytam, że myślicie już o ciuszkach, to myślę, że ze mną coś nie tak.

rqkqj11.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używacie jakichś kremów na rozstępy ? Polecicie coś?

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzesień/październik do domu :)

kark lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    No i jestem po pierwszym USG.

Pęcherzyk był widoczny, ale lekarka zmartwiła mnie tym, że rozmiarowo bardziej wygląda na 5tc a kalendarzowo jestem w 6tc0d. Więc zamiast wyjść rozpromieniona, mam jakiegoś doła.

Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Dopiero wtedy lekarka założy mi kartę ciąży i da skierowanie na badania. Chyba trochę żałuję, że poszłam za wcześnie do gina, bo później byłoby już widać serduszko i byłoby trochę inaczej, a tak mam milion obaw, że na pewno pęcherzyk nie będzie rozwijał się jak trzeba i takie tam.

Eh, walnijcie mnie w łeb. Myślałam, że po tym usg w końcu uwierzę, że będę miała dziecko, a tu nadal trzymam się na dystans i jak czytam, że myślicie już o ciuszkach, to myślę, że ze mną coś nie tak.
    Hej proszę nie świrować, mogłaś mieć później owulację, albo późne zagnieżdzenie stad ta delikatna roznica :) teraz się nie denerwuj na nastepnej wizycie napewno będzie już serducho :)

borsuk, Magda86_0309, kark, orzelka3000 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wstawiałam sobie focie do pamiętnika i Wam też się pochwale moim 11 mm bałwankiem :)zdjęcie z 4t5d :)
    ba_wanek.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 20:41

jenny88, Mimi86, borsuk, Magda86_0309, kark, Crisperss, Tosia 1981, Czarnuszka lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• chloet Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Hej proszę nie świrować, mogłaś mieć później owulację, albo późne zagnieżdzenie stad ta delikatna roznica :) teraz się nie denerwuj na nastepnej wizycie napewno będzie już serducho :)

Dzięki kochana :*:*:*

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Używacie jakichś kremów na rozstępy ? Polecicie coś?
    Jeszcze nie. Od 4 mca planuje bo jednak masowa nie brzucha na tym etapie nie jest wskazane. I szczerze to jak mają wyjść rozstępy to i tak wyjdą. I pamiętajcie żeby się smarować po porodzie. Ja cala ciążę nie miałam nawet jednego skubanca a chyba z tydzień po porodzie mi wyszły 4 :(
    Mamamil jest spoko cenowo i nie ma zapachu. Za to nie pojmuje zachwytu nad biooilem. Drogie to a składa się głównie z parafiny.

• Lena1988 Nowa

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie tematu miast, ja jestem ze Szczecina. Dziewczyny czy Wy też macie taki ogromny apetyt?

201512244032.png

w57v43r8qhtv6vou.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar smarować się olejem kokosowym :) Ale to jak zacznie mi brzuch rosnąć, narazie mi się nie chce. Ciekawa jestem jak to jest z tym brzuchem w kolejnych ciążach. Jedni mówią, że kolejne ciąże szybciej widać, moja siostra niedługo rodzi 4 i w każdej miała mały brzuch. Wstawiłabym wam foto, jaki miałam poprzednio, ale musiałabym się pobawić i ryjek wyciąć :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet walę Cię w łeb, i zasadzam porządnego kopa w zadek!!!!!!
    Wszystko będzie dobrze! Widocznie dzieciątko trochę później się w Ciebie wtuliło i tyle :*
    Nie stresuj siebie i dzieciątka :)

Magda86_0309, chloet lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Właśnie wstawiałam sobie focie do pamiętnika i Wam też się pochwale moim 11 mm bałwankiem :)zdjęcie z 4t5d :)
    ba_wanek.jpg
    Śliczny mały bałwanek :* <3

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Magda,ja też odkąd się dowiedziałam, to tak na prawdę jeszcze się z tego nie cieszyłam. Za bardzo się boję tego pierwszego trymestru, że jeszcze milion rzeczy może się zdarzyć. Mam nadzieję, że po serduszku i po pierwszej wizycie u lekarza trochę odetchnę.

Ja dokładnie to samo. Do pełni szczęścia tylko tego serduszka brakuje. A kiedy masz wizytę serduszkową? Ja jutro o 17 i chyba nie zasnę w ogóle dzisiejszej nocy.

kark lubi tę wiadomość

rrb7y10.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet mi na początku też mówili, że zarodek zbyt mały na ten tydzień ciąży, a urodziłam w końcu 4,500g klopsa :D Sprzęt usg nie do końca pokazuje prawdę, a w przypadku tak maleńkich istot 1mm robi naprawdę wielką różnicę. BTW mi dzień przed porodem usg przepowiedziało 3600...

chloet, Magda86_0309, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam kremik z rossmana. Tani, super skład, ja już się kremuję :) Miałam masę różnych i w zasadzie tylko ten mnie satysfakcjonuje.

Ja ostatni tydzień jem za cały stadion, ale to chyba dlatego, że mam mniejsze mdłości, aż się boję na wagę wejść :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 21:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, mi w obu był widoczny w tym samym czasie, koło 22tc:) Teraz coś czuję, że szybciej się pojawi.

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś mój wielki dzień, wizyta u gina i pytanie- będzie serduszko, czy nie bedzie... Trzymajcie kciuki, bo tyle co się nastresowałam przez ostatnie tygodnie, to chyba nigdy w zyciu.Mam nadzieje, ze wreszcie usłyszymy i zobaczymy serduszko naszego szkraba, zebym mogła wreszcie zacząć cieszyć się ciążą, bo niepewność juz mnie powoli dobijała.

chloet, kark, MatyldaG lubią tę wiadomość

rrb7y10.png
  • ciasteczko30 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zbieram do pracy i niewiem kiedy szefowej powiedzieć o ciąży. Boje się ze jak powiem to nagle dostane miesiączki i tyle z tego będzie. Wie tylko mąż narazie

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ