Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogę się doczekać wyprowadzki teraz jeszcze bardziej. Zanim na swoje, to jeszcze wyciągnę wszystkie te maleńkie ciuszki i inne bajery :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jutra będę się jarać malutkimi ciuszkami i bajerami- jak tylko będzie serduszko i będę mogła już odetchnąć, bo powiem Wam, że przez to oczekiwanie, to jeszcze nie mogłam ani razu się w pełni cieszyć ciążą

kark lubi tę wiadomość

rrb7y10.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, będzie dobrze :)

Fipsik, kiedy się przeprowadzacie? Dom czy mieszkanie :)?

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

• chloet Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem po pierwszym USG.

Pęcherzyk był widoczny, ale lekarka zmartwiła mnie tym, że rozmiarowo bardziej wygląda na 5tc a kalendarzowo jestem w 6tc0d. Więc zamiast wyjść rozpromieniona, mam jakiegoś doła.

Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Dopiero wtedy lekarka założy mi kartę ciąży i da skierowanie na badania. Chyba trochę żałuję, że poszłam za wcześnie do gina, bo później byłoby już widać serduszko i byłoby trochę inaczej, a tak mam milion obaw, że na pewno pęcherzyk nie będzie rozwijał się jak trzeba i takie tam.

Eh, walnijcie mnie w łeb. Myślałam, że po tym usg w końcu uwierzę, że będę miała dziecko, a tu nadal trzymam się na dystans i jak czytam, że myślicie już o ciuszkach, to myślę, że ze mną coś nie tak.

rqkqj11.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używacie jakichś kremów na rozstępy ? Polecicie coś?

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzesień/październik do domu :)

kark lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    No i jestem po pierwszym USG.

Pęcherzyk był widoczny, ale lekarka zmartwiła mnie tym, że rozmiarowo bardziej wygląda na 5tc a kalendarzowo jestem w 6tc0d. Więc zamiast wyjść rozpromieniona, mam jakiegoś doła.

Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Dopiero wtedy lekarka założy mi kartę ciąży i da skierowanie na badania. Chyba trochę żałuję, że poszłam za wcześnie do gina, bo później byłoby już widać serduszko i byłoby trochę inaczej, a tak mam milion obaw, że na pewno pęcherzyk nie będzie rozwijał się jak trzeba i takie tam.

Eh, walnijcie mnie w łeb. Myślałam, że po tym usg w końcu uwierzę, że będę miała dziecko, a tu nadal trzymam się na dystans i jak czytam, że myślicie już o ciuszkach, to myślę, że ze mną coś nie tak.
    Hej proszę nie świrować, mogłaś mieć później owulację, albo późne zagnieżdzenie stad ta delikatna roznica :) teraz się nie denerwuj na nastepnej wizycie napewno będzie już serducho :)

borsuk, Magda86_0309, kark, orzelka3000 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wstawiałam sobie focie do pamiętnika i Wam też się pochwale moim 11 mm bałwankiem :)zdjęcie z 4t5d :)
    ba_wanek.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 20:41

jenny88, Mimi86, borsuk, Magda86_0309, kark, Crisperss, Tosia 1981, Czarnuszka lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• chloet Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Hej proszę nie świrować, mogłaś mieć później owulację, albo późne zagnieżdzenie stad ta delikatna roznica :) teraz się nie denerwuj na nastepnej wizycie napewno będzie już serducho :)

Dzięki kochana :*:*:*

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Używacie jakichś kremów na rozstępy ? Polecicie coś?
    Jeszcze nie. Od 4 mca planuje bo jednak masowa nie brzucha na tym etapie nie jest wskazane. I szczerze to jak mają wyjść rozstępy to i tak wyjdą. I pamiętajcie żeby się smarować po porodzie. Ja cala ciążę nie miałam nawet jednego skubanca a chyba z tydzień po porodzie mi wyszły 4 :(
    Mamamil jest spoko cenowo i nie ma zapachu. Za to nie pojmuje zachwytu nad biooilem. Drogie to a składa się głównie z parafiny.

• Lena1988 Nowa

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie tematu miast, ja jestem ze Szczecina. Dziewczyny czy Wy też macie taki ogromny apetyt?

201512244032.png

w57v43r8qhtv6vou.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar smarować się olejem kokosowym :) Ale to jak zacznie mi brzuch rosnąć, narazie mi się nie chce. Ciekawa jestem jak to jest z tym brzuchem w kolejnych ciążach. Jedni mówią, że kolejne ciąże szybciej widać, moja siostra niedługo rodzi 4 i w każdej miała mały brzuch. Wstawiłabym wam foto, jaki miałam poprzednio, ale musiałabym się pobawić i ryjek wyciąć :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet walę Cię w łeb, i zasadzam porządnego kopa w zadek!!!!!!
    Wszystko będzie dobrze! Widocznie dzieciątko trochę później się w Ciebie wtuliło i tyle :*
    Nie stresuj siebie i dzieciątka :)

Magda86_0309, chloet lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Właśnie wstawiałam sobie focie do pamiętnika i Wam też się pochwale moim 11 mm bałwankiem :)zdjęcie z 4t5d :)
    ba_wanek.jpg
    Śliczny mały bałwanek :* <3

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Magda,ja też odkąd się dowiedziałam, to tak na prawdę jeszcze się z tego nie cieszyłam. Za bardzo się boję tego pierwszego trymestru, że jeszcze milion rzeczy może się zdarzyć. Mam nadzieję, że po serduszku i po pierwszej wizycie u lekarza trochę odetchnę.

Ja dokładnie to samo. Do pełni szczęścia tylko tego serduszka brakuje. A kiedy masz wizytę serduszkową? Ja jutro o 17 i chyba nie zasnę w ogóle dzisiejszej nocy.

kark lubi tę wiadomość

rrb7y10.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet mi na początku też mówili, że zarodek zbyt mały na ten tydzień ciąży, a urodziłam w końcu 4,500g klopsa :D Sprzęt usg nie do końca pokazuje prawdę, a w przypadku tak maleńkich istot 1mm robi naprawdę wielką różnicę. BTW mi dzień przed porodem usg przepowiedziało 3600...

chloet, Magda86_0309, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam kremik z rossmana. Tani, super skład, ja już się kremuję :) Miałam masę różnych i w zasadzie tylko ten mnie satysfakcjonuje.

Ja ostatni tydzień jem za cały stadion, ale to chyba dlatego, że mam mniejsze mdłości, aż się boję na wagę wejść :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 21:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, mi w obu był widoczny w tym samym czasie, koło 22tc:) Teraz coś czuję, że szybciej się pojawi.

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś mój wielki dzień, wizyta u gina i pytanie- będzie serduszko, czy nie bedzie... Trzymajcie kciuki, bo tyle co się nastresowałam przez ostatnie tygodnie, to chyba nigdy w zyciu.Mam nadzieje, ze wreszcie usłyszymy i zobaczymy serduszko naszego szkraba, zebym mogła wreszcie zacząć cieszyć się ciążą, bo niepewność juz mnie powoli dobijała.

chloet, kark, MatyldaG lubią tę wiadomość

rrb7y10.png
  • ciasteczko30 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zbieram do pracy i niewiem kiedy szefowej powiedzieć o ciąży. Boje się ze jak powiem to nagle dostane miesiączki i tyle z tego będzie. Wie tylko mąż narazie

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ