X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • chloet Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    Dziewczyny, dziś mój wielki dzień, wizyta u gina i pytanie- będzie serduszko, czy nie bedzie... Trzymajcie kciuki, bo tyle co się nastresowałam przez ostatnie tygodnie, to chyba nigdy w zyciu.Mam nadzieje, ze wreszcie usłyszymy i zobaczymy serduszko naszego szkraba, zebym mogła wreszcie zacząć cieszyć się ciążą, bo niepewność juz mnie powoli dobijała.

czekamy zatem na wieści od Ciebie :*
    i trzymam kciuki za serducho.

rqkqj11.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 to czekamy na dobre wiadomości, i zdjęcie :*

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, ale mówiłaś, że test wyszedł negatywny... Powtarzałaś dziś albo byłaś na becie?

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    Dziewczyny, dziś mój wielki dzień, wizyta u gina i pytanie- będzie serduszko, czy nie bedzie... Trzymajcie kciuki, bo tyle co się nastresowałam przez ostatnie tygodnie, to chyba nigdy w zyciu.Mam nadzieje, ze wreszcie usłyszymy i zobaczymy serduszko naszego szkraba, zebym mogła wreszcie zacząć cieszyć się ciążą, bo niepewność juz mnie powoli dobijała.
    Będzie dobrze, Wszystkie trzymamy mocno kciuki za serducho :) <3 Nie stresuj się:)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim przyszlym mamom!:) i sama chwalę się swoim dzidziusiem:) Narazie termin wychodzi mi między 3 a 11 marca..a 13 lipca wizyta u lekarza więc będę miala konkretna datę..:)

kark, chloet, Mimi86 lubią tę wiadomość

f2w33e3kembcagk8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziunka, to masz niezłą rozbieżność ;)

Dziewczyny myślicie, że witaminy b6 można brać codziennie 2,8mg? Na opakowaniu dzienne 100% to 1,4mg, a w internecie znalazłam, że kobieta w ciąży ma zapotrzebowanie 2mg...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    15 lipca mam pierwszą wizytę, jeszcze nie byłam u lekarza i świruję. Dopiero początek 5 tygodnia i wiem, że wcześniej nie ma po co iść. Na tej pierwszej wizycie raczej serduszka nie będzie, także nie wiem, kiedy wizyta serduszkowa. Z mężem staraliśmy się prawie dwa lata, mąż miał bardzo słabe wyniki i lekarze nie dawali nam najmniejszych szans na naturalną ciążę. We wrześniu mieliśmy podejść do in vitro. To, że udało nam się bez wspomagaczy zajść w ciąże, to cud :) Ja dlatego jestem ostrożna, bo przez 2 lata walczyłam i się oczytałam tego wszystkiego na ovufriend, a tak przeróżne rzeczy z ciążami się działy.Jeszcze parę tygodni i może odważę się cieszyć :)A apetyt mam straszny! Jak się dowiedziałam tydzień temu, to rzuciłam palenie i przez ten tydzień przybyło mi 2 kg :/ Ja już się widzę i moje 100 kg na koniec ciąży :/
    Ja mam pierwsze usg 13 lipca :)
    Byłam już u lekarza ale taka wczesną wizyta to tylko skierowania na badania. Jeśli nic się nie dzieje nie masz się czym przejmować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocz, HIV, glukoza, wr, morfologia, HCV, czystość pochwy, różyczka, toksoplazmoza.

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marrtusia kojarze Cię z ovu :) Nasi Panowie mieli chyba podobny problem. Super ze udało Wam się naturalnie

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Hej Marrtusia kojarze Cię z ovu :) Nasi Panowie mieli chyba podobny problem. Super ze udało Wam się naturalnie
    No właśnie jak Cię zobaczyłam, zastanawiałam się, czy nie jesteś koleżanką od zwapnienia :P Bardzo dziękuję i Tobie również gratuję!

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    No właśnie jak Cię zobaczyłam, zastanawiałam się, czy nie jesteś koleżanką od zwapnienia :P Bardzo dziękuję i Tobie również gratuję!
    hihihi dokladnie jestem tą od zwapnien :P

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, ale mnie przed chwilą mdliło, już się bałam, że rzygnę w pracy :/

Dziewczyny, wam też jest cały czas zimno? Kurde, mąż chodzi bez bluzki, a ja bym najchętniej założyła sweter...

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark mi tez ciagle zimno w nocy czasami się budze az z dreszczami zastanazwiam sie czy nie wyciagnac znowu zimowej koldry :P
    i dziś rano zaliczyłam pierwszego prawdziwego hefta, co dzień coraz lepiej :P

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff to dobrze :) Znaczy, nie dobrze że był heft, tylko, że też Ci zimno, bo już zaczynałam coś sobie wmawiać :/

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a boli Was kręgosłup w odcinku lędźwiowym? mnie tak lekko pobolewa :(

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark uczucie zimna to chyba naturalne, bo masz podwyższoną temperaturę :)

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie kregosłup w ogole nie boli za to zaczynam odczuwać ból w pachwinach i ciągnięcie, chciałam się Was zapytać śpicie normalnie na brzuchu? ja inaczej nie umiem, najlepiej jeszcze z jedna noga "na zabe" a w takiej pozycji najbardziej odczuwam pachwiny

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś strasznie niedobrze. Czuję że mnie mdli ale na wymioty jeszcze mnie nie zanosi.
    Matylda a to był już w tym pęcherzyku zarodek czy na razie sam pęcherzyk ciążowy?

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię na brzuchu, w ogóle ja głównie tak śpię, wiec sobie nie wyobrażam, co to będzie z brzucholem :P Kręgosłup mnie boli, ale nie wiem, czy od ciąży, czy od siedzącej pracy. A brzuch mnie kłuje cały czas, czasami pociągnie w pachwinie.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ