MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Brtiii86 wrote:Mi dziś strasznie niedobrze. Czuję że mnie mdli ale na wymioty jeszcze mnie nie zanosi.
Matylda a to był już w tym pęcherzyku zarodek czy na razie sam pęcherzyk ciążowy?ale bylo tez cialko zoltkowe 1,5 mm wiec mysle ze za niedlugo sie zarodek pojawi
-
O kurde to nie jestem sama z ta odczuwalną temperaturą
Wczoraj w domu 23 stopnie, a ja balkon i okna pozamykałam, kocem się przykryłam i tak tv oglądałam
Z mdłościami miałam dziś to samo. Zaczęłam myśleć do którego kibla mam lecieć, aby mnie było mniej słychaćMam nadzieję, że to tylko taki wybryk i więcej już tego nie będzie!
Crisperss kręgosłup mnie w ogóle nie boli.
MatyldaG oczywiście, że śpię na brzuchu. To jest moja ulubiona pozycja
kark lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marrtusia ja sobie tez nie wyobrazam, jak mozna w ogole zasnac na plecach?
a dziewczyny, które już macie dzieciątka, czy jest jakiś termin kiedy najlepiej przestać spać na brzuchu? zeby np nie uciskac, czy dopiero jak sie pojawi brzuszek?
-
nick nieaktualny
-
ostatnio na fb krąży filmik z jakiejś marki dziecięcej... chyba Canpol... i tam obalają mity. Mówili właśnie o pozycji do spania... Należy spać w takiej pozycji, w której jest wygodnie matce. To dziecko zdecyduje na którym boku, na plecach czy na brzuchu... po prostu będzie w pewnym momencie już nie wygodnie. A dziecka się absolutnie nie przygniecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 11:01
borsuk lubi tę wiadomość
-
Brtiii86 wrote:Dziewczyny ja jestem bardzo ale to bardzo zestresowana ze nie zobaczę serduszka w pon. Nie wiem czemu tak myślę
wariuje już. Mój brzuch wcale mnie nie boli. Bolą cycki ale już nie wiem z jaką intensywnością.
objawy nie są wcale potwierdzeniem
co do bolacego brzucha, ja bym wolala zeby przestał mnie tak pobolewac, niby lekarz mówi ze to normalne ale ja się czasami czuje tak jakbym zaraz miała dostać @.
-
nick nieaktualnyJa po tylu ciążach nauczyłam się spać na boku
Chociaż czasem na brzuch wracam
Same poczujecie, kiedy będzie niewygodnie
Za to jak byliśmy 3 lata temu na wakacjach w 26tc, to sobie wykopałam dołek w piasku i na brzuchu leżałam
Też mnie bolą plecy, chociaż chyba myślę, że od pracy w pozycji siedzącej i ciągnie na dole
Mnie zastanawiają piersi. Nie kłują, nie bolą, sutki są wrażliwe, ale to tyle. Nawet nie urosły, a w obu poprzednich ciążach tuż po pozytywnym teście musiałam większy stanik nosić. -
nick nieaktualnyZ tym spaniem to jest tak ze w pewnym momencie się na brzuchu nie i juz
a spanie na lewym boku jest zalecane żeby nie uciska jakiejś żyły ale to później. I to nie sciema bo nie od jednej osoby słyszałam że na ktg coś się działo z tetnem malucha i położne kazał się na lewym boku kłaść i było git. W szpitalu wszystkie ciężarowy pod ktg na lewym boku leżały
-
nick nieaktualny
-
Żyła główna dolna. Tak samo jak zemdleje kobieta w ciąży to kładziemy właśnie na lewym boku.
Ja spałam do końca 7 miesiąca na brzuchu, ale ja miałam mały brzuch i miękki materac. Potem na bokach, ale ciężko było się przekręcać, najłatwiej było się przekulaćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 11:22
-
borsuk wrote:O kurde to nie jestem sama z ta odczuwalną temperaturą
Wczoraj w domu 23 stopnie, a ja balkon i okna pozamykałam, kocem się przykryłam i tak tv oglądałam
to u mnie na odwrót. jest mi strasznie gorąco, a w nocy jestem kosmicznie rozpalona, przez co nasiliły się moje problemy skórne. na szczęście ginekolog pozwoliła stosować maści - uznała, że nie mogę się tak męczyć
-
nick nieaktualnyFipsik wrote:Żyła główna dolna. Tak samo jak zemdleje kobieta w ciąży to kładziemy właśnie na lewym boku.
Ja spałam do końca 7 miesiąca na brzuchu, ale ja miałam mały brzuch i miękki materac. Potem na bokach, ale ciężko było się przekręcać, najłatwiej było się przekulać
Ja mam brzuch gigant w ciążyszybko mi ustępują w kolejkach ale ciężko się kulac
w tej ciazy będę się cieszyć każdym najmniejszym kopniakiem i obrotem bo strasznie mi tego brakuje
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Brtii każda pewnie to inaczej odczuwa
wyluzuj bo stres nie wskazany
Brtiii86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny