MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Brtiii86 wrote:Mi dziś strasznie niedobrze. Czuję że mnie mdli ale na wymioty jeszcze mnie nie zanosi.
Matylda a to był już w tym pęcherzyku zarodek czy na razie sam pęcherzyk ciążowy? -
O kurde to nie jestem sama z ta odczuwalną temperaturą Wczoraj w domu 23 stopnie, a ja balkon i okna pozamykałam, kocem się przykryłam i tak tv oglądałam
Z mdłościami miałam dziś to samo. Zaczęłam myśleć do którego kibla mam lecieć, aby mnie było mniej słychać Mam nadzieję, że to tylko taki wybryk i więcej już tego nie będzie!
Crisperss kręgosłup mnie w ogóle nie boli.
MatyldaG oczywiście, że śpię na brzuchu. To jest moja ulubiona pozycja
kark lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marrtusia ja sobie tez nie wyobrazam, jak mozna w ogole zasnac na plecach? a dziewczyny, które już macie dzieciątka, czy jest jakiś termin kiedy najlepiej przestać spać na brzuchu? zeby np nie uciskac, czy dopiero jak sie pojawi brzuszek?
-
nick nieaktualny
-
ostatnio na fb krąży filmik z jakiejś marki dziecięcej... chyba Canpol... i tam obalają mity. Mówili właśnie o pozycji do spania... Należy spać w takiej pozycji, w której jest wygodnie matce. To dziecko zdecyduje na którym boku, na plecach czy na brzuchu... po prostu będzie w pewnym momencie już nie wygodnie. A dziecka się absolutnie nie przygniecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 11:01
borsuk lubi tę wiadomość
-
Brtiii86 wrote:Dziewczyny ja jestem bardzo ale to bardzo zestresowana ze nie zobaczę serduszka w pon. Nie wiem czemu tak myślę wariuje już. Mój brzuch wcale mnie nie boli. Bolą cycki ale już nie wiem z jaką intensywnością.
-
nick nieaktualnyJa po tylu ciążach nauczyłam się spać na boku Chociaż czasem na brzuch wracam Same poczujecie, kiedy będzie niewygodnie Za to jak byliśmy 3 lata temu na wakacjach w 26tc, to sobie wykopałam dołek w piasku i na brzuchu leżałam
Też mnie bolą plecy, chociaż chyba myślę, że od pracy w pozycji siedzącej i ciągnie na dole
Mnie zastanawiają piersi. Nie kłują, nie bolą, sutki są wrażliwe, ale to tyle. Nawet nie urosły, a w obu poprzednich ciążach tuż po pozytywnym teście musiałam większy stanik nosić. -
nick nieaktualnyZ tym spaniem to jest tak ze w pewnym momencie się na brzuchu nie i juz a spanie na lewym boku jest zalecane żeby nie uciska jakiejś żyły ale to później. I to nie sciema bo nie od jednej osoby słyszałam że na ktg coś się działo z tetnem malucha i położne kazał się na lewym boku kłaść i było git. W szpitalu wszystkie ciężarowy pod ktg na lewym boku leżały
-
nick nieaktualny
-
Żyła główna dolna. Tak samo jak zemdleje kobieta w ciąży to kładziemy właśnie na lewym boku.
Ja spałam do końca 7 miesiąca na brzuchu, ale ja miałam mały brzuch i miękki materac. Potem na bokach, ale ciężko było się przekręcać, najłatwiej było się przekulaćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 11:22
-
borsuk wrote:O kurde to nie jestem sama z ta odczuwalną temperaturą Wczoraj w domu 23 stopnie, a ja balkon i okna pozamykałam, kocem się przykryłam i tak tv oglądałam
to u mnie na odwrót. jest mi strasznie gorąco, a w nocy jestem kosmicznie rozpalona, przez co nasiliły się moje problemy skórne. na szczęście ginekolog pozwoliła stosować maści - uznała, że nie mogę się tak męczyć
-
nick nieaktualnyFipsik wrote:Żyła główna dolna. Tak samo jak zemdleje kobieta w ciąży to kładziemy właśnie na lewym boku.
Ja spałam do końca 7 miesiąca na brzuchu, ale ja miałam mały brzuch i miękki materac. Potem na bokach, ale ciężko było się przekręcać, najłatwiej było się przekulać
Ja mam brzuch gigant w ciąży szybko mi ustępują w kolejkach ale ciężko się kulac w tej ciazy będę się cieszyć każdym najmniejszym kopniakiem i obrotem bo strasznie mi tego brakuje -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Brtii każda pewnie to inaczej odczuwa wyluzuj bo stres nie wskazany
Brtiii86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny