Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Mi dziś strasznie niedobrze. Czuję że mnie mdli ale na wymioty jeszcze mnie nie zanosi.
    Matylda a to był już w tym pęcherzyku zarodek czy na razie sam pęcherzyk ciążowy?
    hmm chyba sam pecherzyk, troszke za wczesnie na zarodek bylo :) ale bylo tez cialko zoltkowe 1,5 mm wiec mysle ze za niedlugo sie zarodek pojawi :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• borsuk Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde to nie jestem sama z ta odczuwalną temperaturą :) Wczoraj w domu 23 stopnie, a ja balkon i okna pozamykałam, kocem się przykryłam i tak tv oglądałam :)
    Z mdłościami miałam dziś to samo. Zaczęłam myśleć do którego kibla mam lecieć, aby mnie było mniej słychać :/ Mam nadzieję, że to tylko taki wybryk i więcej już tego nie będzie!
    Crisperss kręgosłup mnie w ogóle nie boli.
    MatyldaG oczywiście, że śpię na brzuchu. To jest moja ulubiona pozycja :)

kark lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi jest zimno. Od wczoraj leże pod kocem. I boli mnie dziś głowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 10:56

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia ja sobie tez nie wyobrazam, jak mozna w ogole zasnac na plecach? :) a dziewczyny, które już macie dzieciątka, czy jest jakiś termin kiedy najlepiej przestać spać na brzuchu? zeby np nie uciskac, czy dopiero jak sie pojawi brzuszek?

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem bardzo ale to bardzo zestresowana ze nie zobaczę serduszka w pon. Nie wiem czemu tak myślę :-( wariuje już. Mój brzuch wcale mnie nie boli. Bolą cycki ale już nie wiem z jaką intensywnością.

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio na fb krąży filmik z jakiejś marki dziecięcej... chyba Canpol... i tam obalają mity. Mówili właśnie o pozycji do spania... Należy spać w takiej pozycji, w której jest wygodnie matce. To dziecko zdecyduje na którym boku, na plecach czy na brzuchu... po prostu będzie w pewnym momencie już nie wygodnie. A dziecka się absolutnie nie przygniecie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 11:01

borsuk lubi tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Też mi jest zimno. Od wczoraj leże pod kocem. I boli mnie dziś głowa.
    Bół głowy mam straszny! Jakby mi ktoś młotkiem w nią walił i to tak gdzieś od tygodnia. Nawet patrzenie mnie boli :)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Dziewczyny ja jestem bardzo ale to bardzo zestresowana ze nie zobaczę serduszka w pon. Nie wiem czemu tak myślę :-( wariuje już. Mój brzuch wcale mnie nie boli. Bolą cycki ale już nie wiem z jaką intensywnością.
    nie wywołuj złych myśli! dlaczego miałabyś go nie zobaczyć :) objawy nie są wcale potwierdzeniem :) co do bolacego brzucha, ja bym wolala zeby przestał mnie tak pobolewac, niby lekarz mówi ze to normalne ale ja się czasami czuje tak jakbym zaraz miała dostać @.

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tylu ciążach nauczyłam się spać na boku :D Chociaż czasem na brzuch wracam ;) Same poczujecie, kiedy będzie niewygodnie :) Za to jak byliśmy 3 lata temu na wakacjach w 26tc, to sobie wykopałam dołek w piasku i na brzuchu leżałam :D

Też mnie bolą plecy, chociaż chyba myślę, że od pracy w pozycji siedzącej i ciągnie na dole :)

Mnie zastanawiają piersi. Nie kłują, nie bolą, sutki są wrażliwe, ale to tyle. Nawet nie urosły, a w obu poprzednich ciążach tuż po pozytywnym teście musiałam większy stanik nosić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym spaniem to jest tak ze w pewnym momencie się na brzuchu nie i juz :D a spanie na lewym boku jest zalecane żeby nie uciska jakiejś żyły ale to później. I to nie sciema bo nie od jednej osoby słyszałam że na ktg coś się działo z tetnem malucha i położne kazał się na lewym boku kłaść i było git. W szpitalu wszystkie ciężarowy pod ktg na lewym boku leżały :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pisze bez sensu to winny jest słownik :D sorry :D

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyła główna dolna. Tak samo jak zemdleje kobieta w ciąży to kładziemy właśnie na lewym boku.

Ja spałam do końca 7 miesiąca na brzuchu, ale ja miałam mały brzuch i miękki materac. Potem na bokach, ale ciężko było się przekręcać, najłatwiej było się przekulać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 11:22

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    O kurde to nie jestem sama z ta odczuwalną temperaturą :) Wczoraj w domu 23 stopnie, a ja balkon i okna pozamykałam, kocem się przykryłam i tak tv oglądałam :)

to u mnie na odwrót. jest mi strasznie gorąco, a w nocy jestem kosmicznie rozpalona, przez co nasiliły się moje problemy skórne. na szczęście ginekolog pozwoliła stosować maści - uznała, że nie mogę się tak męczyć :)

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Żyła główna dolna. Tak samo jak zemdleje kobieta w ciąży to kładziemy właśnie na lewym boku.

Ja spałam do końca 7 miesiąca na brzuchu, ale ja miałam mały brzuch i miękki materac. Potem na bokach, ale ciężko było się przekręcać, najłatwiej było się przekulać :D
    Właśnie tak :)
    Ja mam brzuch gigant w ciąży :/ szybko mi ustępują w kolejkach ale ciężko się kulac :) w tej ciazy będę się cieszyć każdym najmniejszym kopniakiem i obrotem bo strasznie mi tego brakuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mdłości można porównać jakoś tak że czuje że mi niedobrze,jakby coś zalegalo w żołądku,a nie idzie wymiotować?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z żyłą i przepływami to prawda. Jak miałam poród przedwczesny niedokonany, to młody miał tętno 190 i położne kazały mi się na prawy bok położyć i wtedy się uspokoiło do 140-150 :)

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtii każda pewnie to inaczej odczuwa :) wyluzuj bo stres nie wskazany :)

Brtiii86 lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz ich wcale nie miec ;)

Fipsik lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam :( i ja mam tak ze wydaje mi się ze za chwilę będę musiała lecieć do kibla, muli mnie jak przy zatruciu pokarmowym i mam coś jakby kulkę futra w gardle.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zwany kłaczek abby :P

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ