X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda mój T od początku mnie goni do kasy z pierwszeństwem :) Mówi że korzysta :)

MatyldaG, chloet lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik życzę, żeby szybciutko się zaadoptowała i chętnie chodziła do przedszkola :)

My mamy mieć od 15 do 17 przez trzy dni. Można wejść z dzieckiem, żeby pokazać salę, pobawić się z nim chwilę. Pokazać jak jest super, bo wiadomo, ze to jeszcze maleństwa w porównaniu do przedszkolaków ;) No i tak stopniowo mamy zostawiać na coraz dłużej samego. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu. Mam cykora szczerze mówiąc :P Tyle się w pracy napatrzyłam, że już mi się serce kraje. Wiem, że panie zrobią wszystko, by dzieci sie dobrze czuły, ale jak jedno będzie płakać to inne niestety się nakręcają. A Bartuś to w ogole, jak ktoś krzyczy (czy za mamą, czy tak ooo, bo coś chce, czy dlatego, ze chce mu cos zabrać) to zaraz jest buzia w podkówke. Jakos boi sie wrzasku. Mam nadzieje, ze mu się spodoba i jakoś łagodnie przejdzie ten okres :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ledwo 2 miesiące starsza od Twojego, więc chyba większej różnicy nie ma. Rzuciłam ją na głęboką wodę, zobaczymy jak szybko wypłynie :)

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam!
    Wpadam się zameldowac bo nie było mnie kilka dni. Kupiłam sobie używany detektor tetna i spr serduszko w domu! Cudowne uczucie! Przyszły mi też ciuchy ciążowe i w końcu nic nie ciśnie więc udany zakup. Za 2 dni zaczynam drugi trymestr i mam 2kg na plusie także chyba jest ok. Brzuszek trochę widać ale jeszcze nie ba tyle żeby mnie przepuszczano w kolejce buu hehe ogólnie nikt nie zauważa narazie
    Super zdjęcia szkrabow! Ja już nie mogę się doczekać 1.09

Anita12, Magdzia88, kr0pka lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pisała wcześniej ze test pappa robi się wtedy gdy usg prenatalne wyjdzie z jakimś podejrzeniem. Ja jednak mam mieć pappa zrobiony przed usg prenatalnym. To normalne? Test mam 2ego a usg 6ego. Myślicie że mój gin w związku z tym ze mam 30 lat i to będzie pierwsze moje dziecko to dlatego zlecił ten test? Zaczęłam się tym trochę teraz martwić.. Nie wiem czy on każdej pacjentce to zleca? Czy chce mnie naciągnąć?

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaczarna07 trochę bez sensu robić test pappa przed badaniem prenatalnym, bo jednak przez usg też można wiele zdiagnozować. Mnie lekarka poinformowała, że mogę zrobić test pappa po tym badaniu w ciągu 10dni. U Ciebie lekarz może też ze względu na wiek proponować badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 22:27

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Przytrzymaj dluzej paluchem na tym kodzie i potem ewentualnie przeciagnij zaznaczenie i u gory Ci sie pokaza nożyczki to wytniesz i potem wklej tu
    Próbowałam wiele razy już w różnych nawet innych sytuacjach i zawsze mi zaznacza tylko jedno słowo. Nie wiem co ja robię nie tak. Cóż popróbuję jeszcze jutro a jak nie to siądę do komputera.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Cześć wam!
    Wpadam się zameldowac bo nie było mnie kilka dni. Kupiłam sobie używany detektor tetna i spr serduszko w domu! Cudowne uczucie! Przyszły mi też ciuchy ciążowe i w końcu nic nie ciśnie więc udany zakup. Za 2 dni zaczynam drugi trymestr i mam 2kg na plusie także chyba jest ok. Brzuszek trochę widać ale jeszcze nie ba tyle żeby mnie przepuszczano w kolejce buu hehe ogólnie nikt nie zauważa narazie
    Super zdjęcia szkrabow! Ja już nie mogę się doczekać 1.09
    Kurczę właśnie ciągle myślę o tym detektorze i nie mogę się zdecydować.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w domu. Dzieciatko dobrze. Ma juz 5,23 cm. Serduszku 184/min. Moje bole ro b.silna kolka jelitowa. Crp lekko ppdwyzszone ale nie na tyle aby wlaczyc antybiotyk. Dużo wody pic i dieta lekkostrawna. Także troche jestem spokojnoejsza, ze to nie watroba czy cos. Piękne dzieciaczki:*. Ja zdjęcia bede miala po prenatalnych dopiero bo ani w szpitalu ani moj lekarz nie daje zdjec.

Anita12, milagro, Magdzia88, anuschka, kr0pka, Vaina, borsuk, m@rtynka, Fipsik, Tosia 1981, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja pierwsze dziecko miałam w wieku 37 lat a mój lekarz wtedy odradzał mi wszelkie badania prenatalne. Wszelkie punkcje i inne ingerowanie, bo to zbyt ryzykowne. Stwierdził, że i tak nic już nie zrobię jeśli coś wyjdzie nie tak w takim badaniu. Dosłownie powiedział, że przecież nie usunę. Sam zbadał przeziernosć, kość nosową etc.powiedział, że nie widzi powodów do dodatkowych badań. Ja mu zaufałam i córcia urodziła się zdrowa. On był przekonany, że te pomiary, które zrobił zdecydowanie wystarczą.
    A teraz jak tak czytam, że niemal wszystkie to robicie, to sama już się waham i szczerze mówiąc to nie wiem co postanowię w tej ciąży.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unbelmished wrote:
    Ja juz w domu. Dzieciatko dobrze. Ma juz 5,23 cm. Serduszku 184/min. Moje bole ro b.silna kolka jelitowa. Crp lekko ppdwyzszone ale nie na tyle aby wlaczyc antybiotyk. Dużo wody pic i dieta lekkostrawna. Także troche jestem spokojnoejsza, ze to nie watroba czy cos. Piękne dzieciaczki:*. Ja zdjęcia bede miala po prenatalnych dopiero bo ani w szpitalu ani moj lekarz nie daje zdjec.
    Ja dziś wyprosiłam zdjęcie ale później w rejestracji okazało się, że kosztuje 10 zł. Mocno się zdziwiłam, nigdy takie zdjęcia nie były płatne.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unbelmished wrote:
    Super, że się wszystko wyjasniło. Przy okazji wiem już co ja mam:) bo mam to samo, nie w ciąży tylko w ogóle. Najczęściej po tłustym. Też przez te bóle staram się unikać niektórych potraw.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak u Was ma się sprawa z włosami? Polepszyła się ich kondycja czy wręcz odwrotnie?
    U mnie niestety wypadają jak szalone.

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Dziewczyny, jak u Was ma się sprawa z włosami? Polepszyła się ich kondycja czy wręcz odwrotnie?
    U mnie niestety wypadają jak szalone.

u mnie bez zmian, za to zauważyłam, że paznkocie nieco lepsze. Nie łamią się tak jak są dłuzsze i mi nawet nie przeszkadzają, a zawsze lubiłam minimalne :)
    MatyldaG wrote:
    a ja sie zapomnialam pochwalic, ubralam dzis te moje nowe leginsy z gumka ciazowa i na to dopasowany podkoszulek i przed wizyta bylam z mezem w carfurze, patrzymy straszne kolejnki do kas to mówie, chodz idziemy do tej z pierwszenstwem :P oczywiscie tez zaladowana, ale nie przez ciezarne czy osoby nie pelnosprawne i jak juz bylam blizej to Pani kasjerka patrzy na mnie i mówi "tą Panią przepuszczamy" :P oczywiscie buraka spalilam :P

Przede wszystkim świetne zachowanie kasjerki. Ludzie sami z siebie rzadko przepuszczają. Chociaż ja to nie mam zahamowań i tak jak, żeby usiąść gdzieś to zamierzam prosić sama głośno i wyraźnie. Wiadomo, że jak się człowiek będzie czuć ok to nie ma powodu, żeby wciskać się na siłę jak ktoś nie przepuszcza. Jednak nie w przypadku komunikacji miejskiej.

Jak szłam na pobieranie krwi do badań to wtedy mdłości szargały mną cały czas, głupio mi było też tak bez brzucha stanąć i powiedzieć, że wchodzę, bo jestem w ciąży lol. Uznałam, że też jak już bedę uważała, że nie dam rady to się wbijam. Pielęgniarka jednak powiedziała, że to nie ma znaczenia. Kobiety w ciąży mają pierwszeństwo i koniec - a niech to spróbuje tylko ktoś się doczepić.

MatyldaG lubi tę wiadomość

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wczoraj byłam na zakupach w auchan z mężem i córką i podeszła do mnie Pracownica sklepu i mówiła żebym przeszła do kasy pierwszeństwa. Jak skończyła Pani kasować kogoś to poproszono mnie bez kolejki. Najgorsze to, że jakiś pan za mną mówi z jakiej racji mogę przecież poczekać. Ale ja mam brzuchol widoczny, albo mam tyle tłuszczu :D

A tu mój brzuchol: vmuhds.jpg

Marynia991, Englein, kr0pka, Vaina lubią tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladny brzuchol ;)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • milagro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet mi też włosy wypadają strasznie :/ Liczyłam na to ze mi się poprawia ale niestety. Za to paznokcie teraz mam i ja mocne.
    Błękitna no rzeczywiście u Ciebie już widać ladny brzuszek :)

chloet lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wlosy to porazka. Wypadają dużo bardziej niż przed ciaza. Smieje się, ze do porodu pojadę lysa. Paznokcie w jeszcze gorszym stanie dlatego tez mam żele. Wlasnoe sie szykuje na badania. U mnie od 8.30 laboratorium otwarte.

chloet lubi tę wiadomość

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje włosy są strasznie szorstkie i sztywne. Mam nadzieje ze niedługo ich stan się poprawi:)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie włosy tragedia, wypadają strasznie :( paznokcie nie wiem w jakim stanie bo mam hybrydy, ale szybciej rosną to na pewno.

Dziewczyny Mimi86, Klarcia, maggdax powodzenia na wizytach! <3

Magdzia88, Mimi86 lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ