MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fipsik życzę, żeby szybciutko się zaadoptowała i chętnie chodziła do przedszkola
My mamy mieć od 15 do 17 przez trzy dni. Można wejść z dzieckiem, żeby pokazać salę, pobawić się z nim chwilę. Pokazać jak jest super, bo wiadomo, ze to jeszcze maleństwa w porównaniu do przedszkolakówNo i tak stopniowo mamy zostawiać na coraz dłużej samego. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu. Mam cykora szczerze mówiąc
Tyle się w pracy napatrzyłam, że już mi się serce kraje. Wiem, że panie zrobią wszystko, by dzieci sie dobrze czuły, ale jak jedno będzie płakać to inne niestety się nakręcają. A Bartuś to w ogole, jak ktoś krzyczy (czy za mamą, czy tak ooo, bo coś chce, czy dlatego, ze chce mu cos zabrać) to zaraz jest buzia w podkówke. Jakos boi sie wrzasku. Mam nadzieje, ze mu się spodoba i jakoś łagodnie przejdzie ten okres
-
Cześć wam!
Wpadam się zameldowac bo nie było mnie kilka dni. Kupiłam sobie używany detektor tetna i spr serduszko w domu! Cudowne uczucie! Przyszły mi też ciuchy ciążowe i w końcu nic nie ciśnie więc udany zakup. Za 2 dni zaczynam drugi trymestr i mam 2kg na plusie także chyba jest ok. Brzuszek trochę widać ale jeszcze nie ba tyle żeby mnie przepuszczano w kolejce buu hehe ogólnie nikt nie zauważa narazie
Super zdjęcia szkrabow! Ja już nie mogę się doczekać 1.09Anita12, Magdzia88, kr0pka lubią tę wiadomość
-
Któraś z Was pisała wcześniej ze test pappa robi się wtedy gdy usg prenatalne wyjdzie z jakimś podejrzeniem. Ja jednak mam mieć pappa zrobiony przed usg prenatalnym. To normalne? Test mam 2ego a usg 6ego. Myślicie że mój gin w związku z tym ze mam 30 lat i to będzie pierwsze moje dziecko to dlatego zlecił ten test? Zaczęłam się tym trochę teraz martwić.. Nie wiem czy on każdej pacjentce to zleca? Czy chce mnie naciągnąć?Dominik
-
Malaczarna07 trochę bez sensu robić test pappa przed badaniem prenatalnym, bo jednak przez usg też można wiele zdiagnozować. Mnie lekarka poinformowała, że mogę zrobić test pappa po tym badaniu w ciągu 10dni. U Ciebie lekarz może też ze względu na wiek proponować badanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 22:27
-
Paolina91 wrote:Przytrzymaj dluzej paluchem na tym kodzie i potem ewentualnie przeciagnij zaznaczenie i u gory Ci sie pokaza nożyczki to wytniesz i potem wklej tu
-
Nelus wrote:Cześć wam!
Wpadam się zameldowac bo nie było mnie kilka dni. Kupiłam sobie używany detektor tetna i spr serduszko w domu! Cudowne uczucie! Przyszły mi też ciuchy ciążowe i w końcu nic nie ciśnie więc udany zakup. Za 2 dni zaczynam drugi trymestr i mam 2kg na plusie także chyba jest ok. Brzuszek trochę widać ale jeszcze nie ba tyle żeby mnie przepuszczano w kolejce buu hehe ogólnie nikt nie zauważa narazie
Super zdjęcia szkrabow! Ja już nie mogę się doczekać 1.09
-
Ja juz w domu. Dzieciatko dobrze. Ma juz 5,23 cm. Serduszku 184/min. Moje bole ro b.silna kolka jelitowa. Crp lekko ppdwyzszone ale nie na tyle aby wlaczyc antybiotyk. Dużo wody pic i dieta lekkostrawna. Także troche jestem spokojnoejsza, ze to nie watroba czy cos. Piękne dzieciaczki:*. Ja zdjęcia bede miala po prenatalnych dopiero bo ani w szpitalu ani moj lekarz nie daje zdjec.
Anita12, milagro, Magdzia88, anuschka, kr0pka, Vaina, borsuk, m@rtynka, Fipsik, Tosia 1981, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość
-
Powiem Wam, że ja pierwsze dziecko miałam w wieku 37 lat a mój lekarz wtedy odradzał mi wszelkie badania prenatalne. Wszelkie punkcje i inne ingerowanie, bo to zbyt ryzykowne. Stwierdził, że i tak nic już nie zrobię jeśli coś wyjdzie nie tak w takim badaniu. Dosłownie powiedział, że przecież nie usunę. Sam zbadał przeziernosć, kość nosową etc.powiedział, że nie widzi powodów do dodatkowych badań. Ja mu zaufałam i córcia urodziła się zdrowa. On był przekonany, że te pomiary, które zrobił zdecydowanie wystarczą.
A teraz jak tak czytam, że niemal wszystkie to robicie, to sama już się waham i szczerze mówiąc to nie wiem co postanowię w tej ciąży.
-
unbelmished wrote:Ja juz w domu. Dzieciatko dobrze. Ma juz 5,23 cm. Serduszku 184/min. Moje bole ro b.silna kolka jelitowa. Crp lekko ppdwyzszone ale nie na tyle aby wlaczyc antybiotyk. Dużo wody pic i dieta lekkostrawna. Także troche jestem spokojnoejsza, ze to nie watroba czy cos. Piękne dzieciaczki:*. Ja zdjęcia bede miala po prenatalnych dopiero bo ani w szpitalu ani moj lekarz nie daje zdjec.
-
unbelmished wrote:Ja juz w domu. Dzieciatko dobrze. Ma juz 5,23 cm. Serduszku 184/min. Moje bole ro b.silna kolka jelitowa. Crp lekko ppdwyzszone ale nie na tyle aby wlaczyc antybiotyk. Dużo wody pic i dieta lekkostrawna. Także troche jestem spokojnoejsza, ze to nie watroba czy cos. Piękne dzieciaczki:*. Ja zdjęcia bede miala po prenatalnych dopiero bo ani w szpitalu ani moj lekarz nie daje zdjec.
-
nick nieaktualnychloet wrote:Dziewczyny, jak u Was ma się sprawa z włosami? Polepszyła się ich kondycja czy wręcz odwrotnie?
U mnie niestety wypadają jak szalone.
u mnie bez zmian, za to zauważyłam, że paznkocie nieco lepsze. Nie łamią się tak jak są dłuzsze i mi nawet nie przeszkadzają, a zawsze lubiłam minimalne
MatyldaG wrote:a ja sie zapomnialam pochwalic, ubralam dzis te moje nowe leginsy z gumka ciazowa i na to dopasowany podkoszulek i przed wizyta bylam z mezem w carfurze, patrzymy straszne kolejnki do kas to mówie, chodz idziemy do tej z pierwszenstwemoczywiscie tez zaladowana, ale nie przez ciezarne czy osoby nie pelnosprawne i jak juz bylam blizej to Pani kasjerka patrzy na mnie i mówi "tą Panią przepuszczamy"
oczywiscie buraka spalilam
Przede wszystkim świetne zachowanie kasjerki. Ludzie sami z siebie rzadko przepuszczają. Chociaż ja to nie mam zahamowań i tak jak, żeby usiąść gdzieś to zamierzam prosić sama głośno i wyraźnie. Wiadomo, że jak się człowiek będzie czuć ok to nie ma powodu, żeby wciskać się na siłę jak ktoś nie przepuszcza. Jednak nie w przypadku komunikacji miejskiej.
Jak szłam na pobieranie krwi do badań to wtedy mdłości szargały mną cały czas, głupio mi było też tak bez brzucha stanąć i powiedzieć, że wchodzę, bo jestem w ciąży lol. Uznałam, że też jak już bedę uważała, że nie dam rady to się wbijam. Pielęgniarka jednak powiedziała, że to nie ma znaczenia. Kobiety w ciąży mają pierwszeństwo i koniec - a niech to spróbuje tylko ktoś się doczepić.MatyldaG lubi tę wiadomość
-
Też wczoraj byłam na zakupach w auchan z mężem i córką i podeszła do mnie Pracownica sklepu i mówiła żebym przeszła do kasy pierwszeństwa. Jak skończyła Pani kasować kogoś to poproszono mnie bez kolejki. Najgorsze to, że jakiś pan za mną mówi z jakiej racji mogę przecież poczekać. Ale ja mam brzuchol widoczny, albo mam tyle tłuszczu
A tu mój brzuchol:Marynia991, Englein, kr0pka, Vaina lubią tę wiadomość
-
Chloet mi też włosy wypadają strasznie
Liczyłam na to ze mi się poprawia ale niestety. Za to paznokcie teraz mam i ja mocne.
Błękitna no rzeczywiście u Ciebie już widać ladny brzuszek
chloet lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Moje wlosy to porazka. Wypadają dużo bardziej niż przed ciaza. Smieje się, ze do porodu pojadę lysa. Paznokcie w jeszcze gorszym stanie dlatego tez mam żele. Wlasnoe sie szykuje na badania. U mnie od 8.30 laboratorium otwarte.
chloet lubi tę wiadomość
-
U mnie włosy tragedia, wypadają strasznie
paznokcie nie wiem w jakim stanie bo mam hybrydy, ale szybciej rosną to na pewno.
Dziewczyny Mimi86, Klarcia, maggdax powodzenia na wizytach!
Magdzia88, Mimi86 lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018