Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda mój T od początku mnie goni do kasy z pierwszeństwem :) Mówi że korzysta :)

MatyldaG, chloet lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik życzę, żeby szybciutko się zaadoptowała i chętnie chodziła do przedszkola :)

My mamy mieć od 15 do 17 przez trzy dni. Można wejść z dzieckiem, żeby pokazać salę, pobawić się z nim chwilę. Pokazać jak jest super, bo wiadomo, ze to jeszcze maleństwa w porównaniu do przedszkolaków ;) No i tak stopniowo mamy zostawiać na coraz dłużej samego. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu. Mam cykora szczerze mówiąc :P Tyle się w pracy napatrzyłam, że już mi się serce kraje. Wiem, że panie zrobią wszystko, by dzieci sie dobrze czuły, ale jak jedno będzie płakać to inne niestety się nakręcają. A Bartuś to w ogole, jak ktoś krzyczy (czy za mamą, czy tak ooo, bo coś chce, czy dlatego, ze chce mu cos zabrać) to zaraz jest buzia w podkówke. Jakos boi sie wrzasku. Mam nadzieje, ze mu się spodoba i jakoś łagodnie przejdzie ten okres :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ledwo 2 miesiące starsza od Twojego, więc chyba większej różnicy nie ma. Rzuciłam ją na głęboką wodę, zobaczymy jak szybko wypłynie :)

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam!
    Wpadam się zameldowac bo nie było mnie kilka dni. Kupiłam sobie używany detektor tetna i spr serduszko w domu! Cudowne uczucie! Przyszły mi też ciuchy ciążowe i w końcu nic nie ciśnie więc udany zakup. Za 2 dni zaczynam drugi trymestr i mam 2kg na plusie także chyba jest ok. Brzuszek trochę widać ale jeszcze nie ba tyle żeby mnie przepuszczano w kolejce buu hehe ogólnie nikt nie zauważa narazie
    Super zdjęcia szkrabow! Ja już nie mogę się doczekać 1.09

Anita12, Magdzia88, kr0pka lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pisała wcześniej ze test pappa robi się wtedy gdy usg prenatalne wyjdzie z jakimś podejrzeniem. Ja jednak mam mieć pappa zrobiony przed usg prenatalnym. To normalne? Test mam 2ego a usg 6ego. Myślicie że mój gin w związku z tym ze mam 30 lat i to będzie pierwsze moje dziecko to dlatego zlecił ten test? Zaczęłam się tym trochę teraz martwić.. Nie wiem czy on każdej pacjentce to zleca? Czy chce mnie naciągnąć?

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaczarna07 trochę bez sensu robić test pappa przed badaniem prenatalnym, bo jednak przez usg też można wiele zdiagnozować. Mnie lekarka poinformowała, że mogę zrobić test pappa po tym badaniu w ciągu 10dni. U Ciebie lekarz może też ze względu na wiek proponować badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 22:27

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Przytrzymaj dluzej paluchem na tym kodzie i potem ewentualnie przeciagnij zaznaczenie i u gory Ci sie pokaza nożyczki to wytniesz i potem wklej tu
    Próbowałam wiele razy już w różnych nawet innych sytuacjach i zawsze mi zaznacza tylko jedno słowo. Nie wiem co ja robię nie tak. Cóż popróbuję jeszcze jutro a jak nie to siądę do komputera.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Cześć wam!
    Wpadam się zameldowac bo nie było mnie kilka dni. Kupiłam sobie używany detektor tetna i spr serduszko w domu! Cudowne uczucie! Przyszły mi też ciuchy ciążowe i w końcu nic nie ciśnie więc udany zakup. Za 2 dni zaczynam drugi trymestr i mam 2kg na plusie także chyba jest ok. Brzuszek trochę widać ale jeszcze nie ba tyle żeby mnie przepuszczano w kolejce buu hehe ogólnie nikt nie zauważa narazie
    Super zdjęcia szkrabow! Ja już nie mogę się doczekać 1.09
    Kurczę właśnie ciągle myślę o tym detektorze i nie mogę się zdecydować.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w domu. Dzieciatko dobrze. Ma juz 5,23 cm. Serduszku 184/min. Moje bole ro b.silna kolka jelitowa. Crp lekko ppdwyzszone ale nie na tyle aby wlaczyc antybiotyk. Dużo wody pic i dieta lekkostrawna. Także troche jestem spokojnoejsza, ze to nie watroba czy cos. Piękne dzieciaczki:*. Ja zdjęcia bede miala po prenatalnych dopiero bo ani w szpitalu ani moj lekarz nie daje zdjec.

Anita12, milagro, Magdzia88, anuschka, kr0pka, Vaina, borsuk, m@rtynka, Fipsik, Tosia 1981, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja pierwsze dziecko miałam w wieku 37 lat a mój lekarz wtedy odradzał mi wszelkie badania prenatalne. Wszelkie punkcje i inne ingerowanie, bo to zbyt ryzykowne. Stwierdził, że i tak nic już nie zrobię jeśli coś wyjdzie nie tak w takim badaniu. Dosłownie powiedział, że przecież nie usunę. Sam zbadał przeziernosć, kość nosową etc.powiedział, że nie widzi powodów do dodatkowych badań. Ja mu zaufałam i córcia urodziła się zdrowa. On był przekonany, że te pomiary, które zrobił zdecydowanie wystarczą.
    A teraz jak tak czytam, że niemal wszystkie to robicie, to sama już się waham i szczerze mówiąc to nie wiem co postanowię w tej ciąży.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unbelmished wrote:
    Ja juz w domu. Dzieciatko dobrze. Ma juz 5,23 cm. Serduszku 184/min. Moje bole ro b.silna kolka jelitowa. Crp lekko ppdwyzszone ale nie na tyle aby wlaczyc antybiotyk. Dużo wody pic i dieta lekkostrawna. Także troche jestem spokojnoejsza, ze to nie watroba czy cos. Piękne dzieciaczki:*. Ja zdjęcia bede miala po prenatalnych dopiero bo ani w szpitalu ani moj lekarz nie daje zdjec.
    Ja dziś wyprosiłam zdjęcie ale później w rejestracji okazało się, że kosztuje 10 zł. Mocno się zdziwiłam, nigdy takie zdjęcia nie były płatne.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unbelmished wrote:
    Super, że się wszystko wyjasniło. Przy okazji wiem już co ja mam:) bo mam to samo, nie w ciąży tylko w ogóle. Najczęściej po tłustym. Też przez te bóle staram się unikać niektórych potraw.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak u Was ma się sprawa z włosami? Polepszyła się ich kondycja czy wręcz odwrotnie?
    U mnie niestety wypadają jak szalone.

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Dziewczyny, jak u Was ma się sprawa z włosami? Polepszyła się ich kondycja czy wręcz odwrotnie?
    U mnie niestety wypadają jak szalone.

u mnie bez zmian, za to zauważyłam, że paznkocie nieco lepsze. Nie łamią się tak jak są dłuzsze i mi nawet nie przeszkadzają, a zawsze lubiłam minimalne :)
    MatyldaG wrote:
    a ja sie zapomnialam pochwalic, ubralam dzis te moje nowe leginsy z gumka ciazowa i na to dopasowany podkoszulek i przed wizyta bylam z mezem w carfurze, patrzymy straszne kolejnki do kas to mówie, chodz idziemy do tej z pierwszenstwem :P oczywiscie tez zaladowana, ale nie przez ciezarne czy osoby nie pelnosprawne i jak juz bylam blizej to Pani kasjerka patrzy na mnie i mówi "tą Panią przepuszczamy" :P oczywiscie buraka spalilam :P

Przede wszystkim świetne zachowanie kasjerki. Ludzie sami z siebie rzadko przepuszczają. Chociaż ja to nie mam zahamowań i tak jak, żeby usiąść gdzieś to zamierzam prosić sama głośno i wyraźnie. Wiadomo, że jak się człowiek będzie czuć ok to nie ma powodu, żeby wciskać się na siłę jak ktoś nie przepuszcza. Jednak nie w przypadku komunikacji miejskiej.

Jak szłam na pobieranie krwi do badań to wtedy mdłości szargały mną cały czas, głupio mi było też tak bez brzucha stanąć i powiedzieć, że wchodzę, bo jestem w ciąży lol. Uznałam, że też jak już bedę uważała, że nie dam rady to się wbijam. Pielęgniarka jednak powiedziała, że to nie ma znaczenia. Kobiety w ciąży mają pierwszeństwo i koniec - a niech to spróbuje tylko ktoś się doczepić.

MatyldaG lubi tę wiadomość

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wczoraj byłam na zakupach w auchan z mężem i córką i podeszła do mnie Pracownica sklepu i mówiła żebym przeszła do kasy pierwszeństwa. Jak skończyła Pani kasować kogoś to poproszono mnie bez kolejki. Najgorsze to, że jakiś pan za mną mówi z jakiej racji mogę przecież poczekać. Ale ja mam brzuchol widoczny, albo mam tyle tłuszczu :D

A tu mój brzuchol: vmuhds.jpg

Marynia991, Englein, kr0pka, Vaina lubią tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladny brzuchol ;)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • milagro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet mi też włosy wypadają strasznie :/ Liczyłam na to ze mi się poprawia ale niestety. Za to paznokcie teraz mam i ja mocne.
    Błękitna no rzeczywiście u Ciebie już widać ladny brzuszek :)

chloet lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wlosy to porazka. Wypadają dużo bardziej niż przed ciaza. Smieje się, ze do porodu pojadę lysa. Paznokcie w jeszcze gorszym stanie dlatego tez mam żele. Wlasnoe sie szykuje na badania. U mnie od 8.30 laboratorium otwarte.

chloet lubi tę wiadomość

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje włosy są strasznie szorstkie i sztywne. Mam nadzieje ze niedługo ich stan się poprawi:)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie włosy tragedia, wypadają strasznie :( paznokcie nie wiem w jakim stanie bo mam hybrydy, ale szybciej rosną to na pewno.

Dziewczyny Mimi86, Klarcia, maggdax powodzenia na wizytach! <3

Magdzia88, Mimi86 lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ