X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Englein Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULACJE za wczorajsze wizyty :)

Ja czekam na list ze szpitala z terminem usg . Wg tego co mowila w czwartek na wizycie polozna, to maja byc prenatalne i od razu pobranie krwi. Musialam podpisac zgode na pobranie krwi.
    Aa z ciekawostek powiem,ze czekam tez na taka maternity card, ktory bedzie mnie uprawniala do wszystkich bezplatnych lekow do konca ciazyi bezplatnej opieki stomatologicznej do konca ciazy i do czasu skonczenia przez dziecko pierwszego roku życia (+pozniej oczywiscie leki /mleko tp dla dziecka). Pozostała opieka medyczna plus jakies uslugi stomatologiczne (w wybranych miejscach) sa bezplatne. Zreszta,cala antykoncepcja rowniez bezplatna (od tabl,przez implanty,po spirale).

Czekalam nawyjazd do Pl,zeby kupic poduszke do spania a wczoraj kupilam w ...Lidlu, czysty przypadek, ale spi sie dobrze. Co prawda,ma i ny ksztalt niz kojec z motherhood ale jet ok. To po prostu prostokat 40x145 cm. Dokupilam od razu 2 poszewki i mam nadzieję, troche posluzy. Poduszka ma z boku rowniez zamek,zeby ew. zmniejszyc ilosc wkladu jesli bylaby za twarda. Dla mnie jest ok. Pisze, ponieważ troche lidl angielski pokrywa sie z polskim, moze pojawi sie rowniez w Pl.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.lidl.co.uk/en/our-offers-2491.htm?action=showDetail&id=36410&ar=1

5fdazm9.png

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blekitna, ale juz brzusio! Ja to juz taaaak marzę o brzuszku. Tak wiem pewnie pod koniec ciazy bede marudzic ze mi ciezko ze spac nie moge itp, ale no co poradze, ze juz mi sie piłeczka marzy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 08:13

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brzuch jak w 5 miesiącu ciąży. Ale to dlatego, ze to druga ciaza i mam troche swojego cialka.

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

10 tydzień zaczęłam od porannego zwisu nad kiblem... :/

Gratuluję Wam wczorajszych szczęśliwych wizyt i super wieści.
    Ja mam wizytę dziś po południu. Trzymajcie kciuki! :)

Miłego dnia ;)

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Hej Dziewczyny,

10 tydzień zaczęłam od porannego zwisu nad kiblem... :/

Gratuluję Wam wczorajszych szczęśliwych wizyt i super wieści.
    Ja mam wizytę dziś po południu. Trzymajcie kciuki! :)

Miłego dnia ;)

HEHEHE ja tak samo poranek to koszmar bo miałam problem z umyciem zębów bo mnie cofało.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy teraz kciuki za dzisiejszy dzien dobrych wiadomosci !!!

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję wszystkich pozytywnych wieści :)

padlam wczoraj i miałam teraz co nadrabiać :) u mnie niestety dalej widać bardziej tłuszcz sam w sobie niż ciążę ale niestety jak się z nadwagą startuje to co zrobić :/ nie mogę się doczekać kiedy będę miała brzuszek stricte ciążowy bez wałeczków po bokach :P
    u mnie waga lata cały czas góra dół, zależy czy się nażrę (jak wczoraj "zaszalałam" i zamówiliśmy pizzę a ja się przejadłam maleństwem, które jest dla dzieci) więc ciężko dokładnie stwierdzić. Waha się ~1kg na plusie

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Englein Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    gratuluję wszystkich pozytywnych wieści :)

padlam wczoraj i miałam teraz co nadrabiać :) u mnie niestety dalej widać bardziej tłuszcz sam w sobie niż ciążę ale niestety jak się z nadwagą startuje to co zrobić :/ nie mogę się doczekać kiedy będę miała brzuszek stricte ciążowy bez wałeczków po bokach :P
    u mnie waga lata cały czas góra dół, zależy czy się nażrę (jak wczoraj "zaszalałam" i zamówiliśmy pizzę a ja się przejadłam maleństwem, które jest dla dzieci) więc ciężko dokładnie stwierdzić. Waha się ~1kg na plusie
    Hehe Kropka...mam podobnie (nadwaga) z tym,ze na razie i tak jeszcze waga na minusie. U mojej siostry ciotecznej , podobnej postury jak ja , ciaza zaczela byc lekko widoczna ok 5 mc. Na dobra sprawe niektorzy mogli stwierdzic,ze lekko jeszcze przytyla. Nie wiem,gdzie maly sie tam moscil ale wszysgko bylo w porzadku. Dziecko sredniej wielkosci. W sumie,ladnie nosila ciaze :)

5fdazm9.png

• Klarcia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    HEHEHE ja tak samo poranek to koszmar bo miałam problem z umyciem zębów bo mnie cofało.

No mi się właśnie cofnęło po umyciu zębów. ;)

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U mnie z włosami sprawa wygląda tak, że przed ciążą wypadały bardzo, teraz jakby troszkę mniej.
    Ja właśnie wróciłam z laboratorium bo byłam zrobić badania. Kolejka do rejestracji taka że z godzinę trzeba by było czekać a ja byłam z młodym więc weszłam od razu do pobrania krwi bo tam jest taka znajoma Pani i wszystko zajęło mi chwilę :-). Nie wiem czy bym tam tyle wytrzymała na czczo.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za Wasze wizyty:)
    Mi brzuszek widać zależy jak się ubiore no i po południu czy bez wizyty w WC jest spory pewnie dlatego Pani kasjerka zauważyła :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz gratuluję wszystkim wczorajszych wizyt a dziś trzymam kciuki za kolejne :)

Jeśli chodzi o wypadanie włosów to mi bardzo wypadały przed ciążą, teraz już przestały wypadać ale zrobiły się jakby szorstkie. Mam też mocniejsze paznokcie.

Taka_ja pytałaś czy którejś z nas drętwieją ręce - Mi kilka razy w nocy zdarzyło się, że zdrętwiały mi dwa palce w jednej dłoni, ostatnio tez jak się rano obudziłam to bardzo bolała mnie łydka, ból przypominał coś w rodzaju skurczu i utrzymał mi się dwa dni, teraz już jest ok.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie włosy wypadały garściami ale po stymulacji, używałam mydel i szamponów naturalnych na wypadanie i myślę że pomogło, już nie muszę odkurzac łazienki po suszeniu :p ale liche są bardzo.
    Paznokcie tez mam mocniejsze :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane doswiadczone mamy ktoras cos kiedys chyba pisala o lozysku na zewnetrznej scianie. Wczoraj lekarz mi powidzial ze tak mam. Czyli ze raczej pozniej bede czula ruchy i ze bede dostawala po zoladku itp tak? W necie gdzies mi sie przewinelo ze lozysko zmienia polozenie w trakcie ciazy i pozniej moze byc w innym miejscu, to prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 09:35

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    U mnie wypadały na początku jak szalone. Jedna z dziewczyn poleciła mi ten specyfik:
    http://www.ufranciszka.pl/wardi_shan-medycyna_arabska/kuracja_na_wzmocnienie_wlosow.html
    I powiem że pierwsze 2-3 mycia mydłem porażka. Potem coraz lepiej. Włosy jeszcze bardziej wypadały. Poza tym po myciu mydłem były one bardzo nieprzyjemne w dotyku. Ale kuracja mydłem trwa tydzień - ale codziennie się myje.
    A teraz jak szampon mam to ledwo co zostaje na szczotce.
    Śmieję się że mydło zabrało mi wszystkie włosy i dlatego teraz nie ma co wypadać :P Ale tak naprawdę to polecam, bo teraz bardzo mało leci włosów :)
    Vaina to ja byłam :p
    Mydło porażka to prawda ale ja nawet nie rozczesywalam po nim włosów tylko wiązałam i tak przechodziłam tydzień. :p

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jeśli chodzi o moją kondycję włosów, cery, paznokci to jest super :-) włosy gęste , lśniące. Nawet ostatnio ktoś się mnie pytał czy używam odżywki do rzęs. I faktycznie są ładniejsze bo jak je maluje to takie długie są :-) w pierwszej ciąży niestety tak nie miałam :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 10:24

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Kochane doswiadczone mamy ktoras cos kiedys chyba pisala o lozysku na zewnetrznej scianie. Wczoraj lekarz mi powidzial ze tak mam. Czyli ze raczej pozniej bede czula ruchy i ze bede dostawala po zoladku itp tak? W necie gdzies mi sie przewinelo ze lozysko zmienia polozenie w trakcie ciazy i pozniej moze byc w innym miejscu, to prawda?

Może się przesunąć góra, dół, ale nie pójdzie na drugą stronę macicy. Ja tak z Jagodą miałam, później czułam ruchy na brzuchu, ale czułam kopniaki na żołądku. Nie fajne, bo jak przestałam rzygać z powodu hormonów tak zaczęłam rzygać z powodu ucisku małej dupki albo główki albo łokcia na żołądek. Ale moje dziecię było wielkie a ja brzuch miałam mały - siłą rzeczy musiała wejść między narządy. Może jak będziesz miała wielki balon to będzie tylko głaskać bebechy :)

Ale dobrze, że Ci powiedział, przynajmniej jak nie będziesz czuła ruchów np w 18 tygodniu, a większość otoczenia będzie ci gadać, że coś nie tak no jak to, ja już czułam w 6 tygodniu :P wiesz takie pieprzenie, to bądź spokojna. Ciężko czuć cokolwiek, gdy kopie sobie dziecię w łożysko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 10:12

Paolina91 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi włosy przed ciążą wypadały strasznie, nie wiem od czego, teraz jakby faktycznie ciut mniej ale i tak tyle straciłam, że nie mogę przeboleć. Zawsze miałam baaardzo gęste grube włosy, niby wg wszystkich dookoła dalej takie są ale ja widzę różnicę :/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • befra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam łożysko na przedniej ścianie i faktycznie ruchy czułam później bo jeśli dobrze pamiętam to w 22 tyg ale za to czułam je tylko na brzuchu. Mnie dziecko nie kopalo po narządach. Chyba miał dużo miejsca :-)

1a0db63d28.png + tydzień wg om
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ