X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale z Was wariatki z tym pasztetem :) az mnie sie zachcialo takiego z keczupem:P
    a robilyscie kiedys pasztet z cukini?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• befra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Właśnie odebrałam wyniki badań i jest coś co nie daje mi spokoju. W morfologii leukocyty 11 tys (3,98-10.0) i limfocyty 4,8 tys (1,18-3,74). Jeśli chodzi o mocz to pierwszy raz mam coś takiego: Urobilinogen w moczu lekko wzmozony. Dodatkowo nabłonki dość liczne i bakterie nieliczne.
    Jeszcze mam takie pytanie głównie do dziewczyn które już robiły krzywa cukrowa. Jaki mialyscie wynik glukozy? Mnie wyszło 5,06 mmol ( 3,60-5,60). Nie wiele brakuje do górnej granicy więc nie wiem czy będę musiała zrobić krzywa czy jeszcze jest ok.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej troche mnie nie było bo polozyli mnie w szpitalu na wizycie. z dzidzia wszystko ok ma 2,5 cm i wszystko sie zgadza jednak mam tu polezec na obserwacji 3 dni :)

super ze tyle dobrych wiesci super maluszki ! Gratulacje :)

anuschka, kr0pka, Magdzia88, Mimi86, kark, borsuk lubią tę wiadomość

oar843r8zdpkzcfz.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Ja te jestem z tych nieobjawowych. Wymiotow brak, mdłości brak, zgagę miałam raz. Zastanawiam się czy mi tak przejdzie bezobjawowo cała ciąża czy któregoś dnia mnie uderzy.

Ja wymioty i mdłości miałam od 7 do 10 tygodnia. Obecnie czuję się dobrze, jedynie unikam zapachów np smażonego mięsa, ogólnie to odrzuciło mnie od smażonego mięsa, przeszkadza mi zapach przyprawy do kurczaka, nie jem smażonych kurczaków,budki z kurczakiem z rożna też omijam bo zapach mi przeszkadza.

Co do zgagi w ciąży to jeszcze nigdy nie miałam.

Co do pasztetu to ja ostatnio też jadłam dwie kanapki z pasztetem z pieczarkami :) Myślę, że od czasu do czasu można sobie na to pozwolić, nie je się go przecież cały czas. Nie można wątróbki bo jest w niej witamina A - a witaminy A w ciąży za dużo nie można.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 14:40

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuschka a skąd jesteś?

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Właśnie odebrałam wyniki badań i jest coś co nie daje mi spokoju. W morfologii leukocyty 11 tys (3,98-10.0) i limfocyty 4,8 tys (1,18-3,74). Jeśli chodzi o mocz to pierwszy raz mam coś takiego: Urobilinogen w moczu lekko wzmozony. Dodatkowo nabłonki dość liczne i bakterie nieliczne.
    Jeszcze mam takie pytanie głównie do dziewczyn które już robiły krzywa cukrowa. Jaki mialyscie wynik glukozy? Mnie wyszło 5,06 mmol ( 3,60-5,60). Nie wiele brakuje do górnej granicy więc nie wiem czy będę musiała zrobić krzywa czy jeszcze jest ok.

Co do limfocytów to właśnie wyczytałam, że w ciąży jeśli są lekko podwyższone to nie ma co się martwić, gorzej jeśli byłyby poniżej normy.

Wyczytałam też, że W ciąży następuje fizjologiczny wzrost wartości leukocytów. Podobnie jest podczas porodu, w stresie, po posiłku oraz wysiłku fizycznym.
    Jeśli chodzi o mocz to ja bym powtórzyła go jeszcze.

Położna mówiła mi, że 99% kobiet w ciąży ma gorsze wyniki moczu, że to bardzo rzadkie kiedy wszystkie wyniki są idealne bo miałybyśmy wtedy za łatwo :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytalam w internecie że ten Urobilinogen jest odpowiedzialny za wątrobę ale też może występować przy zaparciach. Sama nie wiem czy się martwić czy nie a wizytę mam dopiero w poniedziałek.

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam z cukinii ale mi nie do końca wyszedł bo sie rozpadał no i nam bardzoej mielone w smaku przypominał :P
    za to dżem z cukinii polecam choć ogólnie ja jestem zbyt leniwa i robiłam tylko raz bo mi się nie chce ;)

eeej wiecie co, teraz i mnie zaczęła męczyć jakaś gula w gardle :D

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra - ja na Twoim miejscu jutro rano poszłabym do laboratorium i powtórzyłabym mocz, kup sterylny pojemnik na mocz, jutro rano przed oddaniem moczu podmyj się, nabierz mocz ze środkowego strumienia. Dobrze oddany mocz do pojemnika to połowa sukcesu.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka właśnie miałam sterylny pojemnik, podmylam się, mocz że środkowego strumienia. Wszystko zrobiłam tak jak ma być.

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się nie zamartwiała na zapas. Może zadzwoń do swojego gina i powiedz mu, że ten wynik Urobilinogenu Cię zaniepokoił, może coś poradzi bądź uspokoi.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Ja robiłam z cukinii ale mi nie do końca wyszedł bo sie rozpadał no i nam bardzoej mielone w smaku przypominał :P
    za to dżem z cukinii polecam choć ogólnie ja jestem zbyt leniwa i robiłam tylko raz bo mi się nie chce ;)

eeej wiecie co, teraz i mnie zaczęła męczyć jakaś gula w gardle :D

Od tygodnia leży u mnie w domu cukinia od teściowej, a że jakoś za nia nie przepadam to nie miałam weny nawet szukać czegoś co można z niej zrobić, aż do Twojego postu :)

Jutro robię dżem z cukinii i galaretki cytrynowej !:)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    Czarnuszka właśnie miałam sterylny pojemnik, podmylam się, mocz że środkowego strumienia. Wszystko zrobiłam tak jak ma być.
    a z gazikiem przykryłaś ujście też?

• befra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czirisz nie przykrylam bo pisało że nie jest to konieczne.

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałaś jakieś problemy z wątrobą przed ciążą?

8599s65gh4yz6p0q.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie miałam, nawet w poprzedniej ciąży.

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    Wyczytalam w internecie że ten Urobilinogen jest odpowiedzialny za wątrobę ale też może występować przy zaparciach. Sama nie wiem czy się martwić czy nie a wizytę mam dopiero w poniedziałek.
    Na pewno nie masz się martwić bo lekarze zupełnie inaczej interpretują wyniki niż my, które sobie bierzemy informacje z internetu i patrzymy dość szablonowo. Lekarz ma.szersze spojrzenie na wyniki i cały organizm. Ma szerszą wiedzę. Przekonałam się nie raz, że naczytałam się, nainterpretowałam po swojemu doprowadziłam do skrajnej rozpaczy a lekarz spojrzał i nic. Wszystko dobrze, ma prawo tak być. Także na Twoim miejscu poczekałabym na opinię lekarza. Tak będzie lepiej dla Ciebie:)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Od tygodnia leży u mnie w domu cukinia od teściowej, a że jakoś za nia nie przepadam to nie miałam weny nawet szukać czegoś co można z niej zrobić, aż do Twojego postu :)

Jutro robię dżem z cukinii i galaretki cytrynowej !:)
    Można też bigos, leczo lub placuszki z cukini:)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 ja ogólnie nie jestem z tych co się zamartwiaja na zapas no ale wiadomo że pierwsza myśl to sprawdzić w internecie.

Napisałam do znajomej pielęgniarki i powiedziała mi że możliwe że po zjedzeniu czegos ostrego mogła się podrażnić wątroba i że nie ma się czym martwić chyba że bardzo by mnie bolało w boku to wtedy tak. Teraz jestem trochę spokojniejsza.

Anita12 lubi tę wiadomość

• julllla Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy używacie adapterów do psów bezpieczeństwa w samochodzie czy po prostu zapinacie jak zawsze ?

33w8k0j.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ