MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ale z Was wariatki z tym pasztetem
az mnie sie zachcialo takiego z keczupem:P
a robilyscie kiedys pasztet z cukini? -
Dziewczyny mam do Was pytanie. Właśnie odebrałam wyniki badań i jest coś co nie daje mi spokoju. W morfologii leukocyty 11 tys (3,98-10.0) i limfocyty 4,8 tys (1,18-3,74). Jeśli chodzi o mocz to pierwszy raz mam coś takiego: Urobilinogen w moczu lekko wzmozony. Dodatkowo nabłonki dość liczne i bakterie nieliczne.
Jeszcze mam takie pytanie głównie do dziewczyn które już robiły krzywa cukrowa. Jaki mialyscie wynik glukozy? Mnie wyszło 5,06 mmol ( 3,60-5,60). Nie wiele brakuje do górnej granicy więc nie wiem czy będę musiała zrobić krzywa czy jeszcze jest ok. -
hej troche mnie nie było bo polozyli mnie w szpitalu na wizycie. z dzidzia wszystko ok ma 2,5 cm i wszystko sie zgadza jednak mam tu polezec na obserwacji 3 dni
super ze tyle dobrych wiesci super maluszki ! Gratulacje
anuschka, kr0pka, Magdzia88, Mimi86, kark, borsuk lubią tę wiadomość
-
Balladyna wrote:Ja te jestem z tych nieobjawowych. Wymiotow brak, mdłości brak, zgagę miałam raz. Zastanawiam się czy mi tak przejdzie bezobjawowo cała ciąża czy któregoś dnia mnie uderzy.
Ja wymioty i mdłości miałam od 7 do 10 tygodnia. Obecnie czuję się dobrze, jedynie unikam zapachów np smażonego mięsa, ogólnie to odrzuciło mnie od smażonego mięsa, przeszkadza mi zapach przyprawy do kurczaka, nie jem smażonych kurczaków,budki z kurczakiem z rożna też omijam bo zapach mi przeszkadza.
Co do zgagi w ciąży to jeszcze nigdy nie miałam.
Co do pasztetu to ja ostatnio też jadłam dwie kanapki z pasztetem z pieczarkamiMyślę, że od czasu do czasu można sobie na to pozwolić, nie je się go przecież cały czas. Nie można wątróbki bo jest w niej witamina A - a witaminy A w ciąży za dużo nie można.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 14:40
-
befra wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie. Właśnie odebrałam wyniki badań i jest coś co nie daje mi spokoju. W morfologii leukocyty 11 tys (3,98-10.0) i limfocyty 4,8 tys (1,18-3,74). Jeśli chodzi o mocz to pierwszy raz mam coś takiego: Urobilinogen w moczu lekko wzmozony. Dodatkowo nabłonki dość liczne i bakterie nieliczne.
Jeszcze mam takie pytanie głównie do dziewczyn które już robiły krzywa cukrowa. Jaki mialyscie wynik glukozy? Mnie wyszło 5,06 mmol ( 3,60-5,60). Nie wiele brakuje do górnej granicy więc nie wiem czy będę musiała zrobić krzywa czy jeszcze jest ok.
Co do limfocytów to właśnie wyczytałam, że w ciąży jeśli są lekko podwyższone to nie ma co się martwić, gorzej jeśli byłyby poniżej normy.
Wyczytałam też, że W ciąży następuje fizjologiczny wzrost wartości leukocytów. Podobnie jest podczas porodu, w stresie, po posiłku oraz wysiłku fizycznym.
Jeśli chodzi o mocz to ja bym powtórzyła go jeszcze.
Położna mówiła mi, że 99% kobiet w ciąży ma gorsze wyniki moczu, że to bardzo rzadkie kiedy wszystkie wyniki są idealne bo miałybyśmy wtedy za łatwo
-
Ja robiłam z cukinii ale mi nie do końca wyszedł bo sie rozpadał no i nam bardzoej mielone w smaku przypominał
za to dżem z cukinii polecam choć ogólnie ja jestem zbyt leniwa i robiłam tylko raz bo mi się nie chce
eeej wiecie co, teraz i mnie zaczęła męczyć jakaś gula w gardle -
befra - ja na Twoim miejscu jutro rano poszłabym do laboratorium i powtórzyłabym mocz, kup sterylny pojemnik na mocz, jutro rano przed oddaniem moczu podmyj się, nabierz mocz ze środkowego strumienia. Dobrze oddany mocz do pojemnika to połowa sukcesu.
-
kr0pka wrote:Ja robiłam z cukinii ale mi nie do końca wyszedł bo sie rozpadał no i nam bardzoej mielone w smaku przypominał
za to dżem z cukinii polecam choć ogólnie ja jestem zbyt leniwa i robiłam tylko raz bo mi się nie chce
eeej wiecie co, teraz i mnie zaczęła męczyć jakaś gula w gardle
Od tygodnia leży u mnie w domu cukinia od teściowej, a że jakoś za nia nie przepadam to nie miałam weny nawet szukać czegoś co można z niej zrobić, aż do Twojego postu
Jutro robię dżem z cukinii i galaretki cytrynowej ! -
nick nieaktualny
-
befra wrote:Wyczytalam w internecie że ten Urobilinogen jest odpowiedzialny za wątrobę ale też może występować przy zaparciach. Sama nie wiem czy się martwić czy nie a wizytę mam dopiero w poniedziałek.
-
Czarnuszka wrote:Od tygodnia leży u mnie w domu cukinia od teściowej, a że jakoś za nia nie przepadam to nie miałam weny nawet szukać czegoś co można z niej zrobić, aż do Twojego postu
Jutro robię dżem z cukinii i galaretki cytrynowej !
-
Anita12 ja ogólnie nie jestem z tych co się zamartwiaja na zapas no ale wiadomo że pierwsza myśl to sprawdzić w internecie.
Napisałam do znajomej pielęgniarki i powiedziała mi że możliwe że po zjedzeniu czegos ostrego mogła się podrażnić wątroba i że nie ma się czym martwić chyba że bardzo by mnie bolało w boku to wtedy tak. Teraz jestem trochę spokojniejsza.Anita12 lubi tę wiadomość