X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale z Was wariatki z tym pasztetem :) az mnie sie zachcialo takiego z keczupem:P
    a robilyscie kiedys pasztet z cukini?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• befra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Właśnie odebrałam wyniki badań i jest coś co nie daje mi spokoju. W morfologii leukocyty 11 tys (3,98-10.0) i limfocyty 4,8 tys (1,18-3,74). Jeśli chodzi o mocz to pierwszy raz mam coś takiego: Urobilinogen w moczu lekko wzmozony. Dodatkowo nabłonki dość liczne i bakterie nieliczne.
    Jeszcze mam takie pytanie głównie do dziewczyn które już robiły krzywa cukrowa. Jaki mialyscie wynik glukozy? Mnie wyszło 5,06 mmol ( 3,60-5,60). Nie wiele brakuje do górnej granicy więc nie wiem czy będę musiała zrobić krzywa czy jeszcze jest ok.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej troche mnie nie było bo polozyli mnie w szpitalu na wizycie. z dzidzia wszystko ok ma 2,5 cm i wszystko sie zgadza jednak mam tu polezec na obserwacji 3 dni :)

super ze tyle dobrych wiesci super maluszki ! Gratulacje :)

anuschka, kr0pka, Magdzia88, Mimi86, kark, borsuk lubią tę wiadomość

oar843r8zdpkzcfz.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Ja te jestem z tych nieobjawowych. Wymiotow brak, mdłości brak, zgagę miałam raz. Zastanawiam się czy mi tak przejdzie bezobjawowo cała ciąża czy któregoś dnia mnie uderzy.

Ja wymioty i mdłości miałam od 7 do 10 tygodnia. Obecnie czuję się dobrze, jedynie unikam zapachów np smażonego mięsa, ogólnie to odrzuciło mnie od smażonego mięsa, przeszkadza mi zapach przyprawy do kurczaka, nie jem smażonych kurczaków,budki z kurczakiem z rożna też omijam bo zapach mi przeszkadza.

Co do zgagi w ciąży to jeszcze nigdy nie miałam.

Co do pasztetu to ja ostatnio też jadłam dwie kanapki z pasztetem z pieczarkami :) Myślę, że od czasu do czasu można sobie na to pozwolić, nie je się go przecież cały czas. Nie można wątróbki bo jest w niej witamina A - a witaminy A w ciąży za dużo nie można.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 14:40

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuschka a skąd jesteś?

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Właśnie odebrałam wyniki badań i jest coś co nie daje mi spokoju. W morfologii leukocyty 11 tys (3,98-10.0) i limfocyty 4,8 tys (1,18-3,74). Jeśli chodzi o mocz to pierwszy raz mam coś takiego: Urobilinogen w moczu lekko wzmozony. Dodatkowo nabłonki dość liczne i bakterie nieliczne.
    Jeszcze mam takie pytanie głównie do dziewczyn które już robiły krzywa cukrowa. Jaki mialyscie wynik glukozy? Mnie wyszło 5,06 mmol ( 3,60-5,60). Nie wiele brakuje do górnej granicy więc nie wiem czy będę musiała zrobić krzywa czy jeszcze jest ok.

Co do limfocytów to właśnie wyczytałam, że w ciąży jeśli są lekko podwyższone to nie ma co się martwić, gorzej jeśli byłyby poniżej normy.

Wyczytałam też, że W ciąży następuje fizjologiczny wzrost wartości leukocytów. Podobnie jest podczas porodu, w stresie, po posiłku oraz wysiłku fizycznym.
    Jeśli chodzi o mocz to ja bym powtórzyła go jeszcze.

Położna mówiła mi, że 99% kobiet w ciąży ma gorsze wyniki moczu, że to bardzo rzadkie kiedy wszystkie wyniki są idealne bo miałybyśmy wtedy za łatwo :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytalam w internecie że ten Urobilinogen jest odpowiedzialny za wątrobę ale też może występować przy zaparciach. Sama nie wiem czy się martwić czy nie a wizytę mam dopiero w poniedziałek.

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam z cukinii ale mi nie do końca wyszedł bo sie rozpadał no i nam bardzoej mielone w smaku przypominał :P
    za to dżem z cukinii polecam choć ogólnie ja jestem zbyt leniwa i robiłam tylko raz bo mi się nie chce ;)

eeej wiecie co, teraz i mnie zaczęła męczyć jakaś gula w gardle :D

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra - ja na Twoim miejscu jutro rano poszłabym do laboratorium i powtórzyłabym mocz, kup sterylny pojemnik na mocz, jutro rano przed oddaniem moczu podmyj się, nabierz mocz ze środkowego strumienia. Dobrze oddany mocz do pojemnika to połowa sukcesu.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka właśnie miałam sterylny pojemnik, podmylam się, mocz że środkowego strumienia. Wszystko zrobiłam tak jak ma być.

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się nie zamartwiała na zapas. Może zadzwoń do swojego gina i powiedz mu, że ten wynik Urobilinogenu Cię zaniepokoił, może coś poradzi bądź uspokoi.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Ja robiłam z cukinii ale mi nie do końca wyszedł bo sie rozpadał no i nam bardzoej mielone w smaku przypominał :P
    za to dżem z cukinii polecam choć ogólnie ja jestem zbyt leniwa i robiłam tylko raz bo mi się nie chce ;)

eeej wiecie co, teraz i mnie zaczęła męczyć jakaś gula w gardle :D

Od tygodnia leży u mnie w domu cukinia od teściowej, a że jakoś za nia nie przepadam to nie miałam weny nawet szukać czegoś co można z niej zrobić, aż do Twojego postu :)

Jutro robię dżem z cukinii i galaretki cytrynowej !:)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    Czarnuszka właśnie miałam sterylny pojemnik, podmylam się, mocz że środkowego strumienia. Wszystko zrobiłam tak jak ma być.
    a z gazikiem przykryłaś ujście też?

• befra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czirisz nie przykrylam bo pisało że nie jest to konieczne.

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałaś jakieś problemy z wątrobą przed ciążą?

8599s65gh4yz6p0q.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie miałam, nawet w poprzedniej ciąży.

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    Wyczytalam w internecie że ten Urobilinogen jest odpowiedzialny za wątrobę ale też może występować przy zaparciach. Sama nie wiem czy się martwić czy nie a wizytę mam dopiero w poniedziałek.
    Na pewno nie masz się martwić bo lekarze zupełnie inaczej interpretują wyniki niż my, które sobie bierzemy informacje z internetu i patrzymy dość szablonowo. Lekarz ma.szersze spojrzenie na wyniki i cały organizm. Ma szerszą wiedzę. Przekonałam się nie raz, że naczytałam się, nainterpretowałam po swojemu doprowadziłam do skrajnej rozpaczy a lekarz spojrzał i nic. Wszystko dobrze, ma prawo tak być. Także na Twoim miejscu poczekałabym na opinię lekarza. Tak będzie lepiej dla Ciebie:)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Od tygodnia leży u mnie w domu cukinia od teściowej, a że jakoś za nia nie przepadam to nie miałam weny nawet szukać czegoś co można z niej zrobić, aż do Twojego postu :)

Jutro robię dżem z cukinii i galaretki cytrynowej !:)
    Można też bigos, leczo lub placuszki z cukini:)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 ja ogólnie nie jestem z tych co się zamartwiaja na zapas no ale wiadomo że pierwsza myśl to sprawdzić w internecie.

Napisałam do znajomej pielęgniarki i powiedziała mi że możliwe że po zjedzeniu czegos ostrego mogła się podrażnić wątroba i że nie ma się czym martwić chyba że bardzo by mnie bolało w boku to wtedy tak. Teraz jestem trochę spokojniejsza.

Anita12 lubi tę wiadomość

• julllla Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy używacie adapterów do psów bezpieczeństwa w samochodzie czy po prostu zapinacie jak zawsze ?

33w8k0j.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ