X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cukinii - ja w tej ciąży jakoś nie mogę przełknąć, ale takto uwielbiam puree z ziemniaków i cukinii, mizerię z cukinii i takie cienki podsmażone plastry owinięte wokół jakiegoś farszu z serem białym :)

Co do pasztetu - ja teraz robiłam drugi raz w życiu. Dla mnie pasztet to jedno z najbanalniejszych dań :) A jak się samemu robi to można wogóle bez wątróbki upiec - w necie napewno są przepisy, ja kiedyś robiłam, ale z książki miałam przepis.

Co do badania glukozy to ja robiłam i mi wyszło 85 przy normie 70-90. Dla mnie to wysoko, bo w poprzednich ciążach miałam cukier zazwyczaj 60-70, ale ginka nic nie mówiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 19:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    Czirisz nie przykrylam bo pisało że nie jest to konieczne.
    Ja za pierwszym razem kiepsko przyłożyłam gazik i mocz wyszedł metny z nie najlepszymi wynikami. Nie powiem co było nie tak, bo się nie znam na interpretacji, ale położna kazała powtorzyć i wyszło ok :)

Ciesze się ze wszystkich wspaniałych wieści :)

Narazie jezdze normalnie czasami luzuje sobie pas reka podczas zatrzymania - zarówno jako pasażer jak i kierowca :). Potem zobaczę jak sie bedzie brzuch ukladał to wtedy pomyślę nad opcją adaptera :)

Ja ueielbiam placki z cukinii, ale tylko jak sama zrobię gdzie indziej już mi nie smakują, bo sa zazwyczaj zbyt mączne. Jem z łososiem wędzonym i bieluchem mniam.

• anuschka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem trochę taki, że nic z warzyw nie lubię. Nie jem ich odkąd pamiętam. Nawet w zupie pietruszki nie mogę mieć... martwię się że przez to maluszek będzie mieć za mało witamin. Teraz rozmyślam jak spróbować coś przemycić, może jakoś to zmiksuję...

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie te maluszki na zdjęciach. Gratuluję wszystkich radosnych wizyt:)

Klarcia lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie porownywałam moje zdjęcie teraz z usg do tej słynnej teorii NUB'a to u mnie się potwierdza płeć, którą zasugerowała mi Pani ginekolog :-) To Maggdax możesz sobie sprawdzić. Na twojej fotce coś tam można zobaczyć :-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Ja mam problem trochę taki, że nic z warzyw nie lubię. Nie jem ich odkąd pamiętam. Nawet w zupie pietruszki nie mogę mieć... martwię się że przez to maluszek będzie mieć za mało witamin. Teraz rozmyślam jak spróbować coś przemycić, może jakoś to zmiksuję...
    Może jakaś zupa krem? Albo sosik zmiksować z warzywkami?

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Nawet surowych? No ja nie znoszę gotowanych. Wiekszosci też nie lubię :). Cukinie tylko w tych plackach. Gotowane to szparagi, Brukselka, fasolka i to chyba tyle. Ah i ziemniaki oczywiście. Również odrzucam natke koperki i inne takie feee. Marchewki gotowanej nawet nie dotknę. Papryki nie tknę.
    Za to właśnie zupy kremy chetnie: dyniowy, groszkowy, brokułowy.

• anuschka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety nic nie przejdzie... Od razu kulka w gardle i koniec. Nawet w restauracjach się dziwili że zamawiam bez sałatek, albo czasem i bez dekoracji :D Zastanawiałam się nad jakimiś koktajlami warzywno-owocowymi to chyba jest moja ostatnia nadzieje. Niestety nawet zupy krem nie przechodzą, wszystko musi zjadać TŻ :D

Aniołek 03.2016 <3
  • male_m Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę chyba pomarudzić :(
    Miałam na dzisiaj umówione badania prenatalne, wizyta pierwszy raz z mężem. Nowy lekarz bo tu gdzie teraz mieszkamy to jeszcze nie mam "swojego zaufanego".
    No i nie dość że się wyczekałam pod gabinetem to lekarz stwierdził, że badania nie zrobi bo jedzie za 2 dni na urlop i wyniki krwi bym dostała dopiero za 2 tygodnie.... oczywiście przy zapisywaniu się na te konkretne badania nikt nawet nie pomyślał o tym że będzie problem z badaniami krwi...
    i jak tu nie być emocjonalnym w ciąży jak takie rzeczy wychodzą :/

Co do porodu to ja liczę bardzo na naturalny. Cesarki się boję. Jak myślę o tych wszystkich znieczuleniach i igłach to mi się słabo robi. Ale tak mi chyba zostało po pobycie kiedyś w szpitalu i po operacji :/.

Natomiast znowu położna zaproponowała poród domowy i nawet zaczęłam się nad nim zastanawiać, ale chyba się trochę go boję. Któraś z was o takim myślała, albo coś wie więcej w temacie?

m@rtynka lubi tę wiadomość

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    male_m zazdroszczę że Ci położna zaproponowała poród w domu :-) ja się nad tym zastanawiam, ale raczej odpuszczę temat bo koszty z tym związane mnie zniechęcają... Super położna!

17u93e5ep5g57u5f.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka zaproponowała, u mnie na szczęście "jest w cenie". Kasa chorych płaci za taki poród (aczkolwiek nie wiem czy w 100%). Więc teraz mam znów temat do przemyślenia :)

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tygodnia jezdze z adapterem do pasow i nie zaluje ani zlotowki wydanej na niego. Duzo wygodniej nic nie cisnie a bez niego mnie pozniej bolal brzuch.Poczatkowo chcialam wypozyczyc ale okazalo sie ze jest 8 osob zapisanych na liste rezerwowa i czekaja na swoja kolej do tego koszt 15zl/mc. Nie oplaca sie bo kupilam na allegro nowy z wysylka na 160zl. Mam adapter firmy besafe.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny wspanialych dzisieszych wizyt:) jeszcze czekamy na wiesci od Mimi?

Klarcia lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, właśnie wstałam :P znowu nie zostaliśmy milionerami no :/

Ja się właśnie zastanawialam nad beSafe albo tummy shield

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • chloet Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:

o jezu, mój człowiek :) też nie jem bardzo wielu warzyw, choć i tak teraz jest lepiej niż kiedyś.

spróbuj koktajle owocowo-warzywne, łatwo tam przemycić jakieś warzywo, którego potem nawet nie czuć w smaku.

anuschka lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nareszcie mam czas napisać. Wszystko ok jak to lekarz powiedział mamy akrobatę bo na głowie stał haha;) fragmin jeszcze 2 tyg i odstawiam i dostałam recepte na mocniejszy kwas foliowy. Kolejna wizyta 13.09 a L4 mam do 7.09 jeszcze wystawione przez gyncentrum tak głupio wyszło wiec chyba bede musiała wziąć na pare dni od rodzinnego:/ myślicie ze mi da bez problemu ?

kr0pka, milagro, anuschka, MatyldaG, Vaina, borsuk, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi zależy od lekarza ale jak powiesz, że już jesteś na zwolnieniu to sądze, ze nie powinien robić problemów

A co do warzyw to widzę, że w takim razie ze mną nie jest aż tak źle :D teraz to i koperek wpierdzielam i pietruszkę choć już mniej chętnie. Szpinak, koktajle szpinakowe, brokuły, brukselka, fasolka szparagoww, cukinie, bakłażany.. wszystkożerna się zrobiłam :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Też wczoraj byłam na zakupach w auchan z mężem i córką i podeszła do mnie Pracownica sklepu i mówiła żebym przeszła do kasy pierwszeństwa. Jak skończyła Pani kasować kogoś to poproszono mnie bez kolejki. Najgorsze to, że jakiś pan za mną mówi z jakiej racji mogę przecież poczekać. Ale ja mam brzuchol widoczny, albo mam tyle tłuszczu :D

A tu mój brzuchol: vmuhds.jpg

Fajny i zgrabny,jaki tluszcz.? Ja mam wiekszy a nikt nawet nie widzi nie wiem jak to mozliwe hehe

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 2 trymestrze!
    Ja warzywa uwielbiam, codziennie wcinam ich duzo. Robie sobie warzywne koktaile, surowa marchewke czy kalafior jem jak jablko. Moja kumpela kupila sobe organiczne wit prenatale za 140$ na 3 miechy dziwi sie ze a takich nie mam, zastanawiam sie czy nie lepiej zjesc jakies pyszne owoce I wazywa zamiast tego? Nie wiem moze Ja jestem jakas inna hehe
    Osttnio malam jakies koszmar ze na usg wyszzlo ze bedzie dziewczynka I wszyscy byli zawiedzieni but AZ sie poplakalam przez Sen
    Co do pasow to zapinam normalnie

Englein, taka_ja lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 13tygodniu! :) W piątek badania prenatalne, jeszcze tylko 2 dni :D

Czirisz powodzenia na wizycie!! :*

Englein, MatyldaG, milagro, taka_ja lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ