MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anita a moze warto by bylo mala oddac do zlobka? Co prawda przy plamieniach nie powinno sie schizowac
ale kto tego nie robi
jednak jak plamienia/ krwawienia sa to jednak mimo wszystko nie ma zartow i trzeba sluchac sie lekarza a juz z pewnoscia nie dzwigac, nie przemeczac sie. Czeste lezenie bardzo wskazane, trzymam kciuki, zeby jakos dalo sie to poukladac
Anita12 lubi tę wiadomość
-
coffee wrote:Anita a moze warto by bylo mala oddac do zlobka? Co prawda przy plamieniach nie powinno sie schizowac
ale kto tego nie robi
jednak jak plamienia/ krwawienia sa to jednak mimo wszystko nie ma zartow i trzeba sluchac sie lekarza a juz z pewnoscia nie dzwigac, nie przemeczac sie. Czeste lezenie bardzo wskazane, trzymam kciuki, zeby jakos dalo sie to poukladac
Mam nadzieję, że nie będzie potrzeby, że wszystko jednak będzie dobrze.
-
anuschka wrote:Kochane!! Właśnie słyszałam serduszko mojego maluszka!
Na początku było ciężko znaleźć i słyszałam tylko swoje, ale udało mi się
Chciałam nagrać, ale coś mi nie wyszło
Zazdroszczęsama się przyglądałam na allegro ale jakoś tak bez przekonania a jak na jednym przeczytałam, że chyba od 18 tygodnia dopiero można gi używać to mi się odechciało. Czy to może zależeć od jakości i firmy?
-
Marrtusia ogólnie jak łożysko jest na przedniej ścianie to wtedy można ruchy dziecka trochę słabiej odczuwać.
Teraz właśnie doczytałam że w pierwszej ciąży miałam łożysko na ścianie przedniej w 20 tygodniu ciąży, i teraz tak samo na przedniejI nic się złego nie działo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 14:10
-
Anita na moim jest napisane, że od 16tc. Wydaje mi się, że to po prostu dla nich taka bezpieczna granica, że wtedy na pewno usłyszysz serduszko.
Anita12 lubi tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
anuschka wrote:Anita na moim jest napisane, że od 16tc. Wydaje mi się, że to po prostu dla nich taka bezpieczna granica, że wtedy na pewno usłyszysz serduszko.
Kurcze muszę się zastanowić. Mój M nie bardzo jest za:(
-
Marrtusia wrote:Dziewczyny,jaka jest roznica,jezeli lozysko jest na tylnej scianie badz przedniej?Ktore lepiej?
-
Fipsik wrote:Jak jest łożysko na przedniej ścianie, to detektor też może mieć problem ze znalezieniem tętna. ja sobie posłucham stetoskopem
kark lubi tę wiadomość
-
ja tez mialam kupić ten detektor wlasnie po prenatalnych ale jak sie dowiedzialam ze oba lozyska z przodu i moge miec problem ze znalezeniem to zaczynam odchodzic od tego pomyslu, bo boje sie ze sie jeszcze gorzej zestresuje ze nic nie slychac albo ze nie umiem znaleźć, sama juz nie wiem co mam robic
-
nick nieaktualny
-
Z tego co pamiętam to szybko u mnie udało się znaleźć i posłuchać bicia serca, tylko zawsze bardzo nisko szukałam(odrobinę wyżej nad spojeniem łonowym). A jak wcześniej pisałam łożysko w pierwszej ciąży na przedniej ścianie. Zobaczymy jak teraz będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 15:32
-
milagro wrote:Dziewczyny, które już zaczęły 2 trymestr pocieszczcie mnie ze ten przypływ energii, o którym wszędzie piszą to nie bajka
Ja się dziś się czuję jak by ktoś ze mnie powietrze spuscil. Serce mi kołacze, oddycham ciężko, wstałam o 9 a o 10 już miałam drzemkę. I wcale nie czuję żebym miała więcej siły
póki co, zmian nie widzę, a już nie mogę się doczekać tego przypływu energii. Myśle, że spokojnie trzeba sobie dać ze 2-3 tyg. jeszcze.
czasem zastanawiam się, co by było, gdybym taka anemiczna została już na zawszefunkcjonować się nie da, choć ja oczywiście cały czas pracuję. Ale lekko nie jest
milagro lubi tę wiadomość