MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Podobno skurcze się odczuwa bardzo różnie. Ja jak leżałam kiedyś w szpitalu to były tam babki już do porodu jedna miała podpięte ktg i skurcze tam wychodziły prawie 200 a ona nic nie czuła, dopiero później ja zaczął kręgosłup boleć i u niej to właśnie były skurcze a druga znowu miała kłucia dość regularne.. No ale może wypowiedza się te dziewczyny co już rodziły
-
Dziewczyny znacie jakieś fajne strony z sukienkami? Najlepiej żeby to była już ciążowa bo i wykorzystać chciałabym ją na święta. Nie chcę jakiś mega workowatych, takie to jeszcze dodatkowo pogrubiają.Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
ja tez już po badaniach dziecie ma 3,7 cm i wszystko w jak najlepszym porzadku
cały czas 1 dzien opóznienia z om i termin na 24 marca
ufff mozna odetchnac z ulga teraz na 14 wrzesnia na usg prenatalne mozna czekacWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 20:29
anuschka, milagro, Marrtusia, m@rtynka, Magdzia88, MatyldaG, kr0pka, taka_ja, Anita12, chloet, Vaina, Dziunka, Tosia 1981, Marynia991, jenny88, Mimi86, Englein, borsuk, Fipsik, fantasmagoriia lubią tę wiadomość
-
Heheh mnie skurcze kojarzą się tylko i wyłącznie z bólami podczas okresu... Tak samo czułam się jak rodziłam...mocny, tępy ból...
Dzień dobrze zakończony same dobre wieści. Teraz czekamy na następne wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 20:55
-
anuschka wrote:Dziewczyny znacie jakieś fajne strony z sukienkami? Najlepiej żeby to była już ciążowa bo i wykorzystać chciałabym ją na święta. Nie chcę jakiś mega workowatych, takie to jeszcze dodatkowo pogrubiają.
Anuschka niekoniecznieja msm 3 workowate mini, najchudsza nie jestem ale nir pogrubiają. Są pod szyje, góra dopasowana i tylko workowaty brzuch. Jedyne sukienki, które lubię
kupowałam na allegro już ladnych parę lat temu, nie wiem czy jeszcze znajdę ale zerknę
-
nick nieaktualnyJa właśnie przed prysznicem poprawiałam deszczownice i mnie zakuło ale nad brzuchem. Nie sadzę, żeby to był powód do zmartwień.
Teściowa mówiła, że nie powinno się rąk do góry podnosić, ale bardziej wydaję mi się, że to jak brzuch jest dużo większy aby nie wywołać za wcześnie porodu. Potem jak pomyślałam to czy jest szansa, żeby np mogło odkleić się łożysko:
-
anuschka wrote:Dziewczyny znacie jakieś fajne strony z sukienkami? Najlepiej żeby to była już ciążowa bo i wykorzystać chciałabym ją na święta. Nie chcę jakiś mega workowatych, takie to jeszcze dodatkowo pogrubiają.
Ja zamawiam taką http://allegro.pl/dresowa-sukienka-ciazowa-tuba-rekaw-3-4-i6453784886.html
Zamiawialam spodnie od nich i szybka przesyłka i fajna jakość i można do paczkomatów a mi na tym też zależało.
-
Magdzia88 wrote:Heheh moniaaa super
moj tydzien temu tez mial 3.7 teraz to juz pewnie ponad 4;)
Magdzia88, Dziunka, Tosia 1981, MatyldaG, borsuk lubią tę wiadomość
-
Marrtusia wrote:Ja prawie ten sam tydzien i dzien co Ty,a dzisiaj moje mlode mialo 6,5 cm. Mam 173cm, maz 190,wiec pewnie dluga bestia bedzie
Magdzia88 lubi tę wiadomość
-
O kurcze juz tyle ???? To moze moj ma wiecej bo przeciez niby teraz wzrost jest szybszy
))) to mnie zaskoczylas ..ale fakt po rodzicach moze i dlatego ...bedzie dlugasne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 21:13
-
Anita12 wrote:Leżałam dziś cały dzień a po połudnu to na przemian zasypiałam i się budziłam. Tak osłabłam, że nie mogłam się podnieść i ustać na nogach. To straszne jak to leżenie osłabia:(
to prawda, leżenie w łóżku sprawia, że człowiek czuje się 5 razy bardziej choryAnita12 lubi tę wiadomość
-
Cześć
U nas dzisiaj zabiegany dzień, wyszliśmy przed 10, a wróciliśmy po 21...
Prenatalne miałam mieć na 11.20, weszłam po 12.30Uznali mi skierowanie
więc usg + test pappa (nie wiem po co robili, wyniki za 2 tyg) miałam za free. Badanie robił mi dr Babula, ale jestem średnio zadowolona
Gdybym nie dopytywała to lekarz nic by nie gadał... chciałam dopłacić za podgląd w 3d/d i płytkę, ale stwierdził, że mają problemy ze sprzętem i nic nie nagrał / pokazał... Ogólnie wychodzi, że wszystko jest ok, uff
NT 1.7, ryzyko trisomii niewielkie. Serduszko bije 164 ud/min
Dziecko mega uparte, pokazało nam du.pkę i nie dało się pomierzyć, więc miałam badanie dowcipne... W ciągu 2 tygodni urosło prawie 3cm i ma już 6.27 cm
wg usg był to 12t5d, więc różnica 1 dzień. No i wstępnie poznaliśmy płeć... Chłopczyk
Mimi86, m@rtynka, kr0pka, Vaina, Magdzia88, Tosia 1981, Englein, MatyldaG, milagro, anuschka, Anita12, Fipsik, fantasmagoriia, Ewa lubią tę wiadomość
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
Dziewczyny, czy jak sie wam różni wielkość dziecka na usg a terminem z miesiączki to lekarz Wam zmieniał datę porodu? Mi na początku wyznaczył 15 marca z miesiączki i nie zmienia tego mimo, że na usg dziecko na początku było tydzień a teraz już 5 dni młodsze. Twierdzi, że owulka musiała być później a w moim przypadku to bardzo możliwe mam długie i nieregularne cykle. A zmieniacie na belly w kalendarzu i suwaczki zgodnie z data z usg jeśli się różni? Bo przecież można sobie czytać co się dzieje w danym tygodniu a u nas to będzie dopiero za 1-2 tyg.
-
Madera2000 - mi lekarka założyła kartę dopiero po drugim USG i wpisała termin z USG (ciąża kilka dni młodsza niż wg miesiączki) - zmieniłam sobie zgodnie z tym kalendarz na Belly (w sensie, że musiałam wpisać fikcyjną datę miesiączki), żeby się nie pogubić.
-
Ja dostałam kartę ciąży na dzień dobry jeszcze w rejestracji, zanim w ogóle zobaczyłam lekarza i termin wpisały mi na podstawie OM. I podejrzewam, ze raczej zmieniac nie beda ale zobaczymy
-
Magdzia88 wrote:Befra
dobre wiesci
Martusia i wez badz tu madry. Halo ktora nam wytlumaczy jak wygladaja skurcze?????
Skurcze to takie nieprzyjemne twardnienie macicy odczuwalne na dole brzucha. Coś jakby dmuchać balona na maksa i wypuszczac z niego powietrze...ciężko wytłumaczyć -
Madera2000 wrote:Dziewczyny, czy jak sie wam różni wielkość dziecka na usg a terminem z miesiączki to lekarz Wam zmieniał datę porodu? Mi na początku wyznaczył 15 marca z miesiączki i nie zmienia tego mimo, że na usg dziecko na początku było tydzień a teraz już 5 dni młodsze. Twierdzi, że owulka musiała być później a w moim przypadku to bardzo możliwe mam długie i nieregularne cykle. A zmieniacie na belly w kalendarzu i suwaczki zgodnie z data z usg jeśli się różni? Bo przecież można sobie czytać co się dzieje w danym tygodniu a u nas to będzie dopiero za 1-2 tyg.
Ja zmieniłam suwaczek. Z om mam termin na 20.02 a z usg 1.03 dlatego dołączyłam do marcowek. Teraz jestem i tu o tu hehe
Aha tylko pierwsze usg się liczy potem data się będzie zmieniać bo dziecko rośnie własnym tempemWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 06:06