MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
blekitna wrote:Miewacie w nocy napady głodu? Bo mnie tak burczy w brzuchu, że szok. Ale nocne podjadanie niszczy zęby. A wybieracie się na konsultacje stomatologiczna? Bo w karcie ciąży jest taka cześć.
Ja zawsze mam przy łóżku przekąski. Zazwyczaj wystarczy jakiś banan czy brzoskwinia -
Blekitna ja nic w karcie nie mam na ten temat ale i tak chodzę regularnie bo już na etapie starań zaczęłam żeby wyleczyć jakieś ewentualne problemy.
A i cofam o terminie porodu, nie zaywazylam, że na karcie mam 2 rubryki - wg OM i wg USG i ta druga jeszcze nie uzupelniona, ciekawe czy wpisze jutro. Jeeeezu ale ja się boję.. dziß już w ogóle miałam koszmary więc masakra -
nick nieaktualnyMam tak samo jak kr0pka też dwie rubryki i ta z usg pusta, moim zdaniem powinni wpisywać to dopiero na połówkowych bo wtedy będzie ten termin bardziej realistyczny. Po za tym to i tak są daty orientacyjne, bo możemy urodzić wcześniej albo później
Ja nie wiem jakim cudem z OM wyliczyli mi 16 marca jak wszystko inne wylicza na 17 -
Ja nie zmieniam no moj termin z om i usg nie będzie tym w którym urodzę. Bede miala planowana cesarkę, ktora robi sie juz do 2 tyg przed terminem wiem zobaczymy kiedy mi lekarz ustali termin porodu. U mnie w miescie w szpitalu zazwyczaj planowane cesarki sa w poniedzialek a w środę sie wychodzi jeżeli wszystko w porządku. Mam tylko obawy jak po cesarce zajmę sie dwojka dzieci. Tyle dobrze, ze podobno mężowi moj gin robiący cesarkę wypisze l4(opieka nad zona).
Magdzia88, Anita12 lubią tę wiadomość
-
Ja mam z Om na 8 marca, a z usg było 7.03 a potem 10.03. Gin wpisała na tego 10, ale babka coś tłumaczyła że to tak jakby nie była ostateczna data i liczyć będą według tych prenatalnych. Będę wiedzieć na 100% na wizycie, którą mam za tydzieńAniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Błękitna co do jedzenia to ja do tej pory nie jadłam w nocy. Rano maz mi zawsze coś przynosił. Ale dziś jak wstałam nad ranem na siusiu to tak mnie zmulilo ze wymiotowalam a nie bardzo miałam czym:/ Będę robiła chyba teraz tak jak Matylda radzla i w nocy będę wcinac.
Mi jak narazie trminy z om i usg się pokrywająMatyldaG lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Ja juz sie kompletnie pogubilam w tym terminie
w kazdej aplikacji mam inaczej i mi inaczej przeskakuja te tygodnie. A lubie sobie poczytac co sie dzieje w danym tygodniu. W zeszly poniedzialek mialam 11+0
-
kr0pka wrote:Ja dostałam kartę ciąży na dzień dobry jeszcze w rejestracji, zanim w ogóle zobaczyłam lekarza i termin wpisały mi na podstawie OM. I podejrzewam, ze raczej zmieniac nie beda ale zobaczymy
-
Nelus wrote:Skurcze to takie nieprzyjemne twardnienie macicy odczuwalne na dole brzucha. Coś jakby dmuchać balona na maksa i wypuszczac z niego powietrze...ciężko wytłumaczyć
-
Ja w karcie ciąży mam rubrykę konsultacje stomatologiczna i konsultacja interniatyczna. Ta druga rozumiem vo jak będę chora to pewnie tam wpisze. Stomatolog to słyszałam że warto się udać na konsultacje w trakcie ciąży. Ja mam wszystko też wyleczone. Stąd się obawiam jeść w nocy bo stomatolog w moje zęby włożył sporo pracy i nie chce tego zaprzepascic nocnym jedzeniem.
-
Oj tak jedzonko w nocy mi życie ratuje teraz już nawet nie nastawiam budzika tylko głód budzi mnie sam, wcinam coś idę siku, myje zęby i dalej do spania
-
blekitna wrote:Miewacie w nocy napady głodu? Bo mnie tak burczy w brzuchu, że szok. Ale nocne podjadanie niszczy zęby. A wybieracie się na konsultacje stomatologiczna? Bo w karcie ciąży jest taka cześć.
-
czirisz wrote:Mam tak samo jak kr0pka też dwie rubryki i ta z usg pusta, moim zdaniem powinni wpisywać to dopiero na połówkowych bo wtedy będzie ten termin bardziej realistyczny. Po za tym to i tak są daty orientacyjne, bo możemy urodzić wcześniej albo później
Ja nie wiem jakim cudem z OM wyliczyli mi 16 marca jak wszystko inne wylicza na 17
A może zwyczajna pomyłka z tym Twoim terminem, zawsze można spytać.
-
nick nieaktualnyA dzięki Anita
to w takim razie wpiszą mi teraz na tym usg.
Ja swoje zęby też wyleczyłam, 8ki wyrwane, ale mimo wszystko nie mogę doczekać się kiedy skierują mnie do stomatologa. Czuję, że dziąsła w nie których miejscach są opuchnięte choć nie bolesne. Wcześniej bardzo krwawiły, po nocy, po jedzeniu, a czasami nawet po przełykaniu teraz na szczęście jest lepiej i już tak często nie krwawią. -
-
Witam
W końcu udało mi się nadrobić 4 dni nieobecności na forum
Ode mnie wczoraj rano odjechali goście i cały poniedziałek przesiedziałam w domu z bólem głowy. Weekend miałam bardzo aktywny bo ciągle nad wodą albo spacery i pokazywanie rodzince uroków mazur.
Muszę się pochwalić, że wczoraj pierwszy raz poczułam ruchy a w nocy drugi raz. Dziwne uczucie, tak jakby coś mi tam zaczepiało o coś od środka:) Mam nadzieję, że to były ruchy bo nigdy nie miałam żadnych bóli czy kłucia.m@rtynka, kr0pka, Anita12, borsuk, MatyldaG, Dziunka, Tosia 1981, taka_ja, julllla, kark, Athia, fantasmagoriia, czirisz, chloet lubią tę wiadomość
-
No to zaczynam 11-ty tydzień...leci ten czas.
Czy jak Was ciągną pachwiny, to obie na raz czy tylko z jednej strony?
Mnie wczoraj cały wieczór ciągnęło ale tylko z prawej strony i tak chciałam wiedzieć jak to jest u Was?anuschka, Vaina, m@rtynka, Magdzia88, Anita12, kr0pka, Tosia 1981, MatyldaG, Ewa lubią tę wiadomość
-
Czarnuszka wrote:Witam
W końcu udało mi się nadrobić 4 dni nieobecności na forum
Ode mnie wczoraj rano odjechali goście i cały poniedziałek przesiedziałam w domu z bólem głowy. Weekend miałam bardzo aktywny bo ciągle nad wodą albo spacery i pokazywanie rodzince uroków mazur.
Muszę się pochwalić, że wczoraj pierwszy raz poczułam ruchy a w nocy drugi raz. Dziwne uczucie, tak jakby coś mi tam zaczepiało o coś od środka:) Mam nadzieję, że to były ruchy bo nigdy nie miałam żadnych bóli czy kłucia.
Wcześnie te ruchyGratuluje
o musi być cudowne uczucie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 10:35
Czarnuszka lubi tę wiadomość