X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Miewacie w nocy napady głodu? Bo mnie tak burczy w brzuchu, że szok. Ale nocne podjadanie niszczy zęby. A wybieracie się na konsultacje stomatologiczna? Bo w karcie ciąży jest taka cześć.

Ja zawsze mam przy łóżku przekąski. Zazwyczaj wystarczy jakiś banan czy brzoskwinia

201703012752.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blekitna ja nic w karcie nie mam na ten temat ale i tak chodzę regularnie bo już na etapie starań zaczęłam żeby wyleczyć jakieś ewentualne problemy.

A i cofam o terminie porodu, nie zaywazylam, że na karcie mam 2 rubryki - wg OM i wg USG i ta druga jeszcze nie uzupelniona, ciekawe czy wpisze jutro. Jeeeezu ale ja się boję.. dziß już w ogóle miałam koszmary więc masakra :/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo jak kr0pka też dwie rubryki i ta z usg pusta, moim zdaniem powinni wpisywać to dopiero na połówkowych bo wtedy będzie ten termin bardziej realistyczny. Po za tym to i tak są daty orientacyjne, bo możemy urodzić wcześniej albo później :)

Ja nie wiem jakim cudem z OM wyliczyli mi 16 marca jak wszystko inne wylicza na 17 :D

• unbelmished Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zmieniam no moj termin z om i usg nie będzie tym w którym urodzę. Bede miala planowana cesarkę, ktora robi sie juz do 2 tyg przed terminem wiem zobaczymy kiedy mi lekarz ustali termin porodu. U mnie w miescie w szpitalu zazwyczaj planowane cesarki sa w poniedzialek a w środę sie wychodzi jeżeli wszystko w porządku. Mam tylko obawy jak po cesarce zajmę sie dwojka dzieci. Tyle dobrze, ze podobno mężowi moj gin robiący cesarkę wypisze l4(opieka nad zona).

Magdzia88, Anita12 lubią tę wiadomość

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z Om na 8 marca, a z usg było 7.03 a potem 10.03. Gin wpisała na tego 10, ale babka coś tłumaczyła że to tak jakby nie była ostateczna data i liczyć będą według tych prenatalnych. Będę wiedzieć na 100% na wizycie, którą mam za tydzień <3

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • milagro Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna co do jedzenia to ja do tej pory nie jadłam w nocy. Rano maz mi zawsze coś przynosił. Ale dziś jak wstałam nad ranem na siusiu to tak mnie zmulilo ze wymiotowalam a nie bardzo miałam czym:/ Będę robiła chyba teraz tak jak Matylda radzla i w nocy będę wcinac.

Mi jak narazie trminy z om i usg się pokrywają :)

MatyldaG lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sie kompletnie pogubilam w tym terminie :) w kazdej aplikacji mam inaczej i mi inaczej przeskakuja te tygodnie. A lubie sobie poczytac co sie dzieje w danym tygodniu. W zeszly poniedzialek mialam 11+0

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Ja dostałam kartę ciąży na dzień dobry jeszcze w rejestracji, zanim w ogóle zobaczyłam lekarza i termin wpisały mi na podstawie OM. I podejrzewam, ze raczej zmieniac nie beda ale zobaczymy :)
    Miałam taką samą sytuację i lekarz mi nic nie zmieniał jak wg usg wyszło inaczej.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Skurcze to takie nieprzyjemne twardnienie macicy odczuwalne na dole brzucha. Coś jakby dmuchać balona na maksa i wypuszczac z niego powietrze...ciężko wytłumaczyć
    Ja bym powiedziała, że to tak jak skurcz łydki nadchodzi, nadchodzi, spina i po chwili puszcza. Tyle, że skurcze porodowe są dużo silniejsze niż te poronne.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w karcie ciąży mam rubrykę konsultacje stomatologiczna i konsultacja interniatyczna. Ta druga rozumiem vo jak będę chora to pewnie tam wpisze. Stomatolog to słyszałam że warto się udać na konsultacje w trakcie ciąży. Ja mam wszystko też wyleczone. Stąd się obawiam jeść w nocy bo stomatolog w moje zęby włożył sporo pracy i nie chce tego zaprzepascic nocnym jedzeniem.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak jedzonko w nocy mi życie ratuje teraz już nawet nie nastawiam budzika tylko głód budzi mnie sam, wcinam coś idę siku, myje zęby i dalej do spania :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Miewacie w nocy napady głodu? Bo mnie tak burczy w brzuchu, że szok. Ale nocne podjadanie niszczy zęby. A wybieracie się na konsultacje stomatologiczna? Bo w karcie ciąży jest taka cześć.
    Ja wszystkie zęby wyleczyłam przed samą ciążą ale robiłam na nfz i teraz czuję jakby mi w niektórych miejscach się wykruszyło. A w ciąży staram się nie chodzić do dentysty bo to dla mnie niezwykle silny stres i zawsze potrzebuję znieczulenie. Więc jak nic poważnego nie będzie się działo to chyba się nie zdecyduję.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    Mam tak samo jak kr0pka też dwie rubryki i ta z usg pusta, moim zdaniem powinni wpisywać to dopiero na połówkowych bo wtedy będzie ten termin bardziej realistyczny. Po za tym to i tak są daty orientacyjne, bo możemy urodzić wcześniej albo później :)

Ja nie wiem jakim cudem z OM wyliczyli mi 16 marca jak wszystko inne wylicza na 17 :D
    Nie mogą tak późno wpisać bo tak ja Nelus wyżej napisała , tylko termin z pierwszego usg się liczy bo później każde dziecko rośnie we własnym tempie:)
    A może zwyczajna pomyłka z tym Twoim terminem, zawsze można spytać.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzięki Anita :)
    to w takim razie wpiszą mi teraz na tym usg.

Ja swoje zęby też wyleczyłam, 8ki wyrwane, ale mimo wszystko nie mogę doczekać się kiedy skierują mnie do stomatologa. Czuję, że dziąsła w nie których miejscach są opuchnięte choć nie bolesne. Wcześniej bardzo krwawiły, po nocy, po jedzeniu, a czasami nawet po przełykaniu teraz na szczęście jest lepiej i już tak często nie krwawią.

• borsuk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Ja mam w karcie ciąży zaznaczone, że do 20tc mam się pojawić u stomatologa na wizycie.

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) Dla mnie termin z usg i z OM jest tylko terminem orientacyjnym. Z OM mam na 5.03, usg na 4.03. Przy córce miałam 5 dni różnicy między tymi terminami, i tak urodziłam później. ;-)

taka_ja lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) W końcu udało mi się nadrobić 4 dni nieobecności na forum :) Ode mnie wczoraj rano odjechali goście i cały poniedziałek przesiedziałam w domu z bólem głowy. Weekend miałam bardzo aktywny bo ciągle nad wodą albo spacery i pokazywanie rodzince uroków mazur.

Muszę się pochwalić, że wczoraj pierwszy raz poczułam ruchy a w nocy drugi raz. Dziwne uczucie, tak jakby coś mi tam zaczepiało o coś od środka:) Mam nadzieję, że to były ruchy bo nigdy nie miałam żadnych bóli czy kłucia.

m@rtynka, kr0pka, Anita12, borsuk, MatyldaG, Dziunka, Tosia 1981, taka_ja, julllla, kark, Athia, fantasmagoriia, czirisz, chloet lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaczynam 11-ty tydzień...leci ten czas. :)

Czy jak Was ciągną pachwiny, to obie na raz czy tylko z jednej strony?
    Mnie wczoraj cały wieczór ciągnęło ale tylko z prawej strony i tak chciałam wiedzieć jak to jest u Was? ;)

anuschka, Vaina, m@rtynka, Magdzia88, Anita12, kr0pka, Tosia 1981, MatyldaG, Ewa lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez ciagna pojedynczo czasami lzej czasami mocniej :)

oar843r8zdpkzcfz.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Witam :) W końcu udało mi się nadrobić 4 dni nieobecności na forum :) Ode mnie wczoraj rano odjechali goście i cały poniedziałek przesiedziałam w domu z bólem głowy. Weekend miałam bardzo aktywny bo ciągle nad wodą albo spacery i pokazywanie rodzince uroków mazur.

Muszę się pochwalić, że wczoraj pierwszy raz poczułam ruchy a w nocy drugi raz. Dziwne uczucie, tak jakby coś mi tam zaczepiało o coś od środka:) Mam nadzieję, że to były ruchy bo nigdy nie miałam żadnych bóli czy kłucia.
    Uf Kochana, to teraz zasługujesz na odpoczynek :)
    Wcześnie te ruchy <3 <3 <3 Gratuluje :) :) o musi być cudowne uczucie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 10:35

Czarnuszka lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ