X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Miewacie w nocy napady głodu? Bo mnie tak burczy w brzuchu, że szok. Ale nocne podjadanie niszczy zęby. A wybieracie się na konsultacje stomatologiczna? Bo w karcie ciąży jest taka cześć.

Ja zawsze mam przy łóżku przekąski. Zazwyczaj wystarczy jakiś banan czy brzoskwinia

201703012752.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blekitna ja nic w karcie nie mam na ten temat ale i tak chodzę regularnie bo już na etapie starań zaczęłam żeby wyleczyć jakieś ewentualne problemy.

A i cofam o terminie porodu, nie zaywazylam, że na karcie mam 2 rubryki - wg OM i wg USG i ta druga jeszcze nie uzupelniona, ciekawe czy wpisze jutro. Jeeeezu ale ja się boję.. dziß już w ogóle miałam koszmary więc masakra :/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo jak kr0pka też dwie rubryki i ta z usg pusta, moim zdaniem powinni wpisywać to dopiero na połówkowych bo wtedy będzie ten termin bardziej realistyczny. Po za tym to i tak są daty orientacyjne, bo możemy urodzić wcześniej albo później :)

Ja nie wiem jakim cudem z OM wyliczyli mi 16 marca jak wszystko inne wylicza na 17 :D

• unbelmished Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zmieniam no moj termin z om i usg nie będzie tym w którym urodzę. Bede miala planowana cesarkę, ktora robi sie juz do 2 tyg przed terminem wiem zobaczymy kiedy mi lekarz ustali termin porodu. U mnie w miescie w szpitalu zazwyczaj planowane cesarki sa w poniedzialek a w środę sie wychodzi jeżeli wszystko w porządku. Mam tylko obawy jak po cesarce zajmę sie dwojka dzieci. Tyle dobrze, ze podobno mężowi moj gin robiący cesarkę wypisze l4(opieka nad zona).

Magdzia88, Anita12 lubią tę wiadomość

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z Om na 8 marca, a z usg było 7.03 a potem 10.03. Gin wpisała na tego 10, ale babka coś tłumaczyła że to tak jakby nie była ostateczna data i liczyć będą według tych prenatalnych. Będę wiedzieć na 100% na wizycie, którą mam za tydzień <3

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • milagro Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna co do jedzenia to ja do tej pory nie jadłam w nocy. Rano maz mi zawsze coś przynosił. Ale dziś jak wstałam nad ranem na siusiu to tak mnie zmulilo ze wymiotowalam a nie bardzo miałam czym:/ Będę robiła chyba teraz tak jak Matylda radzla i w nocy będę wcinac.

Mi jak narazie trminy z om i usg się pokrywają :)

MatyldaG lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sie kompletnie pogubilam w tym terminie :) w kazdej aplikacji mam inaczej i mi inaczej przeskakuja te tygodnie. A lubie sobie poczytac co sie dzieje w danym tygodniu. W zeszly poniedzialek mialam 11+0

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Ja dostałam kartę ciąży na dzień dobry jeszcze w rejestracji, zanim w ogóle zobaczyłam lekarza i termin wpisały mi na podstawie OM. I podejrzewam, ze raczej zmieniac nie beda ale zobaczymy :)
    Miałam taką samą sytuację i lekarz mi nic nie zmieniał jak wg usg wyszło inaczej.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Skurcze to takie nieprzyjemne twardnienie macicy odczuwalne na dole brzucha. Coś jakby dmuchać balona na maksa i wypuszczac z niego powietrze...ciężko wytłumaczyć
    Ja bym powiedziała, że to tak jak skurcz łydki nadchodzi, nadchodzi, spina i po chwili puszcza. Tyle, że skurcze porodowe są dużo silniejsze niż te poronne.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w karcie ciąży mam rubrykę konsultacje stomatologiczna i konsultacja interniatyczna. Ta druga rozumiem vo jak będę chora to pewnie tam wpisze. Stomatolog to słyszałam że warto się udać na konsultacje w trakcie ciąży. Ja mam wszystko też wyleczone. Stąd się obawiam jeść w nocy bo stomatolog w moje zęby włożył sporo pracy i nie chce tego zaprzepascic nocnym jedzeniem.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak jedzonko w nocy mi życie ratuje teraz już nawet nie nastawiam budzika tylko głód budzi mnie sam, wcinam coś idę siku, myje zęby i dalej do spania :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Miewacie w nocy napady głodu? Bo mnie tak burczy w brzuchu, że szok. Ale nocne podjadanie niszczy zęby. A wybieracie się na konsultacje stomatologiczna? Bo w karcie ciąży jest taka cześć.
    Ja wszystkie zęby wyleczyłam przed samą ciążą ale robiłam na nfz i teraz czuję jakby mi w niektórych miejscach się wykruszyło. A w ciąży staram się nie chodzić do dentysty bo to dla mnie niezwykle silny stres i zawsze potrzebuję znieczulenie. Więc jak nic poważnego nie będzie się działo to chyba się nie zdecyduję.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    Mam tak samo jak kr0pka też dwie rubryki i ta z usg pusta, moim zdaniem powinni wpisywać to dopiero na połówkowych bo wtedy będzie ten termin bardziej realistyczny. Po za tym to i tak są daty orientacyjne, bo możemy urodzić wcześniej albo później :)

Ja nie wiem jakim cudem z OM wyliczyli mi 16 marca jak wszystko inne wylicza na 17 :D
    Nie mogą tak późno wpisać bo tak ja Nelus wyżej napisała , tylko termin z pierwszego usg się liczy bo później każde dziecko rośnie we własnym tempie:)
    A może zwyczajna pomyłka z tym Twoim terminem, zawsze można spytać.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzięki Anita :)
    to w takim razie wpiszą mi teraz na tym usg.

Ja swoje zęby też wyleczyłam, 8ki wyrwane, ale mimo wszystko nie mogę doczekać się kiedy skierują mnie do stomatologa. Czuję, że dziąsła w nie których miejscach są opuchnięte choć nie bolesne. Wcześniej bardzo krwawiły, po nocy, po jedzeniu, a czasami nawet po przełykaniu teraz na szczęście jest lepiej i już tak często nie krwawią.

• borsuk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Ja mam w karcie ciąży zaznaczone, że do 20tc mam się pojawić u stomatologa na wizycie.

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) Dla mnie termin z usg i z OM jest tylko terminem orientacyjnym. Z OM mam na 5.03, usg na 4.03. Przy córce miałam 5 dni różnicy między tymi terminami, i tak urodziłam później. ;-)

taka_ja lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) W końcu udało mi się nadrobić 4 dni nieobecności na forum :) Ode mnie wczoraj rano odjechali goście i cały poniedziałek przesiedziałam w domu z bólem głowy. Weekend miałam bardzo aktywny bo ciągle nad wodą albo spacery i pokazywanie rodzince uroków mazur.

Muszę się pochwalić, że wczoraj pierwszy raz poczułam ruchy a w nocy drugi raz. Dziwne uczucie, tak jakby coś mi tam zaczepiało o coś od środka:) Mam nadzieję, że to były ruchy bo nigdy nie miałam żadnych bóli czy kłucia.

m@rtynka, kr0pka, Anita12, borsuk, MatyldaG, Dziunka, Tosia 1981, taka_ja, julllla, kark, Athia, fantasmagoriia, czirisz, chloet lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaczynam 11-ty tydzień...leci ten czas. :)

Czy jak Was ciągną pachwiny, to obie na raz czy tylko z jednej strony?
    Mnie wczoraj cały wieczór ciągnęło ale tylko z prawej strony i tak chciałam wiedzieć jak to jest u Was? ;)

anuschka, Vaina, m@rtynka, Magdzia88, Anita12, kr0pka, Tosia 1981, MatyldaG, Ewa lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez ciagna pojedynczo czasami lzej czasami mocniej :)

oar843r8zdpkzcfz.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Witam :) W końcu udało mi się nadrobić 4 dni nieobecności na forum :) Ode mnie wczoraj rano odjechali goście i cały poniedziałek przesiedziałam w domu z bólem głowy. Weekend miałam bardzo aktywny bo ciągle nad wodą albo spacery i pokazywanie rodzince uroków mazur.

Muszę się pochwalić, że wczoraj pierwszy raz poczułam ruchy a w nocy drugi raz. Dziwne uczucie, tak jakby coś mi tam zaczepiało o coś od środka:) Mam nadzieję, że to były ruchy bo nigdy nie miałam żadnych bóli czy kłucia.
    Uf Kochana, to teraz zasługujesz na odpoczynek :)
    Wcześnie te ruchy <3 <3 <3 Gratuluje :) :) o musi być cudowne uczucie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 10:35

Czarnuszka lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ