MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Balladyna wrote:To znowu ja pomęczę tym dopplerem. Mam takie urządzenie co pokazuje od razu częstotliwość. Moja to 79 uderzeń. Znajduję po całym brzuchu mnóstwo tętnic, które biją właśnie takim rytmem. Raz na kiedy znajduję bicie 125-127 uderzeń. To może być dziecko? Nie za wolne te uderzenia?
Jak szukam w domu to 125-135 za każdym razem. Ale u lekarza zawsze jest dużo wyższe 140-160 . Mój chyba coś zaniza. Moje tętno pokazuje 70-90 -
Marynia991 wrote:Ja jak wyszłam to nie wiedziałam co się ze mna dzieję i w którą stronę mam iść... Wyszlam i dopiero do mnie doszło ze mogłam skargę złożyć ale pewnie i tak by nic z tym nie zrobili....
-
Madera2000 wrote:Ja wczoraj kupilam w second handzie jeansy wlasnie z guma rozciagana pod brzuchem zamiast pasa na brzuch. Fajne takie boyfriendy poprzecierane. Mam z poprzedniej ciazy takie z HM z pasem i mi caly czas zjezdzal i z brzucha i z pupy i sie zdenerwowalam na nie
. Myslalam, ze te z pasem pod beda lepsze ale dzis po calym dniu niestety rozbolalo mnie podbrzusze i musialam zdjac. Jak stoje to jest ok ale jak siedze to mnie ten pas uciska a przeciez to dopiero 12tydz wiec brzuszek jeszcze niewielki. Najlepsze sa legginsy z panelem na brzuch z HM najwygodniej mi w nich
-
Madera2000 wrote:Ja wczoraj kupilam w second handzie jeansy wlasnie z guma rozciagana pod brzuchem zamiast pasa na brzuch. Fajne takie boyfriendy poprzecierane. Mam z poprzedniej ciazy takie z HM z pasem i mi caly czas zjezdzal i z brzucha i z pupy i sie zdenerwowalam na nie
. Myslalam, ze te z pasem pod beda lepsze ale dzis po calym dniu niestety rozbolalo mnie podbrzusze i musialam zdjac. Jak stoje to jest ok ale jak siedze to mnie ten pas uciska a przeciez to dopiero 12tydz wiec brzuszek jeszcze niewielki. Najlepsze sa legginsy z panelem na brzuch z HM najwygodniej mi w nich
-
hej dziewczyny, chciałabym dołączyć do grona marcówek
mam nadzieje, że nie macie nic przeciwko:)
to moja pierwsza ciąża i jestem pełna obaw... dzisiaj rozpoczęłam 13 tydzień ciąży, a termin z om mam na 17 marca. We wtorek miałam usg prenatalne i według ginekologa z maluszkiem wszystko w porządku (NT=1,1mm; widoczna kość nosowa, reszty parametrów nie kumam). Dzisiaj z polecenia lekarza zrobiłam test Pappa i beta hcg. Zaniepokoił mnie wynik hcg (221 100mlU/ml, który nie mieści się w zakresie referencyjnym mojego laboratorium:
3 tydz.: 99 - 587
4 tydz.: 173 - 1 378
5 tydz.: 1 480 - 5 193
6 tydz.: 4 855 - 20 386
7-13 tydz.: 23 395 - 131 818
14-26 tydz.: 5 781 - 66 744
27-39 tydz.: 173 - 1 378
dziewczyny czy powinnam zacząć się martwić, że hcg jest za wysokie? dodam że w necie podane są zupełnie inne normy, w których się mieszczę...
Normy beta hCG z neta:
3. tydzień 5 - 50 mIU/ml
4. tydzień 5 - 426 mIU/ml
5. tydzień 18 - 7,340 mIU/ml
6. tydzień 1,080 - 56,500 mIU/ml
7. - 8. tydzień 7, 650 - 229,000 mIU/ml
9. - 12. tydzień 25,700 - 288,000 mIU/ml
13. - 16. tydzień 13,300 - 254,000 mIU/ml
17. - 24. tydzień 4,060 - 165,400 mIU/ml
25. - 40. tydzień 3,640 - 117,000 mIU/ml
PS. Śliczne macie zdjęcia maluszków, aż Wam zazdroszczę bo mój maluch nie dał sobie zrobić ładnej fotki
Czarnuszka, Anita12, czirisz, Marrtusia lubią tę wiadomość
-
kr0pka wrote:Masakra dziewczyny.. dawno siè tak zle nie czulam.. juz kolo 15 zaczelo mnie mdlic i byc slabo.. jak wychodzilam z pracy to juz chyba bylam blada jak sciana bo siè kumpel pytał co mi.. w autobusie prawie zemdlałam.. naprawdę cud, ze się tak nie stało.. padlam na kanape i leżę.. pieseł niestety musi poczejać aź mój K wróci z pracy, aż mi żal biedaka bo to jeszcze z godzina czekania na spacer.. coś pechowy dzis ten dzień
a i ciśnienie 109/56
a jak teraz? Lepiej troszkę?
-
artama wrote:Dzisiaj z polecenia lekarza zrobiłam test Pappa i beta hcg.
-
Tosia 1981 wrote:Chyba źle zrozumiałaś lekarza bo do PAPPY robi się wolne HCG a nie beta HCG
miałam skierowanie od gina i rzeczywiście było tam zaznaczone żeby zrobić wolne hcg (z rozpędu napisałam beta hcg) a na wyniku mam napisane Gonadotropina kosmówkowa (L47), więc mam nadzieje że jest to wolne hcg...
-
Dziewczyny!! Wszystko jest ok. Serduszko 156 uderzeń, wszystkie pomiary dobre, maleństwo ma 69mm:) Ciąża jest niskiego ryzyka!!
I przedstawiamy Wam na 80% mojego synka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f46925964584.jpgkr0pka, Tosia 1981, Marynia991, taka_ja, anuschka, misia_, Mimi86, MatyldaG, Fipsik, m@rtynka, kark, maggdax, Anita12, julllla, Balladyna, milagro, Klarcia, chloet, Paolina91, Madera2000, czirisz, Athia, Englein, jenny88, coffee, fantasmagoriia, Marrtusia lubią tę wiadomość
-
Marynia991 wrote:Wrocilam właśnie od lekarza rodzinnego i musze Wam sie wyzalic jaka jestem wściekła. Nie dosyć ze się spóźnił 40 minut to jak weszłam to po 30 sekundach wyszłam i mnie wysmiał ze w taką pogodę to nie możliwe żebym była przeziebiona nawet mnie nie zbadał i powiedział ze mam wziąć paracetamol i cos do psikania do gardła i do widzenia. To było wszystko co mi powiedział!
Tacy ludzie to lekarzami w ogóle nie powinni być.. masakraAnita12 lubi tę wiadomość
-
artama wrote:moj błąd...
miałam skierowanie od gina i rzeczywiście było tam zaznaczone żeby zrobić wolne hcg (z rozpędu napisałam beta hcg) a na wyniku mam napisane Gonadotropina kosmówkowa (L47), więc mam nadzieje że jest to wolne hcg...
może się mylę ale moja wolna hcg była coś ponad 15
-
Borsuk super!
Artama witamy
No to mnie postraszyłyscie tymi jeansami.. generalnue chcialam inne z pasem ale w koncu wzielam te, no zobaczymy jak sie sprawdza
Anita już na szczescie lepiej.. od powortu do domu lezalam, zasnęłam.. wstalam dopiero jak moj K przyjechal. Cisnienie mierzylam 3x i za kazdym razem nawet nizsze niz wczesniej ale na razie jest w miarę ok. Wstalam tylko zjesc i siku i dalej zdychamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 19:01
Anita12, Englein lubią tę wiadomość
-
Same chłopy prawie w tym marcu nam się urodza :p
Anita12, borsuk lubią tę wiadomość
-
witam dziewczyny
gratuluje wizyt i pieknych maluszków
mi dzis przyszedl detektor(znajoma mi wyslala) i szybko znalazlam serduszko tylko bardzo niziutkopokazalo i 152 uderzenia
ale widzialam na youtubie ze dziewczyna zazwyczaj pokazuje wlasnie okolo 130 wiec Balladyna to jak najbardziej mogl byc maluszek
Balladyna, jenny88 lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306