X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Lista długa obstawiam pół na pół, poprostu siusiaka szybciej widać :p
    Hehe dobrze by było bo jeszcze jakaś wojna przyjdzie czy coś :p

kark lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie właśnie teściowa dzwoniłą, że nie przyjadą jutro do Kajtusia na urodziny, bo jej brat przyjeżdża. Mają wpaść na chwilę w niedzielę.
    Chyba też nie będę przyjeżdżać na ich imprezy wtedy kiedy mnie zapraszają, kiedy mają być goscie i tort, tylko dzień później :/
    Mam wkurwa jak nie wiem, normalnie chyba jakąś starą szmatę znajdę i podrę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 19:23

• misia_ Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, czy jeśli ktoś ma macie w tylozgieciu i jest we wczesnej ciąży to lekarz może ta macie ręcznie 'nastawiac '? Moja koleżanka tak miała, nastawial jej, podobno bardzo bolalo a po dwóch tygodniach sie okazało że płód od tygodnia nie żyje

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tyłozgięcie macicy ale pierwsze słyszę o nastawieniu :I

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Do mnie właśnie teściowa dzwoniłą, że nie przyjadą jutro do Kajtusia na urodziny, bo jej brat przyjeżdża. Mają wpaść na chwilę w niedzielę.
    Chyba też nie będę przyjeżdżać na ich imprezy wtedy kiedy mnie zapraszają, kiedy mają być goscie i tort, tylko dzień później :/
    Mam wkurwa jak nie wiem, normalnie chyba jakąś starą szmatę znajdę i podrę.
    Nie dziwię Ci się ze się zdenerwowalas. Uważam że urodziny dziecka są ważniejsze, termin znali wcześniej i nie rozumiem w ogóle jak oni mogą nie przyjechać.. ja to złośliwa jestem i pewnie bym powiedziała ze na niedziele mam inne plany ;)

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, czy jeśli ktoś ma macie w tylozgieciu i jest we wczesnej ciąży to lekarz może ta macie ręcznie 'nastawiac '? Moja koleżanka tak miała, nastawial jej, podobno bardzo bolalo a po dwóch tygodniach sie okazało że płód od tygodnia nie żyje
    Jejku aż mnie zmrozilo jak to przeczytałam.. tez pierwsze słyszę

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym powiedziała teściowej, że mam inne plany na niedziele. Co za tesciowa.....

8599s65gh4yz6p0q.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Ja mam tyłozgięcie macicy ale pierwsze słyszę o nastawieniu :I
    Wiem że się nastawia ale chyba nie w ciąży ;/ , podobno miała bardzo duże tyłozgięcie kazal jej spać na brzuchu nie podzialalo więc jej nastawial..przecież mógł tam się ten pęcherzyk odkleic albo coś ;/ i dziwne że potem ciąża obumarła

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znając mnie też bym się wymigala jak chce to niech sama gdzieś wnuczka na urodziny zabierze jak nie mogła pojawić się w terminie.

Co do tyłozgięcia jeszcze mnie żaden lekarz nigdy nie powiedział ze to się nastawia tylko żeby się poprostu nie przejmować. Nie wiem czy dałabym sobie coś takiego zrobić jeszcze w ciąży przecież to jakby wewnętrzny uraz mechaniczny

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• befra Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o tyłozgięcie to ja też mam i mnie lekarz powiedział że w trakcie ciąży sama się przestawi na przodozgiecie a pod koniec ciąży znów wróci do tylozgiecia.

Fipsik, kark lubią tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież w ciąży to się samo powinno prostowac.
    Ale może ona jest jakimś ciężkim przypadkiem pamiętam że u niej przy becie 3 tysiące nie było widać nawet pęcherzyka i lekarz właśnie mówił że to przez tyłozgięcie.. Dopiero później się pokazał odrazu z zarodkiem.

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez kitu! Jutro zaczynam 13 tydzień a od kilku dni męcza mnie takie mdlosci ze sama pomagam sobie zwymiotowac. A do tej pory ani razu nie wymiotowalam.

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Pierwsze słyszę o takich praktykach.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, w niedzielę wiedzą, że jest impreza dla mojej części rodziny (niestety i ja i mąż mamy po 3 braci żonatych albo zaręczonych) i myślę, że mogli to z premedytacją zaplanować :/
    A najgorsze jest to, że to już trzeci raz. Na 6tych urodzinach córki, na 7mych urodzinach córki, teraz na 2gie urodziny syna.
    Powiedziałam mężowi, żeby sobie dzwonił i z nimi gadał - albo jutro wpadną albo w niedzielę dostaną w progu ciasto zapakowane, zrobię im zjebkę przy wszystkich i zamknę drzwi. A potem albo ich więcej nie zaproszę albo sama będzie przychodzić na ich imprezy dzień wcześniej albo dzień później.

Najbardziej mnie boli to, że u dzieci brata mojego męża zawsze są na urodzinach, nigdy sobie niczego nie wymyślają, a jak siedzą to po 3-4h, a nie jak u nas 40 minut, torta z łachą wielką i jak najszybciej do domu wracać...
    Kurna, aż mnie brzuch zaczął boleć z nerwów.

Znacie jakiś dobry film na odstresowanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 20:32

• misia_ Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Pierwsze słyszę o takich praktykach.
    To się nazywa ręczne odprowadzanie macicy... Może się to praktykowalo kiedyś i u kobyły a nie w tych czasach i na ciężarnych..
    Jakis ten lekarz z ciemnogrodu chyba..

Anita12 lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dowiedziałam pół roku temu, że mam tyłozgięcie :P Dwie ciąże przechodziłam o tym nie wiedząc, teraz trzecia i nikt mi nic nie nastawiał. W necie czytałam tak jak pisze befra, że samo się nastawi na "poprawną" pozycję, a potem wróci do punktu wyjścia :)

befra lubi tę wiadomość

• AnnaE. Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:

Z tego co mi wiadomo, ręczne nastawianie to już praktyka średniowieczna.. a tym bardziej w ciąży!!! Ciekawa jestem czy lekarz uprzedził pacjentkę o ryzyku.... Nie mniej trudno powiedzieć, czy obumarcie ciąży wiąże się z tym zabiegiem skoro ciąża obumarła dopiero tydzień po nastawianiu.. no ale specjalistą nie jestem.

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark weź się nimi nie przejmuj, nie chcą przyjść to nie jeszcze z łaska się będziesz prosić.. A może chodzi o to że nie chcą się widzieć z resztą rodziny i dlatego chcą przyjść w innym dniu..

Ja teraz oglądam z moim chlopem serial ,, The Fall '' z Dornanem znaczy Grejem :p zaczynamy od pierwszego sezonu z 2013r, wcześniej tego nie oglądałam ale nawet mnie wciągnęło.. Tylko czasem zamykam Oczy jak dusi te kobiety :D

kark lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wkurzenie najlepszy maraton przyjaciół :)

kr0pka, kark lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• milagro Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek sobie krótką drzemkę utnie a tu już tyle naskrobane :D

Borsuczku ale masz fajnego wstydzioszka :)

Balladyna ja w 12tyg miałam największe mdłości no i jeszcze trochę się utrzymują ;)

Ja jutro z ranca mam prenatalne ;) Już się nie mogę doczekać.

Magdzia88, kr0pka, borsuk, czirisz lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ