X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Lista długa obstawiam pół na pół, poprostu siusiaka szybciej widać :p
    Hehe dobrze by było bo jeszcze jakaś wojna przyjdzie czy coś :p

kark lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie właśnie teściowa dzwoniłą, że nie przyjadą jutro do Kajtusia na urodziny, bo jej brat przyjeżdża. Mają wpaść na chwilę w niedzielę.
    Chyba też nie będę przyjeżdżać na ich imprezy wtedy kiedy mnie zapraszają, kiedy mają być goscie i tort, tylko dzień później :/
    Mam wkurwa jak nie wiem, normalnie chyba jakąś starą szmatę znajdę i podrę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 19:23

• misia_ Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, czy jeśli ktoś ma macie w tylozgieciu i jest we wczesnej ciąży to lekarz może ta macie ręcznie 'nastawiac '? Moja koleżanka tak miała, nastawial jej, podobno bardzo bolalo a po dwóch tygodniach sie okazało że płód od tygodnia nie żyje

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tyłozgięcie macicy ale pierwsze słyszę o nastawieniu :I

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Do mnie właśnie teściowa dzwoniłą, że nie przyjadą jutro do Kajtusia na urodziny, bo jej brat przyjeżdża. Mają wpaść na chwilę w niedzielę.
    Chyba też nie będę przyjeżdżać na ich imprezy wtedy kiedy mnie zapraszają, kiedy mają być goscie i tort, tylko dzień później :/
    Mam wkurwa jak nie wiem, normalnie chyba jakąś starą szmatę znajdę i podrę.
    Nie dziwię Ci się ze się zdenerwowalas. Uważam że urodziny dziecka są ważniejsze, termin znali wcześniej i nie rozumiem w ogóle jak oni mogą nie przyjechać.. ja to złośliwa jestem i pewnie bym powiedziała ze na niedziele mam inne plany ;)

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, czy jeśli ktoś ma macie w tylozgieciu i jest we wczesnej ciąży to lekarz może ta macie ręcznie 'nastawiac '? Moja koleżanka tak miała, nastawial jej, podobno bardzo bolalo a po dwóch tygodniach sie okazało że płód od tygodnia nie żyje
    Jejku aż mnie zmrozilo jak to przeczytałam.. tez pierwsze słyszę

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym powiedziała teściowej, że mam inne plany na niedziele. Co za tesciowa.....

8599s65gh4yz6p0q.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Ja mam tyłozgięcie macicy ale pierwsze słyszę o nastawieniu :I
    Wiem że się nastawia ale chyba nie w ciąży ;/ , podobno miała bardzo duże tyłozgięcie kazal jej spać na brzuchu nie podzialalo więc jej nastawial..przecież mógł tam się ten pęcherzyk odkleic albo coś ;/ i dziwne że potem ciąża obumarła

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znając mnie też bym się wymigala jak chce to niech sama gdzieś wnuczka na urodziny zabierze jak nie mogła pojawić się w terminie.

Co do tyłozgięcia jeszcze mnie żaden lekarz nigdy nie powiedział ze to się nastawia tylko żeby się poprostu nie przejmować. Nie wiem czy dałabym sobie coś takiego zrobić jeszcze w ciąży przecież to jakby wewnętrzny uraz mechaniczny

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• befra Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o tyłozgięcie to ja też mam i mnie lekarz powiedział że w trakcie ciąży sama się przestawi na przodozgiecie a pod koniec ciąży znów wróci do tylozgiecia.

Fipsik, kark lubią tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież w ciąży to się samo powinno prostowac.
    Ale może ona jest jakimś ciężkim przypadkiem pamiętam że u niej przy becie 3 tysiące nie było widać nawet pęcherzyka i lekarz właśnie mówił że to przez tyłozgięcie.. Dopiero później się pokazał odrazu z zarodkiem.

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez kitu! Jutro zaczynam 13 tydzień a od kilku dni męcza mnie takie mdlosci ze sama pomagam sobie zwymiotowac. A do tej pory ani razu nie wymiotowalam.

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Pierwsze słyszę o takich praktykach.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, w niedzielę wiedzą, że jest impreza dla mojej części rodziny (niestety i ja i mąż mamy po 3 braci żonatych albo zaręczonych) i myślę, że mogli to z premedytacją zaplanować :/
    A najgorsze jest to, że to już trzeci raz. Na 6tych urodzinach córki, na 7mych urodzinach córki, teraz na 2gie urodziny syna.
    Powiedziałam mężowi, żeby sobie dzwonił i z nimi gadał - albo jutro wpadną albo w niedzielę dostaną w progu ciasto zapakowane, zrobię im zjebkę przy wszystkich i zamknę drzwi. A potem albo ich więcej nie zaproszę albo sama będzie przychodzić na ich imprezy dzień wcześniej albo dzień później.

Najbardziej mnie boli to, że u dzieci brata mojego męża zawsze są na urodzinach, nigdy sobie niczego nie wymyślają, a jak siedzą to po 3-4h, a nie jak u nas 40 minut, torta z łachą wielką i jak najszybciej do domu wracać...
    Kurna, aż mnie brzuch zaczął boleć z nerwów.

Znacie jakiś dobry film na odstresowanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 20:32

• misia_ Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Pierwsze słyszę o takich praktykach.
    To się nazywa ręczne odprowadzanie macicy... Może się to praktykowalo kiedyś i u kobyły a nie w tych czasach i na ciężarnych..
    Jakis ten lekarz z ciemnogrodu chyba..

Anita12 lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dowiedziałam pół roku temu, że mam tyłozgięcie :P Dwie ciąże przechodziłam o tym nie wiedząc, teraz trzecia i nikt mi nic nie nastawiał. W necie czytałam tak jak pisze befra, że samo się nastawi na "poprawną" pozycję, a potem wróci do punktu wyjścia :)

befra lubi tę wiadomość

• AnnaE. Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:

Z tego co mi wiadomo, ręczne nastawianie to już praktyka średniowieczna.. a tym bardziej w ciąży!!! Ciekawa jestem czy lekarz uprzedził pacjentkę o ryzyku.... Nie mniej trudno powiedzieć, czy obumarcie ciąży wiąże się z tym zabiegiem skoro ciąża obumarła dopiero tydzień po nastawianiu.. no ale specjalistą nie jestem.

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark weź się nimi nie przejmuj, nie chcą przyjść to nie jeszcze z łaska się będziesz prosić.. A może chodzi o to że nie chcą się widzieć z resztą rodziny i dlatego chcą przyjść w innym dniu..

Ja teraz oglądam z moim chlopem serial ,, The Fall '' z Dornanem znaczy Grejem :p zaczynamy od pierwszego sezonu z 2013r, wcześniej tego nie oglądałam ale nawet mnie wciągnęło.. Tylko czasem zamykam Oczy jak dusi te kobiety :D

kark lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wkurzenie najlepszy maraton przyjaciół :)

kr0pka, kark lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• milagro Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek sobie krótką drzemkę utnie a tu już tyle naskrobane :D

Borsuczku ale masz fajnego wstydzioszka :)

Balladyna ja w 12tyg miałam największe mdłości no i jeszcze trochę się utrzymują ;)

Ja jutro z ranca mam prenatalne ;) Już się nie mogę doczekać.

Magdzia88, kr0pka, borsuk, czirisz lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ