X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    male_m wrote:
    To jeszcze zdjęcia z wizyty jak już udało mi się wymyślić jak je tu dodać :)

Ciągle nam to nasze język wystawiało i chyba na tym trochę to nawet widać:
    Unbenannt-2.jpg

A to ze stópkami lubię najbardziej chociaż wiele to na nim nie widać :)
    Unbenannt-1.jpg
    Ale ślicznosci <3

A co do pokazywania języka to nasz ten nam wczoraj pokazał :)

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Hej ja juz po prenatalnych :) Wszystko jest dobrze. Maluch ma 66mm. Przeziernosc 1,6 i bardzo małe ryzyko trisomii. No i jak to dr powiedział wstepnie- bedzie lalka bo nic nie sterczy :) Zaraz przesle fotke lali :)
    A i ja juz dzis nie mogłam sie powstrzymac i kupiłam pierwsze ubranko ;)

Co do wagi to ja juz 2,5 kg przytyłam mimo mdłości i wymiotów ;/
    No to gratuluje :) i bardzo się cieszę że wszystko z maleństwem jest dobrze :)

milagro lubi tę wiadomość

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Athia wrote:
    W gdansku sklep Akpol baby fakt ze trzeba było rano wstac odstac swoje w kolejce do rejstacji a pozniej czekac na USG (1 osoba 15 minut) oraz kupic jakis drobiazg ale akcja super i jestem zadowolona bo wiem ze wszystko jest ok :)

A oto mały kosmita CRL 7.93cm serduszko pykalo 153 <3

4ca13f7ed7b6e5cdmed.jpg

3d5fa7e1a86ef5a8med.jpg

8697cc6110bd7f22med.jpg
    Uwielbiam takie zdjęcia <3

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Język super :D

W Pepco są suuuper słodkie rzeczy, ale niestety jakość kijowa. Prawda jest taka, że z ciucheksu po 20 praniach body są takie jak kupowałyśmy, a po 3 praniach pepcowych bodów są do wywalenia :/ Dlatego ja mimo, że do Pepco mam 3 minuty na nogach to nie kupuję tam często.

Athia, super akcja :)!

Ja płącę też zawsze 100zł, w tym zawsze usg i do tego wydruk. Jak była fasolka to było jedno zdjęcie, jak już koło 10 tygodnia to mam 3 zdjęcia, a z prenatalnych mam 8 zdjęć :) Nawet jak miałam krwiaki i to była nieplanowana-niepłatna wizyta to dostałam 2 zdjęcia krwiaka i 2 maleńkiej ;)

• Kejma86 Debiutantka

Wysłany: 3 września 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam póki co 1 kg na plusie, apetytu nie mam raczej i jem bo muszę ale coraz bardziej urozmaicam sobie posiłki.mdłości już prawie minęły chociaż tak średnio co drugi dzień mnie dopada po czymś i wymiotuję.ostatnio chodziła za mną ogórkowa i zrobiłam cały gar, 3 dni jadłam ale byłam szczęśliwa :)

Kejma86

w57vs65gunf2e1i6.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna i znowu zamiast odpoczywać to miałam przygody.. próbowałyśmy z sąsiadką złapać zbłąkanego yorka.. chwała Bogu, że po pol godziny ścigania zjawili się właściciele bo już miałam wizję zdrapywania go z jezdni na Źołnierskiej. Mam nadzieję tykko, że nie zaszkodziłam sobie a raczej dziecku.
    Ale znieczulica ludzka jest wkurwiająca strasznie.. na kilkanaście osób, które go minęły nikt oprócz jednej starszej babeczki nie zwrócił nawet na niego uwagi.. a jedną babeczke jak poprosiłyśmy o pomoc to uslyszałam "a co ja mogę pomóc.. to nie mój pies..".. nie wttrzymałam, usłyszała taką wiązankę, że do końca życia mnie popamięta..

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • tinaa22 Koleżanka

Wysłany: 3 września 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam narazie -1kg także się cieszę, ale ja mam wrażenie, że brzuch już jest duży i że jakoś szybko rośnie. Co do mdłości i innych dolegliwości to ustapiły, mam nadzieje, że na jak najdłużej.

Zdjęcia dzieciaczków super, zazdroszcze bo z mojego ostatniego usg to średnio coś widać, chyba że źle patrzę :p

0d1yskjo7vuchg9e.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierd***ę kolejny noworodek pijany.. 3 promile.. co za tępe cipy...

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam koszmarny dzień. Jestem pełna złych przeczuć,a w dodatku rzygam jak kot caly dzień.

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda nie nosi już bodziaków, ale bluzeczki, getry, sukienki ma z pepco i nosi już kilka miesięcy, prane wielokrotnie i nadal dobrej jakości, więc ja na Pepco nie narzekam.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna może to stres przed wizytą :) Jesteśmy w ostatnim tygodniu 1 trymestru, skończy się i będzie tylko lepiej, zobaczysz :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Ja dzisiaj mam koszmarny dzień. Jestem pełna złych przeczuć,a w dodatku rzygam jak kot caly dzień.
    Czemu zle przeczucia??? Ejjjj

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Oliwia była mała ro miałam body z pepco i faktycznie nie najlepsza jakość. Ja znalazłam w smyku ale przez stronę internetową smyk a body za 10 zl czasem jak ma się kod rabatowy to da się większe zakupy taniej zrobić. A jakość naprawdę dobra. Plus można zamówić odbiór paczki w sklepie wiec nie płacę za przesyłkę.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • coffee Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Flipsik nie narzekam na Pepco, sama mam kilka ciuchow plus skarpetki, bielizne itp i szczerze mowiac to nie widze zadnej roznicy ;) Wiadomo tak jak w kazdym sklepie moze zdarzyc sie cos gorszej jakosci ale w wiekszosci przypadkow na szczescie mozna to wyczuc przed zakupem ;)

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejne dobre wiesci :) gratuluje
    balladyna co to za zle preczucia? wymioty to chyba nie jest zla oznaka? martwisz sie to ci dzidzius pokazje wymiotami ze tam jest i ma sie dobrze :)
    ponoc dobre jakosciowo rzeczy sa z H&M i pajace z next :)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• male_m Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Ale ślicznosci <3

A co do pokazywania języka to nasz ten nam wczoraj pokazał :)

To nie tylko moje tak język wystawia :)

borsuk lubi tę wiadomość

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię smyka bo co kupilam dziecku bluzkęlub jak byla mala miska body ze smyka to po pierwszym praniu robiły sie szmaty powyciągane z przekręconymi szwami. Lubilam ubrania z 5 10.15 ale juz coraz mniej sklepów jest. W c&a tez sa fajne jakościowo ciuszki z hm tez nie lubię bo tam nawet na doroslych to rakie cienkie i np mi spodnie szybko sie wycieraly w wielu miejscach. A obecnie kupuje malej kazde ubranie, majteczki i skarpetki w pepco i jest rewelacja, nie dosc ze tanio to dobrze mogę za to jej kupić więcej i ma dluzo bluzki czy spodnie z pepco. Jedne ma juz rok. I nawet troche nie sa sprane a bluzeczki gdyby nie to, ze brudzila je jedzeniem w przedszkolu to nadal super wyglądają. Maja gruby material i sa dobrze uszyte bo nie przekręcają sie po pranniu, ale każdy manswoja opinie.

Anita12, coffee lubią tę wiadomość

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Stresuje się wtorkowymi prenatalnymi i może od tego jest tak źle. Mąż też na mnie nawrzeszczał. Panikara ze mnie straszna.

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Język super :D

W Pepco są suuuper słodkie rzeczy, ale niestety jakość kijowa. Prawda jest taka, że z ciucheksu po 20 praniach body są takie jak kupowałyśmy, a po 3 praniach pepcowych bodów są do wywalenia :/ Dlatego ja mimo, że do Pepco mam 3 minuty na nogach to nie kupuję tam często.

Athia, super akcja :)!

Ja płącę też zawsze 100zł, w tym zawsze usg i do tego wydruk. Jak była fasolka to było jedno zdjęcie, jak już koło 10 tygodnia to mam 3 zdjęcia, a z prenatalnych mam 8 zdjęć :) Nawet jak miałam krwiaki i to była nieplanowana-niepłatna wizyta to dostałam 2 zdjęcia krwiaka i 2 maleńkiej ;)
    Ja w pepco kiedyś trafiłam bardzo dobrej jakości body. Po praniach nic się z nimi nie stało. Trzeba zawsze patrzeć na jakość. Przede wszystkim bawełna ale też w dotyku trzeba sprawdzić. Ja wtedy kupowałam na promocji i bawełna bawełnie nie równa. Długo przebierałam bo po prostu część tych rzeczy była sztuczna.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz po chrzcinach, wróciliśmy w sumie po.19 ale od razu musiałam zrobić sobie drzemkę taka byłam zmeczona po całym dniu przy stole. Ale dzieciaki kochane i grzeczne objadlam się jak swinia i wszystko byłoby ok gdyby kuzyni nie wzięli w obroty mojego męża i wrócił nabablony jak zakapior :/

Anita12, befra lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ