WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Englein Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry,cos mi sie tu nie tak wyedytowalo, herbatka u gory , i post Martusi obciety :(
    Juz nic nie kombinuje,uciekam,do pozniej

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk, Ty sie tym nie przejmuj...:)

Balladyna, spokojnie.... bez paniki....ja po pappa mam wizyte 7.11 ....wczoraj uswiadomila mnie kolezanka,ze jak bedzie cos nie tak to sami sie upomna....bierz przyklad z brytyjskiej sluzby zdrowia SPOKOJ SPOKOJ SPOKOJ :)

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kolejne usg też 7.11 tyle czasu jeszcze. Ciekawe czy chociaż na spotkaniu położna będzie serca słuchała.
    Zakupiłam sobie poduszkę mam nadzieję, że we wtorek już będzie, bo coraz nie wygodniej mi się śpi. Roluję kołdrę w węża ile mogę, ale ciężko nad nią zapanować :D

misia_ lubi tę wiadomość

• Klarcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wreszcie przy niedzieli, zrobiłam sobie hybrydy. :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ead18d3ff11b.jpg

Udanej niedzieli Dziewczyny! Mnie dziś czeka impreza urodzinowa mojej teściowej...hurrra...idealny sposób na spędzenie niedzieli... :-\ Mam nadzieję, że Wy macie ciekawsze plany. ;-)

Athia, Paolina91, Czarnuszka, taka_ja, Marrtusia lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Ja nie moge smazonego ani nic ciezkiego.Jade na kanapkach z serkiem almette,kisielu,samych ziemniakach i drozdzowkach. W zeszlym tygodniu zjadlam salatke z maca z tlustym sosem i pozniej trzy dni umieralam. Wczoraj zjadlam bulke z maslem i pomidorem i dzisiaj umieram po tym pomidorze.Do picia tylko woda,nawet po slabej herbacie jest mi zle.Zazdroszcze Wam,ze mozecie sobie zjesc jajka z boczusiem na sniadanie.Jestem u rodzicow,mama robi na obiad pomidorowke i gotowanego kurczaka z warzywami.Mam wielka nadzieje,ze nie bede sie meczyla po tym :(
    Łączę się w bólach. U mnie podobnie. Jem tylko bułki z bieluchem, ostatnio miałam fazę na bułki z mielonką ale jak zjadłam z kiszonym ogórkiem to już zwracałam. Na obiad ziemniaki i ciągle zupy. Nic smażonego ani tłustego. Woda do picia, która ledwo wchodzi:(

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie sprzątam nie mam sił i Lekarz jak mi wypisywal l4 powiedział ze mam nic w domu nie robić wiec się stosuje do zaleceń :p mam rozkmine czy wieczorem oglądać rolnik szuka żony czy masterchefa :p

Marrtusia, Anita12, misia_, taka_ja lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na ranczo:)Nowy sezon sie zaczyna:)

Klarcia lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w 16 tygodniu :)
    Martusia te sałatki z mc są bardziej kaloryczne niż frytki ze względu na sosy. Sosy te są też bardzo ciężkostrawne także radze unikać. Ja z mc to tylko mc wrap i frytki zawsze jem, teraz przy ciąży staram się unikać śmieciowego żarcia ale wiadomo, że od czasu do czasu nie zaszkodzi :)

kr0pka, chloet, Tosia 1981, coffee lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pozdrawiam dziewczyny nie jedzace tlustego z nad ogromnego burgera... A o 16 rozpalamy grilla. Wspolczuje Wam Kochane ;* Przejdzie Wam w koncu!

Anita12, Magdzia88 lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przy niedzieli upiekłam dziś serniczek a na obiad zapiekanka ziemniaczana:)

Miłej niedzieli :)

MatyldaG, Anita12, coffee lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam sił na sprzątanie i zła jestem bo dzień za dniem mija bezczynnie a tu wszystkie okna do mycia:( jedynie leżę lub siedzę przed domem.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam H&M. Niestety za drogie jak dla mnie, ale jak dzieci coś dostaną to jestem zachwycona ;)
    Kiedyś córka jak nosiła rozmiar 92 dostała bluzkę 98 i nosiła ją prawie 2,5 roku, bo wtedy jakoś tak wolno rosnęła. Potem bluzeczkę odłożyłam, bo była przesłodka i aktualnie czeka w pudle na siostrzyczkę :D

Z Pepco ja nie kupuję, ale dużo dostaję. I ciuchy z pepco mogę podzielić tak 50:50 na dobre:badziew. Te dobre przechodzą nawet do roku, a te badziew to dzielę na
    1) takie, które po kilku praniach się skręcają (szew idzie z boku prosto, a potem zjeżdża np do połowy tyłka)
    2) takie, którym odpadają napy w bodach i koszulkach po kilku praniach
    3) takie, którym po miesiącu gdzieś pada szew i po jakimś czasie dziury są nie do ogarnięcia
    4) takie, które się dziwnie rozciągają po kilku praniach (np bluzka jest normalna, tylko prawy dolny róg się wyciągnął w dół i wygląda jak niedorobiona bluzka asymetryczna).
    Nie mam pojecia jak z jakością dla dorosłych, bo w pepco kupuję czasem tylko buty (które też jakościowo są średnie, u mnie 4 miesiące i kosz).
    Ale jak mówię, u mnie to co dostaję to widzę, że dla dzieci najlepsze są legginsy i spodenki i to są jedyne rzeczy, które odkładam na kiedyś.
    Majtki 3 prania i się prują, bluzki i body niektóre chodzą pół roku, a niektóre po miesiącu trafiają na szmaty. Ale wzory i kolory są bardzo ładne i słodkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 13:27

• pina87 Koleżanka

Wysłany: 4 września 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Was poczytać i się pocieszyc... Ze nie tylko u mnie dom zarasta brudem bo starcza mi siły tylko na 10 min sprzątania... Przestaje lubić moje mieszkanie ktore tak uwielbiałam za to że jest bałagan który mnie irytuje, i za to, że wszystko mi smierdzi :( Myślałam, że nadchodza lepsze czasy, a cała noc nad kiblem... Tak samo nie mogę zjeść nic ciężkostrawnego bo zdycham po kilka dni - tak mi źle i mam takie bóle żołądka, że w ogóle brzucha nie można dotknąć. Wiecie czy w ciąży coś na to można brać? Próbowałam rennie ale nie pomaga :(

eikts65gi95y2ddi.png
    km5sdf9hh32wsr4g.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pina87 szczerze mówiąc to próbowałam tyle rzeczy, że wątpię, że coś na to może zadziałać. Mamarin i ten drugi lek na mdłości odstawiłam bo mi nie pomagało a nawet miałam wrażenie, że mi szkodzi. Na żołądek najlepsze kiszonki, a tu zjadłam ogórka i wymioty. Kupiłam kefir, fakt żołądek zaczął pracować poczułam silny głód i w końcu normalnie zjadłam. Ale za drugim razem już po kefirze zwracałam. Renni biorę pomaga mi jedynie na czas ssania. Nie czuję wtedy mdłości i przez tę chwilę mogę na przykład pozmywać naczynia. Krople miętowe biorę ale nie pomagają. Raz wypiłam miętę pieprzową i pomogło ale boję się pić częściej bo mimo, że niby można to jakoś nie mam odwagi. Migdały na chwilkę pomagają ale raz nawet dwa, które zjadłam zwróciłam. Banan działa osłonowo na żołądek ale zdarza się zwrócić. Na pewno też siemie lniane ale nie wiem czy w ciąży można. No to chyba tyle. Jestem załamana :(

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Borsuk, Ty sie tym nie przejmuj...:)

Balladyna, spokojnie.... bez paniki....ja po pappa mam wizyte 7.11 ....wczoraj uswiadomila mnie kolezanka,ze jak bedzie cos nie tak to sami sie upomna....bierz przyklad z brytyjskiej sluzby zdrowia SPOKOJ SPOKOJ SPOKOJ :)

W Belgii jest podobnie. Nie chcieli mi dać nawet progesteronu. A jak poszłam do lekarza z informacją, że jestem w ciąży, to pierwsze pytanie "chce pani urodzić?"....

Z historii mojego dopplerowania: Oczywiście rano śniadanie, kawa, wymiotowanie i doppler. Znalazłam coś bijące bardzo głośno o częstotliwości 132, potem zamilkło widocznie dziecko odpłynęło. Chcę w to wierzyć, muszę, bo inaczej osiwieję do tego wtorku.

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Pina87 szczerze mówiąc to próbowałam tyle rzeczy, że wątpię, że coś na to może zadziałać. Mamarin i ten drugi lek na mdłości odstawiłam bo mi nie pomagało a nawet miałam wrażenie, że mi szkodzi. Na żołądek najlepsze kiszonki, a tu zjadłam ogórka i wymioty. Kupiłam kefir, fakt żołądek zaczął pracować poczułam silny głód i w końcu normalnie zjadłam. Ale za drugim razem już po kefirze zwracałam. Renni biorę pomaga mi jedynie na czas ssania. Nie czuję wtedy mdłości i przez tę chwilę mogę na przykład pozmywać naczynia. Krople miętowe biorę ale nie pomagają. Raz wypiłam miętę pieprzową i pomogło ale boję się pić częściej bo mimo, że niby można to jakoś nie mam odwagi. Migdały na chwilkę pomagają ale raz nawet dwa, które zjadłam zwróciłam. Banan działa osłonowo na żołądek ale zdarza się zwrócić. Na pewno też siemie lniane ale nie wiem czy w ciąży można. No to chyba tyle. Jestem załamana :(
    Mi pomagaja landrynki,ale tylko w trakcie ssania.Zawsze cos.Dzisiaj mam tragiczny dzien,leze jak zwloki.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Mi pomagaja landrynki,ale tylko w trakcie ssania.Zawsze cos.Dzisiaj mam tragiczny dzien,leze jak zwloki.
    Muszę Cię przestrzec! Broń boże landrynki. Robiłam tak w poprzedniej ciąży. Super pomagało. Doprowadziłam do tego, że od cukru namnożyły się bakterie,(bakterie żywią się cukrem) które zaczęły już infekować jamę ustną. Dopiero miałam problem i cierpienie. Musiałam iść do lekarza i wyleczyłam się: probiotyk, kiszonki i reni bo w jamie ustnej było nie do wytrzymania. Sama się teraz po tym doświadczeniu wystrzegam słodyczy, choć wiem, że doraźnie pomaga.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze przy łóżku sucharki i one mi dobrze robią jak mnie mdli.

Misia ❤ 25.03.2017
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już doszło do tego że budzę się w środku nocy na jedzenie.. Doszłam do wniosku że to ten
    Dzieć mały się domaga to widocznie łożysko zaczyna działać :P ale słodyczy też nie mogę bo zaraz jakas infekcja.,zresztą jakoś też nie mam ochoty na słodycze

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po słodyczach od razu wymiotuję :/ Mój organizm akceptuje tylko tłuszcz
    :D

Misia ❤ 25.03.2017
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ