MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fipsik wrote:Balladyna może jedź na IP, ja tak miałam z Jagodą to się okazało, że mam zapalenie żołądka i dostałam leki. Jak Ci się nie polepszy jutro to lepiej zajrzeć do lekarza. Co innego mdłości i wymioty, a co innego ostry ból żołądka. Serio. Dostałam kroplówkę z lekiem, a potem tabletki do domu jak przestałam wymiotować nawet wodą.
Napisałabym polać jej! No ale chyba tylko soczku
Balladyna jutro do lekarza,
Blekitna trzymam kciuki!!
Zeżarłam pół foremki śliwek pod kruszonką, orgazm kulinarnyreszte juz mi moj K chciał zakosić ale powiedziałam, ze nie ma bata, chcę na jutro:D
-
Balladyna wrote:Boże, u mnie tragiczy dzień część 3. Wymiotuję wszystko, nawet szklankę wody. Żołądek boli mnie tak, że ryczałam z bólu.
-
Zobaczymy, bo nie jest tak, że mnie boli 24h. Boli mnie głównie jak dużo wymiotuję i żołądek jest taki zmasakrowany. Bałam się, ze to trzustka (leżałam z ostrym zapaleniem w szpitalu jakiś czas temu), ale jak naciskam trzustkę to nie ma takiego bólu jak wtedy.Misia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
Jak mialam kamienie w woreczku,to tez mialam zapalenie trzustki,bo jedno z drugim mocno powiazane.Wspolczuje,bo trzustka to bolesna sprawa.Ja juz na szczescie mam z tym spokoj,ale tez co wycierpialam przez ten uklad pokarmowy to moje. Tak sie zastanawiam,czy to ze nie mam woreczka zolciowego ma jakis wplyw na to,ze mam takie paskudne mdlosci.W koncu nie wszystko pracuje jak powinno i inaczej trawienie wyglada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 22:13
-
Balladyna, ja Cię rozumiem, mam tak samo, w zasadzie co wieczór boli mnie żołądek, a po wymiotach albo jak zjem nie wiem za dużo? zbyt ciężko? to boli mnie tak, że wyć się chce i dosłownie zdycham. Ja miałam problemy żołądkowe przed ciążą ale brałam na to controlloc albo gasec a teraz nie wolno.... Mam w piątek wizytę zapytam czy chociaż ranigast w najwiekszym bólu można albo coś innego, bo to jest bardzo wykańczające... Myśle, że tak jak mówisz- żołądek jest wrażliwy w ciąży i jeszcze zmasakrowany wymiotami...
-
Witam się w 15 tygodniu
już nie mogę doczekać się tych słodkich muśnięć w brzuszku
w czwartek 8 września wizyta
zapytam czy widać płeć
jestem ciekawa czy będzie syn ...ani razu nie wymiotowałam ( tfu tfu tfu ..odpukać ) - inaczej przechodzę ciążę teraz , niż z Elizkąkr0pka, anuschka, MatyldaG, Anita12, Magdzia88, m@rtynka, Mimi86, Dziunka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA mnie wróciły wieczorne mdłości, ale cóż prawie tydzien spokoju miałam :].
Mam tylko pytanie, już drugi raz to u siebie zauważyłam, ale wczoraj to byłam w szoku! Nieźle mnie wieczorem przemodliło w łazience i po wszystkim zauwazyłam, że na twarzy - w okół oczu najwięcej na powiekach przy brwiach i po bokach - pojawiły mi się czerwone kropeczki niczym pęknięte naczynka. Raz tak miałam, ale była to malutka ilość - dosłownie jedna plamka, która zeszła po kilku dniach. Wczoraj natomiast pojawiła się tego masa niczym wysyp małych czerwonych piegów.
Miała kiedyś tak któraś?
-
Ja jak dostałam zaświadczenie od gin że jestem w ciąży w 6t3d to było napisane że jestem w 7 tygodniu
Witam się dziewczyny!Idę dziś pierwszy dzień na kurs niemieckiego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 08:03
Englein, MatyldaG, Anita12, coffee lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Nelus wrote:Dziewczyny a wy jak macie 15t0d to liczycie już że 16? Lekarze też tak wam liczą? Bo moja mowi pełnymi tyg i nawet jak mam załóżmy 13t6d to mówi że 13 hmm
jak w Polsce mialam 7w 2d to gin powiedziala ,ze mamy 8w -
Chyba co lekarz to inaczej mowi. Choc ja czesciej spotkalam się ze używają pelnych zakończonych tygodni. Jak bylam na pierwszej wizycie (5t6d) pani gin powiedziała ze to 5 tydzień ale jak bylam ostatnio 9t6d to juz nawet tak w karte ciazy wpisała. Wiec nie nadazysz nawet za tym samym lekarzem.
Englein lubi tę wiadomość
-
Witam...u mnie szarowka , lekko kropi.
kurcze, jak wstaje do ubikacji w nocy po kilka razy ale przed godz. 4 to jest ok...ale jak tylko wstane po 4...czy jak dzis ok. 4.30 to miewam problemy z zasnieciem (a wstaje z mezem o 6.05 bo robie mu sniadanie itp). Jak ide do pracy na 8 to juz sie nie klade...wiec mam wrazenie,ze dzien zaczyna mi sie wtedy o 4.30 a nie o 6
Ech....
Pytanie techniczne do obeznanych w temacie:
- ile czasu niemowle moze jechac samochodem w foteliku sam ( (4-5mies niemowle), wiem,ze sa specjalne gondole,gdzie dziecko moze normalnie lezec zamiast w foteliku ale mi chodzi o fotelik
- czy sa jakies normy, zalecenia lekarzy od ja,iego wieku mozna latac z dzieckiem (niemowleciem) samolotem?
Czirisz, obstawiam ze to z wysilku.
Balladyna, mam nadzieje ze lezysz i odpoczywaszCo zreszta polecam wszystkim
Co do zoladkowych problemow, pare lat temu mialam spore proble z z zoladkiem, wtedy lekarz uczulal mnie,ze nawet u zdrowych ludzi mieta moze dodatkowo podrazniac scianki zoladka (blone sluzowa zoladka). Zalecal wtedy rumianek zamiast miety.czirisz lubi tę wiadomość