MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie 2 tygodnie temu było smyranie, teraz jest właśnie delikatne puk puk.
Nie mówię, że cały czas, bo jak człowiek cały dzień zajęty, to ciężko to nawet zauważyć, ale rano czy wieczorem jak jestem cierpliwa to czuję
A na takie coś się natknęłam wczoraj wieczorem:
Czyli to jednak nie jelita na naszym etapie
borsuk, Dziunka, czirisz, Anita12, fantasmagoriia lubią tę wiadomość
-
U mnie brzuch widać. Dziś mam worek na sobie, bo dopiero mówię o ciąży w pracy. Dyrektor wie, jeszcze kierownik zakładu. Może będę miała przedłużoną umowę, nie wiem o ile czy rok czy pół roku. Mam zaświadczenie o ciąży ale w sumie nie wiem kiedy zanieść je do kadr. Czy czekać na decyzję czy odrazu dać zaświadczenie.
Ewa lubi tę wiadomość
-
Dziewczęta wiem, że niektore z Was juz kupowały spodnie ciążowe ja poki co chce zaczac sie rozglądać (chyba zaczyna mi rosnac brzuszek pooooowoooli). Mysle zeby najpierw poszperac po lumpkach a jak sie nie uda to mam pytanie... Macie jakies sprawdzone aukcje na allegro z ciazowymi jeansami, najlepiej rurki?? Te z hm w regularnych cenach to troche drogie jak na spodnie na 4 miesiace...11.02.2016r Aniołek
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDoradzicie mi
?
Wczoraj się nam stłukł na imprezie spodek z filiżanką. Zestaw ślubny, kupiony prawie 8 lat temu. Szukałam na allegro, na stronie Veroni, na olx, nigdzie takich nie ma.
Zostałam więc z 5 filiżankami+spodkami, 6 talerzami deserowymi, czajniczkiem, cukiernicą i tym czymś do mleka w czerwone róże.
U mnie jest duża rodzina, wczoraj zaprosiliśmy tylko połowę ode mnie, a już brakło filiżanek i musiałam w kubkach dawać, co mi nie przeszkadza, ale już teściom czy rodzicom takDlatego chciałam tak czy siak albo dokupić to samo albo szukać czegoś na 12 os.
Mam jeszcze jeden zestaw kawowy na 6 osób (wyposażenie to samo), zupełnie inny wzór taki delikatny srebrny, jeszcze nie używany, dostaliśmy na 5tą rocnicę, więc wydaje mi się, że chyba prędzej by były w necie.
I teraz nie wiem czy:
- szukać z tamtego kompletnego dodatkowych 6 osób,
- szukać z używanego w róże, ale np dokupić w białe róże, bo w necie są albo białe albo różowe albo herbaciane,
- używać i czerwonych i srebrnych, a jak się więcej stłucze to za kilka lat kupic już duży na 12 osób?
-
kark wrote:Ale pozazdrościć, że u Ciebie Jagoda była na tyle kulturalna, że się tylko ocierała i wypychała, mnie dzieci normalnie waliły ile miały sił
Widać, że masz bardzo słabą pamięć. Połowę ciąży spędziłam na patologii ciąży, bo miałam uszkodzone narządy przez Jagodę. Nie pukała kciukiem jak do drzwi, waliła od razu z całej nogi albo łokcia. Niemniej czułam dokładnie, kiedy się przekręca, kiedy przeciąga a kiedy kopie. Nigdy nie pukała do okienka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 11:55
-
nick nieaktualnyBefra sama nie wiem, szanse są 50%
Ja już czuję i wiem, że to to, bo mam porównanie do ostatniej niedawnej ciąży, gdzie też wcześnie czułam
Myślę, że trzeba po prostu poczekać, jak będziesz czuć w najbliższych dniach podobnie to szanse rosną
Ja dopiero po 3 dniach, jak czułam to samo smyranie to miałam 100% pewności i wam o tym pisałamWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 12:11
czirisz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFipsik wrote:Widać, że masz bardzo słabo pamięć.
A, że Cię kopała to pamiętam, ale kopała do środka i uszkadzała narządy wewnętrzne (wątrobę czy coś).Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 12:10
-
kark pusc tesciom i rodzica ta nowe reklame z ikei gdzie kazde krzeslo, szklanka i talerz z innej parafii ale wszyscy szczesliwi ze sa razem
kr0pka, kark, Dziunka, czirisz, Anita12, Mimi86, coffee lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie Oczekujące:)
Tyle się naczytałam na tym forum, że postanowiłam się dołączyć- w końcu
Ja mam za sobą 12 tyg + 5 dni.
To moja druga ciąża. mam już córę 7 letnią ale czuję się po takiej przerwie jakbym była w pierwszej
w pierwszej ciąży praktycznie nie miałam żadnych objawów zero mdłości zero wymiotów itp. dopiero jak w 5 mies poczułam ruchy dziecka to dotarło do mnie że będę mamą
No i tym razem jest podobnie raczej nie mam mdłości a jeśli już to sporadycznie wieczorami gdy zjem coś naprawdę ciężkostrawnego, także i tym razem zero wymiotów. A brzusio już lekko się zaokrąglił (na szczęście jeszcze spodnie są ok)
termin mam na 22 marca, może któraś z was też?MatyldaG, kark, Dziunka, kr0pka, taka_ja, czirisz, Anita12, Mimi86, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Miałam dzisiaj usg prenatalne. Przezierność karkowa 1,64, kość nosowa obecna, wszystkie narządy na swoim miejscu, półkule mózgowe symetryczne
Maluch ma już 7,5 cm
Płci jeszcze nie dało się uchwycić.
U mnie brzuch jest bardzo leciutko zaokrąglony, widoczny tylko jak założę coś obcisłego. Nadal jestem z wagą 4 kg na minusie. Z córką w ciąży przytyłam 14 kg a teraz coś mi się wydaje, że będzie mniej. Mam o wiele szczuplejsze uda, biodra, pośladki a w pierwszej ciąży te części ciała powiększały mi się w pierwszej kolejności. Moja sylwetka jakaś taka bardziej męska się zaczyna robić. Może tym razem to chłopak będzie? Ogólnie cała zeszczuplałam tylko brzuszek się lekko powiększa.MatyldaG, Ewa, Dziunka, chloet, kr0pka, taka_ja, kark, anuschka, m@rtynka, borsuk, Fipsik, Balladyna, czirisz, Anita12, fantasmagoriia, Vaina, Mimi86, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
Hej ja tez dotarłam na forum po meczacym weekendzie miałam w rodzinie wesele i poprawiny wiec dzis odpoczywam i zbieram siły z maluszkiem w brzuchu po dalekiej trasie
Nadrobiłam wszystko z waszego pisania i wzruszyłam sie pieknymi zdjeciami !!!
Gratulacje ślicznych dzieciaczków.
ja mam prenatalne dopiero 14 wrzesnia wiec jeszcze sobie poczekam ale mam nadzieje ze tez pokaze mi czy mam synka czy córeczke.
umnie brzuszek juz widac i jest twardy wiec to raczej nie sama ciaza spozywczaaz sama jestem zaskoczona ale w sukni bardziej obcisłej to było bardzo widoczne wiec u mnie cała rodzina sie dowiedziała przy okazji i jest szczesliwa
-
Ja byłam w zeszły weekend na weselu. Gdyby nie to, że rodzina wiedziała już wcześniej to pewnie nikt by się nie zorientował. Tylko ja nie zakładałam obcisłej sukienki, bo z racji tego że byłam świadkową to nie chciałam, że tak powiem rzucać się z brzuchem w oczy
W niedzielę mam być chrzestną to też raczej coś luźniejszego założę.
-
Hej dziewczyny, u mnie 10t4 dni. Brzuszek bardziej przypomina taki po obfitym posiłku. Zastanawiam się jak będzie wyglądał w 16 tyg bo właśnie wtedy wychodzę za mąż. Następna przymiarka kiecki 30 września, chyba będziemy poszerzać bo przeglądałam galerię brzuszków tym tygodniui przeważnie są już jednoznacznie wystające
pozdrawiam!
W piątek przypada moja pierwsza wizyta u gina na nfz wcześniej chodziłam prywatnie bo wiadomo - kolejki. nie mogę się doczekać!!czirisz, Anita12 lubią tę wiadomość