MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tak śpię :p o mimo poduchy ciążowej czasami się dalej budzę w takiej pozycji, ale prawda jest taka ze jak np mnie coś ciągnie w brzuchu to musze zmienić pozycję myślenie maluch da ci sam.znac żebyś tak nie spala
czirisz, borsuk lubią tę wiadomość
-
Englein wrote:Dziekuje:)
Zapytalam,bo rozwazalismy wczoraj ew.urloplatem po urodzeniu malucha.
Samochod odpada,boza dlugo sie jedzie. Padlo wstepnie na samolot,jesli w ogole.
Rodzic bede w UK i tu male bedzie mialo wyrabiany najpierw brytyjski paszport, z uwagi na fakt ze robi sie go szybciej (hmm...wlasciwie koresponxencyjnie). Polski, ze wzgledu na formalnosci zrobimy dopiero w Polsce, za jednym razem umiejscowiajac akt urodzenia (i unikajac wyrabiania tymczasowego jaki wydaje ambasada-przynajmniej takie informacje posiadam na te chwile w tej kwestii).
Nie jestem pewna ale musisz dopytać z tymi dokumentami. Jeżeli wyrabiasz paszport i rejestrujesz dziecko w UK automatycznie ma obywatelstwo brytyjskie, a Polska konstytucja zabrania posiadania 2 dokumentów (chodzi o różne narodowości). Ja w Irlandii także po sąsiedzku, będę rodzić tutaj 2 dziecko i się nie łapie bo nie mam ciągłości 3 lat że tu mieszkam i mi zostaje polski paszport, obywatelstwo i użeranie się w USC, bo moje dziecko jest takie zaj*biste że musi byś rejestrowane przez kierownikaa może dlatego, że kobieta która rejestruje u mnie dzieci to ex żona mojego chrzestnego i po złości robi.
U mnie brzuch widać, może nie aż tak ale na brzuchu leżeć nie mogę -
Wiecie co tak czytam Was o tych ruchach i pukaniach i sama się zaczynam zastanawiać bo np wieczorami jak leżę na lewym boku to po prawej stronie kilka cm pod pepkiem tez czuje takie przesuwania się jakby delikatne albo bąbelki, tak samo jak się położę na prawym boku to z lewej strony podobnie. Wcześniej nie zwracalam tak mocno uwagi na to wszystko więc ciężko mi powiedzieć czy działo się tak już kiedyś. Ale fajnie by było jakby to były mini ruchy dzieciaczków
Fipsik, m@rtynka, Dziunka lubią tę wiadomość
-
Ja nie czuję żadnych bąbelków ani nic. Jedynie jak podsłuchuję detektorem to małe w niego uderza
Co do pozycji do spania, to czytałam że można spać na brzuchu tak długo jak ci to nie przeszkadzaja też tak spię
Edit.
Dopiero teraz zauważyłam że napisałam to co PaolinaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 15:52
Paolina91 lubi tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
nick nieaktualnyAnita12 wrote:A ja się macam i macam i nic nie mogę wyczuć
Anita ja w 11 tyg też nie potrafiłam sobie wymacać. Dopiero po usg (11t 6d) brzusznym wiedziałam dokładnie szukać i faktycznie się udało. Wcześniej szukałam też w tym miejscu i mi się nie udało.
Udało mi się skombinować w miarę dobre porównanieszkoda tylko, że sprzed roku mam to pierwsze zdjęcie, ale brzuch mi się utrzymywał na tej samej wielkości. Zdj ciążowe nie były robione wieczorem, a bardziej w okolicach 12-14 godz
tu było zdj brzuszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 06:10
MatyldaG, kr0pka, taka_ja, Anita12, fantasmagoriia, Fipsik, Paolina91, misia_, Athia, jenny88, kark, Tosia 1981, borsuk lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa uwielbiam tą pozycję, ale niestety od jakiegoś czasu mi nie wygodnie, bo czuję, że się gniotę po prostu
. Śpię raz na jednym boku, w nocy przerzucam się na drugi pomiędzy sobą mam obecnie zawiniętą kołdrę w dłuuugi rulon
- czekam z utęsknieniem na poduszke
-
Teraz się nie możemy doczekać brzuszków i ruchom a za jakiś czas będziemy mówić jak nam ciężko jak nam brzuchy przeszkadzają i jak mocno dzieci kopia :p
chloet, Aarizona, kr0pka, Fipsik, czirisz, Paolina91, Ewa, Dziunka lubią tę wiadomość
-
Kurde, ale miałam przed chwilą dziwne uczucie. Wstałam z kanapy i kilka razy pod rząd w jamie brzusznej przeszedł mi jakby prąd - nie wiem jak to opisać. Tak, jak by kopnął mnie prąd lekko - czułam taki promieniujący ból w okolicach mostka i niżej. Ktoś wie, co to może być. Nigdy wcześniej mi się takie coś nie zdarzyło.
-
MatyldaG wrote:Teraz się nie możemy doczekać brzuszków i ruchom a za jakiś czas będziemy mówić jak nam ciężko jak nam brzuchy przeszkadzają i jak mocno dzieci kopia :p
Haha dokladnie tak bedziei bedziemy z niecierpliwościa czekac az siè już rozpakujemy
Spoznione dzien dobry, zalatany dzien dzis, teraz w autobusie mam przynajmniej troche czasu, szczegolnie ze juz wiem ze sie na swoj przesiadkowy nie wyrobiè bo koreczki
Ja jedyne co czuję to jelitaa z resztą jestem takim niedowiarkiem, że nawet jak juź to bedzie dziecko to chyba będę sobie wmawiac, że nie.. az zarobię siarczystego kopa
Ja w koncu upolowałam na olx i w Wawie poduszke jaką chcialam i dzis mi tata odbiera <yey> -
Marpati wrote:Nie jestem pewna ale musisz dopytać z tymi dokumentami. Jeżeli wyrabiasz paszport i rejestrujesz dziecko w UK automatycznie ma obywatelstwo brytyjskie, a Polska konstytucja zabrania posiadania 2 dokumentów (chodzi o różne narodowości). Ja w Irlandii także po sąsiedzku, będę rodzić tutaj 2 dziecko i się nie łapie bo nie mam ciągłości 3 lat że tu mieszkam i mi zostaje polski paszport, obywatelstwo i użeranie się w USC, bo moje dziecko jest takie zaj*biste że musi byś rejestrowane przez kierownika
a może dlatego, że kobieta która rejestruje u mnie dzieci to ex żona mojego chrzestnego i po złości robi.
U mnie brzuch widać, może nie aż tak ale na brzuchu leżeć nie mogę
Ooo witam Sasiadke
Z tego co wiem, brytyjskie obywatelstwo nie jest rownoznaczne z paszportem. Do paszportu dlq noworodka potrzeba 5 lat ciaglosci przynajmniej jednego z rodzicow. -
MatyldaG wrote:Teraz się nie możemy doczekać brzuszków i ruchom a za jakiś czas będziemy mówić jak nam ciężko jak nam brzuchy przeszkadzają i jak mocno dzieci kopia :p
Dokładnie tak będziecie wszystkie narzekaćDlatego ja się nie doszukuję niczego na siłę. Czasu też nie bardzo mam leżeć , macać i czekać
Będzie co ma być i kiedy ma być. Oby tylko młode nie było tak silne jak siostra
Bo jesli tak, to też poproszę czuć ruchy po 22 tygodniu. Brzuch już mi przeszkadza, jakaś taka czuję się ociężała. Ale to pewnie przez to, że nigdy tyle nie ważyłam co teraz
Grube osoby pewnie też się tak czują.
Potem od 8 miesiąca nie będziecie mogły się doczekać porodu, a po kilku tygodniach nieprzespanych nocy połowa będzie chciała wsadzić je spowrotem skąd wyszłyhehehe
czirisz, kr0pka, Anita12 lubią tę wiadomość
-
Paolina91, czirisz, Fipsik, chloet, misia_, m@rtynka, MatyldaG, Athia, fantasmagoriia, Mimi86, jenny88, kr0pka, Magdzia88, milagro, Czarnuszka, Marrtusia, kark, Anita12, taka_ja, Dziunka, Tosia 1981, Klarcia, borsuk, coffee lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
nick nieaktualny
-
Cześć piękne brzuszki
U nas też już ciąża dość widoczna. Jutro zaczynamy 13 tc i mamy badania prenatalne
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba688f858ab0.jpgPaolina91, Mimi86, Fipsik, jenny88, misia_, kr0pka, Marrtusia, kark, Dziunka, Tosia 1981, borsuk lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Ja też tak śpię. Jeszcze nie mam poduszki ciążowej to sobie tylko pod kolano podkładam drugą zwykłą bo inaczej to mnie kolano boli
i wtedy też tak bardzo na brzuchu nie leżę.
U mnie brzuszek też widać. Wygląda mniej więcej tak jak u ciebie anuschka
Jak patrzyłam na wymiary przed ciążą a teraz to w obwodzie talii/brzuszka mam już o trochę ponad 10 cm więcej.
Mnie się jeszcze żadnych spodni ciążowych nie udało kupić bo nigdzie nic znaleźć nie mogę, ale przypadkiem na zakupach takie sobie znalazłam:
http://www.soliver.de/Leinen-Hose/49.604.73.8593,default,pd.html?sku=49%2e604%2e73%2e8593%2e5865%2e32%2e30&cgid=women
i one są o tyle fajne że mają po bokach w pasie wstawki z rozciągliwego materiału więc nie gniotą w brzuch no i liczę że po ciąży też będę mogła w nich dalej chodzić.
anuschka lubi tę wiadomość
-
Vaina dokładnie. Kiedyś jak usiadłam to miałam trzy takie wałeczki a teraz taka kuleczka mała
Paolina dziekichomiczek bardzo podobny do mnie hehhe
Fipsik mam jedno pytanie... dlaczego piszesz, będziecie chciały, będziecie narzekać itd. A ty nie będziesz?Vaina, kark lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018