X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak śpię :p o mimo poduchy ciążowej czasami się dalej budzę w takiej pozycji, ale prawda jest taka ze jak np mnie coś ciągnie w brzuchu to musze zmienić pozycję myślenie maluch da ci sam.znac żebyś tak nie spala

czirisz, borsuk lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Dziekuje:)
    Zapytalam,bo rozwazalismy wczoraj ew.urloplatem po urodzeniu malucha.
    Samochod odpada,boza dlugo sie jedzie. Padlo wstepnie na samolot,jesli w ogole.
    Rodzic bede w UK i tu male bedzie mialo wyrabiany najpierw brytyjski paszport, z uwagi na fakt ze robi sie go szybciej (hmm...wlasciwie koresponxencyjnie). Polski, ze wzgledu na formalnosci zrobimy dopiero w Polsce, za jednym razem umiejscowiajac akt urodzenia (i unikajac wyrabiania tymczasowego jaki wydaje ambasada-przynajmniej takie informacje posiadam na te chwile w tej kwestii).

Nie jestem pewna ale musisz dopytać z tymi dokumentami. Jeżeli wyrabiasz paszport i rejestrujesz dziecko w UK automatycznie ma obywatelstwo brytyjskie, a Polska konstytucja zabrania posiadania 2 dokumentów (chodzi o różne narodowości). Ja w Irlandii także po sąsiedzku, będę rodzić tutaj 2 dziecko i się nie łapie bo nie mam ciągłości 3 lat że tu mieszkam i mi zostaje polski paszport, obywatelstwo i użeranie się w USC, bo moje dziecko jest takie zaj*biste że musi byś rejestrowane przez kierownika :P a może dlatego, że kobieta która rejestruje u mnie dzieci to ex żona mojego chrzestnego i po złości robi.
    U mnie brzuch widać, może nie aż tak ale na brzuchu leżeć nie mogę ;)

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co tak czytam Was o tych ruchach i pukaniach i sama się zaczynam zastanawiać bo np wieczorami jak leżę na lewym boku to po prawej stronie kilka cm pod pepkiem tez czuje takie przesuwania się jakby delikatne albo bąbelki, tak samo jak się położę na prawym boku to z lewej strony podobnie. Wcześniej nie zwracalam tak mocno uwagi na to wszystko więc ciężko mi powiedzieć czy działo się tak już kiedyś. Ale fajnie by było jakby to były mini ruchy dzieciaczków :)

Fipsik, m@rtynka, Dziunka lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak spie. W pierwszej ciazy przestalam gdy po prostu przestało być mi wygodnie. Teraz podkladam sobie jaśka w okolice mostka zeby odciążyć brzuch. Ale szykuje sie do uszycia takiej ciazowej poduchy. Posiadaczki polecacie taka poduche?

860i2n0aa0kupyp7.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak spie. Tylko probuje jak najbardziej na boku mniej na brzuchu bo zwyczajnie zaczynam go czuc zwlaszcza wieczorem. Podobno mozena spac jak Ci sie podoba do poki jest Ci wygodnie.

borsuk lubi tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czuję żadnych bąbelków ani nic. Jedynie jak podsłuchuję detektorem to małe w niego uderza :D

Co do pozycji do spania, to czytałam że można spać na brzuchu tak długo jak ci to nie przeszkadza :) ja też tak spię

Edit.
    Dopiero teraz zauważyłam że napisałam to co Paolina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 15:52

Paolina91 lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    A ja się macam i macam i nic nie mogę wyczuć:/

Anita ja w 11 tyg też nie potrafiłam sobie wymacać. Dopiero po usg (11t 6d) brzusznym wiedziałam dokładnie szukać i faktycznie się udało. Wcześniej szukałam też w tym miejscu i mi się nie udało.

Udało mi się skombinować w miarę dobre porównanie :) szkoda tylko, że sprzed roku mam to pierwsze zdjęcie, ale brzuch mi się utrzymywał na tej samej wielkości. Zdj ciążowe nie były robione wieczorem, a bardziej w okolicach 12-14 godz

tu było zdj brzuszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 06:10

MatyldaG, kr0pka, taka_ja, Anita12, fantasmagoriia, Fipsik, Paolina91, misia_, Athia, jenny88, kark, Tosia 1981, borsuk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam tą pozycję, ale niestety od jakiegoś czasu mi nie wygodnie, bo czuję, że się gniotę po prostu :P. Śpię raz na jednym boku, w nocy przerzucam się na drugi pomiędzy sobą mam obecnie zawiniętą kołdrę w dłuuugi rulon :D - czekam z utęsknieniem na poduszke :)

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz się nie możemy doczekać brzuszków i ruchom a za jakiś czas będziemy mówić jak nam ciężko jak nam brzuchy przeszkadzają i jak mocno dzieci kopia :p

chloet, Aarizona, kr0pka, Fipsik, czirisz, Paolina91, Ewa, Dziunka lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• chloet Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ale miałam przed chwilą dziwne uczucie. Wstałam z kanapy i kilka razy pod rząd w jamie brzusznej przeszedł mi jakby prąd - nie wiem jak to opisać. Tak, jak by kopnął mnie prąd lekko - czułam taki promieniujący ból w okolicach mostka i niżej. Ktoś wie, co to może być. Nigdy wcześniej mi się takie coś nie zdarzyło.

rqkqj11.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Teraz się nie możemy doczekać brzuszków i ruchom a za jakiś czas będziemy mówić jak nam ciężko jak nam brzuchy przeszkadzają i jak mocno dzieci kopia :p

Haha dokladnie tak bedzie :) i bedziemy z niecierpliwościa czekac az siè już rozpakujemy ;)

Spoznione dzien dobry, zalatany dzien dzis, teraz w autobusie mam przynajmniej troche czasu, szczegolnie ze juz wiem ze sie na swoj przesiadkowy nie wyrobiè bo koreczki

Ja jedyne co czuję to jelita :P a z resztą jestem takim niedowiarkiem, że nawet jak juź to bedzie dziecko to chyba będę sobie wmawiac, że nie.. az zarobię siarczystego kopa ;)

Ja w koncu upolowałam na olx i w Wawie poduszke jaką chcialam i dzis mi tata odbiera <yey>

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Englein Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati wrote:
    Nie jestem pewna ale musisz dopytać z tymi dokumentami. Jeżeli wyrabiasz paszport i rejestrujesz dziecko w UK automatycznie ma obywatelstwo brytyjskie, a Polska konstytucja zabrania posiadania 2 dokumentów (chodzi o różne narodowości). Ja w Irlandii także po sąsiedzku, będę rodzić tutaj 2 dziecko i się nie łapie bo nie mam ciągłości 3 lat że tu mieszkam i mi zostaje polski paszport, obywatelstwo i użeranie się w USC, bo moje dziecko jest takie zaj*biste że musi byś rejestrowane przez kierownika :P a może dlatego, że kobieta która rejestruje u mnie dzieci to ex żona mojego chrzestnego i po złości robi.
    U mnie brzuch widać, może nie aż tak ale na brzuchu leżeć nie mogę ;)

Ooo witam Sasiadke :)
    Z tego co wiem, brytyjskie obywatelstwo nie jest rownoznaczne z paszportem. Do paszportu dlq noworodka potrzeba 5 lat ciaglosci przynajmniej jednego z rodzicow.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kibluje w kolejce żeby zrobić badania na prawo jazdy bo mi się ważność kończy. Mogę być so ludzi niektórych wredna prawda. Kobiety w ciąży przecież tak mają :-P

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:

Dokładnie tak będziecie wszystkie narzekać :) Dlatego ja się nie doszukuję niczego na siłę. Czasu też nie bardzo mam leżeć , macać i czekać :) Będzie co ma być i kiedy ma być. Oby tylko młode nie było tak silne jak siostra :) Bo jesli tak, to też poproszę czuć ruchy po 22 tygodniu. Brzuch już mi przeszkadza, jakaś taka czuję się ociężała. Ale to pewnie przez to, że nigdy tyle nie ważyłam co teraz :/ Grube osoby pewnie też się tak czują.

Potem od 8 miesiąca nie będziecie mogły się doczekać porodu, a po kilku tygodniach nieprzespanych nocy połowa będzie chciała wsadzić je spowrotem skąd wyszły :P hehehe

czirisz, kr0pka, Anita12 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja i mój wielki brzuch :D
    edd4ce6e850c2a2cmed.jpg

Paolina91, czirisz, Fipsik, chloet, misia_, m@rtynka, MatyldaG, Athia, fantasmagoriia, Mimi86, jenny88, kr0pka, Magdzia88, milagro, Czarnuszka, Marrtusia, kark, Anita12, taka_ja, Dziunka, Tosia 1981, Klarcia, borsuk, coffee lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    A to ja i mój wielki brzuch :D
    edd4ce6e850c2a2cmed.jpg

Ale ladniutka kuleczka... No i bardzo ładny z Ciebie hmmm CHOMIK (?) ;)

Fipsik, Athia, Anita12 lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zaokrąglony super :D

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć piękne brzuszki :)
    U nas też już ciąża dość widoczna. Jutro zaczynamy 13 tc i mamy badania prenatalne :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba688f858ab0.jpg

Paolina91, Mimi86, Fipsik, jenny88, misia_, kr0pka, Marrtusia, kark, Dziunka, Tosia 1981, borsuk lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • male_m Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak śpię. Jeszcze nie mam poduszki ciążowej to sobie tylko pod kolano podkładam drugą zwykłą bo inaczej to mnie kolano boli :/ i wtedy też tak bardzo na brzuchu nie leżę.

U mnie brzuszek też widać. Wygląda mniej więcej tak jak u ciebie anuschka :)
    Jak patrzyłam na wymiary przed ciążą a teraz to w obwodzie talii/brzuszka mam już o trochę ponad 10 cm więcej.

Mnie się jeszcze żadnych spodni ciążowych nie udało kupić bo nigdzie nic znaleźć nie mogę, ale przypadkiem na zakupach takie sobie znalazłam:

http://www.soliver.de/Leinen-Hose/49.604.73.8593,default,pd.html?sku=49%2e604%2e73%2e8593%2e5865%2e32%2e30&cgid=women

i one są o tyle fajne że mają po bokach w pasie wstawki z rozciągliwego materiału więc nie gniotą w brzuch no i liczę że po ciąży też będę mogła w nich dalej chodzić.

anuschka lubi tę wiadomość

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina dokładnie. Kiedyś jak usiadłam to miałam trzy takie wałeczki a teraz taka kuleczka mała <3

Paolina dzieki :D chomiczek bardzo podobny do mnie hehhe :)

Fipsik mam jedno pytanie... dlaczego piszesz, będziecie chciały, będziecie narzekać itd. A ty nie będziesz?

Vaina, kark lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ