Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zagwozdkę. Tydzień temu robiłam genetyczne na nfz, lekarz beznadziejny, gbur, całe badanie trwało 2 minuty. Po badaniu poczytałam o lekarzu, że konował, że nie raz wad płodu nie zauważył itp. Stwierdziłam, że zrobię jeszcze raz, porządnie i prywatnie. Miałam je dzisiaj. No i tak - tydzień temu miałam robione usg dopochwowo i w opisie mam napisane, że łożysko na przedniej ścianie macicy. Dzisiaj robione przez brzuch i łożysko na tylnej ścianie macicy. What the fuck?

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze do Was pytanie - napiszcie mi, czy to beznadziejne odbijanie kiedyś się skończy? Czy to też urok pierwszego trymestru? U mnie to trochę uciążliwe jest i nieprzyjemne, bo po każdym jedzeniu odbija mi się żółcią, do tego nie mogę się "wybekać" do końca i ciągle taka zatkana jestem, cały dzień właściwie i przez to jest mi bardziej niedobrze. Do tego jedzenie mi się cofa do ust, czuje, jak mi w gardle stoi. Wyczytałam, że to refluks, niestety :( To jest okropne, mam nadzieję, że nie będzie mi to towarzyszyć przez całą ciążę :(

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne w sumie ze jeden Lekarz tak.drugi tak z tym lozyskiem, jak będziesz u swojego lekarza to podpytaj na pewno któryś się pomylił :)
    Co do odbijania - ja dziś rozmawiałam z klientem przez telefon a tu taka odbicio czkawka, siara jak nic :/

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pamietam ze w pierwszej ciazy w ktoryms opisie mialam dwie wykluczajace sie informacje. To było typowe kopiuj wklej poprawna informacja zostala dodana jednak lekarz zapomnial wykasowac tej wklejonej

860i2n0aa0kupyp7.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia refluks niestety może trwać całą ciążę, a nawet trochę po niej - zanim wszystko wróci do normy (czyli teoretycznie 6 tygodni połogu) , ale może będzie lżejszy jak hormony troszkę się ustatkują w kolejnych trymestrach. Ja niestety cierpiałam do końca 4 miesiąca, potem dopiero zaczęło lekko przechodzić (mdłości, wymioty, refluks, omdlenia, etc). A może chwilę po 14 tygodniu już odżyjesz. Ciężko powiedzieć, każda ciąża jest inna.
    Mi jak się odbić nie może i wszystko wisi w przełyku to pomaga mi piwo bezalkoholowe. Beknie się porządnie, poukłada w żołądku i na chwilę jest lepiej.

A łożysko dowiesz się na kolejnym usg :) Z medycznego punktu widzenia nie ma różnicy, najważniejsze, że nie jest przodujące (czyli bliżej szyjki macicy niż dziecko)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 21:28

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Tak źle przechodziłam ciążę, że wszelkie płacze po nocach były lepsze od szpitalnej sali. Nigdy za ciążą nie tęskniłam. Ani za ruchami, ani za tym, że była w środku, jak to nazywają "pod serduszkiem". Ja z tych co spokojnie podchodzą do tematu w teraźniejszości. Nie czekam z utęsknieniem na to co będzie ani bardzo nie tęsknię do tego co było. Cieszę się danym tygodniem ciąży. Nie pragnęłam szybko urodzić, bo wiedziałam że dla małej każdy dzień w brzuchu jest najlepszy. Pewnie po terminie zaczełabym narzekać :)

Narzekam bardzo dużo, ale na inne rzeczy niż większość ciężarnych :)
    Fipsik, super podejście. Ciągle się tego uczę - żyć teraźniejszością.

Fipsik lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Dzisiaj cały dzień po sklepach biegałam :D Bo u nas w mieście dzisiaj wszyscy mają wolne i jest wieeeelki jarmark na ulicach.

Wiecie co jest najgorsze? Jak sobie wyobrażę, że lekarz mnie jutro bada a tam dokładnie taki sam człowieczek jak ostatnio. Nic nie urośnięty bez bijącego serduszka :(
    Balladyna, przykro mi to mówić ale przed każdą wizytą się tego boję. Tylko ja nawet się boję to napisać czy powiedzieć na głos. Rozumiem Cie i wspieram, trzymam kciuki z całego serca. Musi być dobrze.
    Wiesz, przeczytałam kiedyś taką książkę, w której było napisane, że snujemy w naszej głowie powieści i przez nie cierpimy. Jak byś się czuła gdyby nie ta powieść w Twojej głowie, jak byś się czuła bez niej? Odpowiedz sobie. Byłabys szcześliwa i cieszyła się każdym dniem Twojego odmiennego stanu. I tego się trzymaj.

Fipsik lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie czasem takie kłucie w pośladkach? Bo mnie już od jakiegoś czasu coś zakłuje to w lewym, to w prawym półdupku :)

Wyczytałam: "Wiele ciężarnych kobiet od 8 tygodnia skarży się na ból w okolicy pośladków lub lędźwiowego odcinka kręgosłupa, który promienieje aż do ud. Związany jest on z bezpośrednim uciskiem powiększającej się macicy na nerw kulszowy unerwiający okolicę lędźwiową".

rqkqj11.png
  • tinaa22 Koleżanka

Wysłany: 5 września 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś cały wieczór męczę się z bólem brzucha, takie jakby kłucie z prawej lub lewej strony na wysokości pępka. Któraś tak miała? Albo chociaż wie co to i pocieszy że to nic poważnego i lepiej nie panikować? :(

0d1yskjo7vuchg9e.png
  • Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba i ja sie z wami pożegnam. Męczy mnie straszny ból brzucha, trochę przypomina skurcze; nie krwawie i nie plamię. Do lekarza się nie zapisze bo wizyty są 'na za tydzien'. Do szpitala nie pojadę bo nie mam z kim zostawić dziecka, poza tym nie czuję się na siłach :( narzeczony w pracy i wróci być może na weekend. Boję się strasznie, rok temu 6.09 straciłam ciążę i mam wrażenie, ze znowu się to powtórzy ;( wzięłam 2 paractetamole i 1 nospe, boję się coś mocniejszego brać :(

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Dziewczyny, macie czasem takie kłucie w pośladkach? Bo mnie już od jakiegoś czasu coś zakłuje to w lewym, to w prawym półdupku :)

Wyczytałam: "Wiele ciężarnych kobiet od 8 tygodnia skarży się na ból w okolicy pośladków lub lędźwiowego odcinka kręgosłupa, który promienieje aż do ud. Związany jest on z bezpośrednim uciskiem powiększającej się macicy na nerw kulszowy unerwiający okolicę lędźwiową".

Kochana a może to jakaś rwa kulszowa? Też się często w ciąży zdarza

chloet lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane no spa i do łóżka. Jak już mega źle to lekarz! Trzymam mocno kciuki!

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati nawet tak nie mów! Jak moźesz jedz na IP z dzkeckiem, ja bym nie ryzykowała, wiem ze to dziecko, źe problem ale przecież nie warto ryzykować. Jak nie teraz to moźe chociaż rano jak nic się nie poprawi? Jakaś sąsiadka chociaź? :/

Tinaa ja takie kłucia obok pępka miałam na początku ciąźy, teraz w sumie znowu się odezwało dzisiaj akurat, mnie zawsze po lewej kłuje. Wyszłam z zaloźenia, że skoro mnie tak kłuło a były już 2 wizyty i wszystko ok to si nie przejmuję

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati wrote:
    Chyba i ja sie z wami pożegnam. Męczy mnie straszny ból brzucha, trochę przypomina skurcze; nie krwawie i nie plamię. Do lekarza się nie zapisze bo wizyty są 'na za tydzien'. Do szpitala nie pojadę bo nie mam z kim zostawić dziecka, poza tym nie czuję się na siłach :( narzeczony w pracy i wróci być może na weekend. Boję się strasznie, rok temu 6.09 straciłam ciążę i mam wrażenie, ze znowu się to powtórzy ;( wzięłam 2 paractetamole i 1 nospe, boję się coś mocniejszego brać :(
    Może to ze stresu. Postaraj się o spokój i nie myśl. Dużo zależy od naszej psychiki. Gdyby się nie uspokoiło to wartoby było znaleźć jakiś sposób dotarcia na IP. Rodzina, sąsiedzi, może ktoś by pomógł.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienia mi się tryb źycia.. od 20 spię, obudziłam się po 23 i zabrałam za robienie zapiekanki ryzowej :P dopiero wstawiona do piekarnika wiec troche sobie poczekam, ide sie ogarnac, posprzatam.. najwyzej rano dluzej pospie.. chyba dzis i tak pojde spac na kanapie bo małźu juz tak chrapie, ze nie zasnę chyba

taka_ja lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit:jutro zaczynamy 16 tydzień. Brzuch jak w 7 miesiącu hehe
    6036419_20160905_190641.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 08:02

kr0pka, Tosia 1981, Czarnuszka, Athia, Dziunka, MatyldaG, Paolina91, kark, Marynia991, Magdzia88, milagro, borsuk, czirisz, jenny88, m@rtynka, taka_ja, coffee, fantasmagoriia lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś sposoby na ból kolana. Każdy jego ruch to ból.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati jeśli nie krawsisz to nie myśl o najgorszym. Może to macica się rozciąga? Ja bym jechała z dzieckiem na ip! Wiem że jest ciężko ale jak mus to mus. Przy ostatniej ciezy przez 3 tyg z livia jeździłam na pogotowie i czekałam w kolejce nawet po 6h zanim mnie obejrzał lekarz. Nie było łatwo bo miała 1,5r i mi uciekala wszędzie, płakała że chce do domu ale nie miałam wyjścia... czasami koleżanka mi jej pilnowała czasami mąż z nami jeździł ale bywało że sama musiałam.
    Trzymam kciuki

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planowałam nie mówić nikomu o ciąży do momentu aż dziecko będzie w razie czego miało szansę przeżyć ale się nie udało! Mój zderzak jest jednak za duży hehehe już wszyscy sami gratuluja ja jak udaje ze nie wiem o co chodzi o się śmieją... hah
    Odnośnie tematu ruchow to ja czuję pierwsze ruchy właśnie jakby ktoś robił tam puk puk. Nigdy nie czułam motylkow czy bąbelków... myślę że to kwestia indywidualnej interpretacji a nie tego że ktoś wymyśla bo czuje inaczej także nie ma sensu się spierać.
    Ciekawa jestem czy to prawda że chłopcy mocniej kopia... juz kilka kobiet mi tak mówiło i zastanawiam się czy to zbieg okoliczności czy faktycznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 07:21

kark, befra, czirisz, m@rtynka lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:

Ja mam to samo. Zastanawiałam sie dlaczego tak I myślałam ze może mnie coś przewialo czy coś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 07:32

chloet lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ